Dodaj do ulubionych

pytan kilka do developera

29.08.07, 21:13
mam pare pytan a zapewne nie tylko ja ale i wszyscy przyszli
mieszkancy gp.
1. jak sie ma sprawa wtawienia okien do konca sierpnia
2. w jakim terminie jest przewidziane zakonczenie tynkow wewnętrznych
3. kiedy bedą robione elewacje ścian
4. i najwazniejsze kiedy jest przewidziane przekazanie lokali
wlaścicielom
5 i inaczej zformulowane pytanie-kiedy bloki bedą na tyle wykonczone
aby mozna bylo wejsc i zacząc wykanczac mieszkania

Bardzo prosze aby ktos z mac-plastu w miarę konkretnie odpowiedzial
na te nurtujące wszystkich pytania aby nie bylo nerwów i stresu:)
wiem ze ciezko sprecyzowac takie poszczególne pytania ale z drugiej
strony firma agmet powinna miec jakis harmonogram prac i w miare
mozliwosci prosimy o podzielenie sie z nami tymi informacjami abysmy
mogli w spokoju sledzic postęp prac.
wtedy wszyszyscy unikniemy niepotrzebnych pytan i dociekan typu:
czemu jeszce nie ma okien,tynków itd....
z góry dziękuję . Arkadiusz Kucharek.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • holyy1 Re: pytan kilka do developera 29.08.07, 21:39
      I jeszcze jedna prośba:
      Prosimy o częstsze odwiedzanie forum i udzielanie informacji na
      pytania.
      Ku zadowoleniu klientów i własnemu spokojowi
      • holyy1 Re: pytan kilka do developera 30.08.07, 09:55
        Szanowny Panie Deweloperze z niecierpliwości czekamy na odpowiedzi:))
        Mieszkańcy
        • holyy1 Re: pytan kilka do developera 30.08.07, 14:29
          Straszna szkoda ze dewelopera nie stać na pare słów:((
          • rocco_waw Re: pytan kilka do developera 30.08.07, 18:34
            A czy deweloper...kiedy kolwiek udzielał się na tym forum???
            • sheonasie.2 Re: pytan kilka do developera 30.08.07, 22:03
              Bylam niedawno na budowie i niestety z drugiej ręki słyszałam że
              możemy zapomnieć o oddaniu mieszkań w tym roku, trzeba się
              spodziewać oddania I etapu na marzec na Wielkanoc. Tez chcialabym
              uslyszec pare slow od dewelopera tym bardziej ze slyszalam rowniez
              opinie ze nie tylko przez kradziez jest to opoznienie ale przez
              zaleglosci z platnosciami od inwestora. Caly czas bylam optymistka
              ale to co zobaczylam kilka dni temu nie roznilo sie niczym od zdjec
              z czerwca wyglada nawet na to ze okna powstawiali tylko z widocznej
              strony no i ponoc sa scianki dzialowe.
              Mam nadzieje ze doczekamy sie odzewu od dewelopera ktory nas troche
              pocieszy.
              Jestem conajmniej zawiedziona tym bardziej ze nie wiadomo jakiej
              zimy mozna sie spodziewac...
              • holyy1 Re: pytan kilka do developera 31.08.07, 12:16
                Z tym brakiem płatności to mnie nieżle zaniepokoiłaś. Czy dzwonił
                ktoś do dewelopera i pytał jak on zapatruje się na tą sprawe. Pytał
                o termin oddania mieszkan, co zostało wykonane itp
                • epti1 Re: pytan kilka do developera 31.08.07, 14:33
                  holyy1 napisał:

> Z tym brakiem płatności to mnie nieżle zaniepokoiłaś. Czy dzwonił
                  > ktoś do dewelopera i pytał jak on zapatruje się na tą sprawe. Pytał
                  > o termin oddania mieszkan, co zostało wykonane itp

yhy
                  ja
                  Termin oddania I etapu ze stycznia 2008 zmienił sie w marzec 2008.
                  Na pozostale moje pytania - dotyczace przyczyn opoznienia oraz harmonogramu prac
                  nie uzyskalam konkretnej odpowiedzi, poza tym, iż tego drugiego nie posiadaja a
                  wszystkie decyzje podejmuje blizej nieokreslony kierownik budowy, co brzmi
                  niczym wyjatkowo niskich lotów zart ocierajacy sie o kpine.

• holyy1 Re: pytan kilka do developera 31.08.07, 14:56
                    Cos to zaczyna chyba być nie tak. Zaczyna mnie to martwić i bardzo
                    zastanwaiać
                    • adusia01 Re: pytan kilka do developera 31.08.07, 16:52
                      deweloper w zimie mowil ze, mieszkania beda wczesniej odane ponieważ
                      sa do przodu z postepem prac bo zima jest lagdna! a tu okazuje sie
                      nagle teraz ze prace sie opozniaja i do konca roku odbioru nie
                      bedzie ale marzec to jest juz przesada.A deweloper nawet nie raczy
                      odpisac na nasze pytania najwyraznie ma nas gleboko
                      w ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • tomcio1983 Re: pytan kilka do developera 31.08.07, 18:11
                        Witam wszystkich zaniepokojonych mieszkańców.

Mam pewien pomysł.
                        Skoro nie uzyskujemy odpowiedzi na nurtujące nas pytania i nawet
                        pojedyńcze osoby które udają się do biura też nic sie konkretnego
                        nie dowiadują to może - UMÓWMY SIĘ NA JAKIŚ KONKRETNY DZIEŃ I
                        GODZINĘ I W KILKANAŚCIE OSÓB ZLÓŻMY WIZYTĘ DEWELOPEROWI MOŻE WTEDY
                        RACZY NAM WYJAŚNIĆ CO SIĘ DZIEJE??? I CZY MAMY POWODY DO ZMARTWIEŃ
                        CZY NIE!!! (ja osobiście myślę że mamy ale z chęcią usłyszał bym coś
                        KONKRETNEGO od mac plastu)
                        • epti1 Re: pytan kilka do developera 31.08.07, 18:38
                          hm.....
                          bez histeri..
                          Zbiorowy atak na biuro MacPlastu jest niepotrzebny i... zabawny:-)
                          A zadzwoniles do biura? wyslales mejla z nurtujacymi Cie pytaniami? Czy tez moze
                          pojechales na Szwolezerow i zostales zbyty?
                  • wizard75 Termin oddanie II-ego etapu. 31.08.07, 20:05
                    Ja mam również pytanie do developera - kiedy w takim wypadku będzie oddanie II
                    etapu?
                    • rocco_waw Re: Termin oddanie II-ego etapu. 31.08.07, 20:31
                      wydaj mi się że jednak nie ma sensu zadawać pytań do
                      dewolopera ....tutaj na forum.....
                    • sylwia2236 Re: Termin oddanie II-ego etapu. 01.09.07, 08:49
                      Witam wszystkich "mam nadzieję" przyszłych sąsiadów!!!
                      Ja będąc na dniu otwartym usłyszałam od P.Karoliny Korczak iż drugi
                      etap idze bardzo szybko i ma być oddany już w marcu przyszłego
                      roku!!!.
                      Przypomina mi się sytuacja z przed kilku miesięcy kiedy nasz ETAP I
                      piął się do góry z dwu miesięcznym wyprzedzeniem i wszystko było
                      takie pięknę!!!.
                      A teraz zlewka, tak jak byłam w moim mieszkaniu 3 miesiące temu tak
                      teraz przybyły w nim tylko ścianki działowe i dodatkowy komin,
                      którego nie mam na swoich planach.
                      Myślę, że kasa wpłynęła i teraz możemy sobie czekać do "usranej
                      śmierci". Ja osobiście jestem zirytowana całą sytuacją, nie rozumiem
                      jak można oddać drugi etap budowy w tym samym czasie co pierwszy???
                      Moja znajoma kupiła mieszkanie w II Etapie i ostatnio rozmawiała z
                      P.Korczakiem, który również potwierdza info o marcu następnego roku,
                      mówię o II Etapie. Ale zastanawian się czy to nie jest taka sama
                      sytuacja jak z nami. Na początku wszystko ekspresowo a jak zostanie
                      5% ostatniej transzy do wpłacenia to zaraz będzie na tapecie III
                      etap budowy. A my będziemy mieszkać na działkach Ząbkowskich!!! :-(
                      Ja jestem osobą spokojną i nie sraczkuję, ale teraz zaczynam się
                      troszkę niepokoić. Jest sierpień i już mamy jesień, jak będzie ostra
                      zima to może wprowazimy się za rok!!!. Z drugiej strony dobrze
                      będzie jak w ogóle się wprowadzimy!!!.
                      Pozdrawiam,
                      Sylwia.
                      • wizard75 Re: Termin oddanie II-ego etapu. 01.09.07, 10:13
                        Nic dodać nic ująć. Tak to wygląd. Ja kupiłem mieszkanie w II-gim etapie i
                        zastanawiam się czy nie zgłośić do banku by nie wypłacał następnej transzy.
                      • rocco_waw Re: Termin oddanie II-ego etapu. 01.09.07, 11:43
                        Witam
                        A kiedy było spotkanie przyszłych mieszkańców II etapu???
                        • rocco_waw Re: Termin oddanie II-ego etapu. 01.09.07, 12:43
                          A tak całkiem na marginesie...to pamiętam że jak byłem na budowie w
                          marcu ( może luty) to rozmawiałem z jakimś pracownikiem budowy i on
                          powiedział już wtedy że końcówka grudnia to bardzo optymistyczny
                          termin!!
                          • sheonasie.2 Re: Termin oddanie II-ego etapu. 01.09.07, 16:34
                            Z jednej strony jestem tak jak Wy zaniepokojona ale z inne mysle
                            sobie po co nowy deweloper bez wiekszego powodu robilby sobie tak
                            negatywna reklame, po drugie nawet jesli bysmy sie wycofali z
                            inwestycji po przekroczeniu 3 miesiecznego opoznienia to i tak stoja
                            juz nasze scianki po trzecie moze to sa tylko spekulacje o tym braku
                            przeplywu pieniedzy bo ja slyszalam to z drugiej reki wiec moze bez
                            powodu sie denerwuje. Poza tym zarowno w Warszawie jak i innych
                            miastach obsuniecia w budowach zdarzaja sie czesto, moze poprostu
                            trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i na koniec na II etapie faktycznie
                            widac ze robota wrze (nawet zamiescili tam zdjecia ale tylko z II
                            etapu) ale fakt ze na I beda teraz robione mniejsze zmiany w koncu
                            wiecej pieter budowac nie beda. MOze znow jestem przesadna
                            optymistka ale nie chce sie rozchorowac ciagle myslac o
                            nieuczciwosci Macplastu.
                            • holyy1 Re: Termin oddanie II-ego etapu. 03.09.07, 10:08
                              Normalnym jest ze martwisz sie o swoje ciezko zarobione pieniazki.
                              Mnie niepokoi jedno czemu deweloper nie probuje odpisywac na posty
                              nie odpowiada na pytania a strona internetowa jest mocno nieaktualna.
                              • gardenplaza1 Re: Termin oddanie II-ego etapu. 03.09.07, 11:25
                                Witam sąsiadów,
                                Termin oddania w marcu 2008 jest zgodny z umową, która zaklada 3
                                miesięczne opóźnienie. Miało być wcześniej bo lekka zima itp.. ale
                                nie dopatrywalbym się czegoś czym moglibyśmy się niepokoić. Moim
                                zdaniem Agmet chce oddać oba etapy jednoczesnie bo im to ulatwi
                                pracę. Natomiast deweloper może zwleka bo nic się nie dzieje z
                                definicją budownictwa społecznego - zmiana podatku z 7 na 22 a co za
                                tym idzie zmiana ceny mieszkań o 15 procent!!!Wiadomo nowe wybory
                                nowa ustawa lub jej brak To są moje przypuszczenia co o tym myslicie?
                              • rocco_waw Re: Termin oddanie II-ego etapu. 03.09.07, 11:25
                                Ja proponuje zadzwonić i wszystko sobie wyjaśnić.
                                • kantika Re: Termin oddanie II-ego etapu. 03.09.07, 12:47
                                  słuchajcie, nie ma co panikować ale dowiedzieć się trzeba, pewnie
                                  wszyscy będą starali się dodzwonić do MacPalstu jak się ktoś już
                                  czegoś dowie, może nawet niekoniecznie z biura tylko u kogoś kto się
                                  zna na tych wszystkich zasadach o możliwości podwyższenia ceny
                                  proszę niech od razu napisze.
                                  z góry dziękuję
                                • gardenplaza Re: Termin oddanie II-ego etapu. 03.09.07, 12:58
                                  Witam wszystkich zaniepokojonych przyszłych mieszkańców Gardenplazy.
                                  Wasze mieszkania będą oddane według umowy, czyli najpóźniej do końca marca. O
                                  powodach ewentualnego spóźnienia nie będę dyskutował na forum GW to nie jest
                                  miejsce na tego rodzaju rozmowy, zapraszam wszystkich zainteresowanych do
                                  naszego biura. Pozdrawiam JK.
                                  • sheonasie.2 Re: Termin oddanie II-ego etapu. 06.09.07, 21:24
                                    I nastała cisza...
                                    Ja czuję się uspokojona, mimo wszytsko.
                                    Pozdrawiam Gardenplazowiczów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka