Dodaj do ulubionych

Gran Canaria - Puerto de Mogan

IP: *.agora.pl 06.09.11, 14:18
Czy ktoś z Was tam był? Wybieram się tam na przełomnie lutego i marca (opcjonalnie z Teneryfą), słyszałem, że w tej części wyspy pogoda jest lepsza niż na północy. To prawda? Znacie jakieś trasy stamtąd na piesze wędrówki? Można wypłynąć stamtąd stateczkiem na jakąś wycieczkę (delfiny, klify, walenie, kąpiel, jak na Teneryfie)? Jadę z żoną, nie szukamy rozrywek typu: dyskoteki, zakupy itp. , bardziej pięknych widoków. Co polecacie? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i informacje o tej miejscowości i okolicach.
Obserwuj wątek
    • der1974 Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan 06.09.11, 23:43
      Stosunkowo ładna miejscowość, nie za duża, sympatyczny port.

Tu kilka informacji: mygrancanaria.com/pl/puertodemogan.php

Poza tym myślę, że warto podjechać autobusem do Maspalomas albo/lub wykupić wycieczkę dookoła wyspy. Można też zapuścić się autobusem w głąb wyspy - pamiętam że były takie kursy do Mogan a może nawet do Tejedy.
      • colin1974 Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan 07.09.11, 09:48
        Bardzo malownicza i urocza miejscowość ,rejsy statkiem bardziej z Puerto Rico jest ich więcej
        • Gość: kasik Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan IP: *.kwsa.pl 08.09.11, 14:33
          koniecznie zamówcie sobie w porcie obiad w postaci rybki smażonej!!! mniam palce lizać :-))) miasteczko jak dla mnie bardzo urokliwe i z klimatem :-)
          • Gość: kos Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan IP: *.cable.net-inotel.pl 08.09.11, 17:40
            Byłem w tym roku w Puerto Mogan. Jeżeli szukasz ciszy i odpoczynku to wybrałeś najlepsze miejsce na wyspie. To także najbardziej urokliwe miasteczko i port na GC. Koniecznie wypożycz samochód i zwiedzaj wyspę na wlasną rękę. Jeżeli lubisz piękne widoki, góry i przyrodę to jedź z PM małymi krętymi dróżkami w głąb wyspy. Nie bój się małych dróg, które na mapach zaznaczone są jak polne trakty. Są doskonale utrzymane i większość ma nowy asfalt. Im mniej komercyjna część wyspy i mniej turystów tym fajniejsze klimaty. Mnie najbardziej podobała się północno-zachodnia i centralna część wyspy. Warto kierować się w stronę jezior w środku i na najwyższe punkty.
            • wojtek37k Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan 20.09.11, 20:05
              Jak byś chciał zobaczyć Puerto de Mogan na fotkach
              to podsyłam linka , miasto które Cię interesuje , jest pod koniec
              relacji

forum.wakacje.pl/read.php?474,1359190
    • Gość: mirko_kan Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan IP: *.xdsl.centertel.pl 14.10.11, 00:40
      Proponuję Ci , zaopatrz się w mapę Kompass Gran Canaria 1:50000 w Polsce . Po za wynajęciem samochodu , co uważam za najlepsze rozwiazanie , można kilka dni spędzić na trekingu z okolic Puerto de Mogan . Większość tras jest zaznaczona na tej mapie a ja dodatkowo polecam plaże QuiQui ( Kiki) z Tasartiso oraz wędrówkę z P de M do plaży Veneguera prywatną drogą przez punkt widokowy Tabaibales ( 578 m) na Mogan . Wprawdzie droga jest zamknięta bramą ale jest dziurawy płot a od strony Veneguera bramę zamykają o ile dobrze pamiętam o 16 . Zapas wody bo nie ma jak jej uzupełnić na trasie . Wycieczka około 8 godz.
    • bah77 Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan 20.10.11, 10:47
      > Znacie jakieś trasy stamtąd na piesze wędrówki?

Także polecam: dojazd do Veneguera - wędrówkę na Playa de Veneguera - powrót drogą przez góry do PdM.
      Fotki z tej trasy:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,88970518,92025799.html i następne

Pzdr

bah77
    • Gość: silencio Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 15:22
      Znalazłem ciekawy reportaż o Gran Canrii i Puerto de Mogan:
      lukaszstec.blox.pl/2011/11/W-80-kilometrow-dookola-swiata.html
    • kattniss Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan 09.12.13, 20:18
      Oj bardzo polecam Puerto de Mogan, wg mnie to najpiękniejsze miejsce na wyspie.

Moje wrażenia opisałam na blogu: interiorand-exterior.blogspot.com/2013/12/gran-canaria-garsc-informacji.html
    • mei3 Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan 09.12.13, 22:51
      Gość portalu: jacek72 napisał(a):

> Czy ktoś z Was tam był? Wybieram się tam na przełomnie lutego i marca (opcjonal
      > nie z Teneryfą), słyszałem, że w tej części wyspy pogoda jest lepsza niż na pół
      > nocy. To prawda? Znacie jakieś trasy stamtąd na piesze wędrówki? Można wypłynąć
      > stamtąd stateczkiem na jakąś wycieczkę (delfiny, klify, walenie, kąpiel, jak n
      > a Teneryfie)? Jadę z żoną, nie szukamy rozrywek typu: dyskoteki, zakupy itp. ,

koniecznie jazde lokalnym autobusem do Puerto de Mogan!!! i z powrotem Ogromne przezycie:P az mnie do tej pory dreszcze przechodza, jak wspominam jazde 60/kmh przy dozwolonej 30 kmh rozwalajacym sie autobusem bez klimy z pieknymi widokami w dol/patrz skaly, przepasc, morze. Moj maz wymiekl, ja sfilmowalam te droge, nie wiem czy od tamtej pory (6 lat temu) zmienily sie warunki, ale wtedy to bylo very dangerous
      • bah77 Re: Gran Canaria - Puerto de Mogan... 10.12.13, 08:00
        Polecam także wspaniałą drogę widokową autkiem po górach i "dzikim", zachodnim wybrzeżu:
        Puerto de Mogan - Puerto de la Aldea - Puerto de las Nieves - Punta de Sardina. :)

bah77
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka