Dodaj do ulubionych

Jak byłem mały, to myślałem, że...

• Gość: parasolka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 03.07.04, 15:48
      Gołąbki- ja tez myslalam ze sie je prawdziwe golębie :)

Myslalam tez ze podpaski przykleja sie nie wewnątrz majtek tylko na zewnątrz...
    • Gość: rerekumku Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.07.04, 20:07
      John Travolta to kobieta - JOHNTRA VOLTA:)
      • marhevka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 03.07.04, 23:33
        Gość portalu: rerekumku napisał(a):

> John Travolta to kobieta - JOHNTRA VOLTA:)

a moja mama przyznala sie ze do niedawna myslala ze jak w filmie jest Rutger
        Hauer to on naprawde sie nazywa RUT GERHAUER. hehe! niezle, co? nie umiala mi
        powiedziec dlaczego nigdy nie wpadla ze moze nie jset to RUT GERHAUER bo
        przeciez mowi sie fil z rutgerem hauerem a nie z Rutem Gerhauerem. boze!
        rodzice!
        • Gość: Vp Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 195.117.30.* 08.07.04, 20:31
          > Rutger Hauer to on naprawde sie nazywa RUT GERHAUER. hehe! niezle, co

Ja miałam podobnie, myślałam, że tenisista nazywa się Andrea Gassi i się
          dziwiłam, czemu mężczyzna nosi kobiece imię. Gdy zobaczyłam w gazecie Andre
          Agassi myślałam że to błąd. Dopiero po zauważeniu wielu takich "błędów" dotarło
          do mnie że on nazywa się Agassi... :-)
          • marrtawu Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 15.07.04, 12:25
            Dokładnie!!! I jeszcze myślałam, że Andrea to kobieta, bo sportem się nie
            interesuję. Moje przekonanie zweryfikowane niedawno - wynislam to chyba z
            pamiętnych książeczek francuskich o Mikołajku - bramkarzem jest ten, którego
            nikt nie chce w drużynie, bo jest najsłabszy. Jak się dowiedziałam, że mają
            własne treningi, w czym innym niż reszta piłkarzy, to mi szczęka opadła.
            • marrtawu Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 15.07.04, 12:41
              Ach, czytam te posty i mi się pojedynczo przypomina. Jak mi mama powiedziała
              an plaży, że za horyzontem jest Szwecja, to myślałam, że jak dopłynąć do linii
              horyzontu to za plecami na horyzoncie ujrzę polskę, a przed sobą Szwecję. Czyli
              Bałtyk ma szerokość "dwóch horyzontów". Potem zaobserwowałam, że jak idę wgłąb
              wody to horyzont się przesuwa i pytałam tatę z ilu w takim razie horyzontów
              składa się morze. Nie wiedział, o co mi chodzi i strasznie się o to złościłam
              na niego. Mam nadzieję, że nie zamotałam i możecie to sobie wyobrazić.
              • grylzdyl.fataan Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 10.04.05, 01:17
                Z ilu horyzontów składa się morze to było podstawowe moje pytanie do ojca nad
                morzem. Ale powiedział, że chyba z dziesięciu i było po sprawie. Zresztą bardzo
                się chyba nie pomylił.
                • Gość: xx Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.nyc.res.rr.com 11.06.06, 04:14
                  tez tak mialam i zastanawialam sie ze skoro fale przyijaja do obu brzegow to
                  gdzie one sie "odbijaja" tzn czy na srodku morza sie rozchodza w dwie roze
                  stronys
          • Gość: emka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 194.69.32.* 07.06.06, 15:19
            Gość portalu: Vp napisał(a):

> > Rutger Hauer to on naprawde sie nazywa RUT GERHAUER. hehe! niezle, co
            >
            > Ja miałam podobnie, myślałam, że tenisista nazywa się Andrea Gassi i się
            > dziwiłam, czemu mężczyzna nosi kobiece imię. Gdy zobaczyłam w gazecie Andre
            > Agassi myślałam że to błąd. Dopiero po zauważeniu wielu takich "błędów"
            dotarło

a Andrea Bocelli??
            >
            > do mnie że on nazywa się Agassi... :-)
          • aiczka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.02.07, 18:05
            A najśmieszniejsze, że to wcale nie jest takie niemożliwe. Nie pamiętacie Andrei
            z "Dział Nawarony"? A Andrea Bocelli?
        • Gość: iwo Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 80.51.116.* 02.07.05, 22:24
          A ja byłam przekonana, że śpiewa LECHIA NERKA. Duzo później ktoś uświadomił
          mnie, ż to jest jednak LECH JANERKA...
          • lilarose Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 07.07.05, 12:09
            Ja też tak myslałam! I śmiałam się, że piosenkarka ma na nazwisko Nerka :D
        • Gość: koko Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.crowley.pl 23.09.05, 13:32
          No to niejeden chyba myślał, że jest aktor "brusli".
          • xxx131 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 23.09.05, 13:41

A ja myslalem ze slonine robi sie ze sloni...
        • Gość: Basiek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 202.40.178.* 08.10.06, 06:52
          Ale ja się wcale nie dziwię Twojej Mamie. Bardzo dlugi czas myślalam tak samo o
          Rutgerze :)
          tylko mi wychodziło tak: Ruth Gerhauer.
          Potem zobaczyłam jakiś film z nim właśnie i jakąś polską aktorką (Pacuła albo
          Trzepiecińska) - żyłam w takim przeświadczeniu kilka lat! - wtedy dotarło do
          mnie że to FACET! Ale że potrafię się śmiac sama z siebie to po prostu uśmiałam
          się do rozpuku :)
      • Gość: sss Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 23:54
        A ja myślałem, że Andre Agassi to kobieta o imieniu Andrea - Andrea Gassi.
      • aiczka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.02.07, 18:03
        A ja myślałam, że nie ma Lecha Janerki tylko zespół o nazwie "Lechia Nerka"
        (pasowało mi to do innych nazw, typu Oddział Zamknięty, Siekiera, Big-Cyc). To
        kwestia akcentowania słów przez osoby zapowiadające.
    • mikanm Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 03.07.04, 21:58
      1) chmury biorą się z tego, że gdy leci samolot to rozpruwa niebo ogonem który
      jest przeciez wystający i z tego rozprucia wydostają się chmury na zewnątrz.
      2)że jak kobieta była w ciąży to miała duży brzuch od razu :D (kiedyś się
      zdziwiłam gdy w jakiejś telenoweli jakaś babka powiedziała że jest w ciąży i
      była płaska jak deska. Mój argument: ona jest w ciąży? przecież nie ma brzucha!)
      3) zabawki potrafią mówić.
      • mon.dan Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 17.08.04, 23:45
        zabawki oczywiscie - potrafia mowic, jak tylko usne albo jak wyjde z pokoju -
        laki prowadza wlasne zycie. zastanawialam sie czy mnie lubia i czy czasem nie
        obgaduja.
        • Gość: hehe Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.04, 17:47
          no pewnie, ja nawet swoim lalakom i misiom dawałam coś dobrego do jedzenia, jak
          ja jadłam np banana to im też tak przystawiam do buzi zeby sobie spróbowały :-)
      • Gość: ka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 01:47
        heh ja myslalam ze zabawki widza co robie i wsydzilam sie przy moich lalkach
        przebrac w pizame:)))))) i jeszcze bylam swiecie przekonana ze jak poprosilam
        na gwiazdke rozdzke od rodzicow to bede miala magiczna moc i bede mogla
        czarowac:))) to bylo takie oczywiste ;) aaaa i ze mojej barbie rosna wlosy!!!!
        • Gość: ja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:01
          a ja myslałam że włosy i paznokcie rosną nie od nasady ale od końcówki:D
      • stokrotka_102 Jak byłam mała, to myślałem, że... 02.07.05, 19:09
        ...że wszystkie moje miski są żywe i jak zasnę albo gdzies wychodze to one
        robią rózne dziwne rzeczy, a jak tylko wstaje to staraja sie byc w tym samym
        miejscu co wczesniej.. a jak np moji rodzice cos przestawili, albo wiatr
        zrzucil jakies kartki albo ja cos np kopnelam to myslalam ze pluszaki nei
        zdazyly wszystkiego dolozyc na miejsce, ale udawalam ze nic sie nie dzieje bo
        myslalam ze ona bardzo sie boja ze to sie wyda...

i wydaje mi sie ze to wplyw jakiejs bajki ale nie ejstem pewna...
        ;-)
      • Gość: ewa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:51
        co do samolotu, kurna, brat mi wmowil ze bialy slad za samolotem to jest ptasia
        kupa, bo to nie samolot tylko ptak jest wlasnie, kurde, niech ktos napisze, ze
        tez tak mial, bo to wstyd :D
    • ojram Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.07.04, 01:45
      Myślałem, że w Izraelu był polityk Izaa Karabin zamiast Izaak Rabin:) Brat
      wyprowadził mnie z błędu:)
      • Gość: Brat Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.chello.pl 20.01.06, 22:22
        Czlowiek uczy sie cle zycie... Icchak Rabin, a nie Izaak :)

Ja za to w mlodosci myslalem ze konfesjonaly sa po to, zeby ksiadz mogl
        sprawdzic czy ludzie potrafia sie modlic :)
      • Gość: keihagt Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.astra-net.com 24.03.06, 10:37
        A ja myślałam, że inny polityk nazywał się But Rosgali, zamiast Boutros Ghali i dziwiłam się, że jego imię odmieniają Butrosa a nie Buta
        • Gość: Słońce Re: Jak byłem mała to.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:49
          Jak byłam mała to usiadłam na środku ulicy (dokładnie to był ostry zakręt) i
          (jak to stwierdziła moja babcia:) śpiewałam coś w stylu: "ga, ga, ga, la, ga,
          ga" =D Cudem uniknęłam śmierci, gdy nadjeżdżający samochód zatrzymał się w
          ostatniej chwili...byłam naprawdę malutka:)
    • Gość: mikanm(niezalog) Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 15:02
      Aaaa jeszcze mi się przypomniało - że zespól Beatelsi był z Polski, jak zresztą
      wszystkie zagraniczne zespoły. W ogóle nie istniało dla mnie
      pojęcie "zagraniczny" - wszystko było z Polski. :)
      - jak pokazywali jakiś pogrzeb w telewizji to myślałam że w tym czasie nie
      można się śmiać.
      -że pani która zapowiada dobranockę potrafi mnie zobaczyć - i jak się dobrze
      bede zachowywac to puści dobranockę, a jak niedobrze - to nie puści.
      -że pszczółka maja istniała naprawdę! :D
      • Gość: Denis Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 217.153.116.* 04.07.04, 15:29
        ... fajnie by było, gdyby Karino i Czarny Książę zostali przyjaciółmi.
      • mon.dan Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 17.08.04, 23:47
        ja sie zastanawialam po co oni mowia w innych jezykach, przeciez musieli sobie
        wymyslic ten jezyk i wszystko z polskiego tlumaczyc.
        • Gość: Picha Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.09.04, 14:52
          moja 3letnia siostra przed kilkoma minutami doszla do wniosku ze musi szybko
          umyc wszytskie lalki bo jak tego nie zrobi to one sie zamienia w murzynki od
          niemycia. jest to skutek wierszyka o murzynku Bamko ktory sie bal kapac
          wydawalo mu sie ze sie wybieli u mojej siostry jest odwrotnie :D
          pozdrwiam
        • Gość: Agra Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.softex.com.pl 04.03.05, 13:29
          Hi hi, ja podobnie!! Serdecznie współczułam cudzoziemcom, że muszą się tak
          męczyć, bo przecież na pewno myślą po polsku, a jak chcą cos powiedzieć, to
          muszą tłumaczyć:)
    • eshka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.07.04, 17:16
      Myślałam, że mój dziadek był na wojnie z Klosem.
      Napisy na murach PRECZ Z KOMUNĄ oznaczały PRECZ Z KOMUNIĄ (świętą).
      Kobieta ma okres tylko wtedy, gdy jest w ciąży. I że to po prostu takie nietrzymanie moczu.
      A kartki na żywność to po prostu środek płatniczy.

W jakieś ferie zimowe leżałyśmy z siostrą w łóżku i oglądałyśmy w TV program dla dzieci. I nagle pan z
      telewizora wytknął nas palcem i powiedział LENIUCHY! WSTAWAĆ Z ŁÓŹEK! I dalej z palcem
      wycelowanym prosto we mnie: KTO TO WIDZIAŁ, ŻEBY DOPIERO JEŚĆ ŚNIADANIE?! Spojrzałam na
      siostrę, na talerz z kanapkami... Byłam przerażona

• kraciak Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 16.08.04, 01:20
        eshka napisała:

> Myślałam, że mój dziadek był na wojnie z Klosem.
        > Napisy na murach PRECZ Z KOMUNĄ oznaczały PRECZ Z KOMUNIĄ (świętą).
        > Kobieta ma okres tylko wtedy, gdy jest w ciąży. I że to po prostu takie
        nietrzy
        > manie moczu.
        > A kartki na żywność to po prostu środek płatniczy.
        >
        > W jakieś ferie zimowe leżałyśmy z siostrą w łóżku i oglądałyśmy w TV program
        dl
        > a dzieci. I nagle pan z
        > telewizora wytknął nas palcem i powiedział LENIUCHY! WSTAWAĆ Z ŁÓŹEK! I dalej
        z
        > palcem
        > wycelowanym prosto we mnie: KTO TO WIDZIAŁ, ŻEBY DOPIERO JEŚĆ ŚNIADANIE?!
        Spojr
        > załam na
        > siostrę, na talerz z kanapkami... Byłam przerażona
        >
        Ja też pamiętam ten program, bo też byłam jeszcze w pościeli!!!!! Ale numer,
        nie???????? I na lustrze jednej z restauracji był wypisany szminką jadłospis, a
        w menu figurowało danie o nazwie PIZZA, a ja myślałam, że ktoś TAKIE BRZYDKIE
        SŁOWO napisał, że ten pan, co ma restaurację, to taka świnia.....
        • Gość: koko Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.crowley.pl 23.09.05, 13:58
          Ja też rodziców na spacerze zapytałem gdzie to pójdziemy tę p-i-z-d-ę zjeść.
      • Gość: kalaruszek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.net.pl 14.09.04, 22:03
        eshka napisała:
        > A kartki na żywność to po prostu środek płatniczy
        O mój Boże a tak nie było????
      • avarja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 27.10.04, 15:31
        Jak miałam 6 lat(byłam zaraz po Komunii Św.) To rodzice zażartowali ze mnie że
        jestem komunistką, a ja sie złosciłam i mówiłam że nie jestem żadnym komuchem :D
        Mądre dziecko byłam :D
      • Gość: moooo Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 83.238.129.* 26.10.05, 14:57
        nie mam słów:)))))
        ludzie się na mnie patrzą!!hehhheheh
    • Gość: sedona Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dialsprint.net 05.07.04, 03:19
      Jak ogladalam sztuke, to myslalam, ze dorosli mowia zawsze wierszem.
      Bedac w przedszkolu uslyszalam od pani ze zaczyna sie wiosna i sa paczki na
      drzewach. Polecialam do parku pelna nadziei, ze sie najem za wsie czasy.
      Jak rodzice mowili, ze jada "pod Warszawe" to brzmialo to bardzo metafizycznie
      i tez nie moglam sie doczekac, zeby zobaczyc co jest POD ta Warzsawa.
      • Gość: Van Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.acn.waw.pl 06.07.04, 22:03
        Też tak miałam z "pod Warszawą", ale łatwo sobie to ułożyłam w głowie - kiedyś
        były tylko pola, domki, a dopiero potem postanowili zrobić miasta i nie było już
        na nie miejsca. Moja wizja, to były miasta na wielkich platformach na słupach i
        kilometry dróg w dół. Zastanawiało mnie jedynie skąd się bierze niebo na wsi.
        Do dziś tego nie rozpracowałam ;)
      • czarnykapturek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 19.05.11, 21:25
        a jescze, moj chlopak mysla, ze kazdy ma wyliczony zasob slow i jak przekroczy limit to umrze, osobny limit na tak, nie, dobrze itd. biedaczek!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jo Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 20:39
      Hehe
      A ja jak bylam dzieckiem i ogladalam jakis film sensacyjny,
      to myslalam, ze skoro ktos chce kogos zabic ,a kamerzysta jest na miejscu
      - no bo w koncu ktos musial to nagrywac... to dlaczego ten cholerny kamerzysta
      im nie pomoze!!!! denerwowalam sie niezle...
      ale teraz juz jest ok :p
      • Gość: to znowu ja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 07.07.04, 21:44
        No ja mam zawsze takie uczucie, jak widzę relacje z terenów objętych np.
        wojną :/
    • hooda Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.07.04, 21:25
      Ja też myślałam, że zakonnica to żona księdza co mu pomaga w kościele i szkoda
      mi jej było, że nie może mieć dzieci. Mama mi powiedziała, że ksiądz i zakonnice
      nie mogą mieć dzieci a ja zrozumiałam, że kościół jako instytucja zabrania im
      mieć dzieci.
      Po przestudiowaniu mapy świata pomyślałam, że do Chin nie jest tak strasznie
      daleko, bo dzielił nas tylko jeden kraj:-) ZSRR:-)
    • Gość: looppool Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 22:09
      Boczny wlot powietrza do silnika w Zaporozcu to skrzynka na listy.
      • Gość: Anka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.amg.gda.pl 07.07.04, 13:26
        Ja myslałam, że Pankracy to prawdziwy pies i nie mogłam sie doczekać Babci
        Sąsiadki :-))).
        • Gość: kluska_z_makiem Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 16:08
          > Ja myslałam, że Pankracy to prawdziwy pies i nie mogłam sie doczekać Babci
          > Sąsiadki :-))).

ja myślałam - ba! - to było oczywiste, że to jest Pan Kracy i co piątek biegłam Pana Kracego oglądać :)
      • sweetytweety Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 08.07.04, 10:20
        O rany... CUDOWNE! Dzięki za poprawienie humoru ;)
        • Gość: Ola z Brisbane Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.ipt.aol.com / *.qld.bigpond.net.au 17.08.04, 09:00
          Jam wyobrazalam sobie papieza jako pusta zbroje zrobiona z papieru w kratke.
          Jak przylecial do Polski to wpatrywalam sie w drzwi samolotu, kiedy on wyjdzie
          i bylam potwornie rozczarowana, jak sie okazalo ze to zwykly czlowiek.

Myslalam tez, ze jak ktos sie "zatrul" to nie zyje i strasznie oplakiwalam moja
          przyjaciolke za kazdym razem, jak miala biegunke.

Ze dzieci po urodzeniu sie myje, bo sa brudne z jedzenia.

Ze tampony to srodki opatrunkowe i jak przyszedl pan hydraulik i sie przecial w
          palec pobieglam do lazienki i przynioslam paczke tamponow.
          • Gość: iz.a Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 217.153.105.* 28.09.06, 16:40
            to ile Ty masz lat teraz 10? przecież jak mmyśmy byli mali to nie było tamponów...
      • Gość: sebulba Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.kielce.msk.pl 23.07.04, 10:40
        Co do zaporożca - te wloty powietrza to przecież są do wożenia kanapek w podróży!
        :-)
        • loopeek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 30.07.04, 15:47
          Hahaha nie wierze! :)
        • Gość: hehe dni tygodnia IP: 80.51.243.* 16.08.04, 14:07
          środa czwartek piątek szóstek siódmek ósmek dziewiątek ... i coś za dużo mi
          wychodziło
          • Gość: Anka2 Re: dni tygodnia IP: *.ser.netvision.net.il 23.02.06, 16:19
            ja myslalam, ze jest jak powiedzmy tydzien idzie tak: Poniedzialek, wtorek,
            sroda, i powiedzmy dzis jest czwartek, to nastepny dzien bedzie "jutro". A potem
            piatek, sobota itd... A jak mama mowila, ze po czwartku jest piatek, a nie
            "jutro" to cos mi nie pasowalo i twierdzilam, ze nastepny dzien (w tym wypadku
            po piatku) to "jutro"... I tak w kolko macieja... :)
    • Gość: zytka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:44
      a ja myślałam że plemnik przechodzi przez pępek, bo miałam taką książeczkę, w
      której było napisane, że tatuś przytala mamusię i tak powstaje dzidziuś. a obok
      na rysunku dwa glaski łączyły się brzuszkami (w uścisku) i na logikę, to mi
      przez pempuszek wyszło:)
      • ryczaca_trzydziecha Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.08.04, 15:21
        ja na plazy w wieku wkurzajacym, przygladam sie uwaznie facetom w miejscu
        wiadomym i zdegustowana wypowiadam taka kwestie " Boze, te chlopy takie dorosle
        a jeszcze pieluchy nosza "
        • the_dzidka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.08.04, 15:28
          (wrazliwi, nie czytać)
          Trochę na odwrót: jakieś 20 lat temu, gdy słodycze kupowało się w
          sklepach "kolonialnych" ;), syn znajomej doprowadzał ją do szału swoimi
          wymaganiami - nic tylko chałwa i figi. Doprowadzona do ostateczności
          powiedziała mu, że chałwa to... łupież Murzyna z miodem.
          Nie wiem, czy to sama wymyśliła, czy tylko po kimś powtórzyła, ale ponoć nie
          pomogło, szczeniak dalej rąbał chałwę. NB dzisiaj jest przeraźliwie szczupły i
          ze slodyczy jada tylko landrynki :)
      • fena Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.08.04, 20:21
        ja nie napisze o sobie tylko o moim synu - lat 12
        Nie tak dawno sie mnie zapyatł , czy to prawda że swiat był kiedys czarno-
        biały ?
        Dlaczego ?
        Bo wszytkie stare filmy sa czarno-biale
        I trudno mu było pojąc , ze isniały wtedy jak i dzisiaj kolory i swiat wygladał
        podobnie :)
      • mitoch Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 11.08.04, 17:43
        Jak byłam mała to myślałam, że ser rośnie na drzewach, bo usłyszałam kiedyś w
        tv, że ser "dojrzewa":)i, chyba musiało to być bardzo dawno...wstydziłam się
        siedzieć na nocniku przed telewizorem, bo wszyscy na mnie patrzyli
        a co do słów piosenek, to taka jedna Ireny Santor - Już nie ma dzikich plaż, w
        tekście było: lalala...a mewy ósemki kręciły, kręciły, ja spiewałam: ameby
        ósemki kręciły, kręciły, myslałam, że to normalne - ameby kręcą ósemki na piasku :)
        • Gość: pralinka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 16.08.04, 19:43
          Hahahaha, jeszcze przed chwila tkwiłam w przekonaniu, ze to faktycznie ameby
          osemki kręciły.
      • mon.dan Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 17.08.04, 23:50

to było "skad sie wzialem mamo"?
        • Gość: julita Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 16:36
          a czasem nie "mamo, tato, skad sie wzialem" taka niebieska??
    • Gość: Dominika Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 80.48.88.* 07.07.04, 13:46
      Mi zawsze wmawiali, że jak będę jeść dużo lizaków, to mi żaba na języku
      wyrośnie :P ale jakoś do dziś nie wyrosła, hehehe :)
      • Gość: mmq Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.tsi.tychy.pl 07.07.04, 14:27
        w dawnych czasach nie zdawałam sobie sprawy z istnienia magnetowidu. jak ktoś
        coś przewijał na kasecie, wydawało mi się, że ten program przyspiesza się
        wszystkim ludziom na świecie :D.
        • mijaczek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 07.07.04, 21:21
          Jak byłam mała to myślałam, że Bóg i Jezus byli Polakami.
          Poza tym mój brat mi wmówił przy okazji oglądania jakiegoś filmu o faraonach,
          że ci niewolnicy naprawdę mieli poucinane języki (znaczy się aktorzy co ich
          grali), i że oni wszyscy zginęli w tej piramidzie, bo były w niej takie zasuwy -
          drzwi, których nikt nie jest w stanie otworzyć. Strasznie mi było żal tych
          aktorów...
          Do tego byłam przekonana, że w radiu mieszczą się spikerzy i oni tam muszą cały
          czas siedzieć. A do tego starszy nagadał mi, że jeśli nie będę obcinać
          paznokci, to one będą rosnąć i rosnąć, a potem zaczną się zawijać i tak mnie
          całą obrosną...
          Hmm.. co jeszcze? Teraz nie pamiętam... aha, no i oczywiście za np. powiedzenie
          złego słowa to idzie się do piekła automatycznie (oczywiście w wypadku nagłej
          śmierci w danym momencie) :o)
          Mia
          • Gość: George Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.rosner.zgora.pl 08.07.04, 11:10
            Kiedys moja ciotka byla baaardzo zdziwiona, kiedy dowiedziala sie, ze sledzie z
            morza po wylowieniu nie sa slone i musza lezec w soli, zeby nabraly
            charakterystycznego smaku.

• mijaczek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.08.04, 05:40
              Aha, jeszcze mi sie przypomnialo, ze starszy mi kiedys wytlumaczyl dlaczego
              Baltyk jest slony... otoz, jego zdaniem dawno dawno temu zatonal statek
              przewozacy olbrzymi ladunek soli, no i ta sol zasolila cale morze...
              Mia
              • in_di_ra Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 02.07.05, 20:51
                Bo to jest legenda, umieszczona w wielu ksiazkach z klechdami, podaniami i
                legendami :>
          • agaa78 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 08.07.04, 11:46
            > Jak byłam mała to myślałam, że Bóg i Jezus byli Polakami.

Do dziś wiele ludzi mysli, ze Matka Boska to Polka...Krolowa nawet
          • Gość: majteczki Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 18:36
            ''''''| /'''''/ |'''''| |'''''| |'''''''''''''''\ |''''''''''\
            |'''''''''''''''| |||||||||
            | | / / | | | | | |'''''' | | | |'''\
            \ | |''''''''''' |||||||||
            | |/ / | | | | | ''''''''' ,,/ | | |
            | | '''''''''| |||||||||
            | |\ \ | | | | | | \ \ | | |
            | | |''''''''' \\|//
            | | \ \ \ \...../ / | | \ \ | |,,,/ / |
            |_____ ''''''
            |,,,,,,| \,,,,,\ \,,,,,,,,,,,,,/ |,,,,,| \,,,,\ |,,,,,,,,,,/
            |,,,,,,,,,,,,,,,,,| @

odjechany wątek:)))
    • Gość: sel Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 11:36
      że od całowania się z chłopakiem na dworze...rosną dziewczynie wąsy,
      że szminki robi się z ..krwi wszy (to efekt działań wychowawczych taty,
      że zapach kwiatów to ich ...dusze,
      że jak uderzę mamę, to mi ręka uschnie i będzie wyglądać jak stary korzeń
      drzewa,
      że jak mówie brzydkie słowa, to mi z buzi śmierdzi,
      że sarna to żona jelenia, a pawie nie latją (to zweryfikowałam sobie mając
      około 30 lat!!!)
      że Bóg zagląda do moich mysli i jak myslę źle o rodzicach, to może mnie zabić
      piorun, albo zawali się nade mną wiadukt z pędzącym pociągiem (do dziś nie
      przechodze pod wiaduktami,
      że Bóg ładnie rysował kwiatki i zwierzęta kredkami, a potem je ożywił,
      że normą są w kazdym kraju: morze na górze (północy), a góry na dole (południu)
      i pagórki i jeziora po środku
      ...
      A moja córka wierzyła, że pięknych ludzi stworzyła ewolucja, a tych
      brzydkich ...Bóg z błota
      i że podpaski służą do ..latania (zwłaszcza te ze skrzydełkami)
      • Gość: gonia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 13:09
        ja byłam przekonana, że jak jakiś piłakarz jest na spalomym to go palą. Do tej
        pory pamietam komentarz jakiegoś sprawozdawcy: podanie, Smolarek.. spałony.
        Jak miałam 5 lat to kojarzyłam, ze są na swiecie 2 państwa - Polska, no i
        oczywiście ZSRR, pokazywałam je na globusie- nasza kochana ojczyzna leżała
        gdzieś na antarktydzie, a reszta to była Rosja :-)
        • Gość: Kaja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:08
          To sarna nie jest żoną jelenia???????
          • the_dzidka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 20.08.04, 12:10
            Gość portalu: Kaja napisał(a):

> To sarna nie jest żoną jelenia???????

A ślubu kto im miał udzielic? :-PP
            A poważnie, to już tu było wyjaśniane: sarna jest żoną koziołka, a żoną jelenia
            jest łania.
          • Gość: KaterinA Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.09.04, 23:25
            nO WLASNIE sarna to nie zona jelenia a sledzie NIE SĄ SŁONE OD RAZU!!!??????
            • jestem-tu Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 19.10.04, 23:51
              Tezmyslalem ze sledzie sa slone dlatego ze zyja w morzu a nie w rzekach i
              jeziorach. Myslalem tak nawet w 4 czy 5 klasie. :-)))
      • Gość: Denis Pocieszę Cię IP: 195.136.112.* 09.07.04, 18:38
        > że sarna to żona jelenia, a pawie nie latją (to zweryfikowałam sobie mając
        > około 30 lat!!!)

Pocieszę Cię: mój kuzyn (lat 38) kilka tygodni temu dowiedział się ode mnie, że
        tak nie jest. Musiałem mu opowiedać o łani, byku itd. A i tak myślał, że go
        wkręcam.
      • mon.dan Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 17.08.04, 23:53

to pawie latają??????
    • Gość: karola Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.net / *.wadnthq.net-technology.com.pl 08.07.04, 14:17
      ja myślałam że po drugiej stronie Zegrza jest Szwecja. Bo własciwie kierunki mi
      się w miarę zgadzały (no bo co Zegrze też troszkę jakby na pólnocy) i wogóle
      wielka woda, gdzieś w oddali widac było drugi brzeg ale bardzo daleko. I
      pływając na materacu z rodzeństwem myślałam że jak mocno będziemy "wiosłować"
      rękami to dopłyniemy do Szwecji. Nadmienię jescze że ogromnie ubawieni
      utrzymywali mnie w tym przekonaniu moja starsza siostra i mój tata. Dzięki
      wielkie że sobie z dziecka robiliście jaja heheheheh.
      • Gość: mmq Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.tsi.tychy.pl 08.07.04, 14:56
        o - przypomniało mi się. jak się je dużo barszczu, to się ma więcej krwi (bo
        krew bierze się z barszczyku). podziękowania dla cioci przy okazji ;).
        • Gość: sel Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 15:27
          a od jedzenia ryb przybywa szarych komórek w mózgu!
          a buraczki to antygrypina (lepsze od antybiotyku na przeziębienia)
          a jak czereśnie popije się wodą to się dostanie skrętu kiszek
          a od siadania na zimnym betonie dostaje sie ..wilka (do tej pory nie wiem, czy
          to choroba, czy wynaturzenie)
          i że jak sie ma wodę w kolanie to znaczy, że już się lata za chłopakami
          i że jak kłamię to mi się w oczach pokazują żółte plamki (do dziś nie umiem
          kłamać)
          • Gość: Van Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.acn.waw.pl 08.07.04, 18:54
            w slowniku jezyka polskiego pwn:
            jedno ze znaczen slowa wilk: med. → toczeń
            jedna z postaci gruźlicy skóry cechująca się występowaniem na twarzy plam,
            później guzków, które zwykle ulegają rozpadowi, mająca przewlekły przebieg i
            nawroty łac. lupus ( czyli wilk )
            "Toczeń zawdzięcza swa nazwę zmia­nom skórnym, przypominajašcym rany zadane
            przez wilka. Typowy rumień w kształcie motyla na twarzy uważano za slady ukaszeń
            i zadrapań zadanych przez tego groznego drapieżnika."
            www.med.wroc.pl/toczen/toczen,%20choroba%20podstepnaarial.htm
            • Gość: sel :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 19:55
              człowiek uczy sie przez całe zycie :-)
              • trishika żaby 08.07.04, 20:28
                a ja jak byłam mała to myślałam ze mam w żołądku żaby i jak one są głodne to mi
                burczy w brzuchu :)
                • Gość: adamson Re: żaby IP: *.toya.net.pl 07.06.06, 15:56
                  Mi rodzice mowili (jak duzo nieraz kanapek zjadlem) ze mam tasiemca!!
                  jak spytalem co to to mi odpowiedzieli ze to taka wieksza dzdzownica podobna do
                  makaronu!! ...do liceum sprawdzalem czy jem na pewno wyrob strikto maczno-
                  jajeczny ;)
            • Gość: naiwna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 00:59
              Ha ha hahaha! A ja to myślałam - do TERAZ!!! - że ten "wilk" to taki stojący
              kosmyk włosów na głowie!!! Nie pamiętam, kto mi to powiedział, kiedy byłam
              dzieckiem, i właściwie to nawet nie wierzyłam, że to prawda (tzn. że od
              siedzenia na zimnym betonie tego "wilka" można dostać; sądziłam, że człowiek
              się z takimi włosami rodzi, tzn. że to uwarunkowane genetycznie), ale za to
              myślałam, że taki odstający kosmyk włosów to właśnie "wilk"!!! Nazwę lupus
              słyszałam jakiś czas temu, i opis choroby również, ale zupełnie nie skojarzyło
              mi się z tamtym "wilkiem" z dzieciństwa...

A tak na marginesie - to czy czegokolwiek poza przeziębieniem naprawdę można
              się nabawić siadając na zimnym betonie?
              • Gość: baba Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.acn.waw.pl 13.07.04, 14:01

Naprawde mozna dostac hemoroidow, jak sie ma do nich sklonnosci.
                Przeziebienie powoduje ich stan zapalny. Tak mi znajoma pielegniarka
                powiedziala calkiem niedawno.
                Pozdrawiam
                • okehma2 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 24.07.05, 22:05
                  ten tzw. wilk to po prostu przeziębienie pęcherza przez co co chwila robi sie
                  siusiu... przynajmniej ja tak zawsze myślałam, a czemu wilk... to kto to może
                  wiedzieć...
                  • the_dzidka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 24.07.05, 22:13
                    > ten tzw. wilk to po prostu przeziębienie pęcherza

Hmm, u nas w Poznaniu "wilk" to hemoroidy :)
                    • Gość: xx wilk IP: *.nyc.res.rr.com 11.06.06, 04:34
                      a ja myslalam ze to czyraki sa
          • Gość: solo Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.toya.net.pl 15.07.04, 23:51
            Żona dwa dni temu opiepszyła mnie że po czereśniach piję wodę
    • asica74 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 08.07.04, 22:36
      ha ha piekny watek!
      ja bylam przekonana, ze
      1. pies i kot sa malzenstwem, to samo dotyczylo krowy i konia
      2. w moim brzuchu zyl maly czlowieczek, ktory palic wciaz ognisko (i dlatego
      moglam zyc)
      3. wszelakim lalkom odrastaja wlosy,
      4. ze nie wolno rzucac zapalek na ziemie, bo sie zapali ziemia i wszyscy
      sploniemy...
    • gizunia1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 10.07.04, 01:03
      gwozdzie mozna wbijac też rękami (mam nawet takie zdjęcie) a młotka uzywa sie
      tak dla hecy albo zeby mniej reka bolała.
      Gdy znałem juz bajke Pszczólka Maja to szukałem w trawie konika polnego Filipa
      (miałem poznać go po cylindrze) i chciałem spotkać Maje (jej nie szukałem bo
      bałem sie pszczół).
      NA ryby (te w akwarium) mówiłem byki
      A kiedyś - wiem to z opowiadania mamy chciałem sie włączyć do rozmowy dorosłych
      i z bardzo poważną miną powiedziałem: Mesekemezes, no nie mamuś? Do dziś nie
      wiemy co to znaczy...
      • Gość: rafal155 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.hfc.datazug.ch 28.10.04, 03:06
        zapalki sa stanowczo za tanie a pzeciez to 38 rowniutkich patyczkow z
        pomaranczowa glowka w fajnym pudeleczku-szufladce. to samo z gwozdziami i inna
        drobizna -tak trudno to wyprodukowac a takie tanie, za tanie. mocno chwialo to
        moim systemem wartosci i poczuciem sensu pracowania. myslalem ze caly dzien
        albo tydzien nawet musialbym rzezbic takie zapalki.a pudelko!!!!!?????
    • Gość: kant Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.toya.net.pl 10.07.04, 10:15
      Jeżeli szynka tylna jest lepsza od przedniej a wieprzowa od wołowej, to tylna
      jest wieprzowa. Kiedyś usłyszałam na ten temat rozmowę i dało mi to do
      myślenia...efekt jak wyżej.
      • meduza7 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 10.07.04, 20:41
        A ja myślałam, że jak zjem jabłko, to popełnię grzech (no bo Adam i Ewa...) i
        dziwiłam się, po co jeszcze ludzie te jabłka hodują...
        A także zastanawiałam się, jak lekarz w szpitalu odróżnia płeć noworodka, skoro
        nie ma on ubranka.
        I że Załoga G naprawdę żyje gdzieś w kosmosie i walczy z Zoltarem.
    • Gość: Anucha Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dami.pl 12.07.04, 17:50
      A ja bałam się zdjęć na nagrobkach cmentarnych. Byłam pewna, że zrobione
      zostały po śmierci leżacej tam osoby. Brrrrr.
      • nikka00 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 15.07.04, 10:27
        1.Myślałam, że wąsy rosną od palenia papierosów. Mój tato strasznie się z tego
        nabijał i kiedyś chciał się przy gościach pochwalić jaką to jego córunia ma
        wyobraźnię no i spytał: dlaczego uważam ,że wąsy rosną od palenia papierosów,
        no więc ja wypaliłam: bo wujek Mietek pali i ma wąsy, wujek Krzyś pali i ma
        wąsy, ciocia Danka pali i też ma wąsy... ciocia Danka się nie uśmiała...
        2. Myślałam że jak się bardzo chce to mozna umrzeć siłą woli - efekt działań
        mojej starszej siostry - wmawiała mi, że jak nie zrobię tego o co mnie prosi to
        ona natychmiast umrze. Ijeśli się opierałam, to ona rzeczywiście kładła się na
        łóżku czy na podłodze i mówiła: NO TO ŻEGNAJ, NA UMIERAM. i zaczynała umierać
        a ja wtedy wpadałam w panikę i błgałam żeby nie umierała, że już zrobie co tam
        chciała.... Niezły horrorek nie?
        a ktos mówił że starsze rodzeństwo to błogosławieństwo... :)
        3. Że mleczko w tubce jeśli się go nie zje do zmierzchu to przez noc paruje.
        Taką wersję przedstawiała mi moja siostra, z powódów jasnych jak słońce, bowiem
        mowa tu o latach 80-tych gdy towar ten był luksusem..... Ale ja naprawdę
        wierzyłam w to przez dobrych parę lat ku uciesze rodzeństwa.
        • Gość: hela Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 12:11
          Koleżanka powiedziała mi, że jak połknę gumę do żucia to skleją mi się kiszki,
          i trzeba jeść wtedy dużo kaszanki. A jak połknęłam gumę, to sie poważnie
          przestraszyłam i wyjadłam z lodówki kaszankę.

• marrtawu Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 15.07.04, 12:21
            Ja byłam święcie przekonana, że jak światło słoneczne prześwituje przez chmury
            (widać to, jakby się robił taki "tunel") to ktoś umarł i jego dusza tym tunelem
            idzie do nieba. A obłoki były w kształcie tych, którzy dziś umarli - wielbłąd,
            piesek, jakaś starsza pani...
            • Gość: moooo Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 83.238.129.* 26.10.05, 15:21
              a ja jak widziałam taki tunel, to myślałam, że to Bóg na ziemię zstępuje...ale
              byłam przerazona...
    • Gość: fakjuesej Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.04, 14:10
      ja wierzyłem opowieściom, że Pele tak mocno kopał piłkę, że łamał poprzeczki, a
      raz jak nie trafił w bramkę to zabił piłką stojącego obok rodzonego brata
    • destiny01 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 15.07.04, 16:05
      1) Tradycyjne gołąbki i komuna=komunia
      2) Jak wychodziłam z wanny to liczyłam palce u stóp, czy czasem któregoś nie
      zgubiłam podczas kąpieli
      3) był taki film "klaun w wannie" o klaunie-mordercy (chyba) i ja się później
      bałam wszystkich klaunów

A z ciekawostek powiem, że do 20 roku życia myślałam, że Tracy Chapman jest
      FACETEM. Trochę mnie dziwiło, że ma damski głos i chodzi w spódnicy, ale
      naprawde byłam przekonana, że to facet.
      • Gość: Tomek A ja myśłem że IP: *.udn.pl 15.07.04, 22:44
        Że te wszytkie ludziki w telewizorze, kreskówki i wogle to one naprawde są w
        tym telewizorze. I zawsze na serio marzyłem, że jak sobie kupie swój telewizor
        to stłuke ten ekran i sobie wyjme jakiś fajny samochodzik albo
        jakiegoś "kreskówka" hehe.
    • Gość: neli Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 23:26
      Postanowiłam, że chcę być zdrowsza i ładniejsza i w tym celu dawkowałam
      sobie 3xdziennie po 2 śliczne różowe koraliczki z korali mojej mamy-zjadlam
      jakieś 2 metry9bo takie długie były)i byłam z siebie bardzo dumna...

A w przedszkolu klóciliśmy się o to, czym sie różnią Chińczycy od Japończyków-
      ja bylam w "partii" głoszącej, że Chińczycy mają oczy skośne poziomo całkiem, a
      Japończycy trochę do góry ;a jak ktoś powiedział, że jest jeszcze Korea, to
      przyjeliśmi, że Koreańczycy mają oczy skośne troche na dół (:
    • Gość: solo Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.toya.net.pl 15.07.04, 23:57
      dzieci rodzą się 9 miesięcy po ślubie
    • Gość: zoola środkowy palec... IP: *.Pohybel.Com 16.07.04, 00:34
      Jak kiedyś spytałam mamy co oznacza wystawiony środkowy palec, mama
      powiedziala, że to coś baaardzo brzydkiego i za żadne skarby nie wolno mi tego
      robić.

Kiedyś jak jechaliśmy samochodem chciałam się przekonać, czy to naprawde takie
      złe. wystawiłam środkowy palec i przestraszona (żeby mama nie zobaczyła) lekko
      podniosłam do okna (mało mi wystawał :D nie wiem czy wogóle ktoś zauważył).
      Przejeżdżał koło nas akurat jakiś facet (z tego co pamietam chyba w czerwonym
      samochodzie :]) i o zgrozo nie chciał się odczepić i nas "śledził"(oczywiście
      dorobilam sobie całą ideologię :]) byłam pewna że to zobaczył i byl bardzo
      zły:D jaka byłam szczęśliwa kiedy wreszcie go "zgubiliśmy" a strachu się
      najadłam :] (bo wiedziałam, ze by naskarżył mamie...) Od tego czasu baaardzo
      długo nie wystawiałam środkowego palca :]
      • liloom mapa 16.07.04, 01:14
        ze jak sie leci samolotem to z gory widac te wszystkie napisy (jak na
        mapie):))))
        • Gość: miśkowska Re: mapa IP: *.chello.pl 17.07.04, 00:18
          Myślałam, że filmów się nie tłumaczy, bo nikt nie może znać obcego języka, w
          związku z tym jak lektor mówił w czasie filmu, to myślałam, że on sobie wymyśla
          jakiś tekst, bo przecież on nie może wiedzieć, co ci ludzie w innym języku
          mówią. I potem zastanawiałam się, po co w takim razie puszcza sie zagraniczne
          filmy, skoro my ich i tak nie możemy zrozumieć i musimy sobie jakieś głupoty
          wymyślać podczas ich oglądania. I nigdy nie mogłam się na zagranicznym filmie
          skupić, bo myślałam o tym biednym lektorze, który musiał się tyle namęczyć,
          żeby wymyślić tekst odpowiadający obrazowi...

A moja koleżanka myślała, że "Pan na Żuławach" to jest jakaś panna Zuławach i
          nie wiedziała, dlaczego nie po prostu "panna Żuława", tylko "panna Żuławach"
          • Gość: baba Re: mapa IP: *.acn.waw.pl 17.07.04, 19:36

A ja myslalam, ze pakamera to rodzaj kamery :-)
            Bylo takie powiedzenie za mojej wczesnej podstawowki:
            "piekna Mery z pakamery" i ja interpretowalam, jako jakas piekna gwiazde
            filmowa,
            hihi
    • Gość: katt Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 23:21
      .. że to, co jemy (w jakiejkolwiek postaci, czy to kanapki czy schabowego z
      kapustą) wędruje przełykiem do żąłądka, a tam rozkłada się na czynniki pierwsze
      i każdy z tych elememntów układa się na osobną półeczkę (specjalnie na jakiś
      tam typ produktów), po czym w alfabetycznej kolejności leci do strawienia!
      Matko, ale dzieci to mają pomysły!!
      • Gość: Pauli Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.chello.pl 18.07.04, 00:00
        a'propos jedzenia: mi sie wydawalo, ze jak zjem tego w/w schabowego, to on w
        zoladku rozklada sie na bardzo, bardzo, bardzo malutkie... schabowe i do kazdej
        komorki organizmu (wiedzialam juz, ze sa i ze jakos trzeba je dokarmiac)
        wedruje taki malenki kotlecik:) hihi, chyba nie rozwazalam czy panierka jest
        sprawiedliwie rozdzielona:)
        • Gość: Denis Przypomnieliście mi tym jedzeniem... IP: 195.136.112.* 18.07.04, 16:18
          ... że ja z kolei myślałem, że w człowieku wszystko się miesza. Tzn. jest we
          mnie krew (bo przecież jak się skaleczę to leci) i jak coś zjem lub wypiję to
          się to wymiesza z tą krwią, którą mam w sobie.
    • arcus_sk Re: Jak byłem mały, to... Opowieść cmentarna... 18.07.04, 16:35
      Jak miałem 6 lat, no jak pewnie większość dzieci, nie rozumiałem co to znaczy
      jak ktoś umiera (no i po co umiera). Po pogrzebie mojej babci razem z moimi
      kuzynkami postanowiliśmy wybrać się na cmentarz. Ubraliśmy kurtki wzieliśmy ze
      sobą grabki, łopatki i wiaderka - i po cichu do wyjścia. Na szczęście złapali
      nas dorośli: - A wy gdzie? -Na cmentarz odkopać babcie, bo nie może tak długo
      leżeć pod ziemią, bo tam jest zimno i ciemno.
      A szkoda, że nas złapali, bo może byśmy swoją babcie odkopali. Cha.. by jeszcze
      żyła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka