Dodaj do ulubionych

Fuerte - Najlepsze miejsce do wypoczynku?

31.07.08, 12:08
Witam wszystkich fanów Wysp Kanaryjskich,

Wybieram się po raz pierwszy na Wyspy Kanryjskie, dokładnie interesuje mnie Fuerteventura.
Przeszukałem dokładnie forum i przeczytałem wiele wątków odnośnie tego miejsca.
Ale chciałbym od osbób, które były na wyspie i ją zwiedziły uzyskać jedną informację.
Najbardziej zależ mi na znalezieniu na wyspie jak najpiękniejszej plaży, fajnie jakby była bardzo szeroka, miała drobny złocisty prawie biały piasek i był dobre warunki do plażowania, pływania i odpoczynku.
Piękna plaża jest dla mnie najważniejsza gdyż tam będę spędzał najwięcej czasu, więc jakie miejsce, okolice polecacie na Fuerteventure???

Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam - Krzysztof
Obserwuj wątek
    • Gość: masz Re: Fuerte - Najlepsze miejsce do wypoczynku? IP: *.gl.digi.pl 31.07.08, 13:30
      plaza Sotavento pomiedzy Costa Calma a Jandia. Kilkanascie
      kilometrow miejscami szerokiej na kilkaset metrow zlocistej
      plazy.Wieje jak wszedzie ale jest pieknie.
    • Gość: dorota Re: Fuerte - Najlepsze miejsce IP: *.lucent.com 31.07.08, 14:01
      Skoro przeszukałeś dokładnie forum i przeczytałeś wiele wątków
      odnośnie Fuerteventury, to powinieneś wiedzieć gdzie pojechać. Skoro
      zadajesz takie pytania, to jedynie pobieżnie zajrzałeś do kilku
      wątków.
      Najładniejsza plaża jest na południe od Corralejo i w okolicach
      Cofete
      • badboy80 Re: Fuerte - Najlepsze miejsce 31.07.08, 18:59
        masz - bardzo dziękuję za odpowiedź.
        dorota - poświęciłem parę ładnych godzin na przeszukanie forum i przeczytanie wątków, ale najwięcej informacji jest na temat hoteli, a na temat plaż dużo mniej, ale rówież wielkie dzięki za poradę.

Jeśli ktoś jeszcze ma dobre wspomnienia po wypoczynku na jakiejś pięknej plaży, proszę o podzielenie się tym.

Z góry bardzo dziękuję - i proszę o jeszcze.

Pozdrawiam - Krzysztof
        • Gość: edyta Re: Fuerte - Najlepsze miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:07
          jeździłam po cełej fuercie i zaglądałam na wszystkie plaże, nie
          tylko te znane wymieniane. Zdecydowanie mnie najbardziej się podoba
          właśnie w corralejo. CZyli na północy . Tu jest 1 problem jednak -
          odległość tej plaży od hoteli- tylko RIU tam stoją- jak dostali
          zezwolenie to inna sprawa - teren jest parkiem . Zdecydowanie
          najpiękniejsza [plaża jaką w życiu widziałam ( pewnie piękniejsze
          przede mn ą;)
          • badboy80 Re: Fuerte - Najlepsze miejsce 01.08.08, 10:03
            edyta - wielkie dzięki za podzielenie się wspomnieniami z feurty, właśnie takich porad szukałem, po Twojej opinii na pewno nie wybiorę innego miejsca na plażowanie na Fuercie, jeszcze raz gracias!

Pozdrawiam - Krzysztof
            • Gość: dorota Caleta del Marrajo IP: *.lucent.com 01.08.08, 11:29
              Jak juz bedziesz w okolicach Corralejo czy Cotillo to poświęć kilka
              godzin na wypoczynek i kąpiel na plaży. Nie pożałujesz.

picasaweb.google.com/tomstar68/Cotillo/photo#5173980021638499634
              • badboy80 Re: Caleta del Marrajo 01.08.08, 11:47
                dorota - muszę przyznać, że zachęciałaś mnie tym zdjęciem do poświęcenia kilku godzin na Caleta del Marrajo, piękne miejsce.
                Wielkie dzięki za zdjęcie i radę, bo widzę, że jest w okolicy Corralejo jest dużo przepięknych miejsc. A daleko jest to miejsce od Corralejo?

Pozdrawiam - Krzysztof
                • agakow2 Re: Caleta del Marrajo 03.08.08, 21:57
                  A ja polecam Cofete, dla mnie najładniejsza plaża, choć często jest
                  tam pochmurno, ja akurat trafiłam na piękną słoneczną pogodę. Warto
                  tez pojechać do Ajuj, tam na plazy jest czarny piasek, inny niż w
                  pozostałych częściach wyspy.
                  • badboy80 Re: Caleta del Marrajo 05.08.08, 14:59
                    aga - dzięki za radę, muszę poszukać gdzieś zdjęć z Cofete, i zlokalizować ją na mapie.

Pozdrawiam
                    • Gość: dorota Playa de Cofete IP: *.lucent.com 06.08.08, 14:28
                      Playa de Cofete - zdjęć kilka i lokalizacja na mapie:
                      picasaweb.google.com/tomstar68/PuertoDeLaCruz
                • Gość: dorota Re: Caleta del Marrajo IP: *.lucent.com 06.08.08, 14:35
                  Caleta del Marrajo położona jest w odległości 15 km na zachód od
                  Corralejo i jakieś 1,5 km na wschód od latarni Toston (Cotillo).
                  naprawde urocze miejsce z naturalnymi basenami (najlepiej byc tam w
                  trakcie odpływu)
                  • badboy80 Re: Caleta del Marrajo 08.08.08, 14:01
                    dorota - wielkie dzięki, jesteś kopalnią wiedzy jeśli chodzi o Fuerte, dzięki Tobie wiem naprawdę dużo przed wyjazdem.
                    Możesz mi powiedzieć, w jakim okresie odwiedzałaś wyspę i jaka była pogoda? Czy wodę w oceanie można wytrzymać, czy jest naprawdę zimna??

Pozdrawiam - Krzysztof
          • Gość: luz Re: Fuerte - Najlepsze miejsce IP: 89.202.236.* 09.08.08, 13:57
            Edyto, widzac ze Twoja wiedza na temat Fuerte jest ogroma, chcialbym
            zapytac czy mozesz cos powiedziec na temat plaz naturystycznych na
            tej wyspie. Chcialbym sie tam wybrac i poodpoczywac tak jak lubie
            najbardziej - w stroju w jakim przyszedlem na swiat.
            Pozdrawiam
            • Gość: edyta Re: Fuerte - Najlepsze miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 20:06
              między hotelami Riu w corralejo jak najbardziej znajdziesz raj dla
              naturystów ...również na lobos spotkaliśmy panó w strojach koleżanki
              ewy:)
    • Gość: tenek Re: Fuerte - Najlepsze miejsce do wypoczynku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:19
      jezeli moge dorzucic kamyczek do dyskusji
      to wydmy Coralejo moim zdaniem - plaze obok hoteli riu
      kilka fotek z fuerty i lanzarote na: dwiewyspy2008.yoyo.pl
      pzdr.
      • badboy80 Re: Fuerte - Najlepsze miejsce do wypoczynku? 08.08.08, 13:58
        tenek - wielkie dzięki za Twój kamyczek, świetne zdjęcia, już bardziej chyba nie mogę być zdecydowany.
        Jeśli mogę spytać: kiedy byłeś? jak była pogoda? można się kąpać bez oporów (czy woda jest zimna?)???
        Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam - Krzysztof
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka