Gość: Heniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:17 Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jo Zmarnowane szanse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:57 Od kilku lat obserwuję degradację największego na Śląski parku, który powinien być naszą wizytówką. Stare karuzele, brzydkie budki z "szybką żywnością", drogie bilety i brak wizji czym park ma być w przyszłości. Co chwilę ktoś chce kawałek parku sprzedać lub wydzierżawić, a za chwilę zmienia zdanie i nic się nie dzieje. Żadnych inwestycji. Marzy mi się olbrzymi park rekreacyjny, do którego kupię bilet przy wejściu i będę mogła korzystać ze wszystkich atrakcji. Przykładów nie brakuje, ale teraz muszę jechać do Heide Park lub na Prater. W ogrodach tych jest miejsce zarówno dla karuzeli jak i zwierząt. Przy wejściu wiem ile zostawię tam pieniędzy i nie będę musiała targować się z dziećmi z czego mogą korzystać, a z czego nie. Oczywiście nie można oczekiwać, że staniemy się potęgą rekreacji jeżeli nie zainwestujemy w sprzęt. Karyzele obecnie pracujące w naszym parku pamiętam z dzieciństwa. Powinny istnieć już tylko we wspomnieniach. Nieważne, czy zoo będzie oddzielone od wesołego miasteczka, czy będzie stanowić jedną firmę. Ważny jest plan na przyszłość i konsekwentna jego realizacja. Bez względu od tego kto akurat jest przy władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Re: Zmarnowane szanse IP: 217.11.139.* 31.01.05, 11:34 Opłata za wejście do parku to chyba nie jest dobry pomysł tym bardziej, że Park nie jezst ogrodzony. Widze już naszych odwiedzających jak ukradkiem i boczkiem przez busz przedzierają się do Parku byle nie placic za wstęp. Porownanie do innych kultur jest tutaj nie na miejscu - bo gdzie indziej płacą podatki a Polacy kombinują jak nie płacić podatkow - i to nas niestety różni od tych innych. Wielorakość tutułów własności do działek i obiktów na terenie Parku nie oznacza jego unicestwienia - przeciwnie, pomaga uregulować różne problemy występujące obecnie np. terenu pod stadionem GKS-u, ogrodków działkowych, ośrodka harcerskiego i wielu innych. Temat rzeka - ale do rozwiązania przy odrobinie spokoju i systematycznej pracy czego nam wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś