Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    02.12.05, 18:16
    Z przyjemnością donoszę, że w Przemyślu ok. 15 grudnia 2005 r. ruszają dwa
    wyciągi krzesełkowe (długość: 740 m - główny i 270 - od parkingu). W tym
    sezonie można będzie jeździć dwiema trasami (czerwone) o długości 800 i 830
    m.
    W przyszłym roku zostaną otwarte następne dwie (niebieskie) o długości 1230
    (zjazdowa) i 390 (dojazd do parkingu), a także orczyk i całoroczny tor
    saneczkowy.
    Wreszcie będzie okazja poznać uroki rekreacyjne i walory turystyczne tego
    naprawdę atrakcyjnego miasta! :)
    Pozdrawiam - miszkaniec napływowy. :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: snipes Re: PRZEMYŚL IP: *.crowley.pl 02.12.05, 20:30
        taaa

zabawka władz miasta za pieniądze podatników

módlcie sie, zeby następny prezydent nie był himalaistą albo płetwonurkiem

bywaj
        • Gość: Colagen Re: PRZEMYŚL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 20:55
          Stef cos taki donosiciel
          • Gość: No Re: PRZEMYŚL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 21:35
            Przemyśl-ałem, nie pojadę ;-)
            • stef_72 Re: PRZEMYŚL 03.12.05, 19:43
              Co do postu Snipes'a... Myślę, że czas pokaże kto miał rację. Ja stawiam dolary
              przeciw orzechom, że ta zabawka będzie całkiem dochodowa. W końcu to nie tylko
              wyciąg, ale i miejsca pracy (gastronomia, noclegi itp.). No ale zawsze można
              podejść do tematu w ten sposób, że lepiej zbudować kolejny kościół... Albo
              muzeum, do którego i tak nie przyjdzie. Pokażcie mi drugie tak atrakcyjne
              turystycznie miasto w Polsce, które ma (i to w centrum) wyciąg tej wielkości.
              • staruch5 Re: PRZEMYŚL 06.12.05, 11:37
                w Krakowie za pare milionow powstal tor kajakowy. to dopiero blazenada! trudno
                tu mowic o sporcie masowym. a to w Przemyslu, to na pewno pozyteczne.
          • colagen Re: PRZEMYŚL 06.12.05, 10:54
            zmin nicka kradzieju nicków...
      • Gość: yogi Re: PRZEMYŚL IP: *.orange.pl 06.12.05, 10:49
        a śnieg to tam będzie chociaż?
      • Gość: murowany Re: PRZEMYŚL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:12
        boshe co za kontestatorzy, zazdroscicie bo tam bedzie sobie mozna autobusami mzk podjechac na stok?
      • Gość: Snipes Re: PRZEMYŚL IP: *.wprost.pl / 217.17.41.* 06.12.05, 14:10
        Ja nie zazdroszczę z pracy na szczęśliwice mam 10 minut autobusem :-)

kilka uwag:
        Co ma kościół do tematu, nie widziałem jeszcze kościoła wybudowanego za
        pieniądze miejskie, gminne etc.

urząd miejski nie jest od tego, żeby budować stoki narciarskie, prawda jest
        taka, że wiceprezydent który jest arciarzem się uparł no to wyciąg wybuduje
        się - to absurd dlatego wspomniałem o płetwonurku i himalaiście

a tor kajakowy pod krakowem za 40 mln zł to już czysta poezja tak jak tor
        kolarski w pruszkowie za 50 mln zł
        • Gość: murowany Re: PRZEMYŚL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 14:21
          > urząd miejski nie jest od tego, żeby budować stoki narciarskie, prawda jest
          > taka, że wiceprezydent który jest arciarzem się uparł no to wyciąg wybuduje

Przegiales, to tak samo mozesz powiedziec, ze urzad miejski nie jest od budowy sali gimnastycznej czy boiska do kosza. Przeciez chodzi dokladnie o to samo! O rozwoj kultury fizycznej i latwego dostepu do obiektow rekreacyjnych.
          • stef_72 Re: PRZEMYŚL 06.12.05, 16:48
            Odpowiadam yogi'emu: oczywiście, że stok będzie naśnieżany na całej długości...
            Snipes: kościół to był tylko symbol! Przemyśl jest znany jako "miasto
            kościołów"... Ja tam się cieszę, że wreszcie będzie trochę inaczej... Choc
            koscioly sa tutaj naprawde warte obejrzenia..!
            • Gość: snipes Re: PRZEMYŚL IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 07.12.05, 15:04
              ok. też się cieszę, że powstanie wyciąg ale rola miasta to pryzgotowane
              inwestycji i znalezienie inwestora - chętnie bym sprawdził jak wygląda biznes
              plan

i sprawdze!
              • Gość: lad Re: PRZEMYŚL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 23:27
                Wygląda bardzo rozsądnie. Dostęp do ujęcia wody, krzesełka i wsyscy klienci na
                miejscu + ukraincy. W dodadku bazą hotelową są hotele miejskie
                Gratulacje dla Przemyśla, moze się wybiore - gdyby tylko nie ten dojazd
                • stef_72 Re: PRZEMYŚL 09.12.05, 09:18
                  A ja myślę, że z dojazdem nie jest aż tak źle... Z zachodem jest bardzo dobre
                  połączenie (zarówno drogowe, jak i kolejowe), natomiast od północy najkrótsza
                  (wcale nie taka zła) droga to Warszawa - Lublin - Jarosław - Przemyśl. Albo
                  ewentualnie z Lublina przez Rzeszów (trochę dalej, ale droga ciut lepsza).
                  Poza tym w inne regiony narciarskie Polski też nie ma specjalnej rewelacji... A
                  na drogach do Przemyśla przynajmniej nigdy nie ma korków (no, chyba, że przy
                  wyjeździe z Krakowa).
                  • stef_72 Re: PRZEMYŚL 13.12.05, 18:28
                    Na stronie www.przemysl.pl można znaleźć wizualizację całego kompleksu
                    narciarskiego... Ale i tak w rzeczywistości wygląda to o wiele lepiej.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka