Dodaj do ulubionych

cieŚń stępu

29.11.11, 16:01
czy to schorzenie czesto wystepuje? malo jest info na polskich stronkach w necie . a ostatnio pobolewa mnie stopa i strasznie sie boje ze to jest wlasnie ta ciesn. bol jest taki jakby nerwobol,jakby swidrowanie w kosci promieniuje do lydki i kostki, chyba nasila sie w nocy i to mnie martwi. nie mialam zadnego urazu. bol nie nasila sie przy chodzeniu ani przy dotyku, noga nie ejst spuchnieta. nie chodze na wysokich obcasach, buty nosze wygodne, nie uprawiam sporotw , nie biegam itp. ostatnio mialam ciesn nadgarstkow jestem po zabiegach. jest juz dobrze rece sie rehabilituja. pewnie stad ten lek u mnie ze to moze byc ciesn stepu. ale rece to faktycznie przesililam w nadgarstkach wiec moglo dojsc do ciesni . ale nogi nie przesililam.
dzis boli mnie bardziej z boku piety pod wewnetrzna kostka.ale nie tylko bo bol jest ogolnie taki rozlany raz tu raz tu ale generalnie obejmuje srodstopie albo grzbietowa strona albo podeszwa(ale podeszwa tak bardziej z boku nie na srodku.
Obserwuj wątek
    • agnieszkakochanska Re: cieŚń stępu 27.12.11, 12:09
      wiesz co, nei wiem czy często występuje, ale na pewno powinnaś pójść do lekarza ortopedy i powiedzieć mu, co ci się dzieje... z tego co wiem, zespół cieśni można leczyć falą uderzeniową. na str praktyka.org możesz sobie obejrzec filmiki, jak to wyglada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka