05.05.05, 12:35
Historia z życia wzięta:
Mój ojciec dostał w zeszłym tygodniu wezwanie do Urzędu Miasta. Na miejscu dostał kwitek wzywający go do zapłaty 50 PLN (+ koszty egzekucji) za zaległy mandat za parkowanie. Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że mój ojciec nigdy nie miał samochodu, nawet nie ma prawa jazdy. Ponoć rok temu (w maju zeszłego roku) policja wlepiła komuś mandat, ten ktoś nie zapłacił i teraz po numerach rejestracyjnych doszli w wydziale komunikacji, że to mój nie potafiący prowadzić samochódu tatuś tak żle go zaparkował ;)
Ojciec jako że jest czlowiekeim dość spokojnym napisał tylko grzeczniutko odwołanie i teraz czekamy na odpowiedź. Szkoda że mnie tam nie było, ale bym ich zrypała za burdel w papierach !!!
W głowie się nie mieści...
Niby śmieszne ale ...
Obserwuj wątek
    • xxx131 Re: Mandat 05.05.05, 13:22
      raz gosciowi ukrali samochod, ten sam gosc pozniej dostal mandat +odsetki + zalegle mandaty za to samo ze nie zaplacil za mandat za parkowanie. przez pol roku policja szukala jego auta i sie okazalo ze jest 300 m od komendy policji.
      • yoma Re: Mandat 05.05.05, 16:02
        Sąsiadce komornik wszedł kiedyś na emeryturę, że nie zapłacila podatku za psa.

Nigdy w życiu nie miała psa. Nie pomagało nawet okazanie Urzędowi (przez
        ogromne U, a co) zamieszkującego z nią od lat kota...

Wiem, bo jej pożyczałam do pierwszego, zanim się machinę rozpędzoną urzędniczą
        odkręciło.
    • edwin.sk Re: Mandat 05.05.05, 16:09
      dominika....policja ma rację...
      1. ojciec nie ma prawa jazdy i nie potrafi prowadzić....co za tym idzie nie może umieć poprawnie parkować...
      2. nie ma samochodu bo pewnie gdzieś go zaparkował...i to źle zaparkował w dodatku...

pozdrawiam

heh polska to piękny kraj:P:P:P
      • dominikag Re: Mandat 05.05.05, 16:37
        ... rzeczywiście twoje argumenty mnie przekonały ;D
        to że w poprzedniej epoce oświeconego komunizmu takie wypadki sie zdarzały mnie nie dziwiło, że urzędy mają burdel w papierach też wiedziałam, ale ... dopiero jak się odczuje ten bałagan na własnej skórze to włos się jeży na głowie.

pozdrawiam
        Dominika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka