Dodaj do ulubionych

Książka o "narodzie śląskim" i inna książka

09.01.04, 21:33
republika.pl/silesia4/images/h1.jpg
republika.pl/silesia4/images/h2.jpg
Czyli : Niech żyje niepodległy Sląsk z Cieszynem, Ostrawą i Frydkiem !

A tutaj inna książka znajdująca się na tej samej stronie :

republika.pl/silesia4/images/m2.jpg
Podobno faszyści są zakazani
Obserwuj wątek
    • slezan Re: Książka o "narodzie śląskim" i inna książka 09.01.04, 21:38
      ich zdjęcia też?
      • z_bielska Bardzo odbry komentarz 10.01.04, 10:03
        "Jest jakaś granica. Tu nie ma znaczenia, co ja myślę o RAŚ. Zdarzają się
        argumenty, które przekonują za Waszymi racjami. Jest wśród Was troche
        rozsądnych ludzi. Być może kiedyś w duchu jakkolwiek pojętej regionalizacji te
        pomysły w większym, czy mniejszym stopniu mają szansę zaistnieć mimo tego, że
        obecnie większość ludzi ma Was za gromadę niegroźnych wariatów (podobnych
        partiom manarchistycznym i tego typu egzotyce).
        Trudno mi jednak zgodzić się z ludźmi, którzy umieszczają na swoich stronach
        Mein Kampf oraz z tymi, którzy na tej grupie zachowują się jak bojówki NSDAP.
        W ten sposób nigdzie swojego Ruchu nie zaprowadzicie.

Szybki"
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=53&w=10063547&a=10086407
        • albrecht1 Re: Bardzo odbry komentarz 10.01.04, 11:53
          Jesli jestesmy przy komentarzach, polecam ten ponizej. Niezależnie od
          insynuacji, wmawiania nazistowskich skłonności, itd jedno jest pewne:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=423&w=9958179&a=9958689Witam!

tomek9991 napisał:

> Ślązacy nie są narodem ani narodowością, ale grupą etnoregionalną

Ja sobie tak myślę, że jeżeli blisko 200 tys ludzi mówi o sobie "jesteśmy
          narodem" to - bez względu na powód, dla którego tak czynią - rzecz przestaje
          mieć cokolwiek wspólnego z akademickimi definicjami. To już jest fakt w każdym
          znaczeniu tego słowa: politycznym, społecznym i historycznym. Dyskusja musi
          być już prowadzona na zupełnie innym poziomie rzeczywistości.

Pozdrawiam

Bolek"
          • z_bielska Facet, posłuchaj 10.01.04, 13:36

Dlaczego publikujecie Mein Kampf na swoich stronach ?
            Co to ma wspólnego z tym twoim komentarzem ?
            Masz nas za durniów ?

Poczytaj jeszcze ten komentarz, z autorem zgadzam sie w zupełności :

A czy Ty nie popadasz w paranoje?

Napisałem: "Trudno mi jednak zgodzić się z ludźmi, którzy umieszczają na
            swoich stronach Mein Kampf oraz z tymi, którzy na tej grupie zachowują się jak
            bojówki NSDAP."
            Wskaż słowo o propagowaniu idei nazistowskich, czy utożsamianiem się z
            czymkolwiek.
            Ja piszę tylko o tym, że z takimi ludźmi mi nie po drodze. Nawet jeśli nie są
            nazistami. A jak widzę takie nerwowe reakcje ze strony Twojej, czy Arnolda
            (vide jakieś delirium w innym poście) to przypomina mi się Wałęsowe "Nie
            chcem, ale muszem". W podtekstach wychodzą prawdziwe zamiary. I jak Ty mi tu
            ten nazizm wrzuciłeś to może jednak jest jakieś drugie dno w tej Twojej
            organizacji.

Szybki
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=53&w=10063547&a=10089246
            • slezan Re: Facet, posłuchaj 10.01.04, 13:40
              Udowodnij, ze na naszych stronach publikujemy Mein Kampf, albo oszczędź sobie
              wstydu.
              • z_bielska Już zdjeliście stronę z "Mein Kampf" 10.01.04, 13:47
                Ale zapisałem, zanotowałem, ciekawa, z portretm Hitlera
                • slezan Re: Już zdjeliście stronę z "Mein Kampf" 10.01.04, 13:55
                  No to chyba dobrze? Chciałbyś, żeby na okładce "Mein Kampf" był portret Ojca
                  Świętego? To nadawałoby się do prokuratury.
                  Nieodpowiedziałeś na pytanie - gdzie dowody, że to jakaś "nasza" strona? Znowu
                  brednie, jak już wielokrotnie na forum. Skąd ja to znam - kiedy pojawiaja się
                  pytania, koledzy spod znaku mieczyka Chrobrego nie mają nic do powiedzenia.
            • albrecht1 Re: Facet, posłuchaj 10.01.04, 17:14
              > Dlaczego publikujecie Mein Kampf na swoich stronach ?

Nie publikujemy. Adres, który podałeś nie nalezy do RAŚ. Na mojej stronie też
              nie znajdziesz żadnych neonazistowskich tekstów.
              Dlaczego zatem kłamiesz?

> Co to ma wspólnego z tym twoim komentarzem ?
              Właśnie, w swoim pierwszym wpisie raczyłeś skoligacić kwestię narodowości
              ślaskiej z prywatną strona ze zdjęciem Hitlera. Takim połaczeniem sugerujesz,
              iż nazizm i narodowość śląska mają wspólne brunate korzenie. Cytowany przeze
              mnie komentarz odcinał się od tego typu insynuacji.
              Natomiast nie ma w zwyczaju zachowywać się jak bojówki NSDAP, jak również nie
              uwieczniam, gloryfikuję czy propaguję ideii rodem z Mein Kampf. Słowem
              przywołany przez ciebie komentarz ma się nijak do mojej osoby, RAŚ, czy
              poprzedniej wypowiedzi.
              Najwyraźniej może to ty popadasz w pewną fiksację wyszukując strony z
              elementami nazistowkimi i zadając nam pytania w stylu czemu umieściliście,
              czemu zdjęliście, a czemu nie ma Goeringa ani Himmlera, a Adolf taki
              nieuczesany etc. :-).
              Wytłumacz co ma prywatne strona z RAŚ, albo bedę mógł spokojnie nazywać cie
              kłamcą podając twoje wypowiedzi.
              • z_bielska Posłuchaj ostatni raz 10.01.04, 17:47
                Gdzie ja napisałem, że ta strona należy do RAŚ ?
                To są twoje insynuacje, że ja tak napisałem.
                Reszta to także są twoje insynuacje.

Następnym razem nie będzie polemiki, tylko zawiadomienie.

• albrecht1 Re: Posłuchaj ostatni raz 10.01.04, 17:58
                  :-))))))))))))
    • teschiner Kilka dni... 10.01.04, 18:14
      minelo w spokoju i juz sie pojawil jakis natchniony.
      chlopcze, popisujesz sie "z_bielska" to po co tutaj jatrzysz?
      forum Bielskie zamknieto?
      twoj post to jawna prowokacja, ktora z Cieszynem i okolicami nie ma nic
      wspolnego!
      a jak cie swierzbia palce i masz za duzo czasu to pisz opowiadania!
      znudzony prowokacjami
      T.
      • z_bielska A gdzie jest miasto Teschen ? 10.01.04, 18:21
        Nie znam takiego w Polsce.
        Twój podpis to jest prowokacja wobec Cieszyniaków.
        Albrecht jest też z Bielska. Jak widać, on tobie nie przeszkadza.

Mnie przeszkadzają ludzie umieszczający na swoich stronach obok reklamy ksiązki
        o dziejach "narodu śląskiego" Mein Kampf.
        • slezan Re: A gdzie jest miasto Teschen ? 10.01.04, 18:46
          A dlaczego Ci przeszkadzają, bo usiłuję się tego dowiedzieć od dłuższego czasu.
          Autor strony nie zachwala treści przedstawionych w "Mein Kampf", nie twierdzi,
          że to świetna książka, w ogóle nie optaruje zdjęcia okładki komenatrzem. Co Ci
          zatem przeszkadza? Jestes podatny na treści nazistowskie i boisz się ulec
          pkusie?
        • teschiner Re: A gdzie jest miasto Teschen ? 10.01.04, 18:55
          Nie rozumiesz o co mi chodzi?!!!!!!!!!!!!
          zadziwiajace.!
          zauwaz, ze albrecht NIE zamieszcza na tym forum watkow bedacych prowokacja!
          Nie zabraniam NIKOMU (nie mam takiego prawa, sam jestem tutaj gosciem)
          odwiedzania tego forum. Zwracam tylko uwage, ze nie zycze sobie glupich i
          bezcelowych prowokacji. TAka jest moja prywatna opinia!. byc moze reszta gosci
          tego forum sie z nia zgodzi, a byc moze nie. byc moze kogos bawi obrzucanie sie
          blotem!. mnie nie!
          A co do mojego nicka: jest taki, a nie inny wiec albo go bedziesz tolerowal
          albo nie! i nic ci do moich decyzji w tej sprawie!. A jezeli nie wiesz gdzie
          lezy Cieszyn, Tesin lub Teschen wez mape i sprawdz! a najlepiej taka stara moze
          z XVII w? - wielokulturowej histori mojego miasta i mojego regionu nie
          zmienisz. mozesz ja najwyzej przemilczec!
          z czystej zlosliwosci polecam strone www.polishroots.org/genpoland/teschen.htm/
          uprzedzam ze to strona w innym niz polskim jezyku (niemiecki, angielski).
          Poczytaj moze cos zrozumiesz!
          T.
          • z_bielska Kto prowokuje ? 10.01.04, 19:11
            Czy umieszczanie Mein Kampf obok reklamy książki o dziejach "narodu śląskiego"
            jest normalne ?
            Dlaczego tak nerwowo reagujecie na tą informację ?
            To jest właśnie kolejna wasza prowokacja.

Kończę wymianę opinii. W razie powtórki numerów z faszystami wiem, co zrobię.
            • slezan Re: Kto prowokuje ? 10.01.04, 19:18
              Kto wrzucił tu link na tę fotkę i kto w takim razie prowokuje? A donosić sobie
              możesz, pewnie masz juz wprawę sprzed 1989 roku. A jeszcze gwoli ścisłości:
              Hitler był nazistą. Faszystą to był Mussolini.
            • teschiner Re: Kto prowokuje ? 10.01.04, 19:21
              z_bielska napisał:

> Czy umieszczanie Mein Kampf obok reklamy książki o dziejach "narodu
              śląskiego"
              > jest normalne ?
              > Dlaczego tak nerwowo reagujecie na tą informację ?
              > To jest właśnie kolejna wasza prowokacja.
              >
              > Kończę wymianę opinii. W razie powtórki numerów z faszystami wiem, co zrobię.

czy to odpowiedz na moj post?
              jezeli tak to jestes zalosny chlopcze.
              zniesmaczony
              T.

P.S. Dlaczego znowu jestem "wy"?!

• tomek9991 "Mein Kampf" obok reklamy książki autora z RAŚ 11.01.04, 22:44
      I to na tej samej stronie.
      Niezła wpadka.
      A Czesi wiedzą, że chcecie przyłączyć Ostrawę do waszego niepodległego Śląska ?
      • elver.b gola baba :-))) 12.01.04, 13:51
        Ciekawe, ze gdzie ty widzisz "Mein Kampf" i foto Adolfa ja widze tylko gola (no
        prawie gola) babe :-)))
        Jesli wam juz nawet panienka kojarzy sie z Adolfem to zle, baaaaardzo zle :-)))
        Freud pewnie znalazlby jakies uzasadnienie :-))) Dal mnie to po prostu brak
        zaufania w swe meskie mozliwosci.
        Ja takich obaw nie mam i zamiast bialych myszek, szarych kroliczkow i Adolfa
        przyczajonego za kazdym rogiem widze duzo bardziej przyjemne rzeczy :-)))
        Mam nadzieje, ze Czesi tez :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka