Dodaj do ulubionych

Już za rok MATURA

11.05.04, 08:55
Wszystkim maturzystom z Forum Humorum życzę połamania piór i trzymam mocno
kciuki

P.s a skoro to Forum Humorum to może o wpadkach lub fajnych historyjkach
maturalnych porozmawiamy???

Możę zacznę:
mimo że nic nie umiałam z historii podeszłam do egzaminu ustnego. Na
szczęście w komisji siedział v-ce dyrektor który z nami miał zajęcia i na
szczęście mnie lubił.
Wylosowałam pytania i zamarłam. Łzy popłynęły mi jak rzeka. Rozkleiłam się
niemiłosiernie i nie odpowiedziałam na żadne pytanie...
mimo wszystko dostałam 2 :)
Powinnam dyrektorowi stopy wycalować z radości ale wstyd było mi spojrzeć mu
w oczy.
TERAZ WY
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Już za rok MATURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:12
      Koleżanka zaspała z godzinę chyba na pisemny polski. :-DDD
    • kamaoka Re: Już za rok MATURA 11.05.04, 16:23
      no wiec dzis:)
      przed sala wypadla mi jedna dluga sciaga: oderwalo sie to cos co naszylam, no
      ale reszta sie tryzmala
      wylosowalam nr 4, bo jak spojrzalam w koszyczek i zobaczylam nr 5 to
      pomyslalam" gluia neijestm zeby to brac", wiec zanurzylam dlon i wyciagnelam te
      4:>
      o sciaganiu nie bylo mowy, aula, dyrektorka, wizytatorka z kuratorium
      poszlam do kibelka, zobaczyc jak sie nazywa jeden z bohaterow: nie znalazlm go
      na sciadze a myslalam ze mam wszystko, nawet wam nei powiem ile to malo metrwo
      ta mja sicga, rzecz ajsn apodzielona na czesci
      wychodzac z kibelka druga sciaga mi wypadla, bos ie deorwala drga kieszen,
      schowlam gdzie indziej
      nie wykorzystlma zadncyh cytatow, tyle co mialam w glwoie, bo jak ja mialam
      sciagnac?
      opisujac Inny swiat, Herlina-grudzinskiego, bylam tylko pewna jednej rzeczy
      dotyczacej przyjazni (rzexcz ajsna nie czytalma ksiazki), ale pomyslalm ze dla
      wzmocnienia mojego obrazu dodam ejscze milosc, tak cos myslalam ze to chyba
      bedzie z lekka przeinaczenie, ale mysle, no kurde napisze, i co czytam w domku?
      ze milosc to tam ni hu... nie pasowala to co napisalam, ozdabiac mi sie
      zachialo:>
      jeszcze ustne:) am nadzieje ze nie z polaka, choc:)
      • eressea Re: Już za rok MATURA 11.05.04, 16:48
        kamaoka napisała:
        > opisujac Inny swiat, Herlina-grudzinskiego, bylam tylko pewna jednej rzeczy
        > dotyczacej przyjazni (rzexcz ajsna nie czytalma ksiazki), ale pomyslalm ze dla
        > wzmocnienia mojego obrazu dodam ejscze milosc

Obraz człowieka w literaturze powojennej? Ja też to pisałam :-))) poszło
        średnio. Ale u nas można było ściągać porządnie, panie w ogóle nie patrzyły w
        stronę uczniów.
        Jak zwyklę się spóźniłam, to juz tradycja :-))). Ale na szczęście tylko na
        losowanie miejsc.
        • fassolka Re: Już za rok MATURA 11.05.04, 19:09
          A mnie przyszly malzonek zrobil przeddzien matury wielka tyw malinke w
          centralnym punkcie szyi i musialam isc w apaszce. Zdalam!
        • kamaoka Re: Już za rok MATURA 11.05.04, 19:42
          nie, ja jestem z podlaskiego:P wybralam temat o istocie czlowieczenstwa:) no i
          mi ten herling grudzinski pasowal, ze wzgledu na godnosc ludzi, kostylew itd:>
    • pstosia Re: Już za rok MATURA 11.05.04, 21:04
      dzieki za zyczeni:D wiem, ze nie powinno sie dziekowac, ale ja na to nei patrze!
      jutro geografia
      na polskim wybralam taki temat: Prawda, dobro, piękno. Czy dzisiejsza literatura realizuje te wartości. Swoje rozważania poprzyj przykładami z literatury XX i XXI wieku.
      nie wiem, jak bedzie. czuje, ze ustna na 100% [chyba, ze zdarzy sie cud]
      jutro napisze, jak bylo na gegrze:)
      pozdrwaiam wszystkich
      Gosia
      • kamaoka Re: Już za rok MATURA 12.05.04, 09:16
        a ja mam dzis wolne:)
        mam certyfikat i jako dodatkowy przedmiot wzielam angielskie - zwolniona, jezyk
        obcy ustnie - angielskie - zwolniona:)))
        no wiec zostaje mi wos ustnie i ten polak jakby co:>
        ale sie ciesze ze zdawalam ten certyfikat w trzeciej klasie, uff:)
        pzdr
        • Gość: ultra75 Re: Już za rok MATURA IP: 69.38.131.* 12.05.04, 16:34
          Fajnie powspominac, u mnie w tym roku mija 10 lat od matury! Boze, jak ten czas
          szybko leci...
          Powiem tyle, ze gdzies tam po drodze udalo mi sie nawet skonczyc studia, ale do
          dzisiaj matura z polaka (ustna i pisemna) jest dla mnie najbardziej stresujacym
          egzaminem, jak zdarzylo mi sie zdawac w zyciu! Wszystko przez to, ze nigdy nie
          cierpialam pisac wypracowan i mam wrodzony antytalent do "lania wody" - nie
          umiem i juz [matura mi wyszla "az" na 3,5 strony :-)]. W dodatku moja
          wychowawczynia byla wlasnie polonistka, ktora mnie nie trawila chyba od
          pierwszego naszego spotkania. I wzajemnie, oczywiscie :-).
          A tak szczerze mowiac to dla mnie gorszy od samej matury byl dzien ogloszenia
          wynikow pisemnych egzaminow! To pamietam do dzisiaj - tak sie balam, ze nawet
          nie chcialam wejsc do szkoly, tylko czekalam przed budynkiem, az trafie na
          kogos znajomego, kto mnie wesprze duchowo :-).
          Szczescie usmiechnelo sie do mnie za to na ustnym polaku, bo wylosowalam chyba
          najlatwiejszy zestaw pytan, jaki w ogole w tamtym roku "obowiazywal" :-).
          Zycze powodzenia wszystkim tegorocznym maturzystom!
          • cal-ineczka Re: Już za rok MATURA 12.05.04, 18:32
            Z matmy bylam najlepiej przygotowana. Otoz dzien wczesniej na maturze
            zpolskiego weszlam do toalety i widzialam ze okno jest pozbawione klamek. Okno
            bylo bardzo nisko wiec moglabym dostac od kogos z zewnatrz sciagi. Wiec
            zmowilam 2 matematykow ze przyjde i dam im pytania a kolezanka po paru
            godzibnach miala wejsc i przyniesc odpowiedzi.
            Nastepnego dnia mialam ze soba klamke zwlasnego okna, kombinerki w wewnetrznej
            kieszeni zakietu na wypadek gdyby klamka nie pasowala , oraz bialy sznurek z
            czerwona wstazka - na wypadek gdyby plan a nie poskutkowal i trzebabybylo
            spuszczac pytania i kas indziej. Niestety nie usiadlam blisko kumpeli, io
            wiedzac ze nie przekaze jej klamki, poszlam, dalam pytania i niedomknelam do
            konca okna tak zeby ona mogla za chwile otworzyc. Naprawde nie bylo widac ze
            jest niedomkniete, ale jednak nauczycielka ktora weszla po mnie zauwazyla.
            Afera, szum, ale do mnie nic nie mieli - ja zdawalam matme, a tam na parapecie
            lezaly sciagi z historii.
            Plan B tez nie wypalilk wiec za rok juz zdawalam historie.
            W kuratorium i napisalam na 2 tematy - swoj i kolegi, a na 3-ci dostalam cynk
            od innego kolegi dzien wczesniej (cala jego klasa zaplacila po 100 zl jednej
            pani i znali pytania) - wiec na ten trzeci mialam przygotowane sciagi robione 0
            12 w nocy, sciagane z internetu. To byly czasy....
            • broneknotgeld Re: Już za rok MATURA 12.05.04, 23:15
              Matury 2004

Samoobrony gwiozdeczkom jasnym
              Zakwitły teroz kasztany
              Poczebny rozum dzisioj niyciasny
              I niychej bydzie im dany.
          • frred Re: Już za rok MATURA 17.05.04, 15:32
            Gość portalu: ultra75 napisał(a):

> Fajnie powspominac, u mnie w tym roku mija 10 lat od matury! Boze, jak ten
            czas
            >
            > szybko leci...

To jeszcze młoda jesteś. Mi minęło 12... A wszyscy znajomi mówią, że walnięty
            jestem tak samo jak wtedy... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • Gość: ultra75 Re: Już za rok MATURA IP: 69.38.131.* 18.05.04, 19:13
              Do Frreda:
              Ale ja sie czuje BARDZO mlodo duchem, czasami tylko wpadam w mala panike przy
              okazji takich wlasnie podsumowan typu 10 lat po maturze albo jak spotykam
              kolezanki z mojego rocznika z dziecmi w wieku szkolnym :-). A zakrecona to
              jestem teraz chyba nawet bardziej niz w czasach liceum :-).
              Serdecznie pozdrawiam.
    • mycha70 Re: Już za rok MATURA 13.05.04, 00:18

Mi matura zdarzyła się jakieś 15 lat temu, ale długo jeszcze nie zapomnę ustnej
      matury z rosyjskiego. Wylosowałam pytanie "Czy interesujesz się sportem i co
      wiesz o zawodach olimpijskich" rzecz jasna temat spodziewany, przerobiony w
      jedynie słuszny sposób, ale nie nauczony. Więc w pięknej mowie rosyjskiej
      wmówiłam całej komisji, że sportem nie interesuję się wcale, nie lubię, nie
      oglądam i o olimpiadzie nie wiem nic. Dostałam czwórkę (w skali 2-5).
    • pstosia Re: Już za rok MATURA 13.05.04, 12:43
      pisemna mam za soba. geografia - prosta!! na latwiejsze pytania chyba nie moglam trafic:)))) jestem zadowolona:D:D
    • Gość: Richelieu* Re: Już za rok MATURA IP: 217.98.107.* 14.05.04, 02:37
      zdawałam historię
      trójka uczniów przygotowujących się do odpowiedzi po wylosowaniu i przychodzi
      kolej na kolegę
      pytanie 1 nic
      pytanie 2 nic
      pytanie 3 nic

no to co pan umie? umiem Kazimeirza Odnowiciela (dla niewtajemniczonych,
      chociaż pewnie wszyscy powinni, Odnowiciel zajmuje 2 strony łącznie z obrazkami)
      powiedział pięknie 2 strony z obrazkami o Odnowicielu, dostał dwójkę i był
      strasznie hepi
      • kamaoka Re: Już za rok MATURA 14.05.04, 09:15
        no to grutn ze byl hepi:>
    • pstosia Re: Już za rok MATURA 14.05.04, 10:12
      z tegorocznej matury. na poczatku tematy z polskiego czytal dyrktor, a ze pisalismy na duzej sali gimnazstycznej, na koncu prawie nie slyszeli.

temat pierwszy: "Człowiek coraz bardziej bytuje w lęku" Jan Paweł II. Zastanów się nad słusznością powyższego sądu. W swoich rozważaniach posłuż się przykładami z literatury i codziennego życia.
      - ludzie zrozumieli, ze bedzie cos o lenistwie. ogolne przerazenie. wszyscy pytaja sie o lektury. ktos krzyknal "kartoteka" :)))))

teamt drugi: "Śmiech jest bronią błazna" Aleksander Bocheński. Wskazując na wybrane przykłady określ rolę śmiechu, humoru i satyry w literaturze.
      - uslyszeli tylko SATYRA, wiec znowu przerazanie, bo maja tylko pisac o Krasickim??

temat trzeci: Prawda, dobro, piękno. Czy dzisiejsza literatura realizuje te wartości. Swoje rozważania poprzyj przykładami z literatury XX i XXI wieku.
      - oni znowu uslyszeli tylko koncowke i sie zasatanawiali jakie lektury mieslismy z XXI w. [nie bylo nic]

temat czwarty - interpretacja wiersza Miłosza, "Ogradnik". polonistka zaczela czytac ten utwór. na pocatku cos bylo o Adamie i Ewie. kolezanka myslala, ze to kolejny temat na wyrpacowanie, tylko, ze o Bibilii:))))))

ogolnie wszystko sie wyjasnilo, jak dostalismy tematy na lawki:)))))))))

pozdrawiam
    • pstosia dostalam dwie 5 !!! z polskiego i gegry :)))) 18.05.04, 12:03
      hura!!
      • kamaoka Re: dostalam dwie 5 !!! z polskiego i gegry :)))) 18.05.04, 13:15
        moje gratulacje:)))
        ja zdalam polak na 5, teraz tylko ustny wos, heh:)
    • luksusowy_yacht Re: Już za rok MATURA 18.05.04, 12:14
      ja mature zdawałem 5 lat temu i jakoś specjalnmie się nie stresowałem tym, ale
      pamiętam jak przyszedłem po wyniki i w wejściu do szkoły stała dysrektorka
      psując mi niespodzianke oznajmując mi, że zdałem na dwie oceny mierne :D
      • Gość: renia beger Re: Zdałam!!!! IP: *.inetia.pl 18.05.04, 13:43
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka