Dodaj do ulubionych

HB czy AL na Kanarach?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 23:03
wybieram się we wrześniu z dzieckiem 9 lat na teneryfę - nie wiem czy z uwagi
na ceny warto wybrać hotel z opcją HB czy też lepiej z AL?
wiem że do drugiego posiłku przy opcji HB picie sobie trzeba kupić samemu i
brak w niej róznego rodzaju przekąsek lodów dla dzieciaka -dla mnie piwa-wina
itp ( co mam jeżeli wybiorę AL)
czy dokupywanie napoi-lodów-piwa itp. w hotelu HB jest wogóle opłacalne? - czy
też na koniec 2 tygodniowego pobytu okaże się że zapłaciłam więcej niż przy
zakupie opcji AL ( gdzie nie muszę sie martwić przez pobyt o portfel)- jakie
sa orientacyjne ceny przekąsek -drinków itp - w hotelach z opcją HB?
dzięki za rady
przeszukałam forum ale nie znalazłam tego typu wypowiedzi
( chyba że jestem... :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: HB czy AL na Kanarach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:14
      Hej, Ja nie byłam na Teneryfie, ale pracowałam w zeszłym roku na innej wyspie -
      Fuerteventura w hotelu**** w barach. U nas ceny były - butelka wody: 1,25, cola
      itp; 1,60, herbata: 1,25, kawa z mlekiem: 1,50, goraca czekolada: 2, kieliszek
      wina: 2, male piwo: 2 , duze: 3, lody od 0,90 do 1,80. Oczywiscie euro.
      sandwicze : 4. Nie wiem czy to cos pomoze? Poza tym ceny byly takie typowe dla
      miejsach wakacyjnych. Pozdrawiam!
      • Gość: Czesław Re: HB czy AL na Kanarach? IP: *.00b.radom.pilicka.pl 08.08.06, 14:30
        Moim zdaniem tylko HB.Byłem w tym roku od 15.07.06 na Teneryfie Hotel Tropical
        Playa z HB, lody ciastka, owoce i nie tylko masz pod dostatkiem(ile chcesz) w
        cenie,natomist napoje tylko do kolacji w cenie:małe piwo 1,67E, lampka wina
        1,67E także można sobie przeliczyć. Jedzenie bardzo dobre nie do przejedzenia i
        masz możliwość korzystać z wycieczek a wtym czasie nie korzystałbyś z ALL.
    • Gość: viola Re: HB czy AL na Kanarach? IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.06, 10:44
      ja też prosze o podanie cen napoi - drinków, snacków, itp dokupowanych w
      hotelach z opcją HB, wybieramy sie na dwa tygodnie na Tener.z mężem i 9-latkiem
      (który ma czasami dziwne zachcianki :) )- a tak poważnie może lepiej dopłacić u
      nas do AL a nie "gonić" z portfelem albo karta za każdą śzklaneczką? co się
      bardziej opłaca - cenowo?
      • Gość: ola Re: HB czy AL na Kanarach? IP: *.acn.waw.pl 01.09.06, 17:46
        Rany! Nigdy nie wybieram All z jednego powodu. Na wakacjach chce czuc sie
        swobodnie i nie ganiac ze sniadania na obiad a potem na kolacje. poza tym
        uwielbiam chodzic po knajpkach pic wino z butelki, a nie z kartona itp. Jesli
        mam ochote pojechac na wycieczke (a na Kanarach jest co ogladac!)to jade i
        wstepuje do lokalnej knajpki i jem kazdego dnia gdzie indziej.
        Pisze to, ze opcja All pomimo, iz rzeczywiscie moze wydawac sie tansza, to moze
        tez zepsuc urlop. Ale to oczywiscie kazdego wybor. Takze poza aspektem
        finansowym przemysl tez inne aspekty.
        • icaro Re: media pension 01.09.06, 18:04
          all czyli wszystko wliczone?? moim zdaniem najlepiej jest miec media pension
          czyli sniadanie i kolacja.ceny napojow?? sa praktycznie identyczne w kazdym
          hotelu i nie jest drogo.jesli jest drogo,nie stac cie,zostañ w domu,chyba
          logiczne,prawda??

zgadzam sie calkowcie z ola

"...Na wakacjach chce czuc sie
          > swobodnie i nie ganiac ze sniadania na obiad a potem na kolacje..."

masz racje :)
          un saludo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka