Gość: mala surowe mieso IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 04.07.06, 04:01 a ja sie boje surowego miesa, szczegolnie wieprzowiny. obrzydza mnie totalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 04:28 pajaki...i to do tego stopnia, ze potrafie wrzeszczec w nocy (mam 20 lat) i obudzic ojca i plakac przy tym, zeby zabil tego stwora. kiedys bylam sama w domu i w moim pokoju byl pajak... tragedia, siedzialam prawie caly czas w duzym pokoju...nie zabije paskudztwa, nie potrafie...odkurzacz jest dobry, ale one czasem wylaza z odkurzacza :( boje sie tez glebokiej wody i wysokosci... a juz wysokosc polaczona z woda...brrr... w zyciu nie skoczylam dowody i w zyciu nie wychylilam sie z trzeciego pietra... nie do pokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Boje sie .... IP: *.bredband.comhem.se 04.07.06, 08:23 Latac samolotem,szczegolnie startu i ladowania,sam lot tez mnie niepokoi. Boje sie jak kolo mnie przechodzi kon ,krowa mniej ale tez. Jak idzie ktos z psem z naprzeciwka,lub jak pies lata luzem. W rastauracji boje sie o zawartosc talerza,nie wiem co jem tak naprawde. Boje sie wysokosci,uginaja mi sie nogi i robia jak z waty na wysokosci. Bardziej boje sie wyoskosci w wiezowcu niz troche absyrdalnej w samolocie na 10 000 metrow. Boje sie malych zamknietych pomieszczen. Strachem mnie napawa samotnosc w wielkim lesie,szczegolnie w nocy. Pojscie na cmentarz w nocy jest dla mnie niewykonalne za zadne pieniadze swiata. Boje sie ludzkiej obmowy i krzywych spojrzen i szeptow w towarzystwie. Boje sie dentysty i wszystkiego co robi,bol przy borowaniu jest nie do opisania. 13 w piatek nie wychodze z domu caly dzien.Pajakow ,zmij,robali bojew sie bardzo. Przesladuje mnie mysl zeby mnie nie pochowali zywego w trumnie i zebym sie nie obudzil juz zakopany. Jak leze z dziewczyna w lozku boje sie czy dam rade jej dogodzic,boje sie ze mnie zostawi z tego powodu. W wiekszej grupie jak mam sie odezwac publicznie robie sie czerwony jak burak na twarzy. Boje sie wsiadac i wysiadac z pociagu i podejrzanych typow co jezdza nimi bez celu zeby kogos napasc lub okrasc. Boje sie przechodzic ciemnymi ulicami blokowisk,przyjezdzac wieczorem do nieznanych miast,gdy nie mam zalatwionego noclegu. Boje sie pedalow ze beda mnie napastowac slownie lub fizycznie.Boje sie ze zareaguje zbyt agresywnie ,boje sie wstydu i ze ktos o mnie cos zlego pomysli. Boje sie glodu,czesto jem duzo choc nie jestem wcale glodny. Boje sie poprosic kobiete do tanca. Boje sie ze jestem nie wystarczajacy do tego co robie,dlatego najczesciej nic nie robie. Nie bedac szczesliwy w taki mzyciu boje sie zrobic cos szalonego,cos kreatywnego,boje sie zyc. Bardzo boje sie smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Boje sie .... 04.07.06, 14:39 Ty to powaznie? powinienes isc do dobrego psychologa... aha-o ile wiem, czesci rowerowe nikogo nie napastuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemina Re: Boje sie .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 20:06 jaki kolo, boi się żyć, boi się umrzeć. co, za dużo się jarało w przeszłości? psychozy masz? a naiwasem mówiąc-strach a fobia to dwie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Boje sie .... IP: *.oka.pl / 83.17.133.* 21.07.06, 20:58 Adrian Monk? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonia Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.is.net.pl 04.07.06, 07:26 Ja nie mogę oglądać na monitorze żadnych zdjęć morz, jeziora, czy głębiny... zatyka mnie wtedy, duszę się. Wydaje mi się, że mnie wciągnie ta otchłań. Katastrofą było też, jak włączyłam mapy z kosmosu na googlach... Przeżyłam szok - brakło mi powietrza. Przerażają mnie wszelkie zdjęcia z wodą. W telewizji mogę oglądać, a w komputerze NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 07:33 no wiec:) pajakow sie boje, ludzi i zlodziei(jak siedze w domu to ciagle mam wrazenie ze ktos sie zaraz wlamie, ale moze to juz mania przesladowcza?:)), jak jade autobusem to zawsze sie boje ze mnie drzwi przystrzasna(kilka razy to zrobily,stad ta obawa;>) poza tym boje sie tirow na drodze, i wszelkich karetek,strazy pozarnych i innych sygnalowych ktorym trzeba ustepowac, to az czasami mi sie sni po nocy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Dziwne FOBIE. Czy utrudniają życie? IP: *.kolonianet.pl 04.07.06, 08:03 He, Pandora, jeszcze jak pracowałam, zapraszali mnie na różne spędy słowami "chodź, dopilnujemy,żeby nikt się nie chciał z toba całować".Hasło: ona się nie całuje b. szybko zostało przyswojone przez otoczenie i na wigiliach, imieninach czy innych spędach nie leźli na ogół. Ale czasem ktoś nie wie... Widziałam kiedyś film o leczeniu fobii. Jedną babę oswoili z piórami, ale ona już dokładnie sfiksowała, inną z myszkami, i leczyli jednego faceta z lęku wysokości. Tu mi podpadli, bo wciągnęli go na jakąś potwornie wysoką wieżę, a osoba z prawdziwym lękiem wysokości to nawet na stołek nie wejdzie, wieża do kuracji niekoniecznie jest potrzebna.Mój lęk wysokości połączony z lękiem przestrzeni nie pozwala mi prowadzić auta i to jest prawdziwe nieszczęście, bo na samochód mnie stać, a tłukę się środkami komunikacji miejskiej albo wydaję majątek na taksówki. Nie znam nikogo z podobną przypadłością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro ja sie boje tylko tego, ze kaczka zostanie preziem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 07:59 o kurna - rzeczywistosc zamienila sie w horror AAAAAAAAAAAAaaaaaaaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 08:36 Fobie mam dwie. Ciepła wódka i spocone baby. Odpowiedz Link Zgłoś
loooop Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 08:48 co bierzesz ?? www.harem-world.com/?des=2&ref=1667 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.chello.pl 04.07.06, 08:50 Moja kolezanka panicznie boi sie... biedronek :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 09:11 Witaj w klubie! Ja się boję burzy, pijaków, dentysty, smierci, choroby - mam jeszcze wymieniać? Odpowiedz Link Zgłoś
spiritus.movens Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 09:13 Stojąc na przejściu dla pieszych często mam wrażenie, że zaraz ktoś mnie wepchnie pod samochód. Boję się rzeczy o fakturze pumeksu albo gęsiej skórki. No i największa fobia - potworny lęk wysokości. Karykaturalny wręcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatalator Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 09:38 Idiotofobia, kretynofobia, debilofobia, prostakofobia, politykofobia obejmuje wszystkie poprzednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 09:49 a ja się boję tych korzonków co rosną w ziemniakach, jak ziemniak już jest stary. nie wiem czemu, ale mam tak od dziecka, obrzydliwe :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:47 takich czerwcowych brzęczących chrząszczy. nie mogę wejść do pokoju, gdzie taki jest, z najwyższym obrzydzeniem i paniką pod skórą wywalam za pomocą zestawu: kartonik i szklanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeti Bobrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:52 Boje sie bobrów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnica Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:55 To takie chrząszcze jeszcze gdzieś są ?! U nas co prawda nazywało się je majowymi, ale skoro lipy od dawna kwitną w czerwcu, a nie jak kiedyś w lipcu, to chyba wszystko się zgadza. Mam do tych chrząszczy sentyment, bo przypominają mi dreszczyk emocji z dzieciństwa - troche się ich bałam, ale potem mi przeszło, a potem przeszły chrabąszcze /tzn. zniknęły z krajobrazu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnica Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:02 A ja się brzydzę - właśnie: brzydzę, a nie- boję, wspólnych kąpieli w basenach. Jak sobie wyobrażę te ciała obce, czasem obrzydliwe, niedomyte, spocone i siebie zanurzoną w tym samym płynie. Brr i blee... A że chodzę w tym samym powietrzu wcale mi nie przeszkadza. Może chodzi o gęstość ośrodka, w którym jestem zanurzona? :) Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 21.07.06, 19:33 proste lekarstwo- nie kapac sie. w polskich jeziorach plywalam moze 3 razy (mam 22 lata) wole posiedziec na brzegu i poczytac ksiazke. ostatnio panuje moda na wpuszczanie psow na teren kapieliska, centralnie miedzy ludzmi plywa sobie stafford...juz chyba wolalabym krokodyla! a jak pomysle sobie o sikajacych do jeziora tlustych starych babach to odechciewa mi sie kapieli. Odpowiedz Link Zgłoś
annnnna79 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 10:50 ja pamicznie boje sie os, bakow, pszczol i calej reszty owadow, ktore bzykaja i maja zadlo w tylku. nie jestem w stanie wytrzymac z takim owadem w poblizu, jak wleci do pokoju to ja wychodze, nie moge go zabic, bo jestem pewna, ze nie trafie i wtedy tan owad mnie zaatakuje. poza tym wiem, ze osy sa wredne i okropne i msciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozanka1 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:53 do dudek-ja miałam kiedyś podobnie,właściwie wiele rzeczy się zgadza. Pomaga psychoterapi,robi się lżej i fajniej się zyje bez tych lęków.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek spalem 5 dni w pokoju z rojem os IP: *.bredband.comhem.se 04.07.06, 12:48 Pojechalem do Polski ,dostalem w Rynii pokoj gdzie pod sufitem mialy gniazdo osy.Codzien rano budzilem sie i ogladalem z jaka precyzja lataja mi przed nosem 20 -30 cm zawsze tym samym torem.Loty zaczynaly sie gdzies kolo 7 rano a konczyly okolo 18 .Z tym ze raz sie zatrzymala jedna i mnie obejrzala. One mnie zaakceptowaly! Dzis mi troche smutno ze ich nie ma.Zaprzyjaznilem sie z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika ptaki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.07.06, 11:19 Ptaków, piór, motyli i ćmów (ciem?), aż mnie ciarki przechodza na mysl o nich, wydajre mi się, że padlabym rupem na miejscu jesliby ptak mnie smyrnął skzydlami albo musialabym wziąć takiego do ręki, zwłaszcza jakby trzepotał i bił skrzydlami:(( a mtyle i cmy to dla mnie takie małe ptaki węc pewnie stądten lęk, nie wiemskąd sie wziął, nie miałam przykrych przeżyć z ptakami. Lek przed piórami jest jeszcze do opanowania ale przed ptakami nie, nieraz zdarzyło mi sie np. kucnąć zasłaniając sie rękami jak np. na rynku gołębie podrywały sie do lotu, bleee:( co ciekawsze drób jem bez problemu, nie mogę mysleć jednak o nim w kategoiach, że to ptaszor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: ptaki IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:43 ciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luna Re: ptaki IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.07.06, 11:51 Pająki sa normą, jak widze. :) Ja prócz niech boję się surowego mięsa, nie dotknę, nie ma szans. Jedzenie tatara - przez kogoś, bo sama za skarby nie spróbuję - wywołuje u mnie przerażenie. W ogóle jedzenia mięsa, nawet niesurowego, to dla mnie koszmar - byle skrzypnięcie czegokolwiek pod zębami, włókienko, tłuszcz, błona, przerost - i mam wszystkie posiłki z ostatnich 12 godzin na przednich zębach. :( Prócz tego nie boję, ale krańcowo brzydzę się zawilgoconych ręczników. Jak się natknę na taki w domu, to w wyciągniętej ręce, trzymając dziada dwoma palcami zanoszę do pralki i gotuję. Dzięki czemu u mnie w domu ręczniki zmienia się dwa razy w tygodniu najmniej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: ptaki 21.07.06, 19:36 jestem od 9 lat wegetarianka i tez tak mam, dawniej az tak nie mialam, ale dla mnie surowe mieso czy jajka= salmonella czy wlosnica lub tez tasiemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
melanto Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 11:59 boję się centkowanych wzorów: centkowanej siersci geparda, piór indyków i perliczek. to chyba jakies atawistyczne lęki przed zagrożeniem. a moja kuzynka ma fobię guzikową - nieznosi i boi sie guzików. do tego stopnia, ze zadne z jej ubran guzikow miec nie moga - jeansy na suwak albo napy, biala bluzka na akademie i uroczystosci wiązana na kokardki (ze znalezieniem takowej był poważny problem). A pościel ma na suwak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isla_mujeres Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:05 ja tez boje sie guzikow, znaczy takie przyszyte jeszcze toleruje, ale odpruwajace sie, albo calkiem niezalezne sa po prostu obrzydliwe. Staralam sie sobie wytlumaczyc, ze to tylko kawalek plastiku, ale nic to nie daje, fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:29 Nie wiem czy to fobie, może lęki lub inne takie - ale: - panicznie brzydzę się pająków, robali, os, pszczół i wszystkich innych takich - najczęściej krzykiem proszę ;-) o pomoc kogoś z otoczenia lub w przypadkach gdy jestem sama rzucam czym popadnie i oddalam się bo mnie momentalnie na wymioty bierze fujjjj - boję się ptaków - wszystkich bez wyjątków ale to przez Hitchcoca (nie wiem jak to się pisze :-( a wszyscy wiedzą przecież o kogo chodzi) byłam trochę za mała jak to oglądałam i teraz się męczę dokładając sobie drogi żeby je ominąć z daleka - nie cierpię jak ktoś obcy się o mnie ociera, szturcha lub zbliża bez powodu - często więc w marketach dostaję szału i bym kopała bez litości - takich nierozgarniętych buraków i te baby walące taranem, okropność - muszę mieć swoją przestrzeń nienaruszalną przez nikogo absolutnie - boję się, że coś mi się stanie w miejscu publicznym gdy nie będzie przy mnie nikogo znajomego - i będę zdana na łaskę losu i obcych mi ludzi - że gdy będę nieprzytomna mogą mnie dotykać albo inne takie - to chyba najgorsza z możliwych perspektyw :-( Lżej mi trochę jak czytam te Wasze posty bo już myślałam, że jestem sama ;-( Pozdrawiam serdecznie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: She says Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 04.07.06, 18:03 a moja mama miała coś takiego, że bała się... pogniecionych, pomarszczonych, białych materiałów. nie mogła patrzec gdy np. na stole lezal zmięty obrus bo od razu było jej niedobrze i miała zawroty głowy. ja boje sie tylko standardowo pająków :) Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 21.07.06, 11:21 Koszmarnie boje sie burzy!!! Podczas nawet malutkiej burzy trace panowanie nad soba. Trzese sie, robi mi sie goraco i serce bije jak oszalale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiak Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:48 ja sie boje bab w ciazy..to dla mnie najobrzydliwsza rzecz na swiecie..i porodow..na glupich filmach zawsze przelaczam bo i na to o na to reaguje wymiotami.bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:26 boję sie głębokiej wody i otwartego morza,nie wyobrażam sobie jak żeglarze pływają po oceanach przez wiele dni nie widząc portu,żadnej łodzi tylko wkolo ta ciemna ,straszliwie glęboka masa wody,nad glową tylko niebo ,a jeszcze jak przyjdzie sztorm brrrrrr ,dostalabym chyba ataku paniki.W sumie tez nie lubie wysokości ale paradoks-lubie chodzic po górach i to tych wysokich;),nie lubie natomiast wysokich budynków ,staram sie pokonywac lęk dlateo jednak weszłam na wieże Eiff'la.Nie wie jednak jak to by było z samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:27 boje sie tez chorób,nie cierpie o tym czytac czy ogladać zaraz wydaje mi sie ,że mam podobne objawy;/ Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 21.07.06, 19:38 dla mnie sam fakt bycia w ciazy jest oblesny. toczyc sie z boku na bok, cycki jak u krowy, bleee... dlatego nie chce miec dzieci. ok, niektore kobiety wygladaja kwitnaca, ale zdecydowana wiekszosc juz na tym etapie tyje, chodzi w rozciagnietych swetrach i wyglada okropnie. nigdy, Boze uchowaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: this is me Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: 213.17.216.* 21.07.06, 08:49 Panicznie boję się wiewiórek-serio,mam wrażenie że na pewno spadną z drzewa prosto na moją głowę i wplączą mi się we włosy...brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
ryba4567 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 21.07.06, 18:02 Ja sie boje torow kolejowych,kabli elektrycznych ktore sa polozone rownolegle np.gdzies na strychu,glebokiej wody tylko w jakims przemyslowym miejscu i lisow!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola sygnał Interwizji IP: 129.35.231.* 21.07.06, 12:39 ja się boję lecących w moim kierunku owad€w typu żuczek, a nie daj boże żeby żuczek był kolorowy, to już panikuję strasznie niemniej jednak moją najdziwniejszą fobią był w dzieciństwie strach przed sygnałem Interwizji razem z puszczanym podkładem wizualnym - pomnik Chopina jak tylko to słyszałam to uciekałam do innego pokoju aha, i jeszcze jako dziecko bałam się panicznie różnych Mikołajów, którzy rozdawali prezenty - nigdy nie podeszłam do takiego,a prezenty musieli odbierać rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
steinbock Re: sygnał Interwizji 21.07.06, 21:44 Ja od wczesnego dzieciństwa bałam się Księżyca - tak znienacka pojawiał się zza węgła ;-) i do tego ciągle w różnych miejscach, porach i postaciach. Nawet w dzień mnie straszył: gdy był w fazie między pełnią i pierwszą kwadrą, lubił sobie wisieć akurat nad szkołą, do której szłam rano, taki straszny, odwrócony, brr! Trzeba było drania oswoić, dowiedzieć się, kiedy, gdzie i w jakiej postaci mogę się go spodziewać. I tak zaczęło się moje zainteresowanie astronomią. Czyli niektóre fobie wychodzą człowiekowi na dobre :-) Odpowiedz Link Zgłoś