Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Słowacja-rozczarowanie...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:39
    Byłem 21.02-23.02 na stoku Nova Lopusna Dolina 7 km od Popradu.33 zł za karnet
    od 12-16.
    Ładny widok na Tatry/jeśli bezchmurnie,mało ludzi,przyjemny stok do jazdy
    dla średniozaawansowanych,od połowy łatwy , jeśli przyroda pozwala, bo kiedy
    np popadał śnieg to obsługa nie robiła nic , aby zadbać o stok, mimo ,że na
    dole stoi ratrak. Miałem więc kupę muld i mierną w związku z tym przyjemność z
    jazdy - siedzą na dole i popijają herbatę z rumem ...na moje prośby wzruszali
    ramionami, czego się czepiam.
    Pojechałem więc do TOP-ski-resortu /jak go reklamują/ czyli Szczyrbskiego
    Plesa - to samo, brak zainteresowania stanem stoku , więc za ok. 70 zł /od
    12-15.30/ przebijałem się przez muldy.
    Ratrakowanie odbywa się 1 raz dziennie wieczorem, więc równo jest tylko rano,
    potem makabra.
    Np w Bukowinie czy Krynicy robią przerwę w połowie dnia i ratrakują, ale tam
    nikomu to nie przyjdzie do głowy...
    Odniosłem wrażenie , że im się nie chce,poprostu...
    Ceny jak w Polsce raczej, więc następny raz dam zarobić rodakom...
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mike_T Re: Słowacja-rozczarowanie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 07:44
        gratuluje takiego podejscia - dla ciebie jazda na nartach to jedynie na plaskim
        i rownym stoku, tak zeby mozna bezproblemowo zjechac. jestes pewnie jednym z
        tych biznesmenow, ktorzy na urlopie "jada na narty".
        • Gość: Paco Re: Słowacja-rozczarowanie... IP: 193.111.166.* 01.03.05, 10:02
          No i co z tego, że jest takim biznesmenem? Płaci i wymaga. Ma ŚWIĘTE PRAWO
          jeździć po równych, przygotowanych stokach. A ty pewnie jesteś "narciarzem -
          zawodowcem", najchętniej zap...dalającym po niebieskiej (no, czasem czerwonej)
          trasie między dziećmi i instruktorami uczącymi ludzi?
          Co do Słowacji, też jestem rozczarowany, czego wyraz dałem w wątku "Szczyrk -
          wielkie nieporozumienie" (wiem, wątek trochę "off topic").
      • Gość: Baryla Re: Słowacja-rozczarowanie... IP: 80.249.4.* 01.03.05, 14:04
        Mówiąć szczerze to trzeba się zdecydować gdzie się jedzie i po co. Czy wyjazd na
        narty czy w góry. (na narty 8,30-16 na stoku codziennie, w góry 12-15 na stoku
        wieczorem dyskoteka, piwko) Ja na przykład jeżdżę często na Chopoku i nie
        wyobrażam sobie sytuacji gdy w środku dnia wyjeżdżałyby na trasy ratraki (przy
        takiej ilości narciarzy sytuacja nie do opanowania), a jazda pomiędzy ratrakami
        to chyba nie najlepszy pomysł. Poza tym ja nie mam ochoty tracić czasu na dole i
        patrzeć na pracujące ratraki zamiast szaleć na nartach. Niestety pewnych rzeczy
        się nie przeskoczy, mamy w okolicy góry takie jakie mamy i trzeba się cieszyć że
        są. Tak więc jak ktoś chce koniecznie po gładkich trasach to zapraszam od 8,30
        na stok a nie po 12, zapewniam, że w ciągu tych kilku godzin porannych można
        poszaleć po gładkim i potem czerpać przyjemność z zabawy na muldach.(jazda po
        muldach to też jest element narciarstwa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka