Dodaj do ulubionych

Nasze łobrazki

08.05.06, 21:35
Album Gajowego
schlesien.nwgw.de/foto/index.php?cat=10025
Album Rity
schlesien.nwgw.de/foto/index.php?cat=10013
Album Gietpe
schlesien.nwgw.de/foto/index.php?cat=10030
Album Warniji
schlesien.nwgw.de/foto/index.php?cat=15
Tralala - lalalala kiedy ?
Obserwuj wątek
    • tralala33 Re: Nasze łobrazki 09.05.06, 18:14
      Jak się usprzętowi i technicznie podszkoli - może latem?
      • rita100 Re: Nasze łobrazki - polecam 09.05.06, 20:13
        W każdym razie Tralala, rezerwuj czas na takie ładowanie zdjęć do albumu czy
        galerii. Niestety zmniejszanie zdjęć idzie mi szpetnie , więc zrezygnowałam.

Dzisoj polecam łoglóndniencie pyscek kota. Myśla nad podpisami i to bandzie kot
        chtóry pogoda po naszemu. Teroz tlo sia rozglónda o woju poznaje wink
        • rita100 Re: Nasze łobrazki - polecam 09.05.06, 20:14
          Zaboczyłam link, łuż je.
          schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=116&page=2
    • gietpe Re: Nasze łobrazki 21.05.06, 17:26
      Zapraszam na spacer .Kilka nowych zdjęć.
      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=117&pos=3
      • rita100 Re: Nasze łobrazki 21.05.06, 20:39
        Łuż jide łoglóndać smile
        • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 30.05.06, 15:35
          No jo, am łobziecoł Woma tęcza, tak tu można sobzie łobejrzeć
          i tęcza i czorne chmury i potam słóńce...
          schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=143
          ale tyż mniejsce, kandy rzeka Wadąg zaczyna swój bieg
          i wypływa z jeziora Wadąg.
          schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=142
          Mniłygo łoglądanio...
          • rita100 Re: Nasze łobrazki 30.05.06, 21:21
            stokrótek szukam i ni mosz Gajowy - i co bandzie ?
            Ale tecze to udalo Ci się zrobić wspaniałą, taka prawdziwą. Jek łóna psianknie
            wyglónda nad łogrodem , nad szczepami , nad krzewami. Żodnych chatek nima,
            żodnych bloków, żodnych domów - taka z calej swoje okazalasci i rozciąglości.
            Psiankana, ni to co jo zidze mniandzy domami , takó tysiśką, tlo jyj skrawek.
            schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=8
            tylko to mi przychodzi na mysl patrząc na tęcze
            mirpralat.republika.pl/
            • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 30.05.06, 21:27
              Pięknie to ujęłaś.
              Dziękuję ...
              • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 31.05.06, 13:35
                Dzień bez nowych zdjęć, to dzień stracony.
                Zapraszam więc do mojego ogrodu, tym razem nie tylko kwiatki ale
                też owoce.
                schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=145Mniam...

No i zaczynamy (mam nadzieję) serial o zabytkach Prus wschodnich.
                Na razie kilkanaście zdjęć jako namiastka i zachęta tego, co nas czeka...
                schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=144
                Mniłygo łogłóndanio...
                • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 31.05.06, 13:40
                  A co, ślinka Woma jidzie na te ksiotki i łowoce, a tu chochlik
                  sobzie do noju zaglóndnół, tak eszcze roz :

schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=145
                  tero je fejn ...
                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 31.05.06, 22:50
                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=4
                    To jest psiankne, bąk na bławatku. Jek jo nie zidziałam dawno bławatka na żywo.
                    Łu noju nie rośnie. O mało bym nazwy ksiotka zaboczyła.
                    Ciekawe jeki z tygo bandzie mniód ?
                    spadziowy - nie
                    akacjowy - nie
                    leśny - nie
                    lipowy - nie ?
                    No jeki to bandzie mniód ?
                    • rita100 Re: Nasze łobrazki 31.05.06, 22:58
                      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=6
                      To só takie ksiotki rosnące z takich podobnych do rojników - małe listki , taka
                      długa łodyga i tak duzo na nich kwiatków.
                      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=7
                      leszczyna bordowa, ładnie wygląda wśród zieleni.
                      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=9
                      Już agrest, owoc , ktory najbardziej smakuje jedzony z krzaku. Ślinka już
                      cieknie. Beda przetwory, będą.
                      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=11
                      Truskaweczki, wyprzedziłam Cię , juz dziś po raz pierwszy jadłam. Tylko
                      słóneczko i łuż dojrzeją szybko.
                      Karczochy - calkowicie ich nie znam ? To będę patrzeć jak rosną. To Gajowy masz
                      ogrom pracy w ogrodzie. Las szczypiorkowy - czyli masz wszystkie potrawy ze
                      szczypiorkiem.
                      Musze już kończyć, jutro dokączę temat, bo rododendrony to podziwiam, podziwiam
                      ten fioletowy kwiatostan - ogromne kwiaty.
                      • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 20:19
                        rita100 napisała:
                        > Truskaweczki, wyprzedziłam Cię , juz dziś po raz pierwszy jadłam. Tylko
                        > słóneczko i łuż dojrzeją szybko.
                        > Karczochy - calkowicie ich nie znam ? To będę patrzeć jak rosną.

No jó, truskaweczki całó zima am jod, ino mrożone, ale własne.
                        Karczochy to bandzie eksperyment, łobacym co z tygo wyrośnie...
                    • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 20:16
                      rita100 napisała:

> schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=4
                      > To jest psiankne, bąk na bławatku. Jek jo nie zidziałam dawno bławatka na żywo.
                      >
                      > Łu noju nie rośnie. O mało bym nazwy ksiotka zaboczyła.
                      > Ciekawe jeki z tygo bandzie mniód ?
                      > spadziowy - nie
                      > akacjowy - nie
                      > leśny - nie
                      > lipowy - nie ?
                      > No jeki to bandzie mniód ?

Jo zim. To bandzie mniód bławatkowo-bąkowy.
                      Fejn ?
                      • rita100 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 20:21
                        Fejn smile
                        Tlo łoglóndam łobrazki i łóne ma sia pomaluśku łotwierajó.
                        schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=24
                        A Sonia cos taka smuteńka. Cy łóna łapsie bąki ?
                        • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 21:44
                          rita100 napisała:
                          > A Sonia cos taka smuteńka. Cy łóna łapsie bąki ?

- prędzej puszcza, ale ostatnio gania za ptaszkami, które po ogródku (jej
                          ogródku) sobie szukają robaczków. A przylatują wróbelki, pliszki a ostatnio
                          parka kosów. Tylko nie mogę ich "upolować" kamerą, bo Sonia płoszy...
                          • rita100 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 21:47
                            Własnie u nas nie ma wróbli. Nie wiem co sie dzieje, ale ich nie ma. I w
                            ogrodzie zaczynają szaleć glizdeczki i inne robaczki i niszczą , niszczą nawet
                            iglaki. Nikt o tym nie mówi, ale ja to widzę - nie mamy wróbli.
                            • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 21:56
                              A widzisz, teraz procentuje zimowe dokarmianie i ptaszki się odwdzięczają
                              swojemu dobrodziejowi za to, że pomógł im przetrwać ciężką zimę ...
                              • rita100 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 21:59
                                Ale w zimie ich tez nie bylo i też sie dziwiłam.
                                Wiesz, Gajowy , myślę, że koty okoliczne zrobiły swoje. Jak miałam psa to i
                                gnoiozdeczka były i ptoszki, a teraz przy kocie nic nie mam z fruwających istot
                                tylko pełzające po roślinkach.
                                Jaki pierwszy zbiór będzie w ogrodzie ?
                                Czekam na truskawki - one będą pierwsze chyba.
                                • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 22:03
                                  U mnie zbiory są codziennie, a to szczaw, rzodkiewki, sałata, szczypiorek,
                                  koperek, pietruszka. Rano do śniadanka robię taką mieszankę : szczypior,
                                  pietruszka, koper i do tego pare rzodkiewek, zielenina + jakieś miajsko i luz je
                                  fejn ...
                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 22:07
                                    Niestety ja kupuję. To Ci zazdroszczę. Teraz włąsnie myślę o szczawiowej, bo co
                                    tydzień botwinkę gotowałam , tak byłam stęskniona za nią. Teraz przyszedł okres
                                    na szczaw. Gajowy , to tylko krówke i będziesz miał serek co warzywek.
                                    Myślisz o krówce ? Taką jedną choć .
                                    • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 22:18
                                      O krówce to nie myślałem, ale zawsze "straszę' moją ślubną, że będą króliki,
                                      kury, koza i osiołek. A ona wtedy sia jadozi na mnie i robi puk, puk ...
                                      • rita100 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 22:24
                                        To jest na to metoda - zrób tak , że ciagle bedzie brakować w domu jajka i
                                        wtenczas.... może i kłobuk się znajdzie wink)))))
                                        Wystarczy maly kurniczek z desek i ogrodzenie i już będzie koko i kukuryku, a
                                        truzie mozna głaskac i bedzie kic, kic - samo zycie.
                                        To tak na poczatek rozwoju gospodarczego wink
                                        • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 02.06.06, 23:06
                                          rita100 napisała:

> To jest na to metoda - zrób tak , że ciagle bedzie brakować w domu jajka i
                                          > wtenczas.... może i kłobuk się znajdzie wink)))))
                                          > Wystarczy maly kurniczek z desek i ogrodzenie i już będzie koko i kukuryku, a
                                          > truzie mozna głaskac i bedzie kic, kic - samo zycie.
                                          > To tak na poczatek rozwoju gospodarczego wink

Mam sojusznika - sąsiada. Jemu też się taki zwierzyniec marzy, ale łón tero do
                                          Warszawy oddelegowany i tak bandzie ze 2 lata dojeżdżoł, to musimy przeczekać.
                                • rita100 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 22:05
                                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=19
                                  Ale brateczki Ci bardzo ładnie wyszły. Szkoda , ze tak malo piosenek o nich nie
                                  ma. Zrobiłam zdjęcia na deszczu roślinek , ale jeszcze nie wywołałam . Jestem
                                  ciekawa czy te krople wody wyjdą, bo nawet w deszcze ślicznie to wyglądał,
                                  kiedy takie łezki wisiały na liściach.
                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 22:17
                                    Do doskonałości dochodzi się metodą prób i błedów. Dobrze, że eksperymentujesz,
                                    zawsze coś ciekawego może z tego wyjść. Pamiętasz tą różę o porannej rosie, jak
                                    fejn wyszła? I w deszczu mogą być ładne fotki.
                                    A najładniejsze są kwitnące rododendrony.
                                    Boję się dawać link, bo u mnie widać to co chcę pokazać, a u Was już
                                    niekoniecznie. Jak Ty linkujesz coś i podpisujesz, to u mnie jest zupełnie coś
                                    innego. Będę musiał z Hanysem o tym pogodać...
                                    • rita100 Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 22:20
                                      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=20
                                      To jest rododendron.
                                      Poważnie co innego widzisz ? hehe, to może być smieszne. Poczekaj Gajowy, a na
                                      naszych albymach dobrze widzisz ?

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=90&pos=17
                                      Co tu widzisz ?
                                      • gietpe Re: Nasze łobrazki 01.06.06, 23:38
                                        Łu noju zidać zino di mesa:Tinto i plince
                                        • rita100 Re: Nasze łobrazki 02.06.06, 22:45
                                          I jek, smacznie to ziglónda ?
                                  • tralala33 Re: Nasze łobrazki 03.06.06, 20:58
                                    O wróciły już zdjątka - jak miło.
                                    • rita100 Re: Nasze łobrazki 03.06.06, 21:06
                                      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=146&pos=2
                                      Kroplą deszczu namaluję świat - zobaczcie jak pięknie wyglądaja te kropelki smile
                                      Własnie skończyłam wklejać i idę się przywitać.
                                      • tralala33 Re: Nasze łobrazki 03.06.06, 21:13
                                        Łu noju dzisiaj nie buło deszczu - psiankne pozietrze i coś jekby lato?
                                        • rita100 Re: Nasze łobrazki 03.06.06, 21:16
                                          Łu noju zaczli grzać w centralnym, jest tak zimno, w nocy ma być tlo 4
                                          stopnie , a na bezuch ludzie biorą narty w góry i to po prawdzie.
                                          • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 05.06.06, 10:54
                                            Mam nadzieję, że juz wszystko działa poprawnie i na próbę wysyłam Woma
                                            nopsiankniajszy ksiotek - rododendron .
                                            Napsiszta co zidzita na łobrozku...
                                            schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=1
                                            • rita100 Re: Nasze łobrazki 05.06.06, 12:03
                                              I tu jest dobrze, widać śliczniutki rododendron, który wszystkimi swoimi
                                              płatkami sie usmiecha.
                                              hehe, kwiaty we włosach potargał wiatr....
                                              • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 05.06.06, 19:14
                                                No nareszcie sukces. Jó, Hanys to je szpec nad szpece. Łón by mógł we jakij
                                                szkole komputyrowy ludzi szkolic, coby sia lepsi na komputyrze wyznawali.
                                                Jo psiyrszy do niygo sia zapsisuja...
                                            • gietpe Re: Nasze łobrazki 05.06.06, 21:45
                                              Łu noju rychtyk rododendron,psiankny.
                                              • rita100 Re: Nasze łobrazki 06.06.06, 10:03
                                                A jo ni ziym co poziydzieć nosomprzód:
                                                Czy Hanys jest psiankny czy rododendron jest psiankny ?
                                                Czy łobydwa só psiankne wink)))) Hanys Rododendron wink)))
                                                cy Rododendron Hanys ? hehe
                                                • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 06.06.06, 13:41
                                                  No to, coby I zilk buł syty...
                                                  Można tan ksiotek tak nazwać: Hanys... psianknie
                                                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=38
                                                  i eszcze trocha ksiotkow ziosynnych...
                                                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=42
                                                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=43
                                                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=18
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 06.06.06, 21:41
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=30
                                                    O irysie zaboczyłeś , a taki sliczniuchny

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=34
                                                    A to , nie , brak mi słów podziwu, jakie te ksiotki pianchnuchne.

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=36
                                                    Ja taki mam tylko czerwony, jek dzisioj zdąże to wkleje łobrazek, łobaczysz.

i bzioły dywan
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=37hehe
                                                    a Hanysa psianknie ujołeś, ten rodendron taki soczysty, ten fiolecik taki
                                                    delikatny
                                                    A piwonie szybciej rozkwitają w wazonie, mam ich teraz pełen bukiet i
                                                    rozkwitniętych.
                                                    Gajowy, jak ten czas leci, kwiatki przekwitną i znów długa zima - cieszmy się
                                                    nimi póki kwitną, one tak szybkie przekwitają.
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 06.06.06, 21:50
                                                    No jó, na zima sia zanosi bo łu noju tlo psianc stopni.
                                                    I tymu piwonie nie mogó rozksitać.
                                                    Eszcze łu noju gwołt różnych ksiotków, co dopsiyro
                                                    bandó zakwitać, tak escze pora łobrozkow sia pstryknie.
                                                    Ale Hanys nopsiankiejszy je ...
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 06.06.06, 21:58
                                                    Zgadza się , te Rodendrony hanysowskie só psianke, ale Gajowy łobacz na azalie
                                                    łóne tyż só psianke, a nie zidziałam łu cia - nie mosz jich ?
                                                    Musza zapolować na azalie by cia pokazać smile
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 07.06.06, 13:21
                                                    Pamniantom, co buły jekieś azalie, tlo chyba mróz je załatwił.
                                                    Pokaz koniecznie swoje, ale na razie znów jest awaria serwera galerii.
                                                    Może ziecorem ...
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 07.06.06, 22:58
                                                    Te azalie bułu łu mojej babci. Musza tam jechac i zrobzić łobrazki.
                                                    Galerai bandzie napraziona i bandziewam dalyj łoglóndać.
                                                    Porobziłam zdjecia niebu i nowym ksiotkom.
                                                  • fedar Re: Nasze łobrazki 08.06.06, 10:34
                                                    Coś się "Galerjo Glywckich Fotografoow Amatoroow" wysypała i nie mogę Waszych
                                                    fotek ogladać sad

pozdrowienia
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 08.06.06, 10:46
                                                    No jó, zitom .
                                                    Jakeś problymy majó z tó galeryjó, ale ziem co gwołt roboty robzió,
                                                    coby rychtycznie łobrozki możno buło łoglóndać.
                                                    Trocha musim zaczkoć.
                                                    Pozdraziom ...
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 08.06.06, 19:43
                                                    Tak , Gajowy, musimy być cierpliwi, wszyscy przecież czkają, a awaria to awaria.
                                                    Ale jak bandzie napraziona to napewno bandzie lżej chodziła, bo trocha mi się
                                                    wolno łobrazki łotwierały. Mam nowe łobrazki, bo kosiłam trawe i trawniczek
                                                    taki fejn, tak pienknuchno było, że cykłam łobrazek.
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 08.06.06, 19:44
                                                    To łuz możesz wklejać, działa.
                                                    Popatrzymy na trowka...
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 08.06.06, 20:12
                                                    wklejam łuż , tlo pomaluśko to łazi.
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 08.06.06, 20:34
                                                    przeczeka ze wklejaniem , bo niestety wylogowuje mnie.
                                                    Penie jest tam duzy ruch teraz .
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 08.06.06, 20:36
                                                    No pewnie, jo łuż wkleił przed siułkó...
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=136
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 08.06.06, 22:21
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=149
                                                    A łuż łogródecek wkleiłam, reszte może jutro .
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 12.06.06, 22:06
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=149
                                                    Gakjowy, co Ty tak długo spis, łobacz jak w lecie wyglónda łogród , prosto po
                                                    skoszonej trawie.
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 13.06.06, 11:53
                                                    Nie spsie, tlo awaria modemu am mnioł i dopsiero dzisio am napraziół.
                                                    A Twój łogródecek am łoglóndoł i gwołt noma sia podoba.
                                                    Fejn kolory a szczególnie podoba noma sia tan łobrozek :
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=149&pos=5
                                                    Mym wczora tyż trowka kosili, fest gorónc łu noju, jek w lato, a jek puchnie ...
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 13.06.06, 20:58
                                                    Tak, na łobrazkach fejn wszystko wyglonda, a sile pracy. Tero psianknie
                                                    wyglóndajó łogródki i nojpsiankniej ksiatki ksitnó. Jo łuż nic nie mam do
                                                    roboty tylko patrzeć i podziwiać. A jek tam łowoce - łuż só ?
                                                    Truskawki, agrest ? Co tero na deser mocie ?
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 14.06.06, 10:55
                                                    No jó, roboty gwołt we łogrodzie, ale za to jek psianknie je posiedzieć w sobota
                                                    przy grillu i posmakować łowoce prosto z krzaczka czy szczepu.
                                                    Łu noju wszyćko później dojrzewa jek łu Woju, co najmniy 2 tygodnie .
                                                    Ale psiyrsze truskaweczki łuż só, czereśnie tyż, agrest łuż czerwóny.
                                                    Ło nowalijkach to łuz psisołem, łone só co dziań. A ksiotki jek puchnó.
                                                    Zaro jida do łogrodu knypsnóńć pora fotek i Woju pokaże jek łogród wyglónda
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 14.06.06, 13:37
                                                    Jek mosz smaka na czereśnie to zapraszom do łogrodu.
                                                    Można prosto ze szczepu rwać i do gamby, mniamm...
                                                    Smacznego...
                                                    I do tygo eszcze pora ksiotków co psianknie wyglónajó i puchajó...

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=58
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=61
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=62
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=60
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=64
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=59
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 15.06.06, 22:32
                                                    Jek nie mnieć smoka na czereśnie ? Toć to só czereśnie mojej babuni, zwane
                                                    sercówki - nojsmoczniejsze czersnie. No jo tera pojadła truskawki, bo luz só łu
                                                    babuni w łogródku. Jeka jest róznica w smoku mniendzi swojimi a kupnymi, jek
                                                    ziemnia i niebo. Gajowy, ale na Twoich lobrazkach to rychtyczno tlo siengnąc i
                                                    zjiść, take smakozite. To teraz kowki przylecó i mogą sia najeśc i jek
                                                    wstoniesz na drugi dziań jich nie bandzie. Co robisz , by sia ostalo trocha dla
                                                    Woju ? Tych 'sercówek ' to nowet kupsić nie idzie. Coraz mniej tego rodzaju
                                                    czereśni. Tom Cia ło nich łopoziadała co taki smakozite.
                                                    Piwonie wyglądają jak rododendrony take puszyste i dużo majó płatków
                                                    ksiatowych, no a irys to dostojny ksiot i mosz taki bordowy kolor, tyż żadkośc.

Zaroz Ci cosik pokaże tyż śliczniuchne - bandzie to parzydełko. Tylko właduje
                                                    łobrazek. A jo dzisioj grillowałam i podziwiałam niebo, bo gwołt aeroplanów
                                                    furgotało.
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 15.06.06, 23:53
                                                    Ale ciekawy księżyc i ten świerk dwa latka ma taki malutki, ale świerki szybko
                                                    rosną.
                                                    A to jest to parzydelko
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=149&pos=17
                                                    i niebo z samolotem
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=152&pos=17
                                                    a tu niebo z płynącymi myślami
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=152&pos=19
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 16.06.06, 13:21
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=149&pos=17
                                                    to jest takie fejn, podobne do ośmiornicy, abo do rozgwiazdy i eszcze przypomina
                                                    zima, jekby śniegiem łotulone...

a łu noju tyz po niebie coś latało...
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=66
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 16.06.06, 19:47
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=66
                                                    Śliczniuchny bociek i lobacz, ani jydnej chmureczki, co za czyściuteńkie niybo,
                                                    niybo jek wymalowane i ptok sobzie frunie. Czy tam gdzies jest gniozdo ?

A parzydełeczko w tym tygodniu jest okazem łogrody, bo jak tak staram sia mnieć
                                                    w maleńkim łogródku, by ło każdej porze cosik ksitło. I tera je pora na
                                                    parzydełko. Zaraz łobaczysz cały krzew, to tanichna bylina, a tak slicznie
                                                    ksitnie - kupcie sobzie takó roślinke - łóna nowet luzi cień.
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 16.06.06, 21:37
                                                    Dzisioj ładuje lobrazki ze światecznej wycieczki i tak internet jidzie
                                                    pomaluśku co mnie łusypia smile
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 16.06.06, 23:30
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=77
                                                    Biały pajączek idzie do kielicha smile
                                                    Jutro dokładniej popatrze, teraz skończyłam nowy album
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 19.06.06, 11:12
                                                    A może wiesz Rita, jak się te kielichy nazywają?
                                                    Oglądałem Twoje zdjęcia z wycieczki - cudne.
                                                    Przypomniały mi trochę lata młodości i wakacje spedzane na Śląsku.
                                                    Dzięki za łobrozki...
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 19.06.06, 20:53
                                                    No jo ju psierwszy roz widze, a to co je w środku to nojlepsi by nozwała moja
                                                    óma. Łóna zawdy godała, teke szpetne słowo i nigdy łuż nie łusłyszałam łu
                                                    nikogo, tlo łu niyj. Tera jej łuż nima i to slowo tyż zapomniane.
                                                    Ale jo to słowo wstydze sia poziedzieć smile
                                                    Tyn ksiotek to podejrzany w wyobraźni wink))))hehe
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 21.06.06, 13:57
                                                    No nie wstydź się dziewczynko i powiedz nam to brzydkie słowo, najwyżej się wytnie.
                                                    A tak poważnie to z racji tego, że u nas już lato - zapraszam do obejrzenia
                                                    letnich barw i kwiatów, z których zwycięzca (autor 7000 wpisu) wybierze sobie
                                                    nagrodę ...

schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=156
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 21.06.06, 19:10
                                                    poziem , tlo nie wycinaj, bo óma sia w grobzie przewróci wink)))
                                                    i za bełki sia trzymajcie wink)))
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 21.06.06, 19:52
                                                    No to godaj dziywczoku, a óma sia łuż jadozić na Cia nie bandzie.
                                                    A mym bzierzem ksioty i idziewa do sójsiadki na tort i psiwo, bo łóna Alicja...

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=156&pos=4
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 21.06.06, 20:11
                                                    Poziem Woma tlo prosza cobysta ze ślómbaka nie zlecieli i ni łuchachachali sia
                                                    po śniyrć.
                                                    Gajowy, moja krakowska óma tak godała zawdy : "co szurki to kutasiki" i trza na
                                                    niych pozor dawać. Ziem , że pyrchacie ze śnychu w tam momencie, no bo jek sia
                                                    nie łuśniać z ómy. Tak weno ksiotek może sia nazywać ...... jek ? wink))
                                                    Na cześć krokowskiej ómy , chtóra nigdy nie buła w Łolstynie, tlo dzieciuka tam
                                                    mniała.
                                                    No jo bym nazwoła tan ksiotek "rozwleczony chłop", tak prosto , po warnijsku.
                                                    Fejn tan łobrazek wyglónda, jakby sia psiankny ...... (ksiot) łotworzył, taki
                                                    colutki rozwleczony wink))))) heheehe
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 21.06.06, 20:15
                                                    I Alicja bandzie w krainie czarów, no tak tlo zino weź ze sobó, to bardziej
                                                    bandzie do tortu pasować - na pozietrzu fejn takie siedzenie łu sójsiadki - ale
                                                    mosz fejn. Fejer na pozietrzu z sójsiadjó - to marzenie wink))))
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 22.06.06, 10:43
                                                    No jó, pozietrze to może i fejn buło, tlo mym na dworzu nie siedzieli, bo
                                                    śtraszno burza z psiorunami łu noju buła. Wczora mym tlo torta zjydli i psiwa
                                                    popsili, bo na drugi dziań wszystke do roboty iść musieli, a rychtyk jimnieniny
                                                    bandó w sobota wyprazione. Dobrze co dwa kroki do domu momy, to i nie strach
                                                    iść. Może bandzie pogoda coby na pozietrzu posiedzieć...
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 22.06.06, 19:39
                                                    Pozietrze i lu noju fejn, zara lece do łogrodu.
                                                    Gajowy, łuz mom nozwe dla ksiotka
                                                    Łón sia bandzie zwoł : 'poświnczok' - psiankna nazwa, prawda ?
                                                    Może byc - to tero go nazwij w albumie wink)))))
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 23.06.06, 20:14
                                                    A co z nazwą - fajna i sniyszna - nie bier tygo tak poważnie smile

A pamiętasz taką piosenkę ?
                                                    Kwiaty kupujcie kwiaty
                                                    na radość i serca dramaty
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 23.06.06, 20:17
                                                    Nazwa fejn śmiyszno i łuż we albumie je napsisane "poświnczok".
                                                    A ło ty psiosnce tom kedajś słyszoł, tlo zaboczułem chto to śpsiywoł?
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 23.06.06, 20:51
                                                    To śpsiewa Stan Borys - mom jygo płyte z winyli i słuchom fejn downych
                                                    psiosenek.
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 24.06.06, 22:24
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=120&pos=27
                                                    Ta rózyczka jest świetna, taka bialusieńka jak śnieżynka letnia. No róz to jo
                                                    zidze gwołt łu Cia. Jó mom jydyn krzak i to tlo czerwony. A ksioty só duże .
                                                    Łobaczcie , jedyn ksiotuszek zaksitnół.

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=147&pos=19
                                                    To jest wysokopienna róza.

A to doniczkowe ksiotki - pelargonie chyba
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=147&pos=20
                                                    A to ksiotek ło kolorze kobiecej szminki wink))
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=147&pos=21
                                                    A to biało - czyrowne ksiotki
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=147&pos=17
                                                    To jest lato ! smile
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 24.06.06, 22:28
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=73
                                                    Czy już po zbiorach ? Łu noju łobżeramy sia truskawkami. Może jutro pojade na
                                                    grande do łogrodu babci na ogrest , truskawki - no lobacze co tam łóna ma.
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 24.06.06, 22:54
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=149&pos=23
                                                    A kuku, kto tam siedzi cichutko - czy to kwiat paproci ?
                                                  • tralala33 Re: Nasze łobrazki 24.06.06, 22:58
                                                    Abrakadabra i to przed północą. Na szczęście.
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 26.06.06, 22:42
                                                    Tralala, jak Twoje koty prztrzymują ten upał ? Moja śpi i spi colyj dzian i
                                                    malo jy.
                                                  • tralala33 Re: Nasze łobrazki 26.06.06, 22:48
                                                    Dziś miały rozrywkę - przyszła do nich mała ruda kotka sąsiadów a łone
                                                    łogłupsiały i tlo za njio sia gapsiły choć so dwie i duże. Tero śpio ledwie
                                                    żywe.
                                                    Czytałam, że psa w taki upał można owinąć w mokry ręcznik, ale z kotem bym nie
                                                    próbowała wink
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 27.06.06, 15:25
                                                    tralala33 napisała:

Czytałam, że psa w taki upał można owinąć w mokry ręcznik, ale z kotem bym nie
                                                    > próbowała wink

A ja gdzieś słyszałem, że kota się pierze, tlo sie nie wykrónnco (żartowałem).
                                                    Buła kedajś łu noju kotka ło wdziancznym jimnieniu Wasyl, we psiyrszym mniocie,
                                                    mnioła sztyry kociaki, karmniuła, karmniuła, aż jej sia łodechciało i jek poszła
                                                    w sinó dal, tak do dzisio ji ni mo.
                                                    A naszo Sonia tyż źryć nie chce łod tygo gorónca i tlo w chałupsie siydzi, na
                                                    słóńce nie chce iść...

• rita100 Re: Nasze łobrazki 27.06.06, 20:05
                                                    Rychtycznie , zierzakom ciajżko , co majó futra. Jyść to i mym ni możem w taki
                                                    łupał, ale kot zauważyłam jest podenerwowany jek sia łobudzi. Lepsi jak śpsi.
                                                    Łuż wkrótce jesień, jekoś wytrzymamy.
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 28.06.06, 14:34
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=33
                                                    no to do zieczora, bo klikać nie moge tera - haha, ale łobrazki znolazłam, bo
                                                    Gajowy Ty nic nie poziesz... ale wyszukałam i je smile
                                                    Łobrazki ciajżko mi sia ładujó i długo trwa to więc sobie troche je segreguję
                                                  • gajowy555 Re: Nasze łobrazki 28.06.06, 15:01
                                                    No jó, jek Mundial to i akcesoria muszó być.
                                                    Jo bym Ci pomógł te zdjyncia wklejać, tlo Ty ni chcesz jich przez PICASA 2
                                                    przepuszczać. A tan program to je fejn zabawa i łón łod razu trocha zmniejszo
                                                    łobrozki i potam sia krócy ładujó...
                                                    To tero jo wklejom ksiatuszki...
                                                  • rita100 Re: Nasze łobrazki 28.06.06, 19:55
                                                    A jo tera jide warzyć smile

Ni chca Picaso, jo nie mom ciasu na zabawa, jo tlo pstryk , wklejam i czkam smile
                                                    Moge zmniejszyć zdjecia w aparacie , tak spróbuję.
                                                  • rita100 Re: Nasze grillowanie 28.06.06, 23:07
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=99&pos=53
                                                    Rozpalamy łogień
                                                  • rita100 Re: Nasze grillowanie 28.06.06, 23:08
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=99&pos=61
                                                    I warzymy
                                                  • rita100 Re: Nasze grillowanie 28.06.06, 23:11
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=26
                                                    i Gajowy zocznie grillowonie tyż
                                                  • rita100 Re: Nasze grillowanie 28.06.06, 23:14
                                                    I co tu zidzimy ? Woszty i co ? mniajsko , tlo jeke ?
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=31
                                                  • rita100 Re: Nasze grillowanie 28.06.06, 23:15
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=145&pos=33
                                                    hehe, ta polich wodka to mało wypsita . Gajowy rozlyj po szluczku wink
                                                  • rita100 Re: Nasze grillowanie 28.06.06, 23:18
                                                    To 0.7l , ho, ho to ci łożyrok wink))))
                                                    I ślydź i łogórek i pomidorek i czipsy ho, ho jek ten mundiol dobrze wpływa wink))
                                                    tero to pozazdroszcze tego luzu.
                                                  • gajowy555 Re: Wyścigi smoczych łodzi 18.07.06, 16:17
                                                    Zapraszam do obejrzenia zdjęć z fajnej imprezy, która odbyła sie na jeziorze
                                                    Krzywym w Olsztynie. Bazą była przystań Warmii, obok plaży miejskiej - miejsca
                                                    szczególnie bliskiego dla Rity...
                                                    Wszyscy dobrze się bawili i obiecali sobie spotkanie za rok.
                                                    Zdjęć mogło być więcej, ale z pośpiechu nie sprawdziłem baterii, a wiadomo że
                                                    przedmioty martwe wredne są, więc wzięła i padła (bateria).
                                                    Ale popatrzcie choć trochę...

schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=195
                                                  • rita100 Re: Wyścigi smoczych łodzi 18.07.06, 21:31
                                                    To loglóndam lobrazeczki i lejduja sia co je jyziero Ukiel. No nie zydze kola
                                                    wodnego, czyli rowerków.
                                                  • gajowy555 Re: Niebo nad Warnijo 18.07.06, 21:37
                                                    Tak wyglądało niebo tuż po zachodzie słońca, wczoraj tj. 17.07.2006 na Warniji.
                                                    Dodam, że kolory są autentyczne nie podrasowane...

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=12
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=13
                                                  • gajowy555 Re: Niebo nad Warnijo 18.07.06, 21:39
                                                    To zdjęcie pokazuje jak można zabezpieczyc betoniarkę i inny sprzęt budowlany
                                                    przed złodziejami. Oryginalne...

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=14
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=15

A to są okolice mojego domu na osiedlu.

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=16
                                                  • rita100 Re: Niebo nad Warnijo 18.07.06, 22:00
                                                    o , rany , ale oglądania, poczkajta
                                                  • rita100 Re: Niebo nad Warnijo 18.07.06, 22:09
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=16
                                                    Wiesz czego Ci zazdroszczę ? Tego widoku nieba, ja mam z każdej strony
                                                    zasłoniete budynkami , mam tylko skrawk nieba i już nie mogę oglądac
                                                    zachodzącego slońca, za wysokie te domy.
                                                    Na dodatek przypadkowo skasowalam albym z niebem i jestem już zesłana na niebo
                                                    Warnijskie smile
                                                  • rita100 Re: Niebo nad Warnijo 18.07.06, 22:11
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=11
                                                    To już Aleje drzew, wspaniałe do spacerowania z Sonią
                                                  • rita100 Re: Niebo nad Warnijo 18.07.06, 22:13
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=12
                                                    Ciajżko uwierzyć w taki zidok - to jek w psiekle , mózió co to je na ziatr, jek
                                                    je takie niebzo.
                                                  • rita100 Re: Niebo nad Warnijo 18.07.06, 22:15
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=13
                                                    Ciekawe co sia mysli jek sia zidzi take niebzo ?
                                                    Gduknónć szluczka mozna .

Ostatnio niebo to nam sprawia niespodzinki, chmury które były też wyglądały
                                                    pieknie.
                                                  • rita100 Re: Niebo nad Warnijo 18.07.06, 22:16
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=143&pos=14
                                                    Czyli kraina się rozwija. Jak będą domy , będą budować drogi i zrobi sie
                                                    dzielnica
                                                  • rita100 Re: Wyścigi smoczych łodzi 18.07.06, 22:18
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=195&pos=1
                                                    Łobaczta i tu chmury nad Krzywym starają się być piękniejsze od jyziora -
                                                    wyjątkowo kłębiaste te chmury i tak nisko - a łobrazek taki słodziutki -
                                                    ludzie , chmury, woda i przyroda
                                                  • rita100 Re: Wyścigi smoczych łodzi 18.07.06, 22:20
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=195&pos=8
                                                    Ładnie ta przystań wyglónda jek dawna Patelnia na plaży , calkiem podobnie, też
                                                    z drewna.
                                                  • rita100 Re: Wyścigi smoczych łodzi 18.07.06, 22:21
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=195&pos=9
                                                    A to mi wyglónda na spływ kajakowy po Dunajcu.

To bandziemy mnieć zapasy na zime i łóglóndania w zimowe zieczory. Dzianki
                                                    Gajowy , dzianki.
                                                  • gajowy555 Re: Wyścigi smoczych łodzi 18.07.06, 22:49
                                                    Prosza bardzo, ni mo za co. Eszcze ziency fotek sia dorobzi, jek cias pozwoli...
                                                  • rita100 Re: Wyścigi smoczych łodzi 18.07.06, 22:52
                                                    Ładne Ci te łobrazki wychodzó - ziysz, eszcze psianke só pola , łany zbóż, łaki
                                                    i Sonia z kleszczem na łogonie wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka