Gość: olo uff IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 19:34 uff 9/10 to najlepszy mój wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 18:42 Masakra w piątek pisze takie coś a miałam tylko 50 % :(( głupie to !!! xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Test predyspozycji językowych IP: *.pruszcz.mm.pl 25.04.09, 10:27 A ja jestem umysłem ścisłym i też mam 100%. Wielki mi test ... heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilinamidnight Re: Test predyspozycji językowych + konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 11:43 Kurcze mam zajebista gierkę i na dodatek mozecie zgarnąc 100zł!!!!! graj-o-100.pl/?t=32123718 wchodzcie, to nie zaden wirus ani inna pierdolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mision Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 17:28 90% przez głupi błąd z Hobbitami... Ale fikcyjny język rozszyfrowałam poprawnie, co mnie cieszy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chichot Test predyspozycji językowych IP: 81.219.27.* 16.05.09, 09:55 Test jest beznadziejny. Ja nie dawno pisałem taki i jest w zupełnie innej formie. Ten jest 100 razy prostszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super. Test predyspozycji językowych IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 14:24 Coś za łatwy, by był prawdziwy. Łatwy ale męczący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FireEyes Test predyspozycji językowych IP: *.elpos.net 24.05.09, 10:32 Spoko test. Miałam 9/10 zrobiłam tylko 1 błąd. x D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza xD Test predyspozycji językowych IP: *.centertel.pl 25.05.09, 20:23 5/5:/ a pojutrze coś takiego piszę, żeby się dostać do gimnazjum, ale dostanę jeszcze taki test od pani ze szkoły,a tak wogóle to nie korzystałam z tego tekstu pomocniczego xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miqo Test predyspozycji językowych IP: *.chello.pl 26.05.09, 22:57 Ja za 1-szym razem 9/10 chyba niezle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Test predyspozycji językowych IP: 213.17.128.* 01.06.09, 17:21 wow!!! 9/10 nie spodziewałam się że tak dobrze mi pójdzie! cieszę się niesamowicie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Test predyspozycji językowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:03 mam 16 lat i 100%. Jestem z siebie zadowolona bo szczerze wątpiłam w swoje predyspozycje językowe. teraz mi się trochę samoocena podniosła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madź Test predyspozycji językowych IP: *.fdk.abpl.pl 03.07.09, 15:50 ok, błąd tylko w 2-gim zadaniu xp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shiru8chan Test predyspozycji językowych IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.09, 17:27 9/10^^ niezle^^ ciekawy tescik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia03081998 Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 18:30 jak to sie wogule robi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMA Test predyspozycji językowych IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.13, 12:29 Wlasnie otrzymalam wyniki testu predyspozycji, ktory pisali moi synowie. Gratuluje profesjonalizmu osobie, ktora ten test stworzyla. Jako mama blizniakow, ktore, jak sie nie trudno domyslec, doskonale znam, jestem ogromnie zaskoczona wynikami, ktore dzieci uzyskaly. Jeden z nich, super uzdolniony jezykowo, w sekunde chlonacy rytm jezyka, znaczenie slów, kontekst, natychmisat powtarzajacy uslyszane frazy w jezyku obcym, napisal duzo gorzej niz ten "normalnie" uzdolniony. Kochani naukowcy co Waszym zdaniem mowi o uzdolnieniach jezykowych Wasz twor? Moze bedzieci tak mili i wytlumaczycie mi to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ans Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 13:44 Test tak naprawdę bada umiejętność koncentracji i logicznego myślenia, często niemal matematycznego. W drugiej kolejności - intuicję językową. Zazwyczaj owe cechy idą w parze. Ale nie zawsze. Dlatego jedni łatwiej się uczą języka za pomocą reguł, a inni - jak twój syn - słuchając i zapamiętując całe frazy. Jedna i druga metoda jest dobra. Jednak test predyspozycji w takim kształcie jak obecnie preferuje dzieci o zdolności logicznego (a nawet matematycznego) myślenia. Prawdopodobnie wynika to z faktu, że w większości szkół uczy się języka metodą reguł. Test ma służyć szkołom do wybrania sobie uczniów. Dlatego jest zrobiony tak, żeby wyłonić w miarę jednolitą grupę. Podobnie, zresztą, jest z czytaniem tekstu na początku sprawdzianu: słuchowcy mają cudownie, ale wzrokowcy już niekoniecznie... Trudno jest po prostu skonstruować test przyjazny dla wszystkich. A najlepsze, najbardziej oblegane szkoły jakoś muszą wybrać z wielu kandydatów tych, którzy rokują dla nich najlepiej. Choć, jak życie uczy, ta selekcja też jest obciążona (jak niemal wszystko na świecie) błędami i nie zawsze daje wszystkie odpowiedzi co do możliwości dziecka. Bliźniakom życzę powodzenia w rekrutacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama 5 Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 14:34 Dla mnie byłoby logiczne, żeby do klasy dwujęzycznej angielskiej sprawdzać po prostu poziom języka angielskiego, zwłaszcza, że dzieci uczą się go już od początku szkoły podstawowej. Wtedy miałabym gwarancję, że w takiej klasie dzieci rzeczywiście są na tym samym poziomie. Taki test może mieć rację bytu w przypadku rzadziej uczonych języków jak hiszpański, czy francuski. Ale spotkałam się już z opinią, że jest to utajona forma testu na inteligencję po prostu i wcale nie o język tutaj chodzi, a szkoda, bo w efekcie niektóre dzieci mogą być rozczarowane niskim poziomem angielskiego w klasach rzekomo dwujęzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro-test Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 08:11 Klasa dwujęzyczna powinna się po prostu inaczej nazywać (klasa dla dzieci uzdolnionych językowo czy jakoś tak?). Obecna nazwa wprowadza w błąd. Istnieją prawdziwe klasy dwujęzyczne i tam właśnie zdaje się egzamin, o którym piszesz. W przypadku reszty - chodzi raczej o wybranie bystrych dzieci z określonymi predyspozycjami. Ideą bowiem w tym przypadku nie jest wykładanie w dwóch językach, ale stworzenie grupy, w której dzieciaki będą się uczyć określonych przedmiotów w mniej więcej podobnym tempie. Jedna i druga wersja jest sensowna, tylko czemu innemu służy. Większość rodziców, robiąc wywiad przez wyborem szkoły, orientuje się szybko na czym polega dwujęzyczność w konkretnej placówce i raczej wie czego się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
ryjacek Re: Test predyspozycji językowych 06.09.13, 10:36 Wyniki Pani bliźniaków na tym 'teście' nie potwierdzają Pani obserwacji rozwoju językowego dzieci bo 'test' ten nie jest testem predyspozycji do nauczenia się języków obcych, lecz testem opanowania języka ojczystego, bogactwa i biegłości słownikowej w tym języku i również umiejętności wykonywania logicznych operacji w tym języku. Innymi słowy 'test' ten jest zbliżony do narzędzi badających tzw. inteligencję werbalną jako składnik inteligencji ogólnej, a wyniki z testów inteligencji ogólnej i werbalnej, jak potwierdziły badania wielu językoznawców stosowanych, nie korelują zbyt wysoko z wynikami na prawdziwych testach uzdolnień językowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Test predyspozycji językowych IP: 94.42.85.* 17.05.13, 14:27 Czy w waszych szkołach byly wywieszone listy w wynikami? Zastanawiam się ile osób podeszło do tych testów. W Warszawie w Reytanie pisało 260 osób, a tylko 93 zakwalifikowaly sie do drugiego etapu. Piszcie jak u was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK7 Re: Test predyspozycji językowych IP: *.aon.com 17.05.13, 14:46 a co to znaczy: zakwalifikowały się? czy jest na to jakiś limit punktów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Test predyspozycji językowych IP: 94.42.85.* 17.05.13, 14:48 do II etapu dostawały się osoby od 115 punktów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK7 Re: Test predyspozycji językowych IP: *.aon.com 17.05.13, 14:59 No proszę... widziałam listy na Twardej, gdyby zastosowano tę samą regułę, do dalszego etapu przeszłoby około 30% kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Test predyspozycji językowych IP: 94.42.85.* 17.05.13, 15:05 A jakie reguły zastosowano na Twardej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK7 Re: Test predyspozycji językowych IP: *.aon.com 17.05.13, 15:11 punktacja z testu jest składową, wynik mnoży się przez 0,3 i dodaje do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia966 Re: Test predyspozycji językowych 17.05.13, 15:34 A gdzie można zobaczyć te listy na Twardej - czy szkoła je wywiesiła? Bo ja znam wynik dziecka tylko z systemu elektronicznej rekrutacji tj. po zalogowaniu widzę tylko wynik swojego dziecka - właśnie owe punkty z testu językowego pomnożone przez wskaźnik 0,3. Nie wiem jak napisali pozostali więc nie potrafię ocenić, czy wynik mojego dziecka jest relatywnie ok czy bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK7 Re: Test predyspozycji językowych IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 23:10 listy w piątek rano wisiały przed wejściem do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Test predyspozycji językowych IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.13, 12:39 Coś co znalazłem ostatnio: Testuj swoje kompetencje językowe - pan w księgarni na Ursynowie powiedział mi, że to nowość; syn rozwiązuje zadania Odpowiedz Link Zgłoś