pcbdoc 06.02.09, 11:09 Witam Sąsiadów Orientuje się ktoś z Was, czy aktualnie są podpisywane akty notarialne? Czy terminy 9 i 10 lutego oraz te z następnego tygodnia zostały potwierdzone przez biuro MP i kancelarię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niewygodny-klient Re: Akty notarialne 07.02.09, 11:52 Nie podpisują. Są problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
charli_27 Re: Akty notarialne 08.02.09, 10:14 własnie - o jakie problemy chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny-klient Re: Akty notarialne 08.02.09, 11:18 Dowiecie sie w swoim czasie. Do was też zadzwonią :( I nie są to informacje na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Akty notarialne 08.02.09, 13:33 No wlasnie, jakie problemy, bo poki co to ostatnio slyszalem, ze Korczak jest chory? Odpowiedz Link Zgłoś
charli_27 Re: Akty notarialne 08.02.09, 14:08 czy to znaczy że znowu się przeciągnie w czasie? Bo osiedle zostało już chyba odebrane? Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Akty notarialne 08.02.09, 15:00 Mo dla niektorych napewno bo czesc osob miala podpisywac akty w konczacym sie wlasnie tygodniu. Zastanawiam sie tylko o czym pisze niewygodny-klient. Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny-klient Re: Akty notarialne 08.02.09, 19:10 Zamiast się zastanawiać, zadzwoń jutro do developera i zapytaj kiedy możesz podpisać akt. Najlepiej zasięgnąć informacji u źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecia.sarenka Re: Akty notarialne 08.02.09, 20:00 Witam, ale o co znowu chodzi? Jakie problemy? Jeżeli zaczyna się coś pisać to powinno się podać konkrety a nie siać zamęt nikomu niepotrzebny. Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Akty notarialne 09.02.09, 18:17 O to chodzi że deweloper ma długi i możemy stracić nasze mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Akty notarialne 09.02.09, 18:21 Dzwoniłem i My miszkańcy mamy niezły problem Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny-klient Re: Akty notarialne 09.02.09, 19:17 Developer ma problemy, ale stara się jakoś wszystko naprawić. Potrzebuje ok. dwóch tygodni na to. Dajmy mu szansę. W naszej sytuacji panika nie jest wskazana. Najlepiej skorzystać z rady prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Akty notarialne 09.02.09, 20:41 Nie panikujmy, poki co, jesli to jedyne zoobowiazanie zalegle to nie stracimy mieszkan, zreszta wogole ciezko bylby w takiej sytuacji stracic mieszkania. Pozostaje nam kontakt z prawnikiem i spokojne czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Akty notarialne 09.02.09, 20:54 Skąd wiadomo że jedyne? I nie ma znaczenia czy jest to jedyne jesli to są miliony Odpowiedz Link Zgłoś
hiwa Re: Akty notarialne 09.02.09, 21:21 Robi nie siej zamętu, za ok. 14 dni się sprawa wyjaśni. Niektórzy trzymają rękę na pulsie, a sianie zamętu jest jak gol samobójczy lub co gorsza strzał w łeb. Także przystopujcie, wszyscy będą poinformowani o przebiegu wydarzeń. Proszę nie robić zbędnego szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny-klient Re: Akty notarialne 09.02.09, 21:26 Jest to jedyne roszczenie. Sprawdzone w sądzie. Jestem dobrej myśli i mój prawnik też. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecia.sarenka Re: Akty notarialne 09.02.09, 21:46 do:niewygodny-klient Witam, generalnie nie jest optymistyczne co piszesz!!! Ja też mam mieszkanie na GP!!! Rozumiem że szczegóły nie są na forum... Jak można się z Tobą skontaktować na priv....może jakoś na osiedlu można się umówić...spotkać...porozmawiać...??? Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny-klient Re: Akty notarialne 09.02.09, 21:57 Mailem na niewygodny-klient@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Akty notarialne 09.02.09, 22:17 A umowe masz w formie aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
bengere Re: Akty notarialne 10.02.09, 15:25 robi, nie zesraj się. jestem po konsultacjach z prawnikiem, byłym prezesem Sądu i to co wypisujesz wprowadza zamęt wśród mieszkańców. Będzie dobrze. Poza tym widać, że M-P robią wszystko, żeby z sytuacji wybrnąć, także daj spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Akty notarialne 10.02.09, 17:11 bengere widać "pełną kulturę" i "poziom" twojej wypowiedzi...żenada. Zacznij mysleć człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny-klient Re: Akty notarialne 10.02.09, 19:41 Jakie ma teraz znaczenie czy ktoś ma umowę w formie aktu? Większość ma umowy cywilno - prawne. I każdy chce zabezpieczyć swoje interesy. Developer również. Oprócz naszej ma inne rozgrzebane inwestycje, w które włożył pieniądze i będzie chciał sprzedać. Na pewno nie sprzyja mu taki "smród" jak teraz. Wierzę w to, że panowie sie dogadają. To tylko kwestia czasu i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Akty notarialne 10.02.09, 20:30 No i własnie tego nie rozumiem po co porywać sie z motyka na słońce Nie tylko rozgrzebane! Odpowiedz Link Zgłoś
evolutionofsound Re: Akty notarialne 11.02.09, 16:02 Jak na przyszlych sasiadow to chyba sie nie odnosicie do siebie zbytnio kulturalnie. Mysle tez, ze forum powinno byc zamkniete. Ale to nie moja sprawa. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
mic2957 Re: Akty notarialne 15.02.09, 23:45 Witam, mam zamiar kupić mieszkanie na osiedlu GP, prośba do mieszkańców - czy może ktoś poinformowany wytłumaczyć o jakich problemach mowa przy podpisywaniu aktów notarialnych? Z góry dziękuję za odpowiedź. Michał Odpowiedz Link Zgłoś
mic2957 Re: Akty notarialne 17.02.09, 21:31 hmm... dobrą, ale to chyba tajemnica handlowa, poza tym to jeszcze nie kupiłem, bo decyzję odwlekam do uregulowania tego całego zamieszania z aktami. A propos ceny za m2 powiedzmy, że jeśli ktoś będzie chciał kupić mieszkanie na tym osiedlu to mogę pomóc w targowaniu się, tylko pytanie jaka cena jest dobra za nieruchomość bez aktu? Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: Akty notarialne 18.02.09, 08:09 Na którym etapie kupujesz mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mic2957 Re: Akty notarialne 18.02.09, 15:55 mieszkanie jeszcze nie skończone (budynek E) - nie wiem który to etap, bo tak jak mówię nie jestem w 100% zdecydowany na kupno. Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Akty notarialne 19.02.09, 19:17 Wiadomo kiedy będą podpisywane akty? Wyjasniło sie coś Jakos długo to trwa Odpowiedz Link Zgłoś
anula_3 Budynek E 26.02.09, 16:19 czy ktoś wie co tam się dzieje dziś na budowie nic się nie działo nikogo nie ma z robotników Odpowiedz Link Zgłoś
anula_3 Re: Budynek E 26.02.09, 16:44 czekam na info na temat odbioru mieszkan na E ciekawe czy wszystkim tak ściemniają jak mi? Odpowiedz Link Zgłoś
irekf.net Re: Akty notarialne 20.02.09, 11:08 Dobra cena za mieszkanie bez aktu to niestety 0 zł. To zwyczajne proszenie się o kłopoty, samochód też kupujesz bez karty pojazdu i innych dokumentów? A przypomnę, że koszt wielokrotnie większy. Moim zdaniem coś tu śmierdzi, kilka dni temu w mojej firmie pojawił się mail od osoby, która chce sprzedać mieszkania na GP po 3900 za m2. Dla mnie wygląda to tak; myślał że zrobi niezły interes, pojawił się smród i chce sprzedać po kosztach, żeby nie stracić jeszcze więcej. Jak mówi przysłowie - czas pokaże. Niemniej mimo atrakcyjnej ceny, poczekam bo mam dziwne przeczucie, że będzie jeszcze taniej. Intuicja mnie nie zawiodła, kiedy w 2007 i 2008 nie dałem sobie wmówić, że będzie drożej i żeby kupować - teraz przynajmniej kursy walut mnie średnio stresują; może znowu się nie mylę... Mimo wszystko, życzę powodzenia mieszkańcom i żeby Wam się to ułożylo po Waszej myśli a nie innych wierzycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
aegir1 Re: Akty notarialne 21.02.09, 12:15 W budynku E tynki sa jesli nie we wszystkich to w wiekszosci mieszkan, wylewane sa posadzki. Pod koniec marca jest szansa na odbiory pierwszych mieszkan. Problem z aktami nie dotyczy drugiego etapu o ile jeszcze w ogole istnieje. Widzialem tez garaze z 1 etapu i wygladaja swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: Akty notarialne 21.02.09, 14:01 Dzisiaj byłem na osiedlu i od miesiąca nie widzę większego postępu prac przy budynku E. Niektóre klatki nie mają w ogóle tynków, natomiast mają rozprowadzoną instalację. W większości mieszkań są tynki. Co do wylewek nie widziałem ich. Czy ktoś widział ekipę budowlaną na II etapie w ostatnim miesiącu? Jakoś nie wierzę w termin oddania z końcem marca :-( Odpowiedz Link Zgłoś
agusiasa Re: Akty notarialne 21.02.09, 17:42 ekipy na II etapie są codziennie, czasami nawet po 20.00 robią cos w środku budynków. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwymarcinw Re: Akty notarialne 26.02.09, 15:33 Wstępna informacja była taka, że sprawa sie wyjaśni w ciągu 2 tygodni. Minęły już prawie 3. Dzisiaj otrzymałem informację, że "decyzja" ma być w środę-czwartek. Czy nie uważacie, że to jest zwykłe mydlenie oczu i przeciąganie ujawnienia prawdy tak długo jak to tylko możliwe? Jak dla mnie sytuacja zaczyna sie robić coraz bardziej niepewna i nieciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Akty notarialne 26.02.09, 19:16 Witam o który czwartek chodzi chyba 5 marca? Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Akty notarialne 26.02.09, 19:30 A co z tymi osobami które podpisały akty Chyba że to jacyć znajomi Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwymarcinw Re: Akty notarialne 28.02.09, 00:02 Znajomi, nieznajomi. Akty też można unieważnić w określonych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
rub_in Re: Akty notarialne 03.03.09, 11:21 Czy ma ktoś jakąś aktualną informacje odnośnie aktów z biura MP? Miało być już coś wiadomo w tej sprawie jakieś 1,5 tyg. temu i dalej nic. Odpowiedz Link Zgłoś
lk-5 Re: Akty notarialne 04.03.09, 13:43 Dzisiaj dzwoniłam do biura i jeszcze nie ma informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: Akty notarialne 04.03.09, 13:48 A czy wiadomo kiedy będzie coś wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
columbiamylove Re: Akty notarialne 04.03.09, 14:51 Ludzie nie bądzcie naiwni! Zna kto w ogóle kogkolwiek kto podpisał akt notarialny?? ale nie z opowiesci Pana Korczaka tylko osobiście??? U tego developera wszystko cuchnie od początku! Jeszcze nigdy nie usłyszalem (a czekałem przeszło rok) ani jednego słowa prawdy, ani jednego prawdziwego terminu, że o innych ABSURDACH jakie mnie spotkaly w biurze MAc-Plastu nie wspomnę!!! Przypomnijcie sobie cała historię tego osiedla od I etapu włącznie! Zabawę z drogą, wodą, ogrzewaniem, garażami i tysiącem innych spraw!Nie wolno im dawać ani złotówki do ręki i trzeba stanąć pod biurem i uświadamiać ludzi którzy chcą kupić tam mieszkania! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka.net Re: Akty notarialne 04.03.09, 16:41 "Zna kto w ogóle kogkolwiek kto podpisał akt > notarialny?? ale nie z opowiesci Pana Korczaka tylko osobiście??? " Szczerze mówiąc? Znam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lk-5 Re: Akty notarialne 04.03.09, 15:11 Pani w biurze powiedziała, że decyzja ma być dzisiaj-jutro. Ze najlepiej zadzwonić w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: Akty notarialne 06.03.09, 12:43 Dzownił ktoś dziś? Macie jakieś info?? Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: Akty notarialne 06.03.09, 18:01 A czy wiadomo na kiedy teraz został przełożony termin informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Akty notarialne 12.03.09, 12:45 Ruszyło coś z tymi aktamiCzy ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
chechaouen Re: Akty notarialne 13.03.09, 12:51 najłatwiej samemu zadzwonić i się dowiedzieć. telefon jest na oficjalnej stronie, tylko wcisnąć przyciski w telefonie i poczekać na zgłoszenie się miłej pani... Odpowiedz Link Zgłoś
makplastikbombastik Re: Akty notarialne 13.03.09, 13:47 A miła Pani na to - ja nic nie wiem, nic mi nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś