xxx131 29.11.04, 22:53 www.garfield.com/fungames/scavengerhunt/scavengerhunt.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.galli Re: znowu garfield 30.11.04, 08:56 juz dawno ta girtka byla przerabiana na FH :P nudziarzu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz_kluczyk Re: znowu garfield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:52 wez... Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: znowu garfield 30.11.04, 16:15 zew... moj kuchany.... cmok, cmok.... kopa lat kochany.... Odpowiedz Link Zgłoś
gixera Re: znowu garfield 30.11.04, 21:54 Gość portalu: janusz_kluczyk napisał(a): > wez...mnie ze sobą, nie zarazisz się chorobą....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shms Re: znowu garfield IP: *.dami.pl 01.12.04, 09:29 a gdzie sa ostatnie paczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shms Re: znowu garfield IP: *.dami.pl 01.12.04, 09:34 i co otwiera ten przelacznik? Odpowiedz Link Zgłoś
castaneta Re: znowu garfield 01.12.04, 10:17 Przełącznik opuszcza drabinę na strych. Ja mam problem z tymi książkami :-( i z muzyką, której podobno trzeba słuchać uwaznie - nie wiem o co chodzi. Ktoś wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 01.12.04, 12:24 no pewnie, ze wiem : -książki trzeba poukładać alfabetycznie ( tylko pierwsza litera) -z muzyką jest tak: jak klikniesz na jakis instrument to on zaczyna grać. Ty musisz powtarzać kolejność grania instrumentów. POWODZENIA, druga gra jest jeszcze ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 01.12.04, 13:36 www.garfield.com/fungames/scavengerhunt2/scavengerhunt2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza Re: znowu garfield IP: *.dami.pl 01.12.04, 18:58 A co z tym telefonem????Jak nie powiecie, wleję młodszemu:-). Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 01.12.04, 19:40 ale ja nie kojarze zadnego telefonu ! A przeciez pare razy juz grałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza Re: znowu garfield IP: *.dami.pl 01.12.04, 20:39 Ok. Młodszy mi wytłumaczył - to sejf:-)))Hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 01.12.04, 20:55 no tak, tez nie załapałam, to powodzenia w dalszej grze i drugim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza Re: znowu garfield IP: *.dami.pl 01.12.04, 22:01 A gdzie drugi poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena1 Re: znowu garfield IP: 81.219.11.* 01.12.04, 22:06 www.garfield.com/fungames/scavengerhunt2/scavengerhunt2.html zaczynasz od zapałek po lewej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 01.12.04, 22:08 wciąga co ? ja przez 6 godzin w pracy nic nie zrobiłam tylko rozszyfrowywałam te gre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shms Re: znowu garfield IP: *.dami.pl 02.12.04, 14:17 gdzie jest wsuwka do zamka? bo krece sie i nie wiem co robic aha i jak odworzyc zacieta biblioteke? (cz II) Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 02.12.04, 14:37 wydaje mi sie, ze pytasz o spinkę, która jest umieszczona na manekinie w sypialni. Sprawdz, co do biblioteki to musze pomyslec i dam znac, bo juz zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: znowu garfield 02.12.04, 14:33 jak otworzyć tę diabelską lodówkę??? gdzie jest ten muffin lover? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: znowu garfield 02.12.04, 14:38 muffin man czeka w piwnicy.... zeby tam zejsc, musisz sie z ksiazkami uporac:) ide do drugiej czesci:)) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 02.12.04, 14:38 sprawdz tez czy zabrałaś te spinke z tego manekina to wtedy powinno sie otworzyc. Nie wiem jaki ma to zwiazek ale jakoś sie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 02.12.04, 14:41 a sorry zoskaanka, myslałam, ze pytasz o druga część Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: znowu garfield 02.12.04, 23:43 rena, 6 godzin??????? ja chyba kwadrans:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 03.12.04, 07:47 Pauli, mnie z kumpelą dużo czasu zajęły instrumenty itp.. a w ok. 6godz. uwinelismy sie z dwoma gierkami. A ty w kwadrans ? dobra jestes. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: znowu garfield IP: *.elpos.net 03.12.04, 14:03 gram w druga czesc. jak dostac sie do biblioteczki i gdzie jest pilot? chyba spedze dzien i noc na graniu. bardzo wciaga pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 03.12.04, 14:25 do biblioteczki wejdziesz jak wszystkie ciacha i pączki nazbierasz. Piolot do TV jest wciśniety w kanape gdzie niedzwiedz i kominek. strasznie wciaga. pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elven Re: znowu garfield IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 03.12.04, 14:53 o co chodzi w 2 czesci z ta glowa swini w lodowce?:( Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 03.12.04, 15:35 już nie pamietam, ale po otwarciu lodówy idziesz do sypialni na górę. Tam bedzie dziura w ścianie od razu po lewej stronie. Wchodzisz i zbierasz ciacha (nie zabijasz myszy) tak przypuszczam.. Odpowiedz Link Zgłoś
matya Re: znowu garfield 03.12.04, 15:35 a skad wziac lopatke do kopania dziury?? (w czesci pierwszej) Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 03.12.04, 15:58 Jak zaczynasz gre to przed wejsciem do domu po prawej stronie stoi łopatka przy fontannie na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: znowu garfield IP: *.elpos.net 03.12.04, 15:48 Hej mam pytanie:jaki jest kod do drzwi na końcu ????? pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 03.12.04, 16:00 przed wejściem do drzwi stoją dwa klauny. Klikaj na jednego z nich po prawej stronie a on dyktuje Ci kod. Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: znowu garfield 03.12.04, 20:22 druga część poszła super, ale w pierwszej za cholerę nie wiem co z tą muzyką w music room, co tam trzeba robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: znowu garfield IP: *.elpos.net 03.12.04, 20:59 klikasz na jakis instrumenti i zaczyna grac.po nim graja inne instrumenty . chodzi o to by powtorzyc kolejnosc grania instrumentow, np. klarnet, trabka, pianino,pianino,tuba. jak dostac sie do ciastek ukrytych w piwnicy? przekupilam juz tego czlowieczka zakutego w lancuchy i nie wiem co dalej(mam za soba instrumenty, sejf,nietoperze itd) Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: znowu garfield 03.12.04, 21:07 no własnie sejf, ni diabła mi nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 03.12.04, 21:11 e, dlaczego ? w oknie masz podane liczby jakie masz wprowadzić do sejfu. kliknij mychą w okno to się pojawią a wtedy wpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: znowu garfield 03.12.04, 22:01 ależ tuman kurzu ze mnie, ślepy w dodatku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: znowu garfield IP: *.elpos.net 03.12.04, 21:12 na prawo od sejfo jest okno. kiedy klikniesz na nie to na nagrobku wyswietla ci sie cyfry.to haslo do sejfu. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 03.12.04, 21:10 Pradwopodobnie wychodzisz na zewnątrz w prawo i przy fontannie jest kupka liści to w nie wpadasz. Tak mi sie zdaje ale nie jestem pewna bo juz dawno nie gralam. Jak Ci sie nie uda to daj znac, pomysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: znowu garfield IP: *.elpos.net 03.12.04, 21:19 nadal nie moge tam trafic (do piwnicy, kiedy klikam na fontanne to to skacza szkielety rybek a krzak jst nieruchomy). obeszlam ogrod i znalazlam ciastka w grobie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 03.12.04, 21:20 nie krzak, tam bardziej z tyłu jest taka kupka brązowych liści. Powinnaś w nią wpaść. Chyba, że jeszcze masz jakies ciacha do odszukania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: znowu garfield IP: *.elpos.net 03.12.04, 21:28 dzieki za pomoc! weszlam do kominka i znalazlam sie obok sterty lisci! uff, koniec ale zagram jeszcze raz:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham Garfielda Re: znowu garfield IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.04, 21:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasolala Re: znowu garfield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 23:49 Na piętrze, za szafa jest mysz, a za myszą jest paczka, jak sie do niej dostać?? Jak sie dosta.ćdo lodowki?? I do tej klaty zamknietej w piwniczce?? Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 05.12.04, 18:54 Udało Ci się ? Bo nie wiem czy podpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolala Re: znowu garfield 06.12.04, 13:14 Właściwie to mi sie nie udało... :-) więc proszę o podpowiedż :D Nadal nie wiem jak sie dostać do lodówy, klaty w piwniczce i do ciasteczek za myszą na górze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 06.12.04, 14:12 ale to pierwsza czy druga część? bo nie chce Ci namieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein I część - pomóżcie 06.12.04, 14:39 Już mam chyba wszystko oprócz Mini Cinnamon Donuts - już nie wiem, gdzie szukać... Bo przecież nie w łazience, tam tylko straszy? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 14:52 a sprawdziłeś za regałem w sypialni? Tam jest myszka, której dajesz ser. jeszcze z takich trudniejszych to jest cmentarz z tyłu domu. Tak po nazwach ciastek za bardzo nie wiem, ale masz jeszcze piwnice. Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 15:03 Ekhm, ekhm. Jestem kobietą, tak nawiasem mówiąc :-)))) Dałam cholernej myszy ser, wykopałam z cholernego grobu ciastka i wpadłam przez kupkę liści do cholernej celi w piwnicy. Znam już ten cholerny dom na pamięć! :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 15:07 przepraszam, że wziełam Cie za faceta. A byłaś może na strychu? To już jedyne co przychodzi mi do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 15:12 Nic nie szkodzi. :-))) Na strychu byłam, poukładałam nietoperze. Został tam tylko zidiociały klown, który się szalenie denerwuje, kiedy coś się od niego chce. Sejf otworzyłam. Nie wiem, gdzie ta ostatnia paczka pączków! Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 15:21 zostają : -instrumenty -w kuchni tależ i wiecej nie pamietam, chyba musze wejść tam to Ci powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 15:28 W kuchni chyba nie ma talerza - jest w jadalni obok kuchni, ale już tam byłam. Instrumenty też zaliczyłam. Chyba oszaleję :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 15:34 jeszcze mi sie przypomniały książki w regale. Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 15:41 Książki też zaliczyłam, przecież byłam w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 15:43 te ciacha Mini Cinnamon znajdziesz na górze w pokoju po lewej stronie. W prześcieradle są - klikasz na ten pierwszy po prawej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 15:44 PO PRAWEJ STRONIE a nie jak wczesniej napisalam po lewej. daj znac, czy to to. Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 15:53 Rena, dzięki! Tak, to to. A wcześniej były tam same duchy! Ale widocznie pokazują sie na sam koniec, po znalezieniu wszystkiego innego. Idę rozkoszowac się drugą częścią. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fasolala Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 16:48 w pierwszej. wprawdzie od paru dni nie grałam bo nie mam na to za bardzo czasu ale i tak prosze o pomoc :-) cały czas o to samo (jak sie dostać do lodowki i klaty w piwniczce) i jaka kupka liści?? nic takiego nie widziałam :-) jestem jakaś ślepa albo nienormalna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: I część - pomóżcie 06.12.04, 17:00 Do lodówki dostaniesz się na samym końcu, jak zbierzesz inne ciacha i podejdziesz to tego gościa w piwnicy. Klikając na niego otworzy sie lodówka. Musisz sie wrócic do niej i wziąść ciacho dla gościa. Nakarm go tylko raz. A do klatki w piwnicy dojdziesz przez kominek, który jest w pokoju z niedzwiedziem. Kominek powinie być wyłączony. Wtedy dojdziesz do tej kupki liści, przez którą wpadniesz właśnie do tej klatki i KONIEC. Sorry, wczesniej żle poprowadziłam do tej kupy liści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza Re: znowu garfield IP: *.dami.pl 06.12.04, 22:22 Młody objada się gnieciorami od Mikołaja, a ja pogram w drugi poziom....proszę o podpowiedź, bo wykończona jestem i ruszać mózgownicą nie mam sił. Włażę, zapalam piecyk i co...? Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 07.12.04, 08:10 bierzesz leżącą obok kość, a troche dalej masz karton, do którego bedziesz zbierała pączki rozrzucone po całym domu. Jak to masz to bierzesz jeszcze klucz z ostatniej klatku ( jest w ścianie po przekrzywieniu jednego świecznika) i idziesz do góry. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: znowu garfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 13:50 Gorąca prośba do reny1!!! Czy możesz biednej ignorantce powoli i drukowanymi literami wyjaśnić pokój muzyczny w I części? Dodam, że zaliczyłam całą II częśc i pierwszą także z wyjątkiem tych upiornych instrumentów... Klikam np. na tubę. Gra jeden raz i nic. klikam jeszcze raz - ona gra dwa razy, a po niej np. trąbka raz. Gdy kliknę na tubę raz - nic, drugi raz - wrzask! No to jak powtórzyć melodię????? Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 07.12.04, 14:06 jak klikniesz na obojętnie który instrument to on zaczyna grać. Najpierw zagra raz (np.trabka) a ty masz powtórzyć to samo czyli kliknąć w trąbkę. Potem oprócz trabki gra nastepny instrument a ty pamietając kolejność grania powtarzasz to samo po zakończeniu grania. Tak chyba z 4razy no i masz ciastka. próbuj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: znowu garfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:27 Dzięki. Dzięki. No to idę próbować. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: znowu garfield 07.12.04, 15:47 Już jestem po obu częsciach i czuję niedosyt :-)) Czy ktoś mógłby mi podać linki albo wszelkie info o podobnych grach, ze szperaniem, tajemnicami itp, tym razem może już bez Garfielda :-)))) Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: znowu garfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:56 co zrobić z gazetą i pająkami? nurtuje mnie spinka, do czego ma posłużyć? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 07.12.04, 20:00 gazetą zabijasz pająki według schematu jaki wyświetla się w pokoju z globusem. To jest układ w jakiej kolejności masz je zabijać. Spinka służy do otwarcia lodówki - tak mi sie wydaje, bo nie zastanawiałam się nad tym w sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: znowu garfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:04 dziękuję Rena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: znowu garfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:08 Rena1 - kocham Cię!!! Dzięki składam dopiero teraz, bo nie miałam czasu żeby dorwać się do Garfielda i załatwić pokój muzyczny. Już po wszystkim. Veni vidi vici... Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 10.12.04, 14:41 Super i nie ma sprawy, bardzo sie ciesze, ze sie udało, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sita_atlantis Re: znowu garfield 11.12.04, 15:23 To jeszcze ja :) Jak zdobyc ostatnie ciastko w 2-giej części??? Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: znowu garfield 11.12.04, 22:12 Hej, najlepiej jak przejrzysz wszystkie odpowiedzi i pytania zadane z drugiej części. Byc moze coś Ci sie przypomni. Pomyslałam, że może zapomniałaś o spince na głowie? albo nie zbierałaś ciastek u myszy. Napisz jakie to ciacha to może mi się przypomni. pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś