Gość: zima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:03 Czy od tego roku we Włoszech jest obowiązek jazdy na nartach w kaskach dla wszystkich,czy tak jak było, dzieci do 13 lat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staruch5 Re: Kaski 13.12.06, 10:51 Jak do nas wreszcie przyjdziesz, to sprobujemy Ci odpowiedziec na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Kaski 13.12.06, 11:01 Ja zamiast zimy wolałbym śnieg, nawet późną jesienią ;) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zima Re: Kaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:07 Przybędę tuż przed Wigilią,ale mam dylemat czy w kasku,czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeery Re: Kaski IP: *.pfizer.com 14.12.06, 09:20 Może być w kasku a nawet bez. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Kaski 14.12.06, 09:48 jak dla mnie, to mozesz byc w samym kasku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gruner no ale jak naprawdę... 15.12.06, 09:27 ... jest z obowiązkiem jeżdżenia w kaskach? wydaje mi się to niedorzeczne, ale wczoraj w sklepie słyszałem że we Włoszech od tego sezonu trzeba mieć kask. O innych częściach garderoby nie słyszałem, więc być może (szczególnie przy tych temperaturach) wystarczy sam kask :-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:42 Moze ktos polecic mi jakis dobry kask? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek M Re: Kaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 08:47 Uvex X-Ride - rewelacyjnie wyglada i lezy na glowie,b.lekki Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Kaski 17.12.06, 13:38 Trzeba pójść do sklepu, przymierzać i przymierzać. Kask, tak jak buty musi pasować idealnie, a głowy i gusta są różne. Powinien mieć sztywną osłonę na uszy, wentylacje, pasować do gogli i powinnaś w nim dobrze wyglądać i dobrze się w nim czuć. Będziesz miała go na głowie przez wiele godzin, a on już się nie dopasuje do głowy, to najważniejsze. Firma ma drugorzędne znaczenie, choć te droższe, firmowe przeważnie spełniają wszystkie wymogi bez zarzutu. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś