Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ski test from skipress

IP: *.sympatico.ca 19.10.05, 05:56
    To jeden z naplenieszych testo aczkolwiek oceny sa
    testerow sa pisane w swoisty sposob i w swoistym jezyku.
    Tak czy inaczej najpelniesze spektrum tego co mozna
    znalesc w sklepach tego roku.
    Jozzo
    Obserwuj wątek
      • Gość: dennis Re: ski test from skipress IP: 212.160.172.* 19.10.05, 09:02
        Fajny test. Wreszczie są gigantki...

Pozdr,
        Dennis
        • Gość: jozzo Re: ski test from skipress IP: *.sympatico.ca 19.10.05, 15:10
          co rozumiesz przez gigantki - zawodnicze narty ?
          Hmmm dzisiaj przy takiej roznorodnosci nart to chyba przestarzale
          podejscie do sprawy. Zworc uwage na konsekwenty podzial nart na grupu
          jaki przedstawia to opracowanie i przemysl sprawe jeszcze raz.
          Hmmm, ja juz nie patrze na racing narty jako ze nie jezdze slalomow
          zawodniczo. Ostatno wybieram narty z grup All-Terrin Cross albo
          Freeride Midfat no ale to rzecz gustu i tego co sie chce i moze jezdzic
          Zdroka Jozzo.
          • Gość: dennis Re: ski test from skipress IP: 212.160.172.* 19.10.05, 15:57
            Piszac gigantki mysle o takich nartach jak GS9, Elan GS, volkl P60 RC czyli
            nart które marketingowo sa opisywane jako "race" ale tak na prawde ktos kto sie
            sciaga na serio ich nie załozy. Mnie zdarza sie kilka razy w roku pojechac w
            amatorskich zawodach w gigancie. Do tej pory jezdziałem na krótkich nartach
            slalomowych ale po kilku fiknieciach na krótkich nartach stwierdziłem, że
            potrzebuje cos stabilniejszego..wiec szukam dłuzszych. Inna sprawa, że narty
            crossowe, które Ty preferujesz pewnie spokojnie na moje predkosci by mi
            wystarczyły a są na pewno bardziej uniwersalne.
            Musze sie jeszcze zastanowić.
            pozdr,
            dennis
            • Gość: Jozzo Re: ski test from skipress IP: *.sympatico.ca 21.10.05, 06:45
              Hmm,
              Wszystko zalezy co sie jezdzi, Jak nastawiasz sie glownie na zawody
              to inna sprawa jak startuesz dla przyjemnosci, rozrywki a jezdzisz poza
              bramkami wiecej to inna. W pierwszym przypadki i tak jedna para to za malo.
              A w drugim jedna para limituje bardzo i odbiera radsci jazdy poza bramkami.
              Trudny dylemat.
              Jozzo
      • Gość: jozzo Re: ski test from skipress - zaginiony link IP: *.sympatico.ca 19.10.05, 15:00
        www.skipressworld.com/us/en/magazine/2005/fall2005/Prvw12.htm
        Opisy troche pororzucany po calym wydaniu ale za to jeden z napelnieszych
        i najsesowniejszy podzial nart na kategorie.
        W dzisiejszym chosie na rynku nart jest to dosc udana proba podzialu nart
        na kategorie.
        Milego czytania
        Jozzo
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka