al.1 21.07.10, 17:59 W jakim zwierzęciu czulibyście się najgorzej, a w jakim najlepiej? Zaczynam od siebie: Ja najlepiej bym się czuł w małpie, a najgorzej w foce. Uzasadnienia to chyba nie wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sundry Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 18:11 Czemu nie wymaga? Ja się widzę najlepiej jako takie jakieś prymitywne zwierzę, które mało czuje i budzi małe zainteresowanie człowieka, więc małe są szanse, że człowiek je skrzywdzi. I vice versa- nie chciałabym być żadnym ze zwierząt domowych, zdanym na łaskę i niełaskę człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 19:49 sundry napisała: > Czemu nie wymaga? Bo malpa jest bardzo zwinna, a foka ma bardzo ograniczona mozliwosc poruszania sie. > Ja się widzę najlepiej jako takie jakieś > prymitywne zwierzę, które mało czuje i budzi małe zainteresowanie > człowieka, więc małe są szanse, że człowiek je skrzywdzi. I vice > versa- nie chciałabym być żadnym ze zwierząt domowych, zdanym na > łaskę i niełaskę człowieka. Ale mnie nie chodzi o zainteresowanie czlowieka, czy laske, tylko o komfort. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 21:08 Foka to chyba raczej w wodzie szaleje niż na lądzie:) Widać każdy ma swoje kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
najodleglejszy Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 18:20 al.1 napisał: > W jakim zwierzęciu czulibyście się najgorzej, a w jakim najlepiej? w sensie w jakim bym się źle czuł gdyby mnie zjadło? to w wołku zbożowym, bo ciasno. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysgreen Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 18:32 >gdyby mnie zjadło? w smoku wawelskim, lubię przestrzeń Odpowiedz Link Zgłoś
aaricia_szalona Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 18:53 Ale w taki upał? Przecież tam gorąco jak...w smoku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Jakie zwierzę IP: *.cable.smsnet.pl 21.07.10, 20:19 > W jakim zwierzęciu czulibyście się najgorzej, a w jakim najlepiej? "W skórze jakiego zwierzęcia czulibyście się... itd." Nie brzmi przejrzyściej? Odpowiedz Link Zgłoś
aaricia_szalona Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 20:38 A ja banalnie, mogłabym być kotem. A nie mogła? Jakimś parazytem. Tasiemcem, albo glistą ludzką. Błeee. I mucha tez mnie jakoś nie pociąga. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 21:08 To już lepiej w płetwalu błękitnym, albo w tym nowoodkrytym Leviatanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nemanja Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 21:40 Chyba tylko Ty niedawno odkrylas Lewiatan. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 19:51 najodleglejszy napisał: > al.1 napisał: > > > W jakim zwierzęciu czulibyście się najgorzej, a w jakim najlepiej? > > w sensie w jakim bym się źle czuł gdyby mnie zjadło? Gdyby Cie zjadlo, to bys sie juz nie czul. > to w wołku > zbożowym, bo ciasno. Ale mnie nie o wnetrznosci zwierzecia chodzi tylko o bycie zwierzeciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Jakie zwierzę IP: *.cable.smsnet.pl 21.07.10, 19:57 Najgorzej to w hienie, albo nie, w żuku gnojarzu - za bardzo z Syzyfem się kojarzy, do dupy taka robota. Najlepiej? W delfinie, orce, foce, morsie, niedźwiedziu polarnym, ewentualnie w pingwinie. Ale żeby nie było, że narzekam na upał to bez kozery powiem, że w jakimś ptoku. Może być sowa lub "jaszczomb". Odpowiedz Link Zgłoś
nemanja Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 21:43 Najlepiej czuje sie w mokrej, cieplutkiej, wygolonej foce :P Odpowiedz Link Zgłoś
gluckweg Re: Jakie zwierzę 21.07.10, 21:47 modliszka - bo "po" mogłabym schrupać swojego Macho... a tak poważnie to najlepiej w delfinie... najgorzej w krecie ( bez znaczenia czy w tym podziemnym, czy w tym naziemnym telewizyjnym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Jakie zwierzę IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.10, 22:06 Ja też mogłabym być kotem pospolitym. Byle żarełka i słońca było bez ograniczeń. Kotowate wszelkie mogą być. Małpy, węże - nie. Natomiast lotne ptaki - pasują. No i żyrafa odpada. Od samego patrzenia kręci mi się w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś