habibi_1 09.10.07, 20:31 Mam pytanie, jesli związe sie z nowym partnerem w holandii, czy moge chciec alimentow od ojca dziecka rowniez holendra-sprawa w polsce.a jesli moj partner da dziecku nazwisko jak to pozniej wyglada? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saraanna Re: Alimenty 09.10.07, 22:19 Jezeli sprawa jest w Polsce,to obowiazuje prawo polskie ,poszukaj na tym forum - forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=571 Odpowiedz Link
vuurvliegje Re: Alimenty 09.12.07, 08:35 Jezeli sprawa toczy sie w Polsce nie powinnas miec problemow z przyznaniem alimentow.Jesli bedziesz miala problemy z wyegzekwowaniem ich,zglos sie do LBIO (link w temacie powyzej"tata zwial do Holandii i nie placi alimentow)Ze zmiana nazwiska nie jestem 100%pewna,ale raczej stracisz prawo do alimentow.Mialam ten sam problem,z tym ze ja na stale w Holandii,obywatelstwo polskie,ojciec syna byl Polakiem,obecnie jest Niemcem.Sprawa toczyla sie w Polsce,przyznano synowi wysokie alimenty,otrzymuje je poprzez LBIO . Odpowiedz Link