Gość: Cieszyniak IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 08:20 Która z tych miejscowości jest sympatyczniejsza ? Moim zdaniem jest to Ustroń. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebokk Ustroń 27.09.03, 20:56 Wisła dogania, ale górale faktycznie powinni bardziej popracować nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ustroniak Re: Ustroń IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 21:31 Główna promenada w Ustroniu wygląda zwłaszcza koło Oazy jak bazar w Bagdadzie. Totalne dziadostwo i bałagan. W samym centrum rudera, która sie nazywa Hotel Równica. Tę kuczę już dawno powinny znieść spychy. Rynek po likwidacji stacji autobusów zamienił się w martwy bezbarwny plac. Dwa ronda wprawdzie usprawniają ruch samochodowy, ale jezdnia na głównej ulicy przypomina peryferie Charkowa. A basen kąpielowy, przedwojenna sztandarowa inwestycja, został z zupełnie niewiadomych powodów zlikwidowany, zamiast zmodernizowany. Nie, Wisłą rządzą napewno bardziej pozbierani ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Skąd wiesz jak wygląda bazar w Bagdadzie ? 27.09.03, 22:10 Myślę, że trochę inaczej. Drogi i Wiśle i w Ustroniu są do d.py !!!!!!!! To tragedia. Ale Ustroń ma przynajmniej do Polany normalny odcinek. Do tego Wisła nie ma takiej karczmy jak w Ustroniu nad Wisłą. Prywatne domy i pensjonaty są bardziej zadbane niż w Wiśle. Do tego Równica, Czantoria. Strasznie mnie ( i moją żonę ) rozczarował ten basen-staw z kajakami w centrum. Śmierdzi, syf. Plusem Wisły jest nowy hotel "Gołębiewski" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ustroniak Re: Skąd wiesz jak wygląda bazar w Bagdadzie ? IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 22:54 Bo byłem tam 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieszyniak Re: Skąd wiesz jak wygląda bazar w Bagdadzie ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 13:11 Ja pozostaję przy swoim. Ustroń jest sympatyczniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Ustron - Wisla 28.09.03, 13:32 To tak jakbym mial wybrac pomiedzy kawa i herbata :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieszyniak Ustroń to kawa czy herbata ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 13:39 Jako kawiorz myślę, że kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Ustroń czy Wisła ? 29.09.03, 15:48 Obie są sympatyczne tak samo. Problem w tym, aby były jeszcze bardziej sympatyczne! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cover Re: Ustroń czy Wisła ? IP: 80.48.246.* 29.09.03, 21:51 .... tak jakbym miał wybierać między marna kawą a marna herbatą, tu nie należy rywalizować tylko współpracować, bo jakoś mnie tam na tzw weekend nie ciągnie... ku pokrzepieniu serc, był sobie jeszcze Szczyrk, tam przez najbliższych 10 lat nie zajrze, nie ma po co !! Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: Ustroń czy Wisła ? 29.09.03, 22:29 Gość portalu: Cover napisał(a): > .... tak jakbym miał wybierać między marna kawą a marna herbatą, tu nie Nie znow taka marna Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Ustroń czy Wisła ? 04.10.03, 18:05 zawsze mozesz jechac do zermatt albo chamonix ;) stron znam slabo, zwykle bywam w Wisle i tu, na szczescie widac zmiany. po remoncie plyty rynku robi sie coraz przyjemniej. brakuje jeszcze tylko dobrych barow, pabów z klimatem. a jesli chodzi o turystyke tzw. kwalifikowana, to jednak ciekawsze szlaki sa w Wisle. Gość portalu: Cover napisał(a): > .... tak jakbym miał wybierać między marna kawą a marna herbatą, tu nie należy > rywalizować tylko współpracować, bo jakoś mnie tam na tzw weekend nie ciągnie.. > . > ku pokrzepieniu serc, był sobie jeszcze Szczyrk, tam przez najbliższych 10 lat > nie zajrze, nie ma po co !! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Ustroń czy Wisła ? 04.10.04, 12:02 Czy przez ten rok coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś