Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do vote - aktualizacja ABC Forum

IP: *.dsl.bell.ca 23.10.06, 15:13
    Prosze cie rzuc jeszcze raz okiem na mozliwosc zaktualizowania
    ABC Forum. W zeszlym sezonie bylo pare dobrych watkow, ktore
    moim skromnym zdaniam warto by zaistnialy w ABC ... .
    Uniknelo by to kolejnych glownie rowadnianie i walkowania wciaz
    tego samgo, pozwolio by to na latwe odwolywanie sie do poruszanch
    tematow a wszczegolnosci pozwolio by na unikniecie bezsesownych wymian
    slow jak np w koncowce watku 'idealny carving'

Ja stawiam na nastepujce watki:

andrzeja
    'idealny carving'
    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=50293644&a=50293644
    'o carvingu'
    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=38924195
    dodam nieskromnie moje rozwiniecie watku Jeerego z linkiem do
    do jego watku:

Fishery, Atomy, Volkl i caly ten kram
    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=41172665
    Moze ktos cos jeszcze by dorzucil.

Jozzo

Obserwuj wątek
      • wote Re: do vote - aktualizacja ABC Forum 23.10.06, 18:27
        ABC forum zajmuje się TEBE. Postaram się zasugerować waszze propozycje.
        Poczekajmy jednak chwilę, może ktoś cośjeszcze dorzuci.

Pozdrawiam
        • wrb1 Re: do vote - aktualizacja ABC Forum 24.10.06, 19:27
          Zrób coś z tym bo chyba naprawdę szkoda by było mojej roboty
          Fotonarty
          • Gość: Jozzo Re: do vote - aktualizacja ABC Forum IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 17:15
            Popieram to bardzo cenny link,
            Cos mie sie wydawalo ze jest juz w ABC ale skor nie
            to zdecydowanie powinien sie tam znalesc.

Jozzo
            • tebe Re: do vote - aktualizacja ABC Forum 25.10.06, 18:49
              A ja się akurat nawinąłem, bo znalazłem coś takiego
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,772,41630226,41630226.html
              Zdjęcia to teraz wygodniej wrzucać na fotoforum. Chcecie osobne?
              • wrb1 Re: do vote - aktualizacja ABC Forum 25.10.06, 19:44
                Tutaj jest Fotonarty
                dodatkowo kupa pożytecznych linków przydatnych tylko dla narciarzy
                pozdrawiam witek
                • Gość: Jozzo Re: do vote - aktualizacja ABC Forum IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 23:48
                  Mysle ze ABC nalezalo by wstawic post typu
                  Galerie narciasdki fotornary itp i tam umiescic link do
                  Witka site pozwolilo by to na dodawanie do postu ecentualnych
                  linkow do roznych galeri cideo i photo z zawodow, instuktarzu
                  itp. Albo jak Witek sie zgodzi wchonac jego site.
                  Co nie uwazam za najszczesliwsze rozwiazanie.
                  Myle ze tu najwicej do powiedzenia ma Witek i admin ABC.

Tak czy inczej Witek stowrzyl ciekawa site i nie mozna
                  tego puscic w zapomnienie.

Jozzo
              • Gość: zolv Re: do vote - aktualizacja ABC Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 20:20
                zrob, ale daj to do administracji witkowi (jesli oczywiscie by chcial)
                widac ze na powaznie traktuje to co robi a mysle ze fotonarty w gazeta.pl beda
                latwiej dostepne niz jego adres.

nie wiem czy to jest mozliwe, ale zglaszam kandydature wrb1 na moderatora
                fotonarty :)

czy ktos za??

pzdr
                zolv
                • ortodox Re: do vote - aktualizacja ABC Forum 26.10.06, 00:04
                  Jasne, przecież to jego strona!
                  popieram
                • tebe Re: do vote - aktualizacja ABC Forum 26.10.06, 07:12
                  To też pytanie o to, kto będzie tam chciał wrzucać zdjęcia.
                  Adminem fotograficznego forum może być Witek, jak będzie chciał :-)
                  • ortodox fotonarty 26.10.06, 12:33
                    Przecież wszyscy mamy jakieś fotki! Pewnie nie będzie problemów z ilością,
                    gorzej z jakością, ale to przyjdzie z czasem.
                    Rzecz w tym, by to sensownie zorganizować, poukładać - jakoś tematycznie?
                    personalnie? regionalnie? sam nie wiem, ale jakiś klucz trzeba przyjąć.
                    pozdrawiam
                    • tebe Re: fotonarty 26.10.06, 13:07
                      Typowe forum fotograficzne składa się z tematycznych "fotowątków"
                      fotoforum.gazeta.pl/71,1,685.html
                      oraz z galerii
                      fotoforum.gazeta.pl/5,1,685.html

Jeśli tu będą dyskusje a tam obrazki i rozmowy o nich ew. to będzie to dobry
                      podział?

A ABC zaktualizowałem.
                      • ortodox Re: fotonarty 26.10.06, 14:36
                        Najpierw mieliśmy na myśli (chyba, a przynajmniej ja)tylko link w ABC forum
                        narty, do strony Witka - Fotonarty. Jednak jak się zastanowić, to może lepiej
                        dołożyć w FotoForum dział Narty, a pod Giełdą sprzętu zrobić na czerwono link
                        do tego podforum. Będziemy mieli większą swobodę w pokazywaniu, edycji,
                        opisywaniu fotografii i dyskusji o nich. Chociaż jedno nie wyklucza drugiego,
                        ale Fotoforum jest niezależne i wygodne chyba dla wszystkich.
                        pozdrawiam
                        • Gość: Jozzo Re: fotonarty IP: *.dsl.bell.ca 26.10.06, 14:48
                          Mysle ze jednak Fotonarty Witka powinny znalesc sie w ABC.
                          To wiecej niz forki i dlatego warte jest szczegolnej wuwagi.

Jozzo
                          • ortodox Re: fotonarty 26.10.06, 15:48
                            Masz rację, Fotonarty Witka to coś więcej niż fotki z nart i dlatego napisałem,
                            że jedno drugiego nie wyklucza.
                            Mnie chodzi teraz tylko o zdjęcia i chyba wygodniej będzie edytować każdemu
                            własne zdjęcia w nowym podforum "Narty" w dziale "FotoForum" Można je usuwać i
                            wstawiać samodzielnie, każdy użytkownik ma 500MB transferu miesięcznie i stały
                            przydział miejsca na dysku 2 GB. To jest ponad 10 000 zdjęć do wystawienia!
                            dodatkowo każdy może je skomentować, zapytać, pochwalić, zganić ...
                            pozdrawiam

• Gość: Jozzo Re: fotonarty IP: *.dsl.bell.ca 26.10.06, 16:20
                              Ja jestem za sponoscia i jednym miejscem. Nie wiem jaki witek
                              ma zasoby na serverze ale jakby chcial i mogl to moze podpiac jakos galerie
                              z podobnymi mozliwosciami np gallery 2.1.2
                              gallery2.org
                              czy tez
                              coppermine-gallery.net/index.php
                              Jak sie to rozdrobni to nic z tego nie pedzie a Witka stuff jest naprawde
                              solidnie zrobiny szkoda by bylo to zaprzepascic.

Jozzo
                              • ortodox Re: fotonarty 26.10.06, 16:39
                                Jozzo, a kto tutaj chce zaprzepaścić pracę Witka.
                                Chodzi o to, żeby nie angażować go dodatkową robotą
                                przy naszych zdjęciach, a nam dać większą swobodę na to co jest pokazywane.
                                Nie chcę tej dyskusji dłużej ciągnąć, bo wiesz ...
                                To jest moja prośba do Tabe i Wote, by takie podforum "Narty" w FotoForum
                                zrobić i dodać na górze forum narty, link na czerwono do tego podforum.
                                pozdrawiam
                              • tebe Re: fotonarty 26.10.06, 16:58
                                Blog ze zdjęciami podlinkowałem w opisie, nawet nie w ABC.
                                Do niego będzi można łatwo wstawiać zdjęcia z fotoforum - na pewno tych, którzy
                                się na to zgodzą.
                                • wrb1 Re: fotonarty 26.10.06, 18:55
                                  Przepraszam, ze dopiero się włączam, ale cały dzisiejszy dzień spędziłem z moją
                                  kochaną kobietą w szpitalu na badaniach.
                                  Tak na szybko wiem z wlasnego doświadczenia, gdy fotki były do umieszczenia
                                  tylko w forum podróże, ginęły one tam wśród innych tematów. Mój blog pomyślany
                                  był, do tego aby służył wyłącznie nam.
                                  Na wszystkie wyżej zadane pytania odpowiadam: wyrażam zgodę.
                                  Jak już pisałem w innym wątku gdy dotrze do mnie zdjęcie trochę gorsze
                                  technicznie to staram się je podciągnąć przy pomocy programu do obróbki zdjęć.
                                  Oprócz zdjęć jak zapewne zauważyliście są tam również filmiki.
                                  Dodatkowo chętnie w zakladkach umieszczę linki do tematów, które uznacie, ze
                                  powinny się tam znaleźć.
                                  Moje sugestie w tej sprawie:
                                  Fotonarty -> czerwiec
                                  Zamieszczone tam materiały można tam komentować, z tym że przynajmniej na razie
                                  ograniczyłem to do uczestników zalogowanych (kierowalem się w tym wypadku tym,
                                  aby anonimowość nie wyzwalała poczucia bezkarności w pisaniu bzdur i inwektyw).
                                  Jeżeli jednak uznacie, że lepiej jest, aby dostęp mieli tam wszyscy to nie
                                  wykluczam takiej możliwości.
                                • Gość: Jozzo Re: fotonarty IP: *.dsl.bell.ca 26.10.06, 19:44
                                  good stuff, dzieki.

Teraz latweij dostac sie do fotek a w sprawie
                                  carvingu, doboru sprzetu bedzie mozna odsylac do ABC
                                  Forum stanie sie przejzystrze nie spominajc o tym
                                  ze uniknie sie bezsesownago trolowania i osopbistych
                                  wycieczek.

Jozzo
                                  • tebe Re: fotonarty 27.10.06, 13:40
                                    Chciałbym, żeby tak było?
                                    To co, zakładamy to fotoforum? Można też np. zrobić wątek, w którym chętni
                                    będą zgłaszać, że zgadzają się na pokazywanie tego co wrzucą na blogu (tam
                                    można po prostu zrobić img src=).
                                    Ew. w sprawie założenia Fotoforum możemy osobny wątek zrobić, bo wielu tu nie
                                    doczytuje myśląc, że tylko o ABC sobie przynudzamy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka