74l 24.01.07, 19:06 Pijpulkowa? Do pytanie do Liluś 1974 oczywiście.Przyznaj Lila,że tu u Nas na Poddaszu całkiem przytulnie jest,prawda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziaaaa Re: 74I 24.01.07, 20:06 dokładnie popieram Anię. Nie uważam Poddasza za konkurencję dla Pijpulkowa w żadnym stopniu!!!! Odpowiedz Link
74l Re: 74I 24.01.07, 20:16 Ciągnie mh...... A tak poważnie to jestem ciekawa jak tam u nich, ot co W czym Madziu popierasz Anię? Odpowiedz Link
madziaaaa Re: 74I 24.01.07, 20:30 74l napisała: > > W czym Madziu popierasz Anię? Że Ty ciągle tylko Pijpulki i Pijpulki, względnie sowa. A skąd wiedziałaś, ze jesteśmy z endzi u sowy? Śledzisz nas? 74l, zaczynam się Ciebie bać. ;0 Odpowiedz Link
74l Re:Madziuuuu 24.01.07, 20:59 Drżyj kobieto, puchu marny DDDDDDDDDDDDDDDD Generalnie w życiu to ja zazdrośnica jestem.O osobach oczywiście myślę, rzeczy materialnych nie zazdroszczę. Tak więc mąż jest tylko i wyłącznie mój,chłopcy moi-dlatego zostałm z nimi w domu, jestem zazdrosna o uczucia moich rodziców,ponieważ siostra mieszka z nimi, faforyzują ją i jej dziecko itd.itp Mąż mówi,że okropna będzie ze mnie teściowa DD I jestem zazdrosna ,że wybyłaś do Sowy, a Lila jest u Pijpulek, i jeszcze się tam zamknęłyście O! I nikogo nie wpuszczacie o! DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
anik801 74I 24.01.07, 22:08 A czego tu zazdrościć?Gdybyś chciała uczestniczyć we wszystkich forach czasu by Ci brakłoJa tam mam to gdzieś!Skoro nie chcą nikogo przyjmować to ich sprawa. Widocznie dobrze im w swoim towarzystwie i nie potrzebują nowych.Ale mam dla Ciebie propozycje-załż własne forum,przyjmij znajomych i zamknij.Może ktoś też będzie zazdrościłJa nie wysyłam zgłoszeń,ale z tego co się orientuję to do Pijpulkowa przyjęć nie ma.Musisz to jakoś przeżyć!Może do Sowy Cię przyjmą- wyślij zgłoszenie.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
bj32 Re: Cenzurki konkurencją dla.... 24.01.07, 22:59 Ja szaleję sobie jeszcze na Boskich, dziecku niesłyszącym i etacie. Pijpulki z tego co wiem zamknięte dla nowych. A i tak tu mi najlepiej)) Z wami mi fajnie i tyle. Odpowiedz Link
edelka Re: Cenzurki konkurencją dla.... 25.01.07, 10:18 powinnaś się więc z tym wpisac do "ulubionego wątku Erny" )) jakis już czas nikt do niego nie zaglądał Odpowiedz Link
lila1974 Re: Cenzurki konkurencją dla.... 25.01.07, 10:28 eeee tam - czemu jedno foro mialoby być konkurencją dla innego? Zauwazyłam, że mechanizm dziala tak. Człowiek pojawia się na ematce, pisze, czyta i zanim się spostrzeże już ma jakieś grono znajomych, z którymi mu po drodze. Przez jakiś czas bujają się jeszcze bezpaństwowo na ematce, po czym nastepuje naturalny proces wicia prywatnego gniazda, gdzie ściąga towarzystwo zakumplowane. I przeważanie następuje jakiś impuls, który do tego popycha. Tak jak tutaj - Cenzurki powstały jako odpowiedź na moderatorsko-cenzorskie zapędy moje i czajki, ewoluowało i teraz już pewnie mało kto o tym pamięta. Liczy się fakt, że znalała się tu nisza dla wybranego grona. Z pijpulkowem bylo tak samo. Najpierw był żart jakiejś pipuni na ematce, a potem pospolite ruszenie. Od słowa do slowa zleciały się dziewczyny, które połączył żart, a które dziś świetnie się ze sobą dogadują. Dla mnie pijpulkowo to coś więcej niż po prostu forum. Dla mnie to grono przyjaciółek i czuję się jak w domu. A nie przyjmujemy nie dlatego, że zadzieramy nosa i uważamy, że nikt nam do pięt nie dorasta, a właśnie przez to zakumplowanie dość mocne i tematy mocno osobiste. Odpowiedz Link
aomega Re: Cenzurki konkurencją dla.... 25.01.07, 10:57 kurczę,tu wszyscy znajomi... tylko ja niewiadomo skąd się tu wzięłam. Podczytywałam Pijpulkowo jak jeszcze można było...ale ja chyba z innej bajki i z innym poczuciem humoru.Za diabła nie mogłam pojąć o co tam chodzi ))) a tu jest fajnie... Odpowiedz Link
sarah_black38 Re: Cenzurki konkurencją dla.... 25.01.07, 11:33 Powiem Wam jak ja to widzę z punktu osoby , która forumuje stosunkowo krótko. Czasem czytam fora otwarte i mniej więcej ( chodzi o te dzieckowe ) poruszane są na wszystkich podobne tematy. Różnice są w temperamencie i humorze osób piszących. Na forach otwartych może jest więcej kłotni i tzw. jadu, ponieważ każdy może tam wejść i narozrabiać bez konsekwencji, bo jest moze nie do końca, ale anonimowy ( np. CiP ). Podobna jest tematyka na forach zamkniętych , ale już bez złośliwości, bo banują takiego osobnika i już. O forach ukrytych niewiele wiem , bo nie mam doświadzczenia. Pewnie to samo, tylko bardziej intymnie i prywatnie, bo są ukryte przed niepożądanym elementem. Jak już wspomniałam internet jest anonimowy, ale nie do końca. Nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie i jaki użytek moze z czegoś zrobić. Dlatego na otwartym wolałabym nie zdradzać pewnych szczegółów ze swojego życia , czy też zdjęć. Osobiście nie mam parcia na to, czy inne forum. Czasami czytam na innych forach błagalne teksty, aby wpuścić na jakieś forum zamknięte ( np. KMW).Ostatno znalazłam coś takiego jak ,, Poczekalnia". Nie rozumiem po co ............? Wiele czytałam o Pijpulkowie, ale nie mam jakiś zapędów do tego . Wiecie ponad 30 lat przeżylam bez forum i dobrze się miałam, więc teraz raczej też nie potrzebuję za wszelką cenę oczywiście należeć do tego , czy też innego forum. Nasze Cenzurki są fajne, przygarnęłyście taką internetową sierotkę i dobrze mi z Wami!Jest miło , kulturalnie i ja to lubię. Nikt z nikim nie prowadzi ,,wojny " bo i po co ? Nie zakładamy alternatywnch forów, po to aby komuś dołożyć i pośmiać się z innych ( czytam CiP i Wygodne i czasami oczom swoim nie wierzę !!!!). Takie jest moje zdanie i mam nadzieję ,że Matka Założycielka i Drogie Moderatorki nie wytną tej mojej pisaniny ( no dobra - przyznaję się , że troszkę poplotkowałam ). Odpowiedz Link
e-rnama Cenzurki są 25.01.07, 12:28 dla Cenzurek. Forum powstało wcale nie ze względu na wycinanie Lili na emamie tylko z trochę innej przyczyny. Powstało cieszę się, że jest miejsce, w którym można pogadać, spokojnie i bez większych emocji. Widać i takie miejsca są potrzebne. Wasza obecność o tym świadczy, skoro forum nie padło u zarania. Poza tym dochodzą nowe Cenzurki co też jest pozytywnym objawem. Pozdrawiam Was erna Odpowiedz Link
edorka1 Re: Cenzurki konkurencją dla.... 25.01.07, 23:19 he pamiętam zadymę na e-matce i powstanie tego forum...hehe. A co do forów matkowych - wszystkie mniej więcej podobne są. Ja np lubie e-mamę bo jest tam spory ruch, co sprawia że jest ciekawie... lubie klikać po nocach, a zamknięte fora wtedy zazwyczaj juz spią... A z Pijpulkowem to ja miałam w swoim czasie zabawną scysję . I z tej scysji zostało mi wrażenie, że dziewczyny sa ...ekhem...jakby to powiedzieć - ostro przyprawione w sosie własnym ))). Odpowiedz Link