Gość: jacek IP: *.gbw.com.pl 03.12.07, 11:10 Czy ktoś ma doświadczenie w wyborze gogli zakładanych na okulary ? Lata lecą i horyzont coraz niższy:), więc szukam takiego wynalazku. Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skyddad Re: Gogle na okulary ? 03.12.07, 12:31 Tak potrzebowalem takie i zapytalem w sklepie.Pokazano mi kolekcje CEBE i sie okazalo ze jest opcja dla dziadkow.Sa swietne ale tylko jedno szybkowe.Wszystkie normalne inne maja dwie szybki co zapobiega sie poceniu lub zachodzeniu mgla.Te zjedna szybka sa rowniez dobre mam juz je trzeci sezon i bardzo je chwale. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Gogle na okulary ? 04.12.07, 13:31 mozna kupic wlasnie takie szersze, ze okulary sie mieszcza, w kazdym sklepie z nieco wiekszym wyborem powinien byc przynajmniej jeden model (ja kupowalam w makro) problemem staje sie potem parowanie okularow, nie gogli! polecam wyprobowanie soczewek, chociazby jednodniowych, troche klopotliwe moze zakladanie, ale wszyscy znajomi tak robia (nawet jesli na codzien nosza normalne okulary), pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muchor Re: Gogle na okulary ? IP: *.gts.pl 04.12.07, 13:59 Mam takie gogle, mają nieco większą komorę oraz wcięcia po bokach na oprawki (na tę część która idzie na ucho). Moje są jednoszybkowe, ale nie parują. Popytaj w dobrych sklepach. Natomiast polecam szkła kontaktowe - ja używam jednorazowych. Nie są bardzo tanie (30 par kosztuje 160 zł czyli koszt założenia to ponad 5 zł), ale komfort jest jednak znacznie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1 Re: Gogle na okulary ? 05.12.07, 08:45 Idź do sklepu w tych okularach, w których zamierzasz jeździć. I przymierzaj gogle, wcale nie muszą być specjalne na okulary. Jesli masz niewielką oprawkę, dość wąską to większość modeli będzie pasować. Jeżdżę w okularach ( nie mogę nosić szkieł:() już 18 lat i nigdy nie miałam problemu z goglami. No może raz, jak modne były oprawki zasłaniające pół twarzy i wtedy tylko miałam gogle specjalne dla okularników:) Z doświadczenia wiem, że trudniej jest dopasować gogle do kasku niż do okularów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienski Re: Gogle na okulary ? IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.07, 09:21 Firma Uvex ma bardzo wiele modeli gogli dla jezdzacych w okularach. Moze ten link Ci pomoze w znalezieniu i dobraniu odpowiedniego typu: www.google.de/products?hl=de&q=uvex+skibrille+f%C3%BCr+brillentr%C3%A4ger&um=1&ie=UTF-8 Odpowiedz Link Zgłoś
bocianiv25 Re: Gogle na okulary ? 06.12.07, 11:29 Zainwestuj w szkła kontaktowe jednodniowe i po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Gogle na okulary ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:29 Dzięki za wszystkie rady. Znalazłem i kupiłem CEBE specjalnie kształtowane na okularki. Leżą dobrze i są 2 szybowe. Od niedzieli zacznę je testować w Valdi Sole. Kaontaktowe odpadają - mam na nie alergię i łzawię jak krokodyl. Pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś