tubylec.cieszyn 23.08.06, 15:01 Fałszywka czy byk na mapie? www.mapywig.org/m/wig100k/P49_S27_Skoczow.png Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubek widze już Pawłowice ale nie wiem czy doczekam 23.08.06, 18:06 się na resztę? Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 świetne, dzięki dzięki 23.08.06, 20:53 1933; bardzo porządna mapa za i to za darmo przydałoby się jeszcze to samo, tylko w dół od cieszyna Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 zabawne 23.08.06, 22:14 pierwsza mapa jest w .png, gdyby była w .jpg, to by się tak tragicznie nie ładowała Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 jest - cz. II 23.08.06, 20:59 to już wszystko mamy : ) www.mapywig.org/m/wig100k/P50_S27_Cieszyn.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 interesujące... 23.08.06, 21:25 od błogocic "w dół" jest taka dziwna droga wzdłuż olzy, której zupełnie nie kojarzę a wygląda na jedną z głównych wygląda jakby się zaczynała pomiędzy zameczkiem a kręgielnią i leciała przez obecny zalew na puńcówce ( w likwidacji ) i dalej, w kierunku na jakiś most na olzie na wysokości świbicy / ropicy... albo rzeczywiście jest to przedłużenie ulic reymonta/żeromskiego tam jak się już dojedzie prawie do końca jest szlaban, za szlabanem rów, a dalej ślady jakiejś starej drogi powyżej skarpy nad olzą ( nawet słupki betonowe stoją po bokach; droga leci przez las, aż do granicy i czeskiego rezerwatu velke doly to może być to... Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 .... 23.08.06, 21:37 droga z goleszowa do dzięgielowa bardzo słabo obecna, a dalej już porządna, przez obie leszne aż do trzyńca i jest zaznaczony szlak turystyczny z tułu na czantorię ( czerwony )... lubię studiować mapy : ) Odpowiedz Link Zgłoś
czesil Re: interesujące... 23.08.06, 22:47 schlesien.nwgw.de/board/viewtopic.php?t=115 Tak to była normalna droga łącząca Błogocice z Balinami.Po podziale było tam nawet przejście graniczne ale i to znikło. Można spokojnie przejechać się czy przejść ale uwaga jest okropnie zachwaszczone .Straży granicznej nigdy nie widziałem. Cóż skutki podziału.Inaczej mówiąc droga która umarła.Ślepa droga. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ha, czyli dobrze wydedukowałem : ) 23.08.06, 23:02 byłem tam ostatnio, za granicę wolałem się nie zapuszczać, ale rzeczywiście, same krzaki może sobie kiedyś obejrzę tą drogę od drugiej strony Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ja nie mogę, ale zabawnie : ) 23.08.06, 23:06 nie widziałem wcześniej tych zdjęć na schlesien... i to po polskiej stronie ( oprócz ostatniej fotki ), nawet słupek jest : ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 a mapy P49_S28 ni ma : ( 23.08.06, 23:00 szkoda, chciałem dołaczyć okolice bielska do kolekcji Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 co jeszcze... 23.08.06, 23:30 ciekawie wygląda ukłąd dróg np. w okolicach pruchnej i strumienia strasznie pokręcone Odpowiedz Link Zgłoś
czesiohill Re: Węzeł kolejowy Marklowice? 24.08.06, 06:56 A Hażlach już wtedy był Haźlach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 mieszkańcy Hażlacha mają pecha 24.08.06, 10:24 ciekawe, kiedy po raz pierwszy pojawił się ten nieszczęsny Haźlach dużo nie trzeba, mucha siądzie na atrament i zrobi z kropki kreskę ; ) a, jeszcze jedna mapa 1:300.000 www.mapywig.org/m/wig300k/84_Cieszyn.jpg olbrzymia Odpowiedz Link Zgłoś