skoczek_25 24.09.07, 20:23 CZY KTOS Z NIMI WSPółPRACOWAł?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 22:27 DObre pytanie... duze ryzyko wysylki $ i straty kasy.... w sumie robota w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA ZŁODZIEJ Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 09:43 Witajcie - UWAGA NA OSZUSTÓW Z USA Kupiłem u gościa corvette CYTAT Z OPISU AUKCJI 1976 CHEVI CORVETTE STINGRAY W DOBRYM STANIE TECHNICZNYM. AUTO MA ZDEJMOWANE DWIE CZESCI DACHU.SILNIK 5.7 LITRA,AUTOMATYCZNA SKRZYNIA BIEGOW.AUTO POTRZEBUJE KOSMETYKI W SRODKU,MA PEKNIECIA NA DESCE ROZDZIELCZEJ.OBECNIE JEST ZAREJESTROWANE JAKO AUTO HISTORYCZNE/CLASIC.JEZDZI BARDZO DOBRZE..MA ZALOZONY NOWY SILNIK RAJDOWY 358CI,(KOSZT $5500) ORAZ NOWE CYLINDRY HAMULCOWE ZE STALI NIERDZEWNEJ.PO BOKACH SA SPECJALNE SPORTOWE RURY WYDECHOWE.PRZED ROZPOCZECIEM LICYTACJI PROSZE O KONTAKT 1-973-477-2451 USA.AUTO ZNAJDUJE SIE W USA. W rozmowie telefonicznej dowiedziałem się że auto ma uszkodzony zbiornik paliwa tzn że gdzieś cieknie paliwo co było dla mnie do zaakceptowania. Pytałem gościa jak człowieka w jakim stanie jest rama, lakier, uszczelki i zawieszenie. Silnik przyjąłem że jest nowy zgodnie z opisem na aukcji. Pan Adam powiedział również że auto jest po lakierowaniu i tylko na masce jest trochę do poprawy. Z opisu i rozmowy wynikało że auto ktoś zaczął odbudowywać i do zrobienia został tylko środek i zbiornik paliwa Po odbiorze Auta trochę się jednak rozczarowałem Po 30 minutach oględzin odkryłem Auto miało przerdzewiałe drzwi i uszkodzone zawiasy w drzwiach co powodowało że były nie spasowane i uszkadzały karoserię. Podłoga od kierowcy i pasarzera była tak skorodowana że jak ją mocniej nacisnąłem nogą to mi wpadła Pasy bezpieczeństwa właściwie brak ( stan watalny) Środek generalnie zdezelowany a nie do naprawy - raczej do wymiany. Rama ogólnie zardzewiała . 2 mocowania karoserii tak skorodowane że buda się wogóle nie trzyma. Zawieszenie jest w stanie fatalnym. Sinembloków właściwie nie ma. Końcówki drążków ledwo trzymają . Właściwie całe łącznie ze sprężynami wachaczmi i amorkami do wymiany. Silnik. Niestety nie był nowy i wydawał metaliczne stuki oraz miał samozapłon. Mechanik powiedział że od samozapłonu silnik pewnie zakręcił się w drógą stronę i tłok spotkał się z zaworami. Po zdjęciu głowic okazało się to prawdą . 2 komplety zaworów były uszkodzone. Musiałem zamówić całe kompletne nowe głowice. Olej cieknie z silnika, ze skrzyni a z układu kierowniczego na dobę ubywa litr. Jedyne co było zrobione to chamulce a le też nie dokońca. Ktoś poobcinał linki od ręcznego. Tarcze i klocki były nowe. Jedna lampa z przodu była połamana i podczas otwierania uszkadza karoserię. Opony miały być nowe ale jak i wszystko w tym aucie do nowości dużo im brakowało. Pozacinane od środka i bierznik na 3 mm. Nowe mają około 8 do 9 mm Akumulator też miał być nowy ale niestety po naładowaniu nawet bez podłaczenia po dwuch dniach nie miał już mocy. GENERALNIE W AUCIE WSZYTKO JEST DO WYMIANY Gość zrobił zdjęcia w małej rozdzielczości i tak aby auto ładnie wyglądało. Teraz pozostaje mi tylko remonować go i zrobić z niego naprawdę ładny samochód. Niestety będzie mnie to kosztowało nie 6000 a 40000 tys złoty - i auto będzie jak nowe. JA JUŻ WIĘCEJ NIC U NICH NIE KUPIĘ - TY JAK CHCESZ Odpowiedz Link Zgłoś
niekupujodburst240 Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie 08.06.18, 10:42 Zostałem podstępnie oszukany. Proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
andrewnowicki Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie 28.05.21, 23:02 jak sie stoba skontaktowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 13:52 Ja też kupiłem w prosperity i do momentu odebrania motoru w Gdyni Pan Adam był miły i odbierał telefony. Po odbiorze okazało się że motor nie bardzo nadaje się do jazdy. Był obdrapany, urwany tłumik, pęknięta owiewka a silnik spala olej. Rozmowa przez telefon to stek kłamstw ze strony prosperity. UWAGA TO SĄ NACIĄGACZE I OSZUŚCI. BAZUJĄ NA TYM ŻE SĄ DALEKO. NIE KUPUJCIE U TYCH ZŁODZIEJI. P.S. Dobrze że powstało to forum. Ani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 24.03.09, 09:45 Ja tez miałem przyjemnosc kupowania z tej firmy wielu samochodów , skuterów czy łodzi . Nigdy nie zdarzyło mi sie by to co kupiłem nie odpowiadało stanowi wizualnemu lub technicznemu opisywanych towarów !!!!! Nie dam złego słowa powiedziec na rzetelność Firmy PROSPERITY AUTO GROUP LLC. Kilku moich znajomych równiez dokonało zakupów w tej firmie z wielkim zadowoleniem. Czytajac poprzednie wypowiedzi na tej stronie dochodze do wniosku ze ludzie którzy to pisali to jakies osły , którym wydawało sie ze kupując w USA towary po wypadkach czy do renowacji wystarczy puszka farby i bedzie jak nowe !!!!!! Z takim przekonaniem kupcie sobie rower na wycieczki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
niekupujodburst240 Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie 08.06.18, 10:50 Forum to za mało trzeba pozwu zbiorowego na tego oszusta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 20:53 Ja przez tą firmę sprowadziłem 3 samochody. Zabytki. Wszystkie wybrałem sam (zdaje się że firma sama też coś oferuje) nie prowadziłem zbyt intensywnej korenspondencji z właścicielami tak więc teoretycznie Firma powinna tylko zapakować i wysłać. Tak się w sumie stało ALE: 1-wszy samochód: nie sprawdzono numeru VIN, typowa literówka ale himalaje na cle: zatrzymanie auta, opinie rzeczoznawcy itp itd. ze strony "prosperity" ZERO pomocy 2. OK 3. w ogłoszeniu: sprawny, wszystko działa ale wymaga napraw. Przy odbiorze auta owszem, miałem telefon z firmy że coś cieknie(woda) ale byłem przekonany że samochód jeździ! To co przyjechało to ZGROZA. Złom totalny, cud że przeszedł przez cło. Przecież bym zapłacił za fatygę i szukał innego egzemplarza. Teraz mam złoma z którym nie wiem co zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
niekupujodburst240 Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie 08.06.18, 10:43 Zostałem oszukany na kilkadziesiąt tysiecy dolarów. Proszę o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
andrewnowicki Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie 17.05.21, 10:10 daj info pzdr Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamo33 Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.02.14, 17:36 Firma istnieje wiele lat. Sporo przez nia kupowalem w poprzednich latach I po kryzysie na rynku znowu do nich wrocilem. Uczciwi ludzie, mozna im zaufac. Odpowiedz Link Zgłoś
niekupujodburst240 Re: Prosperity Auto Group LLC-Pytanie 08.06.18, 10:40 Otóż niestety za późno znalazłem ten wątek. Dałem się nabrać jak dziecko, kupiłem od tego oszusta 3 łodzie. Teraz funkcjonuje pod nickiem burst240 na allegro i znowu naciąga ludzi. archiwum.allegro.pl/oferta/2016-starcraft-2000-deck-boat-150-hp-suzuki-4-suw-i7130386947.html to mój zakup...w rzeczywistości stan opłakany, nawet wstyd załączać zdjęcia tego co przypłynęło z USA. Dla zainteresowanych na PRIV allegro.pl/1929-chevrolet-cale-ladne-auto-i7189060141.html to kolejne cacko ale tylko na zdjęciach z ogłoszenia. Stan faktyczny jest straszny a zapewniał wręcz że ona jest lepsza aniżeli te za zdjęć w ofercie na allegro. Co zrobił "przedsiębiorczy" p.adam z Sarasoty? Pojechał do wypożyczalni i kupił te same modele, zdezolowane, zniszczone i wymagające totalnej odbudowy za najmniejsze możliwe pieniądze aby na mnie zarobić jak najwięcej. Widzę że od tych feralnych dla Panów wydarzeń minęło już sporo czasu, pewnie już zapomnieliście o tych wydarzeniach ale jak to napisał ten oszust "po małej przerwie wraca na rynek" o zgrozo. Biada tym ludziom, którzy cokolwiek kupią od Adam Wieczorek Sarasota/Jersey City NY. Odpowiedz Link Zgłoś