arnold7 06.10.04, 23:11 Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca polska administracja czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, bez narodowych mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? Arni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnold7 Re: Powazne pytanie nr 2 poprawione 06.10.04, 23:17 Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca pod polska administracja czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, bez narodowych mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? Arni Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Re: Powazne pytanie nr 2 poprawione 06.10.04, 23:20 arnold7 napisał: > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca pod polska > administracja czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, bez > narodowych mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? > > Arni > Korekta przychylnie rozpatrzona! Jakoś w tych poważnych zakładanych przez Ciebie wątkach, sama konstrukcja pytania nigdy nie jest w pierwowzorze zbyt jasna:) Lecz ta niemal błyskawiczna poprawka, nie wyczekująca na falę niezrozumienia, jest mile widziana... CZEŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Powazne pytanie nr 2 poprawione 07.10.04, 04:56 arnold7 napisał: > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca pod polska > administracja czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita Ludzie, po co te uprzedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Powazne pytanie nr 2 poprawione 07.10.04, 11:02 synziemi napisał: > arnold7 napisał: > > > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca pod polska > > administracja czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita > > Ludzie, po co te uprzedzenia? Potrafisz odpowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Powazne pytanie nr 2 poprawione 08.10.04, 11:39 chcesz się gdzieś zachachmęcić? Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Re: Powazne pytanie nr 2 06.10.04, 23:17 arnold7 napisał: > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca polska administracja > czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, bez narodowych > mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? > > Arni Zabrzmiało dość prowokacyjnie, zupełnie jak chęć wyszukania wszystkich tych, którzy zagrażają LIBERALIZMOWI, o którym miałem przyjemność dywagować w innym już wątku. Pozwól, iż oddam źle wypisaną kartę do głosowania, co - rzecz jasna - mój głos zdyskwalifikuje, choć jako: nie-Górnoślązak bałbym się uzurpować samozwańczo głos w tej sprawie:) Ale masz rację: "(...) Szukajcie a znajdziecie (...)" POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Powazne pytanie nr 2 06.10.04, 23:27 kc.kpzr napisał: > arnold7 napisał: > > > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca polska administra > cja > > czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, bez narodowych > > mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? > > > > Arni > > > > Zabrzmiało dość prowokacyjnie, zupełnie jak chęć wyszukania wszystkich tych, > którzy zagrażają LIBERALIZMOWI, o którym miałem przyjemność dywagować w innym > już wątku. Pozwól, iż oddam źle wypisaną kartę do głosowania, co - rzecz jasna > - > mój głos zdyskwalifikuje, choć jako: nie-Górnoślązak bałbym się uzurpować > samozwańczo głos w tej sprawie:) :) Pisanie bylo do wszystkich piszacych na tym forum. Pyrsk! Arni Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Powazne pytanie nr 2 06.10.04, 23:24 arnold7 napisał: > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca polska administracja > czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, bez narodowych > mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? > > Arni ja osobis`cie nie!, jednak ciagle jakos` nie moge strawic` niekto`rych Niemco`w, builder Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Powazne pytanie nr 2 06.10.04, 23:28 builder napisał: > arnold7 napisał: > > > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca polska administra > cja > > czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, bez narodowych > > mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? > > > > Arni > > ja osobis`cie nie!, > jednak ciagle jakos` nie moge strawic` niekto`rych Niemco`w, > > builder Pytanie dotyczy tych mieszkajacych na Gornym Slasku:) Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Re: Powazne pytanie nr 2 06.10.04, 23:36 Zacytuję sam siebie, bo nie stać mnie w tej godzinie na większy wysiłek intelektualny, lecz myślę, że na początek wystarczy: "Uczyńcie swój region przykładem tolerancji. Monokulturowość (rolniczo to zapachniało) i monolit zaprzeszłych stereotypów odstawcie na boczny tor wykolejonej już historii ...." Tym samym pozwolę sobie opuścić na dziś to forum w ufności, że parę ciekawych wniosków tu do następnej mej wizyty padnie, do których i ja z chęcią się dopiszę.. D O B R A N O C ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Powazne pytanie nr 2 06.10.04, 23:38 kc.kpzr napisał: > Zacytuję sam siebie, bo nie stać mnie w tej godzinie na większy wysiłek > intelektualny, lecz myślę, że na początek wystarczy: > > "Uczyńcie swój region przykładem tolerancji. > Monokulturowość (rolniczo to zapachniało) i monolit zaprzeszłych stereotypów > odstawcie na boczny tor wykolejonej już historii ...." My (mieszkanscy Gornego Slaska) musimy razem przywrocic tolerancje dla wielokulturowosci. > > > Tym samym pozwolę sobie opuścić na dziś to forum w ufności, że parę ciekawych > wniosków tu do następnej mej wizyty padnie, do których i ja z chęcią się > dopiszę.. > > D O B R A N O C ! ! ! Trzimej sia, Pyrsk! Arni Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Powazne pytanie nr 2 06.10.04, 23:43 arnold7 napisał: > builder napisał: > > > arnold7 napisał: > > > > > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca polska admi > nistra > > cja > > > czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, bez narodowy > ch > > > mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? > > > > > > Arni > > > > ja osobis`cie nie!, > > jednak ciagle jakos` nie moge strawic` niekto`rych Niemco`w, > > > > builder > > Pytanie dotyczy tych mieszkajacych na Gornym Slasku:) nigdy nie mialem do nich zlych zamiaro`w!, jez`eli mieszkaja na Go`rnym S`. to znaczy, ze kochaja go bardziej jak swoja ojczyzne!, Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Powazne pytanie nr 2 06.10.04, 23:45 builder napisał: > arnold7 napisał: > > > builder napisał: > > > > > arnold7 napisał: > > > > > > > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca polsk > a admi > > nistra > > > cja > > > > czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, bez na > rodowy > > ch > > > > mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? > > > > > > > > Arni > > > > > > ja osobis`cie nie!, > > > jednak ciagle jakos` nie moge strawic` niekto`rych Niemco`w, > > > > > > builder > > > > Pytanie dotyczy tych mieszkajacych na Gornym Slasku:) > > nigdy nie mialem do nich zlych zamiaro`w!, > jez`eli mieszkaja na Go`rnym S`. to znaczy, ze kochaja go bardziej jak swoja > ojczyzne!, Bo to jest ich ojczyzna:) Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Powazne pytanie nr 2 07.10.04, 00:04 arnold7 napisał: > builder napisał: > > > arnold7 napisał: > > > > > builder napisał: > > > > > > > arnold7 napisał: > > > > > > > > > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca > polsk > > a admi > > > nistra > > > > cja > > > > > czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, > bez na > > rodowy > > > ch > > > > > mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? > > > > > > > > > > Arni > > > > > > > > ja osobis`cie nie!, > > > > jednak ciagle jakos` nie moge strawic` niekto`rych Niemco`w, > > > > > > > > builder > > > > > > Pytanie dotyczy tych mieszkajacych na Gornym Slasku:) > > > > nigdy nie mialem do nich zlych zamiaro`w!, > > jez`eli mieszkaja na Go`rnym S`. to znaczy, ze kochaja go bardziej jak sw > oja > > ojczyzne!, > > Bo to jest ich ojczyzna:) > > owszem.., lecz to nie Niemcy..(jako pan`stwo), wolal bym by ich dzieciom w glowie sie nie pomieszalo i nie zaczeli na swoja stope przerabiac` historie, Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Powazne pytanie nr 2 07.10.04, 11:06 builder napisał: > jednak ciagle jakos` nie moge strawic` niekto`rych Niemco`w, A kto ci kaze ich jesc? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Powazne pytanie nr 2 07.10.04, 17:19 I gdzie sie podziali ROP-siki i inni zwolennicy jednolicie polskiego pod wgledem etnicznym Gornego Slaska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Powazne pytanie nr 2 IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 07.10.04, 07:26 dlaczego mieszasz w to narodowosc slaska? bez niemieckiej! ja jestem za!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Powazne pytanie nr 2 07.10.04, 11:03 Gość portalu: kasia napisał(a): > dlaczego mieszasz w to narodowosc slaska? > bez niemieckiej! ja jestem za!!! Potrafisz to uzasadnic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Niepowazne pytanie IP: 150.254.85.* 07.10.04, 17:36 arnold7 napisał: > Kto z piszacych na tym forum chcialby, zeby pozostajaca polska administracja > czesc Gornego Slaska byla etnicznie jednolita, polska, bez narodowych > mniejszosci - slaskiej i niemieckiej? > > Arni Czy to az takie wazne? Najwazniejsze aby urzedasy kompetentnymi byli i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik szkodliwe pytanie IP: *.187.48.199.porchlight.ca 08.10.04, 01:20 niy i jeszcze raz nie,to bylo przed wojna ,juz to przerabialismy,a co chcesz podzielic znow ta ziemie?Slask jest caloscia,i nie ma mowy o jakichs odlaczeniach,czesciach,pytanie samo w sobie niezmiernie szkodliwe,falszujace obraz,iprzyszlosc,pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Iberhauot warzne pytaniy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 09:50 Coby sie poradzioouy ku Noom, po naszymu uodezwac'! Odpowiedz Link Zgłoś