Dodaj do ulubionych

Na Śląsku o tolerancji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 23:14
Moim zdaniem to co robią ludzie z kampanii przeciw homofobii jest genialne.
Mam nadzieje , że dzięki tej akcji ludzie staną się bardziej tolerancyjni.
Obserwuj wątek
    • Gość: daff Re: Na Śląsku o tolerancji IP: *.smstv.pl / 213.25.48.* 22.10.04, 23:46
      wszyscy krzycza o tolerancji bo to takie modne..a tak naprawde jej nie ma.
      kiedy jednak problem zaczyna dotyczyc nas bezposrednio ,aspekt tolerancji
      zaczyna byc zachwiany,pojawiaja sie uniki ,tolerancjia chwiejnym krokiem
      zaczyna sie zalamywac.
      nasze spoleczenstwo nie jest i dlugo niebedzie tolerancyjne nie ma co ukrywac-
      kiedy jestes inny odbiegasz od schematow ,,nie potrafia cie zaakceptowac
      podporzadkowac do danej konformistycznej grupy od razu jestes zdegradowany do
      mniejszosci tej gorszej.beda cie niszczyc poniewierac,degradowac,i na sile
      podporzakowac.taki dziwny jest ten swiat...
      • pniok Re: Na Śląsku o tolerancji 22.10.04, 23:59

No właśnie!
        Też chciałbym się podzielić się swoją refleksją o tolerancji.
        Proszę sobie wyobrazić, że przeczytałem ostanio, iż Raymond Chandler był homofobem.
        Wstrząsnęło to mną!!!
        To był jeden z moich ulubionych pisarzy!!!!!!!!!!!!
        Jednak widziałem co mam zrobić.
        Po prostu przestałem czytać jego ksiązki!
        Pyszne!
        Prawda?
        Jak wszyscy zrobimy tak samo to może różne faszystowskie wydawnictwa nie będą wydawać już książek takich wrednych typów.
        Acha!!!
        Zapomniałem dodać, że ten Chandler był również seksistą, a niektórzy oskarżają go też o rasizm.

To mój taki mały prywatny pomysł na walkę z homofobią i nielerancją!!!
        Polecam wszystkim!
        Nie możemy być obojętni!!!
        • Gość: Amerykanin Re: Na Śląsku o tolerancji IP: *.home.cgocable.net 23.10.04, 03:25
          Nie jestem przeciw gejom. Uwazam ze orientacja seksualna jest osobista sprawa
          kazdego z nas. Mierzi mnie jednak obnoszenie sie z tym na zewnatrz i moralny
          szantaz i "labeling"=przyklejanie nalepki, jaki daje sie obserwowac w Stanach i
          w Kanadzie: nie popierasz nas, nie podziwiasz = jestes
          homofobem. "Tolerancja"? - to za malo, to zachowanie "negatywne".
          Dopiero "admiracja" i "aktywne poparcie" jest tym, co uwazane jest przez kregi
          gejowskie za "pozytywne". O tym, ze ta czesc populacji jest bardziej zagrozona
          AIDS i rozpowszechnia sie ta choroba coraz bardziej poniewaz geje nie stosuja
          prezerwatyw, dopiero ostatnio pojawilo sie pare artykulow prasowych poniewaz
          jest to stwierdzenie bardzo niepoprawne politycznie. Tyle ze virusy nie chca
          sie do tej poprawnosci dostosowac... W Ameryce na to za pozno (choc nastepnym
          etapem moze byc odchylenie wahadla i polowanie na gejow), ale w Polsce jest
          jeszcze szansa na "normalne" ustawienie spraw: tolerancja, rownouprawnienie,
          ale nie czynne propagowanie i podziwianie. Zycze Wam powodzenia - nie badzcie
          bezczynni i obojetni, poki nie jest za pozno. Walczcie z dyskryminacja, agresja
          i przesladowaniem homoseksualistow, ale nie dajcie sie zwariowac ani zastraszyc
          zadaniami admiracji. Niech chociaz w Polsce bedzie normalnie...
          • Gość: Roxie You're an idiot IP: *.ny325.east.verizon.net 23.10.04, 04:42
            Gays use condoms way more often than straight people. In fact, "bare-backing"
            is looked down upon in the mainstream gay community, and they constitute a very
            small proportion of us. Mierzi Ciebie to, ze niektorzy obnosza sie ze swoja
            orientacja seksualna. Ciekawe czy wypowiadasz sie na forum w sprawach
            obnoszenia sie z orientacja HETEROseksualna, ktore to "obnoszenie" widac na
            kazdym streetcornerze miast polskich, amerykanskich i kanadyjskich. Jestes
            typowym przedstawicielem zascianka ktory chce uchodzic za czlowieka o szerokich
            horyzontach. Patrzac na Twoja wypowiedz i artykul, nie ma roznicy miedzy Toba
            a Prezydentami miast Slaska - nawolujesz do tolerancji ale bardziej zalezy Ci
            na obronie czystej heteroseksualnosci slaskich ulic. Eat shit.
            • Gość: motylek Re: You're an idiot --To raczej ty..... :-> IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.04, 13:32
              Nie popisuj sie swoim pseudointelektualizmem--matolku! Sa ludzie, ktorzy znaja
              jezyki obce o niebo lepiej niz ty( ja rowniez sie do nich zaliczam, nawiasem
              mowiac!)-ale na forum polskim pisza po polsku, pedalku/lesbijo!!!
              Jestescie smieszni. I zalosni zarazem. Zalosna nienormalnosc, usilujaca za
              wszelka cene przyoblec sie w szatki normalnosci.
              TRZYMAJ BUZIE!!!!!!!!( halt Maul, Paul;) pokismy dobrzy.
              WYNOCHA!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: DumnyHomofob [...] IP: *.190.80.67.mad.wi.charter.com 23.10.04, 06:58
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: ja a ja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 10:28
              nie jestem fanem gejów
              uważam ze murzyni to cholerni lenie
              żydów widziałem 2 na oczy w zyciu wiec nie mam zdania
              nie słucham papieza
              KIM JESTEM??
              • Gość: rany jeny Re: a ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 10:58
                a kiedy koszulka z napisem "jestem gorolem" ???
                • Gość: Prezes RAŚ Re: a ja... IP: *.anonymizationservice.com 23.10.04, 12:22
                  Gość portalu: rany jeny napisał(a):

> a kiedy koszulka z napisem "jestem gorolem" ???

Już niedługo dopracowywujemy logo spór pwostał tylko o napis czy ma być;
                  jestem Ślazakiem właściwym Górzaninem
                  jestem Ślazakiem właściwym Gorolem

może jakieś głosowanie na napis bo logo jest niekontrowersyjne;-)

ps. a jak się rozmnarzają homosexy?
                  • Gość: wizydlaschlesera Re: a ja... IP: *.anonymizationservice.com 23.10.04, 14:25
                    Gość portalu: Prezes RAŚ napisał(a):
                    > ps. a jak się rozmnarzają homosexy?
                    Chyba rozmnażają;)
                    przez
                    a) pączkowanie
                    b) dzięki dominującym mamusiom (czyli nabyty strach przed kobietą)
                    c) przez deprawowoanie nieletnich
                    d) w dużym procencie to pierwotnie ofiary hosmoseksulanych pedofili

jedna z powyższych informacji jest nie prawdziwa;)

• Gość: fetooor Re: a ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 17:49
                      "Nie słucham papieża" nie rozumiem idei tego napisu...
              • Gość: jasiu22 Re: a ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 14:16
                Zerem.
                • pniok Re: a ja... 23.10.04, 14:20
                  lepiej być zerem niż Leszkiem millerem.
              • Gość: a Jestes normalnym czlowiekiem IP: *.190.80.67.mad.wi.charter.com 23.10.04, 23:57
          • Gość: andre Re: amerykanin - co za brednie IP: *.238.95.145.adsl.inetia.pl 23.10.04, 22:45
    • Gość: Smith fakty,fakty,fakty IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 23.10.04, 17:38
      O tolerancji można rozmawiać po zdefiniowaniu przedmioty, i tak (a propos
      koszulek):
      - murzyn, biały, azjata - to rasy ludzi. Różnią się od siebie nie tylko
      wizualnie (np. murzyni mają lepsze warunki do uprawiania wielu sportów).
      Mówienie, że wszyscy jesteśmy tacy sami jest hipokryzją taką jak komunistyczne
      stwierdzenie, że "wszyscy mają takie same żołądki". Różnimy się i dobrze - jest
      ciekawiej.
      - Żyd to narodowość. Taka jak Francuz, Niemiec, czy Polak.
      - A homoseksualista to anomalia naturalna, taka sama jak człowiek urodzony bez
      nóg, czy upośledzony w jakikolwiek inny sposób. Bezwzględnie potrzebna jest
      tolerancja i pomoc.
      • Gość: dd;;; Re: fakty,fakty,fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 17:51
        Zamiast "jestem papieżem" proponuję GW akcję "jestem gorolem" i na Chorzów
        Batory, te!
        Albo "nie jest mi zimno"
      • Gość: miamore Re: fakty,fakty,fakty IP: *.arcor-ip.net 23.10.04, 17:58
        Trzeba byc tolerancyjnym i pozwolic sie pedalom zenic, ich malzenstwa trzeba
        powaznie traktowac.
        Jestem przeciwny tylko adopcji dzieci, pedaly powinny tez miec prawo do rodzenia
        wlasnych dzieci. Powinni tak dlugo wiecie co mam na mysli az po 9 miesiacach
        ujrzy ten bozy swiat male pedalontko (pedalontko to owoc milosci dwoch pedalow,
        a nie obrazliwe stwierdzenie).
    • Gość: j23 tiszert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 17:56
      a tak dla przypomnienia - koszulek jest znacznie wiecej, gazeta pisala o nich
      w "wysokich obcasach" jakies dwa miesiace temu. akcji koszulkowej patronuje
      sklep "tiszert" z warszawy. w siecie wszystkie koszulki mozna obejrzec na
      stronie www.tiszert.com.
      • karlik26 U nos na Ślónsku 23.10.04, 19:17
        Kaj oni takie coś robiom u nos
        Oni to u nos robiom specjalnie bo wiedzom że my som katoliki
        bezecenstwa jakieś
        • karlik26 Re: U nos na Ślónsku 23.10.04, 19:19
          i zaś Gorole z Altreichu jak chcom sie takie coś to niych sie to u siebie robiom takie coś a niy u nos
          • Gość: rekarlik Re: U nos na Ślónsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 21:33
            a Ty zaś Karliku wcale nie wiesz, że wśrod prawdziwych Ślonzoków tyż som pedały?
      • Gość: Piotr zabraklo jednej koszulki IP: *.net.pl / *.telpol.net.pl 24.10.04, 09:28
        czytajac liczne komentarze w internecie oraz znajac nastawienie mlodziezy
        wydaje mi sie ze zabraklo najbardziej kontrowersyjnej koszulki "jestem
        katolikiem"; to ze ktos jest murzynem czy pedalem jest obecnie latwiejsze do
        zaakceptowania przez mlode pokolenie niz bycie katolikiem
        • Gość: zbyszek Re: zabraklo jednej koszulki IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 17:10
          ja proponuje koszuli : JESTEM Z SOSONOWCA, JESTEM Z ZAGLEBIA LUB TEZ JESTEM ZZA
          PRZEMSZY !
    • Gość: olek Re: Na Śląsku o tolerancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 09:02
      A Gałązka chyba zapomniał jak dostał po pysku w szalecie na dworcu kolejowym w
      Katowicach. Chyba ze robil reportaz zaangazowany?
    • terminal_slawkow Re: Na Śląsku o tolerancji 24.10.04, 12:13
      Ta homo-lesbijska trupa pod przewodnictwem pana Biedronia jeździ i prowokuje w
      całej Polsce. Po Krakowi przyszła kolej na Katowice
      Mnie przeraża tylko nieznajomość przez organizatorów Polaków. Pan Biedroń mówi -
      ludzie nas nie znają, boją się nas, uderzamy do liceów ze swoją kulturą.
      Inna teoria to taka, że ludzie hetero-seksualni całują się na ulicy.
      I jedno i drugie to nieprawda. Homo jest dużo i większość z nas ich zna. Nie
      wywołują oni u Polaków żadnego strachu, a jeżeli bardzo starają się obnosić ze
      swoją orientacją to jedynie czuje się do nich obrzydzenie. Można się
      przyzwyczaić do włosa w zupie, czy do muchy w rosole - tylko pytanie, po co.
      Tak samo z całowanie się w miejscach publicznych. Przecież jest to domena
      młodych, natomiast starsi w większości nie obnoszą się ze swoja orientacją. Nie
      rozumiem, dlaczego homo chcieliby obnosić się ze swoją orientacja.
    • Gość: Skalpel Re: Na Śląsku o tolerancji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 13:14
      Tym ludziom powinno sie pomóc bo jest to choroba psychiczna a nie pozwalac im
      na związki homoniewiadomo i adopcje dzieci !!!
      • Gość: darek Re: Na Śląsku o tolerancji IP: *.radzionkow.net 24.10.04, 14:45
        a do bani z taką tolerancją, co to już nie wolno mieć zdania na temat pedałów,
        wszystkich trzeba tolerować niedługo nawet morderców, a ja mam takie zdanie i
        tez mnie macie tolerowac bo sie do trybunału poskarże. nikt mnie nie zmusi do
        tolerowania czegoś co uważam za złe!!!
        • Gość: miamore Re: Na Śląsku o tolerancji IP: *.arcor-ip.net 24.10.04, 14:53
          Nikt Cie nie zmusza do tolerowania zla. Zlo same w sobie jest pojeciem wzglednym.
    • Gość: ZbyszeK DO LEKARZA PEDALY I LESBIJE !!! IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 17:07
      Cale sedno mojego komentarza zawiera sie w temacie ! Nic dodoac nic ujac ! A
      jak juz za pozno na was to sie was zboczence powinno wywyiezc lub w inny sposob
      wyeliminowac ze spoleczentwa!!! I powiedzcie mi jeszcze raz ze chcecie dzieci
      adoptowac albo sie zenic czy jak wolicie wychodzic za maz (?!?!?) to sam sie za
      was zabiore !! PRECZ !!
    • Gość: yadymy sth Re: Na Śląsku o tolerancji IP: *.rozbark.net / 212.244.164.* 24.10.04, 21:03
      beznadzieja po co ma ktos zakladac koszulke jestem ze wsi skoro jest z miasta a
      jesli nie zalozy to od razu sie mowi ze nie jest tolerancyjny ... idiotyzm
      haslo "toleruje gejow" albo cos takiego byloby o wiele lepsze mysle ze wiecej
      osob by sie zgodzilo zalozyc taka koszulke ... tak to jest jak za jakas akcje
      biora sie gorole z sosnowca do tego kobiety paranoja ... :D
    • Gość: imka Re: Na Śląsku o tolerancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 03:10
      Homoseksualiści byli zabijani za swój homoseksulaizm. Do dzisiaj chłopaki,
      które się zorientują w wieku 15 lat, że nie mają pociągu seksualnego do
      dziewczyn, nieraz kończą na sznurze. W kompletnym osamotnieniu. Nawet kochający
      rodzice nie zawsze potrafią skapować, że syn jest gejem. Bo takie kurewskie
      jest ciśnienie „normalnych" ludzi. Wymagania moralne wobec gejów? Jak
      najbardziej. Ale prawa do bycia tym, kim się naprawdę jest, nikomu nie
      odbierzecie!
      • Gość: różowy trójkąt Re: Na Śląsku o tolerancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 03:17
        Komu przypinano RÓŻOWE TRÓJKĄTY W OBOZACH KONCENTRACYJNYCH? Samcom pierdolonym
        się zawsze wydawało, że są tacy super, tylko że nogi im zazwyczaj śmierdzą i
        mają nieumyte genitalia, ale przecież są świetni, bo przedłużają gatunek no i
        zawsze mogą... Czy wy nie widzicie, że cała akcja nie służy pytaniu, czy się X
        albo Y podobają geje, tylko przypomnieniu, że geje to są ludzie! Nasi bracia,
        synowie, czasem mężowie nawet! Czy uważacie, że powinno sie ich zabijać?
    • Gość: romeo Re: Na Śląsku o tolerancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 03:29
      Prowokacja to jest prowokacja i sie żądzi swoimi prawami. I nie ma sensu
      dyskutować, czy jakiś napis ma sens! Albo chwytasz ten klimat i wchodzisz w
      happening albo stoisz z boku jak obrażony pierdoła. Nikt nikogo nie zmusza. Ale
      reakcja świętych krów tez świadczy o ich inteligencji (poczuciu humoru) i O
      TOLERANCJI właśnie. Nie sztuka uciec albo się schować jak idiota K. prezydent
      Chorzowa czy ciul U. prezydent Katowic (ten by pewnie najchętniej wytoczył
      proces Gazecie). Kutz na przykład świetnie zagrał swoją rolę, chociaż przecież
      nie przypuszczam, że sypia z chłopami. Po prostu nie ma gościu kompleksów
      seksualnych. To w ogóle jest tak, że jak facet ma udane życie seksualne, to go
      w ogóle nie interesuje, kto jak sie rżnie. Tylko takie wymoczki, które same nie
      potrafią osiągnąć szczęścia w łóżku, najgłośniej kłapią mordami „Łapać
      Pedała!". Albo sie wstydzą. A ja uważam, że wszystko jest dla ludzi;-)
    • Gość: erwin nie slucham papieża IP: *.podchorazych.katowice.pl 25.10.04, 09:52
      i niech mi ktoś powie teraz że tu nie ma ideologii. laicyzm katolicyzm to
      wszystko jest rządzone tymi samymi prawami tyle że na przeiwnych biegunach.
      poza tym czemu np tolerancje dla murzynów, żydów miesza się z gejami? co ma
      kolor skóry do orientacji seksualnej?? a koszulka "jestem ze wsi" to juz
      ukoronowanie absurdu tej mieszanki RÓŻNYCH aspetków taloerancji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka