Dodaj do ulubionych

zakupy w NOOK w Arkadii

12.01.08, 16:54
Chcę wszystkich przerstrzec przed dokonywaniem zakupów w sklepie
NOOK w Arkadii. Nie przyjmują zwrotów i nie wymieniają ubrań na
inne. Ale chodzi mi glownie o to w jaki sposob podchodzą do klienta.
Szefowa tej firmy w sposob arogancki odnosila sie do klientki. Pisze
to dlatego, ze nigdy nie spotkalem sie z takim zachowaniem osoby
zarzadzajaca firma. Jak przysluchalem sie rozmowie to chodzilo o
wymiane jakiegos plaszcza na inny i klientka dosyc dlugo nalegala
(ale grzecznie), zeby jej ten plaszcz wymienic. Zbulwersowal mnie
najbardziej moment gdy szefowa trzasnela szuflada i zaczela ublizac
tej klientce. Z tego co zrozumialem to klientka znala swoje prawa i
dosc mocno je argumentowala. Moja dziewczyna w tym czasie
przymierzala sukienke w przymierzalni ale jej nie kupila bo zaraz po
tym fakcie wyszlismy ze sklepu. Pracuje przy bezposredniej obsludze
klienta ale takiego zachowania (pozyskiwania klientow) nie
widzialem. Cud, ze te sklep jeszcze istnieje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pau.li.na Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:06
      Jestem tego samego zdania. Kiedyś chciałam kupić tam sukienkę. Po przymierzeniu
      okazało się, że jest uszkodzona. Sukienka bardzo mi się podobała a była to
      ostatnia sztuka więc chciałam uzyskać jakiś rabat i zanieść do krawca żeby mi ją
      zszył. Panie sprzedające nie chciały opuścić nawet złotówki odwiesiły sukienkę w
      oczekiwaniu na klienta który nie zobaczy, że sukienka była ze skazą.
      • Gość: stonoga Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.nsa.gov.pl 13.05.08, 12:44
        a ja kupiłam tam sukienkę i jestem bardzo zadowolona i z obsługi i z
        towaru. Sukienka miała pękniety szew na długości około 1 cm i z tej
        okazji dostałam jeszcze 10 % rabat. Mam fajną kieckę za przysłowiowe
        grosze.
      • lumix Re: zakupy w NOOK w Arkadii 28.05.18, 08:55
        Witam - Jaka to była sukienka? Kolor i fason. Pytam bo zakupiłam wadliwa sztukę i czekam na reklamację. Marzena
    • Gość: ktoś Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:21
      wg nowych przepisow nie ma mozliwosci zwrotów.
      Jedynie jesli sami zadecydują z własnej woli przyjąć, ale obowiązku
      nie mają!!!!!!!!!!!11
      • Gość: . Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.chello.pl 30.06.09, 12:41
        właśnie ze muszą
        • Gość: gość Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.bayer.de 22.08.11, 09:23
          Nie muszą przyjmować zwrotu towaru jeśli nie jest uszkodzony. Jeśli w trakcie 2 lat od daty zakupu produkt stanie się niezgodny z umową kupna czyli np. materiał się powyciąga , spodnie się przetrą to oczywiście kupujący ma prawo do wymiany ewentualnie zwrotu pieniędzy
    • Gość: aga Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.skynet.net.pl 27.06.08, 20:25
      Również mam niezbyt dobrą opinię o tym sklepie w arkadii.Sukienka, którą
      chciałam kupić była rozdarta, a w dodatku była to również ostatnia
      sztuka.Zapytałam o rabat ... dostałam 5 złoty.Ciekawe jaki krawiec by to
      naprawił za 5 złotych, tym bardziej, że to nie było na szwie, ale obok.
    • Gość: aga Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.wolainfo.com.pl 30.06.08, 09:08
      Ja również się przyłączam do zniechęconych do tego sklepu.
      Byłam ostatnio w sklepie Nook w CH Targówek aby kupić sukienkę na
      wesele.
      Zabrałam kilka sukienek do przymierzalni (kolejka długa, ale tak to
      jest jak się robi zakupy na weekend). Jedna s „faworytek” odpadła
      już przed przymierzalnią bo była uszkodzona. Zapytałam czy mają na
      magazynie jakiś zapas – powiedzieli, że nie bo mają 1 sztukę każdej
      sukienki w 1 rozmiarze (trochę dziwne bo potem usłyszałam rozmowę z
      inną klientką, że jak nie mają rozmiaru to dowożą z Arkadi, nikt mi
      tego nie zaproponował…). Trudno, zrezygnowałam z tej sukienki.
      Poszłam do przymierzalni i ostatecznie wybrałam jedną, nie byłam do
      końca przekonana. Byłam z dzieckiem więc nie miałam czasu na długie
      przymierzanie żeby się jeszcze upewnić. Pomyślałam, że jednak kupię
      bo w sumie sukienka była OK. Dla pewności zapytałam czy mogę zwrócić
      sukienkę jeżeli jednak bym zmieniła zdanie i jaki mam na to termin.
      Pani powiedziała, ze ma 7 dni na zwrot. W takim układzie
      stwierdziłam, że ryzykuję tylko dodatkową wycieczką do sklepu więc
      zapłaciłam i zabrałam się z sukienką do domu. W domu jednak
      stwierdziłam, że sukienka mi nie pasuje więc na następny dzień
      zabrałam sukienkę (z metką, paragonem i nawet firmową reklamówką) do
      sklepu w celu zwrócenia. Pani mnie poinformowała, że sklep nie
      przyjmuje zwrotów jedynie wymianę na inny towar (w tej samej cenie
      lub wyższej) w ciągu 7 dniu od daty zakupu pokazała mi nawet
      stosowną karteczkę. Na moje wyjaśnienia, że zostałam poinformowana
      inaczej usłyszałam, że niemożliwe, żeby ktoś mi tak powiedziałam.
      Przymierzyłam zatem jeszcze kilka innych sukienek (o dziwo okazało
      się, że jednak mają w magazynie identyczną jak ta uszkodzona..). Nic
      mi nie przypadło do gustu. W tej sytuacji sukienki nie zwróciłam,
      nie zamieniłam na inną. W domu sprawdziłam, faktycznie sklep nie ma
      obowiązku przyjęcia zwrotu. To ja powinnam zadbać o odpowiedni wpis
      na paragonie o możliwości zwrotu. Cóż w ten oto sposób przeszłam
      szybki kurs praw konsumenta. Pozostał tylko niesmak i niechęć do
      tego sklepu. Następnym razem szerokim łukiem będę omijać ten sklep.
      Wolę zrobić zakupy w sklepie gdzie mam prawo do zmiany decyzji,
      szczególnie, że nie chciałam wciskać im sukienki uszkodzonej,
      używanej. NIE POLECAM!!!
    • Gość: Klientka Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: 81.210.116.* 30.06.08, 12:40
      Coś w tym jest, co piszesz. Ja osobiście dokonałam zakupu w tym
      sklepie. Jestem zadowolona z sukienki, ale obsługa rzeczywiście
      pozostawia wiele do życzenia. Zanim za nią zapłaciłam zapytałam czy
      mogę ją oddać, ale usłyszałam, że zwrotów nie przyjmują ewentualnie
      tylko na wymianę. Sukienka oczywiście nie może być noszona, musi
      mieć metkę i paragon. Ciekawa jestem jak reagują na ewentualne
      reklamacje (obym nie musiała tego doświadczać). Obawiam się, że nie
      najmilej. Moja rada: dobrze obejrzeć strój zanim się za niego
      zapłaci. Masa kiecek jest brudna, porozpruwana, lub nie mają guzika,
      zatrzasku itp. Ceny przystępne, koolekcje też całkiem fajne, ale
      sama jakość towaru i obsługi - poddaję pod wątpliwość. A dla
      szefowej dobra rada: przy miłej obsłudze śnieg eskimosowi sprzedasz.
      A przy obecnych "panienkach" niewiele zdziałacie.
      • Gość: dorcia Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:16
        Te sukienki ponoć są na stadionie tylko nie wiem gdzie dokładnie...
        Ale gdyby mnie tak potraktowano to bym narobiła rabanu ku..szonom.Pozatym są
        jeszcze prawa konsumenta, ale taka (anty)reklama w necie im się przyda ---łajzom...
        • Gość: karla Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 18:05
          ja 2 tyg temu kupilam w kdt sukienke za 150 + bolerko za 50zl. dzis jestem w
          nook i widze ze wisi moja sukienka za 115zl hehe. ale nieprzyjemnie jest w tym
          sklepie.. sukienki się poprostu nie mieszczą na wieszakach, ciasno, i w ogole
          sukienki sponiewierane
    • Gość: annem Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.amwaw.edu.pl 06.08.08, 16:21
      Ja również mam taki problem, ale ja się zwrócę do Konfederacji
      Polskich Konsumentów. I rzeczywiście "baba za ladą" jest nieuprzejma
      i robi niemiłe uwagi.
      • Gość: klientka1 Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.09, 21:48
        Ja też niedawno kupiłam sukienkę w tym sklepie ale z powodu choroby
        dziecka nie zdążyłam jej wymienić na inną w ciągu trzech dni( nie
        przewidują zwrotów). Pani właścicielka niemiła i arogancka
        odpowiedziała, że ją to nie interesuje. Gdybym miała czas też
        zwróciłabym się do Konfederacji Konsumentów bo zasady są bezprawne.
        Nie POLECAM TEGO SKLEPU ( Usłyszałam od pani właścicielki że nie
        interesują jej nasze opinie bo i tak nie narzeka na brak klientek)
    • Gość: K. Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 15:34
      Jestem w bardzo podobnej sytuacji^^i bardzo pilnie poszukuje
      kontaktu z właścicielem sklepu Nook ponieważ moje prośby o
      reklamację zakupionej u nich bluzki która okazała się podarta i
      brudna okazały się bezkuteczne.nie zamierzam pozostawić tej sprawy i
      wywalczyć zwrot pieniędzy który mi się należy. wszystkie kartki o
      nie przyjmowaniu zwrotów oraz odmowy dotyczące wad na terenie sklepu
      są bezprawne.taką informację otrzymałam od rzecznika praw
      konsumenta. za wszystkie informacje z góry bardzo dziękuje i
      jednocześnie przestrzegam wszystkich aby nie dokonywali w tym
      sklepie żadnych zakupów .Mój adresn e-mailowy:karola275@onet.eu
    • Gość: gosc Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: 195.116.125.* 22.08.08, 22:28
      Faktycznie całkiem przyzwoita inwestycja debowa-przystan.pl
    • Gość: Klient Re: zakupy w NOOK w Arkadii i CH Targówek IP: 62.112.37.* 13.01.09, 17:24
      FATALNA OBSŁUGA!!! I to zarówno w sklepie w arkadii, jak i w CH
      Targówek. W tym drugim gorsza!
      Na dodatek obsługa jest złośliwa. 10 min przed zamknięciem wyrzuca
      ze sklepu. Odłożyłyśmy sukienki, żeby przymierzyć je rano i w
      tajemniczy sposób zniknęły (w zeszycie nie miały zapisanej
      sprzedaży). Gdy zapytałam o nie, odparły, że nie pamiętają (od
      poprzedniego dnia w ciągu godziny w takim małym sklepie chyba nie
      jest trudno zapamiętać co zeszło). Na dodatek komentują złośliwie.
      KOSZMAR!!!!
      W Arkadii informują, że są ostatnie sztuki, po czym w drugim sklepie
      wisi kilka sztuk. Szef powinien się zastanowić czy nie zmienić
      obsługi.
      • Gość: kasia Re: zakupy w NOOK w Arkadii i CH Targówek IP: *.acn.waw.pl 17.06.09, 14:35
        zgadzam się w 100 %, obsługa fatalna, sukienki wciśnięte na wieszakach, i mimo,
        ze większość sukienek nadaje się na zabawę w remizie to czasem trafi się jakoś
        fajna sztuka na weselicho, ale faktycznie kupowanie tam to jakaś pomyłka, niech
        one idą na szkolenie do sklepów w londynie to się przekonają, ile lasek kupuje i
        oddaje , i nikt nie robi z tego żadnego problemu, widocznie szefowa ma dobro
        klienta w d..., a może sama to pustak z niej i silikonowy łeb,
    • Gość: Gość Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: 85.222.116.* 24.04.10, 11:58
      Sklep pozostawia wiele do życzenia tak jak i obsługa. Wymiana sukienki możliwa
      jest w ciągu 3 dni, ale... o zwrocie kosztów, jeżeli zamienia się na tańszą
      sukienkę można zapomnieć!!! Czyżby pracownicy nie robili zwrotu na kasę
      fiskalną i różnicę brali do kieszeni? Coś tu chyba jest na lewo....
      • Gość: kasia Re: polecam sklep Francoise w Wola Park IP: *.189.216.89.skyware.pl 10.06.10, 11:19
        polecam sklep Francoise w Wola Park , naprawde duzy wybór sukienek
        na wesele, o klase lepiej niz w nooku
        • Gość: Aga Re: polecam sklep Francoise w Wola Park IP: *.jmdi.pl 15.07.10, 16:44
          Dzięki za napisanie tych komentarzy. Mialam zamiar pojechać tam i
          kupić sukienkę na wesele, ale dzięki Wam zmienilam zdanie.
          • Gość: Aga Re: polecam sklep Francoise w Wola Park IP: *.jmdi.pl 15.07.10, 16:45
            Oczywiście dotyczy to NOOK a nie sklepu a Wola Park.
    • Gość: ktea Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.chello.pl 22.11.10, 18:27
      "Nie przyjmują zwrotów i nie wymieniają ubrań na
      inne." -ich święte prawo!
      • Gość: ania Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 21:08
        Moze ktos wie gdzie mozna kupić sukienkę na studniówkę w przyzwoitej cenie. Byłam w NOOk na Targówku . Znalazłam niezłą kieckę. Gdy ja obejrzałam dokładnie okazało sie ze na dole jest cała w błocie. Co myślicie o hali na Marwilskiej. Podobno jest tam spory wybór, ale czy to prawda.Pozdrawiam
    • Gość: assia Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.mofnet.gov.pl 12.07.12, 14:38
      Wątek stary, ale w dużej mierze aktualny :)
      Teraz jest już tylko jeden sklep NOOK - w Arkadii. Jeśli chodzi o same panie z obsługi, to chyba się zmienił personel, bo były bardzo miłe i pomocne. Jednakże polityka sklepu jest faktycznie beznadziejna. Oczywiście zwrotów przyjmować nie muszą, jeśli nie chcą, ale trafiłam na brudną sukienkę i panie nie zgodziły się na żadną formę rekompensaty - ani na rabat, ani możliwość zwrotu w przypadku, gdyby plama się nie doprała, ani sami nie starają się wyczyścić sukienki. Rozumiem, że jest to jakieś zalecenie szefowej. W dzisiejszych czasach rzadko naprawdę się spotyka taką ignorancką postawę w stosunku do klienta, tym bardziej że sukienki w NOOK nie są tanie.
      • agu-lap Re: zakupy w NOOK w Arkadii 21.02.13, 19:26
        Znalazłam u nich sukienkę idealna, ale oczywiście brak rozmiaru. Wiecie może gdzie są podobne sukienki. chodzi mi konkternie o firmę manifesto (producent)
        • botox3 Re: zakupy w NOOK w Arkadii 06.07.13, 19:29
          Na pewno sukienki takie jak w Nooku są też w butiku Mantylka w Mińsku Maz. Możesz wejść na ich fb i spytac, czy mają rozmiar, jaki Cię interesuje.
      • xloveless Re: zakupy w NOOK w Arkadii 16.12.17, 21:19
        Musicie mieć świadomość jako konsumenci, że niedawanie rabatów czy nieprzyjmowanie zwrotów to nie jest widzimisię pani pracującej w sklepie z ubraniami. Ja również pracowałam w obsłudze klienta i pamiętam, że klienci byli pod tym względem totalnie niewyrozumiali i to mnie i inne dziewczyny gnębili o zwroty, reklamacje i rabaty zupełnie nie zdając sobie sprawy, że taka szara pracownica nie ma ŻADNYCH uprawnień do dania czegokolwiek klientowi. Taka pracownica musi po prostu przestrzegać regulaminu sklepu, który jest ustalony zwykle przez wielką firmę, bo narobi sobie problemów. Choćby ona chciała dać Wam rabat i byłoby jej Was żal, to zwyczajnie nie może.
    • Gość: fewon Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: 217.8.185.* 15.04.13, 09:56
      Ja również dołączam do grupy zażenowanych zakupami w NOOK. Kupiłam sukienkę na wesele, w sklepie mierzyłam oglądałam i wydała się ok. Przyszłam do domu, przymierzyłam ponownie i okazało się, że z jednej strony wyszła ostro zakończona fiszbina, więc następnego dnia po pracy wróciłam do sklepu z sukienką, paragonem i metką (co prawda odcięta od sukienki). Podchodzę do sprzedającej i wyjaśniam, że chciałabym wymienić sukienkę, którą wczoraj kupiłam. Pani stwierdziła, że nie mogę wymienić, bo metka jest odcięta, więc tłumaczę, że ona jest uszkodzona i nie zdążyłam jej użyć, bo kupiłam ją dzień wcześniej (data z paragonu)! Ostatecznie zaproponowano mi przyjęcie na tzw gwarancji i w ciągu 14 dni oddadzą "naprawioną" sukienkę. Tłumaczyłam, że zwrot tej sukienki po weselu mnie nie urządza, ale Pani stwierdziła, że nic nie może zrobić, bo sukienka jest uszkodzona. Tylko problem polega na tym, że USZKODZONĄ KUPIŁAM dzień wcześniej i pani nie chciała już brać sobie tej sukienki na sklep, bo skoro już sobie taka kupiłam to przecież mój problem!
      ŻENADA, ŻENADA, ŻENADA!!!! Nigdy więcej nic u nich nie kupią, ale też przestrzegam dziewczyny, bądźcie czujne robiąc u nich zakupy!
      • Gość: była już klientka Re: zakupy w NOOK w Arkadii IP: *.play-internet.pl 09.07.15, 10:50
        Nadal nic się nie zmieniło i zwrotów nie przyjmują w sklepie nook. Boleśnie się o tym przekonałam ostatnio. Zakupy robię tam od lat i nigdy nie miałam powodu do zwrotu. Ostatnio byłam z córką, kktóra chciała kupić sukienkę na bal. Kilka sukienek wzięła do przymierzalni, ale to nie była żadna z nich i żeby uniknąć ubierania i ponownego rozbierania ja jej donosiłam kolejne zgodnie z jej preferencjami. Niestety takie, które się jej podobały były za małe lub za duże. Ostatecznie wybrała i zdecydowała się na jedną. Wyszłam z przymierzalni poszłam do kasy, zapłaciłam i czekałam na córkę. W tym czasie Pani odwieszała sukienki oddane przez klientki i zauważyłam sukienkę o jakiej mówiła córka. Podałam jej więc ją do przymierzalni. Córka rozpromieniona stwerdziła że tak to jest ta ! Więc szczęśliwa poszłam do kasy żeby ją zamienić. Pani kategorycznie odmówiła nadmieniając że szefowa nie zezwala na zwroty ani na zamianę. Prosiłam bardzo, córa się popłakała sytuacja była fatalna. Ja z tą kupioną sukienką nawet nie wyszłam za próg sklepu ! Rozumiem że sklep ma prawo nie odmienić sukienki, ale to była poprostu zła wola właścicielki ! Jedna z Pań sprzedawczyń włączyła się w rozmowę i uproszona zadzwoniła do szefowej, która zezwoliła na zamianę sukienek i dopłaciłam różnicę (czytając poprzednie posty stwierdzam że miałyśmy wyjątkowe szczęście). Przestrzegam więc wszystkich, aby dokładnie zastanawiali się przed dokonaniem zakupu !!!!!!!! Przyzwyczajeni jesteśmy że renomowane sklepy odzieżowe znajdujące się również na terenie cantrów handlowych dają możliwość wymiany towaru i nie robią z tego żadnego problemu. Przyznaję że podejscie właścicielki sklepów nook do klientów jest zadziwiające i zapomniała że zadowolony klient jest najlepszą reklamą, a niezadowolony może być w czasach internetu bardzo skuteczną anty reklamą. Na szczęście nie tylko tam można kupować sukienki, a fortuna kołem się toczy.
    • Gość: Maja oszukańcy IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.15, 22:30
      Oglądałam dziś sukienkę, która była "przeceniona" na 119zł z uwaga uwaga: 119zł. Przy sukience wisiała duża czerwona metka z napisem SALE. Szkoda tylko, że cena pierwotna była dokładnie taka sama jak obecna z tym, że zamazana markerem. Oczywiście było pomimo wszystko widać dokładnie i wyraźnie wcześniejszą cenę. Radzę uważać, równie dobrze mogą przeceniać rzeczy ze 150 na 200.
      • Gość: Monika Re: oszukańcy IP: 195.184.83.* 28.12.15, 14:49
        Dziewczyny,NAJNOWSZE rozporzadzenie bardzo niemilej szefowej to rowniez brak mozliowsci wymiany towaru. Oczywiscie informacji takiej nie ma,nie zostalam rowniez o tym poinformowana przy zakupie.
        Gdzie jest Inspekcja Handlowa? Wlasnie skonczylam pisac pismo do Inspekcji aby zajeli sie tym punktem sprzedazy. Szanowna Szefowo,szacunku dla klienta nigdy nie jest za wiele .Szczegolnie w dzisiejszych czasach. To nie bazar pod stadionem ani pod palacem.
        • Gość: martyna Re: oszukańcy IP: *.146.76.19.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.09.16, 09:32
          Te sukienki to zwykłe bazarówy! Ostatnio się o tym przekonałam jak kupiłam sukienkę u nich za 235 zł a na Targu w Garwolinie były identyczne za 160 zł! Omijam szerokim łukiem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka