Gość: jan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:22 W tekscie brakuje nazwy drugiego slowackiego osrodka - Donovaly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro No i naturalnie Szczyrk. Bez sniegu i wyciagow. 28.02.07, 10:11 ale za to z "austriackimi" cenami. Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Szusem po Europie 28.02.07, 10:49 Ale dlaczego "od kwietnia do listopada"? Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Szusem po Europie 28.02.07, 10:53 bo autorowi nie chcialo sie poszukac danych odwrotnych - od listopada do kwietnia (poprzedni sezon). Ot, taka rzetelnosc dziennikarska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: Szusem po Europie 28.02.07, 14:20 (...O popularności włoskich Dolomitów najlepiej świadczą cyfry...) oj, ja bym sie upierał że chyba jednak nie cyfry, a LICZBY. chyba od autora artyku mozna wymagac podstaw. (...W zeszłym roku od kwietnia do listopada Trydent odwiedziło prawie 2 mln turystów, w tym 33 tys. Polaków. Zimą czeka tu na turystów blisko 800 km tras, w większości sztucznie naśnieżanych. Prawie codziennie świeci słońce, temperatury są umiarkowane. Niemal cały obszar zajmują dwa duże regiony narciarskie - Dolomiti Superski (1200 km tras, z czego 350 w Trydencie) i Skirama Dolomiti Adamello (230 km). Dzięki temu, mając dwa karnety, można przejechać ponad 1400 km...) o co chodzi - o dolomity?, o trydent? a moze o jeden akapit tekstu wiecej? moim zdaniem bez sensu pzdr zolv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harnas T r y d e n t - heeeeeee ????? IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.07, 18:26 Moze Trento ?! Kiedy skonczycie z tymi idiotycznymi tlumaczeniami miejscowosci. Np. niech mi ktos powie co ma wspolnego z soba Aachen i Akwizgran ?? Albo Regensburg i Ratyzbona. Albo jeszcze lepiej niech ktos znajdzie mi dzisiaj jakas mape, gdzie sa takie miejscowosci jak Trydent - Akwizgran i Ratyzbona. To co niektore "madre glowy" wymyslaja z tlumaczeniami nazw geograficznych nie ma zadnego logicznego wytlumaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maram Re: T r y d e n t - heeeeeee ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 20:39 To są te same miasta. Co w tym dziwnego? Przecież to są polskie nazwy. Nie mówisz Paris, Muenchen, Bucuresti czy Kyjiv, tylko Paryż, Monachium, Bukareszt i Kijów. Anglik nie powie Warszawa, tylko Warsaw, a Francuz zamiast Kraków - Cracovie. To najzupełniej normalne. Problem masz chyba w tym, że jedne nazwy są bardziej popularne, a inne-jak Trydent-mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zotara Szusem po Europie IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 01.03.07, 00:29 dlaczego nic nie piszecie o Andorze, jade tam za 2 tygodnie, byli moi znajomi i mowia ze lepiej to tylko w Kanadzie i USA Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Szusem po Europie 01.03.07, 00:32 Bylem tam w Pas de la Casa 2 dni. Twoi znajomi baaaaardzo sie myla. Zupelnie przecietnie, choc - nowoczesna infrastruktura. - sporo niegrzecznych Hiszpanow. - z hotelu wprost na wyciag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Szusem po Europie IP: *.static.qsc.de 12.04.07, 14:55 Ja byłam w marcu ze SnowTrexem - pierwszy raz z nimi jechałam i korzystałam z oferty last-minute w Chamrousse we Francji. Było wspaniale, fantastyczne trasy, dużo śniegu przepiękne widoki. Mieszkaliśmy w obiekcie Larselle tuż przy stoku, który miał połączenie z kilkoma wyciągami. Najlepszy był powrót, bo dawało się na nartkach podjechać pod drzwi. Na, to że Francja tak daleko to się opłaca!!!! Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-fredo palcem po mapie IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.07, 17:50 hehehe to juz dzis wystarczy wziasc atlas swiata i przy obowiazkowej kawie wygryzmolic taki artykul? ale zeby to zosztalo wydane to rzeczywiscie pucha w redakcji pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: palcem po mapie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 18:52 skad tyle kompleksow u Ciebie Alfred? Odpowiedz Link Zgłoś