Dodaj do ulubionych

Wymyślamy własne reklamy...

IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.08.09, 02:10
Proponuję Wam nową zabawę. Może powymyślamy różne reklamy? Obojętnie czego: korzystania z tramwajów, płynu na porost włosów. Mogą być to tak zwane reklamy społeczne- na przykład reklama zniechęcająca naród do obgryzania paznokci. Mogą mieć różną formę, także graficzną, mogą też być inspirowane filmami, innymi reklamami i tak dalej. Jeśli ktoś z Was chce zemścić się na Pani Goździkowej czy Dużym Kapslu z Tymbarka, może to zrobić tutaj.

Ja proponuję nowy spot z serii: "Płać abonament RTV".

Ciemna piwnica w opuszczonym magazynie. Na środku niewielkiego pomieszczenia stoi dziwne krzesło ( w tle odgłos kapiącej po ścianie wody). Do krzesła przykuty jest mężczyzna w średnim wieku (zbliżenie na jego twarz, na której widać ślady krwi). Mężczyzna powoli otwiera oczy, dociera do niego groza sytuacji, krzyczy, nerwowo szarpie rękoma, próbując się uwolnić. Wiszący nad nim ekran rozświetla się, a oczom mężczyzny ukazuje się postać w masce*.
(zbliżenie na rozszerzone strachem oczy mężczyzny)
-Józefie Kowalski.- postać przemawia chropowatym, zimnym głosem- W swoim życiu oglądałeś w telewizji wiele gier. Nigdy nie potrafiłeś za to dobro zapłacić. Teraz dopiero zapłacisz.
(zbliżenie na krople potu na czole Józefa K.)
-Kiedy skończy się ten filmik, zobaczysz serial "Pierwsza miłość". Wszystkie odcinki po kolei. Jeśli jednak chcesz uniknąć strasznej śmierci w męczarniach, masz inne wyjście. Widzisz ten czerwony klawisz?
(zbliżenie na ustrojstwo znajdujące się koło ręki Józefa K.)
-Kiedy naciśniesz przycisk, będziesz wolny. Ale wolność ma swoją cenę. Ten przycisk otworzy twoje kajdany, ale także uruchomi mechanizm, który wyrwie ci śledzionę. Ile krwi poświęcisz, aby się uwolnić?

Mężczyzna szlocha, wzywa pomocy. Na próżno. Odcinki lecą nieubłaganie, mężczyzna jęczy z bólu. W końcu decyduje się nacisnąć przycisk...
(teraz przejście, na ekranie pojawia się jakiś ponury człowiek:
-Jeżeli nie płacisz abonamentu, poniesiesz tego przykre konsekwencje- oznajmia z mściwą satysfakcją w głosie (przebitka na zakrwawionego Józefa). Pamiętaj.

*aby uniknąć oskarżeń o plagiat, może to być maska przedstawiająca któregoś z telewizyjnych kacyków
Obserwuj wątek
    • Gość: ja_czyli_ja Re: Wymyślamy własne reklamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 03:11
      Niezłe. Tylko ja bym puściła Józefowi K. Modę na sukces.

To teraz pozostaje mi wymyślić własną reklamę...
      • Gość: Władek Auschwitz BEER-Kenau IP: 80.54.117.* 07.08.09, 17:10
        Auschwitz BEER-Kenau - piwo nie dla bŻYDAla! ;)
      • Gość: 3,14-Roman Re: Wymyślamy własne reklamy... IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 09.08.09, 23:49
        "Moda na Sukces" też mogłaby być :) W połączeniu ze "Złotopolskimi" i obradami Sejmu byłaby mordercza.
        • Gość: me Re: Wymyślamy własne reklamy... IP: *.acn.waw.pl 10.08.09, 03:00
          O kurcze, jestem fanem filmow z serii Pila i pomyslowosci stamze w torturowaniu
          ludzi, ale pomysl 3,14-Romana jest iscie diaboliczny!
          Tylko faktycznie, ja bym chyba "Pierwsza milosc" wytrzymal, gdyby w gre
          wchodzila integralnosc mojego ciala, ale juz "Moda na sukces", WSZYSTKIE odcinki
          to... po prostu nie do zniesienia. Nie warte sledziony! :)
          • leftt Re: Wymyślamy własne reklamy... 10.08.09, 11:37
            Ja proponuję nową reklamę z serii telefonii rodzinnej Polsatu.

Sceneria: prosta, ponura i czarno-biała, jak w filmie "Noc żywych
            trupów".
            Rodzinka Adamsów może być ta sama.
            - Słyszałeś, Ania dzwoniła spod ziemi!
            -Ania dzwoniła spod ziemi!
            -Ania dzwoniła spod ziemi!
            Uśmiechy,radość, rodzinna sielanka.

Przebitka na Anię, która rzeczywiście ożyła pod ziemią wskutek
            promieniowania kosmicznego, łatwiej przyswajalnego z racji zabrania
            do grobu telefonu Polsatu. - "Myszko moja" - mówi Ania i pożera
            jakiegoś gryzonia.
            Scena finałowa: rodzina zbiera się nad grobem, wychodzi Ania i zżera
            po kolei wszystkie móżdżki.
            -Wiele nas łączy...
            Uśmiech do kamery bez zmian w porównaniu z wersją pierwotną.
    • Gość: 3,14-Roman Re: Wymyślamy własne reklamy... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.08.09, 19:55
      Jako, że restauracje oferujące odpadki mięsne w bułce, zwane przez mego ojca CHAM-burgerami, próbują się lansować na wytwórców zdrowego jedzenia, możemy spodziewać się czegoś takiego.

Na ławce siedzi sobie młodzieniec wagi więcej niż słusznej i patrzy na widza zbolałym wzrokiem. Słyszymy głos:
      -Kiedyś miałem nadwagę... Czułem się taki nieatrakcyjny!
      Przebitka na smutnego dwunastolatka tęsknym wzrokiem omiatającym ćwierkające stado rówieśniczek.
      -Ale wtedy odkryłem SlimMaka!
      Z nieba, wprost na kolana pacholęcia spada paczka. Chłopię otwiera ją z zachwytem i wyjmuje hamburgera, pałaszując go z radością w oczach.
      -SlimMac to dietetyczny hamburger, wyprodukowany z najzdrowszego mięsa holenderskich cieląt.
      Przebitka na opalonego półboga z kaloryferem na brzuchu, znajdującego się na plaży w otoczeniu zachwyconych nim krasawic, każdy trzyma jednego SlimMaka w ręce.
      -SlimMac pomógł mi schudnąć. Spróbuj i ty!

Muzyka... parapapa....
      Na ekranie pojawia się logo i nowe hasło:
      I'm gettin' slim.
      • stary_zgred1 Re: Wymyślamy własne reklamy... 14.08.09, 22:11
        No to teraz reklama karmy dla psów.

Pierwsze ujęcie - uśmiechnięty pan z pieskiem. Przed pieskiem - miska wypełniona
        jakimiś krwawymi ochłapkami. Piesek ślini się i rwie do miski. Właściciel z
        rozczuleniem patrzy na swojego pupila.

Ujęcie drugie - zakład pogrzebowy. Ciała nieboszczyków wrzucane są do wielkiej
        maszyny mielącej je na drobne kawałki i następnie puszkowane. W tle słychać
        zaangażowany śpiew jakiejś kobiety: "Najświeższe mięsko dla twojego pieska.
        Tylko u nas. Najwyższa jakość za najniższą cenę. Twój pies pokocha smak trupka".
    • Gość: 3,14-Roman Re: Wymyślamy własne reklamy... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.08.09, 20:06
      Ponieważ reklamy specyfików poprawiających trawienie/hamujących biegunkę robią się coraz bardziej obrzydliwe, za jakiś czas ujrzymy pewnie coś takiego:

Urocze dziewczę patrzy smutnymi oczami w kamerę.
      -Kiedyś biegunka była moim wielkim problemem...
      Przebitka na to samo dziewczę znajdujące się na dyskotece, dziewczę odziane w ciasną bluzeczkę i mini tańczy z młodzieńcem w typie Cristiano Ronaldo, nagle młodzian odskakuje jak oparzony, kamera kieruje się na wielką brązową plamę na podłodze.
      Głos zza kadru:
      -Wkrótce biegunka zaczęła zmieniać moje życie. Nawet musiałam zmienić wystrój domu...
      Przebitka na tą samą dziewczynę, w ciemnobrązowym ubraniu, siedzącą na brązowej kanapie koło brązowego dywanu.
      -Ale wtedy odkryłam AntiDurchfall i moje życie wróciło do normy.
      Przebitka na tą samą krasawicę w białych szatach przytuloną do sobowtóra doktora Chase'a.

Antidurchfall zmieni Twoje życie.
    • Gość: AjA Re: Wymyślamy własne reklamy... IP: 77.223.226.* 20.08.09, 13:19
      AjA proponuję zwykła reklamę jakiegoś produktu medycznego, opatrzoną
      niezbędnym komentarzem:
      "W zależności od stadium zaawansowania choroby, skontaktuj się z lekarzem
      lub z grabarzem."
    • Gość: croyance Re: Wymyślamy własne reklamy... IP: *.113.31.212.plusnet.pte-ag1.dyn.plus.net 20.08.09, 14:29
      Reklama papierosow dowolnej marki:

Ida zolnierze, spiewaja:

'ulani wedruja, strzelcy maszeruja'

przerwa, jeden przystaje, wyciaga papierosa, wklada do ust i mowi:

'zaciagne sie'

... i sie zaciaga, papierosem oczywiscie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka