cieszyniak1 15.12.03, 23:06 Dzisiaj to było okropne. Na Pastwiskach stałem godzinę w korku. Drogowcy, te sku.wysyny, jak zawsze zaskoczeni. Pełno aut w rowach, bo szkoda pieniędzy na zimówki albo ludzie myśleli, że zimy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnold7 Re: Zima zła 15.12.03, 23:08 cieszyniak1 napisał: > Dzisiaj to było okropne. > Na Pastwiskach stałem godzinę w korku. > Drogowcy, te sku.wysyny, jak zawsze zaskoczeni. > Pełno aut w rowach, bo szkoda pieniędzy na zimówki > albo ludzie myśleli, że zimy nie będzie. A jak reaguja na takie sytuacje drogowcy w czeskiej czesci Slaska? Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniak1 Re: Zima zła 15.12.03, 23:10 Tam był taki sam burdel. Pokazywali w ich telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Zima zła 15.12.03, 23:15 cieszyniak1 napisał: > Tam był taki sam burdel. > Pokazywali w ich telewizji. Sporo opon zjezdzilem na czeskich drogach i odniolslem wrazenie lepszej organizacji, brak rowniez kolein i dziur w takiej ilosci jak w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniak1 Re: Zima zła 15.12.03, 23:21 Na bocznych drogach jest często skorupa z lodu. Czesi sypią na boczne drogi szlakę, ale jak przestanie padać, nie dają soli. Jak pada śnieg, to są tak samo zaskoczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Zima zła 15.12.03, 23:23 cieszyniak1 napisał: > Na bocznych drogach jest często skorupa z lodu. > Czesi sypią na boczne drogi szlakę, ale jak przestanie padać, > nie dają soli. > Jak pada śnieg, to są tak samo zaskoczeni. > Ale glowne drogi sa w lepszym stanie w razie ataku zimy. Rok temu jechalem z Opavy w podobnej sytuacji i poslizgi zaczely sie dopiero na Slasku bedacym pod polska administracja. Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniak1 Re: Zima zła 15.12.03, 23:36 Kilka razy jechałem w zimie przez Leszną Górną, w Polsce droga była czarna, zaraz za granicą w Czechach było lodowisko posypane szlaką. Odpowiedz Link Zgłoś
sosnowiczanin1 Re: Zima zła 15.12.03, 23:37 cieszyniak1 napisał: > Kilka razy jechałem w zimie przez Leszną Górną, w Polsce droga była czarna, > zaraz za granicą w Czechach było lodowisko posypane szlaką. A to główna droga jest? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Zima zła 15.12.03, 23:40 Ogolnie mam lepsze zdanie o nawierzchni po czeskiej stronie. Ale to tylko moje zdanie, byc moze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Zima zła 16.12.03, 20:45 Ja lubię, ale taka prawdziwą z trzaskającym mrozem i sniegiem, mimo że kiepsko się jeździ autkiem, ale fajnie na nartach :-). Odpowiedz Link Zgłoś