Dodaj do ulubionych

Ariston czy whirpool - którą wybrac?

14.09.06, 19:04
Przeszukałam dzis chyba wszystkie sklepy AGD i mam mantlik w głowie.
Na zmiane mi sprzedawcy polecali w jednym sklepie Aristona a mówili że
whirpool to g....no. A w kolejnym dokładnie na odwrót.

Nie mam pojecia kogo zapytac.
Komu zaufac.
Nigdy nie mialam automatu nie wiem na co zwrócic uwagę.
Może ktoś mógłby mi poradzic?
Obserwuj wątek
    • Gość: tyyx Re: Ariston czy whirpool - którą wybrac? IP: *.isp.tvkg.net 21.09.06, 16:12
      tylko nie whirpool, czytałam gdzies na forum same negatywne opinie ,
      najczęstsze to takie,że nie pobiera płynu do płukania, ja kupiłam elektroluxa i
      jestem zadowolona. bardzo polecam.
    • Gość: tyyx Re: Ariston czy whirpool - którą wybrac? IP: *.isp.tvkg.net 21.09.06, 16:15
      zwróc uwagę na pobór wody, skrócenie czsu prania ( tzw. oszczędne pranie) ,
      fnkcja łatwe prasowanie no i oczywiście ile ma obrotów przy odwirowaniu - żeby
      nie za mało , bo będziesz miała b. mokre pranie- zalezy czego oczekujesz od
      praleczki
      • Gość: aneea Re: Ariston czy whirpool - którą wybrac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:44
        ani jedno, ani drugie, jesli mialabym kupic pralke to tylko niemiecka jakosc i
        precyzja - Bosch & Siemens. Whirlpool kiedys byl ok, ale teraz kiedy produkcje
        przyrzucili do PL strasznie spadla jakosc, ceny niestety bez zmian :/
        • wesola_internautka Re: Ariston czy whirpool - którą wybrac? 11.10.06, 12:23
          ja mam Whirpoola i jestem bardzo zadowolona! w ogole prawie cala rodzina i
          wszyscy znajomi tez maja whirpool i na razie nikt nie narzeka!
    • Gość: ana Re: Ariston czy whirpool - którą wybrac? IP: *.bosbank.pl 20.10.06, 11:58
      Ariston z praniem ładowanym od góry rozsypała się po 5 latach (kosztowała nie
      mało bo 1.700). poszły plastiki, mocowanie bębna itp. nigdy więcej tej firmy!
      Teraz mam Elektrolux
    • Gość: piotr.swiercz Re: Ariston czy whirpool - którą wybrac? IP: *.chello.pl 22.10.06, 22:13
      Ja mam whirpola i nie narzekam, chodzi jak burza.
    • malgra Re: Ariston mi się popsuła po dwóch praniach 24.10.06, 11:45
      no ale przynajmniej dali mi Indesit na czas naprawy.
      Natomiast Whirpoola mam zmywarkę, bez zarzutu.
      • Gość: monik Re: do aneea IP: 81.210.115.* 25.10.06, 10:58
        bosch nie jest produkowany/składany w niemczech, ale w polsce, a jest to
        najnowocześniejsz fabryka tego koncernu (bo nowa...). wiem, bo mamy bosch'a od
        wiosny. sprawuje się super, zwłaszcza po przejściach z samsungiem (w ciągu 3
        tygodni popsuły się dwie nowe pralki :( )
        co do whirpool'a to miałam górnoładowanego przez 5 lat i spisywałs się
        poprawnie, był problem z czyszczeniem pojemników na płyn do zmiękczania )chyba
        wszystkie górnoładowane tak mają :( ), ale poza tym ok. teraz chyba coś im z
        jakością nie wychodzi, jest wiele negatywnych opini.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka