Dodaj do ulubionych

Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu testów

• Gość: MICCA Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 12:15
      Uważam, że egzamin był banalnie prosty i nie rozumiem waszych uwag na temat
      treści z testu humanistycznego czy też matematyczno-przyrodniczego. a jak
      powszechnie wiadomo, jak coś jest łatwe, to na tym najszybciej można się
      wyłożyć i tak też się stało w moim przypadku. Liczę na 60 punktów!!!!!1
    • Gość: Asienka_Darlowo hmm... IP: *.eimg.pl / 80.51.242.* 07.05.04, 12:31
      ogolnie oba egzaminy byly na podobnym poziomie...jednak lepiej poszedl mi test
      matematyczno przyrodniczy:)(byl troszke latwiejszy)
    • Gość: 55 Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 13:04
      testy byly przejebane!!!
    • Gość: Adam Sz.z Piły Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 13:29
      Pierwszy był o wiele łatwiejszy od drógiego.Trema była, ale jest dobrze
      • Gość: Adam Sz.z Piły z3f Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 13:41
        1egzamin był prosty jakoś dałem sobie radę,a 2 był owiele trudniejszy ale jest
        dobrze.
        Ps.pozdrawiam naszom wioske.
    • Gość: matematyk Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 07.05.04, 13:48
      NA POWAŻNIE I ODPOWIEDZIALNIE! Test mat-przyrodniczy nie był łatwy. Nie tyle ze
      względu na treść ile ze względu na czas do napisania. Szkoda że Ci co go
      ułożyli "zapomnieli" o matematyce (o liczeniu), choć w nazwie na początku
      jest "matematyczno-...". Rachunek jest prosty:
      120min./34pytania=3,53min./pytanie (wtym; na przeczytanie długich tekstów,
      często z tabelami, rysunkami i wykresami i ewentualnymi obliczeniami nie tylko
      w przypadku otwartych zadań). Jeżeli uwzględnić czas na przeczytanie i
      wypełnienie pierwszej strony to średnio na jedno zadanie było nawet mniej niż
      3,5 minuty. Moim zdaniem FIZYCZNĄ NIEMOŻLIWOŚCIĄ było poprawne rozwiązanie i
      udzielenie odpowiedzi na wszystkie pytania (chyba że ktoś ściągał
      lub "szczęśliwie strzelał", ale to nie jest wynik rzetelnej wiedzy). Inną
      sprawą (moim zdaniem dyskusyjną) jest sprawa tzw "dyslektyków"
      (PODOBNO W TYM ROKU BYŁA ICH DUŻA LICZBA) którzy mieli 180min. do dyspozyci i
      w przypadku tego rodzaju testu mieli zdecydowanie większe szanse na duża liczbę
      punktów. NAPISZCIE CO OTYM SĄDZICIE?! CZY DUŻO BYŁO "DYSLEKTYKÓW" W WASZEJ
      KLASIE?!
      • Gość: kaśka Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.ima.pl / *.ima.pl 07.05.04, 14:20
        ja skończyłam 40 minut przed czasem i nie licząc pomyłek (straciłam gdzieś z 3
        punkty) miałam wszystko dobrze!! Więc zdaje sie że FIZYCZNĄ MOŻLIWOŚCIĄ JEST
        ZROBIENIE WSZYSTKICH ZADAŃ W TYM CZASIE!! Ja jeszcze zdążyłam wszystko
        dokładnie sprawdzić!! A 3 minuty na samo ostatnie zadanie do jest wystarczająco
        dużo czasu!! No chyba że ktoś nic kompletnie nie wie o bryłach... A prawie
        wszyscy dyslektycy (jado nich nie należe) kończyli w tym samym czasie co Ci ,
        którzy mieli 120 minut:P
      • Gość: mario Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 14:23
        Ludzie jak myslicie jak w tej reakcji napisalem H2O+CO2->H2CO3 zamiast
        CO2+H2O -> H2CO3 to mi uznaja to ze napisalem na odwrot??? albo w zadaniu z
        punktami Polski wyszlo mi 645km a dobra odpowiedz to 648km. to moga mi za to
        zadanie dac jakies punkty bo to w sumie nie jest duza roznica tylko 3km
    • Gość: matematyk Re: NA POWAŻNIE I ODPOWIEDZIALNIE IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 07.05.04, 13:58
      NA POWAŻNIE I ODPOWIEDZIALNIE! Test mat-przyrodniczy nie był łatwy. Nie tyle ze
      względu na treść ile ze względu na czas do napisania. Szkoda że Ci co go
      ułożyli "zapomnieli" o matematyce (o liczeniu), choć w nazwie na początku
      jest "matematyczno-...". Rachunek jest prosty:
      120min./34pytania=3,53min./pytanie (wtym; na przeczytanie długich tekstów,
      często z tabelami, rysunkami i wykresami i ewentualnymi obliczeniami nie tylko
      w przypadku otwartych zadań). Jeżeli uwzględnić czas na przeczytanie i
      wypełnienie pierwszej strony to średnio na jedno zadanie było nawet mniej niż
      3,5 minuty. Moim zdaniem FIZYCZNĄ NIEMOŻLIWOŚCIĄ było poprawne rozwiązanie i
      udzielenie odpowiedzi na wszystkie pytania (chyba że ktoś ściągał
      lub "szczęśliwie strzelał", ale to nie jest wynik rzetelnej wiedzy). Inną
      sprawą (moim zdaniem dyskusyjną) jest sprawa tzw "dyslektyków"
      (PODOBNO W TYM ROKU BYŁA ICH DUŻA LICZBA) którzy mieli 180min. do dyspozyci i
      w przypadku tego rodzaju testu mieli zdecydowanie większe szanse na duża liczbę
      punktów. NAPISZCIE CO OTYM SĄDZICIE?! CZY DUŻO BYŁO "DYSLEKTYKÓW" W WASZEJ
      KLASIE?!

• Gość: pati Re: NA POWAŻNIE I ODPOWIEDZIALNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 14:35
        Tak właśnie jest z ta sprawiedliwością czyli wogóle jej nie ma!!Umnie w całej
        budzie tez było dużo dyslektyków!!
        Wogóle ten tes tył paranoją!!
        To wogóle nie sprawdzalo naszych wiadomości!! Tu chodzilo o szczęscie!!
      • Gość: megi Re: NA POWAŻNIE I ODPOWIEDZIALNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 14:49
        co ty za glupoty pierdolisz chyba jestes troche opozniony bo ja skonczylam
        pisac20 min przed koncem i spokojnie starczylo mi czasu jeszcze na dokladne
        sprawdzenie.i chcialabym ci przypomniec iz czas jest liczony po wypelnieniu
        pierwszej strony!!!!!!!! smieszny jestes.ludzie oddawali kartki czasem pol
        godziny przed koncem i jezeli zle ci poszla to raczej nie z powodu braku czasu
        a wiedzy.
      • Gość: Maciek Re: NA POWAŻNIE I ODPOWIEDZIALNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 15:00
        Stary,co ty gadasz.
        Jak za mało czasu.
        Daj spokój.
        Ja skończyłem 30 minut przed końcem i jak sobie liczyłem to będe miał 44/50.

Pozdrawiam!
      • Gość: marion Re: NA POWAŻNIE I ODPOWIEDZIALNIE IP: 193.19.140.* 07.05.04, 16:20
        Test był faktycznie dosc trudny dla przeciętnego ucznia.Natomiast dla
        dyslektyka był jeszcze bardziej trudny.
        Proszę cieszyć się jezeli nikt z pana bliskich nie musiał zdawać w
        grupie dla dyslektyków.
        • Gość: szary szereg :] DYSLEKCJA ??? BZDURA !!! IP: *.trinity.net.pl / *.crowley.pl 07.05.04, 17:08
          Sorry, ale taka jest prawda. Są ludzie o mniejszych lub większych umiejętnościach, ale żaden z moich kumpli ( ja nie narzekam na matmę ) nie załatwił sobie jakoś papirów, że może nie pisać egzaminu, albo może używać kalkulatora + podpowiedzi od rodziców :}}} Sratatata, że się nie umiecie nauczyć gramatyki, większośc mojej klasy i tak dostaj słabe oceny z dyktand
          ( 3-2-1 ), a dyslektykom takich dyktand nie bierze się pod uwagę, nie ma to jak sprawiedliwość... (nie mówiąc już, że dyslektyków ciągle przybywa, chyba się zachorowalnośc zwiększyła :]]]]] ) ...
      • Gość: someone Re: NA POWAŻNIE I ODPOWIEDZIALNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 21:35
        u mnie 8/18
    • Gość: ktos BARDZO WAZNE!!!!!!!!!! IP: *.elpos.net 07.05.04, 14:05
      a ja bede mial 100/100 no moze 99/100 mialem wszytskie odp do testow buehehehe
      a temat rozprawki mialem 2 tygodnie wczesniej buehehhehehehe pomazyc dobra rzecz;/ pomazyc dobra rzecz=)))))))))))))))))buehehehhe a zreszta nie dziwo czmu w panstwie panuje chaos,skoro kieruja nimi tumany co albo se kupia test albo sciagna,za kilkanascie lat bedzie w Polsce zupelne DNOO!!!!!!!!
      • Gość: aesdil ej no to nie tak...... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 14:09
        kurna jak ma sie takie testy to sie dzieli z innymi palo, nie no dzikeki
        cholera a swoja droga to ciekawe skad je miales ....
        • Gość: beee Re: ej no to nie tak...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 14:20
          Nie mial na pewno. Nikt nie mogl miec. ZAl mu pewnie teraz i dlatego tak gada.
          Pozdro
      • Gość: ja BARDZO WAZNE!!!!!!!!!! IP: *.ima.pl / *.ima.pl 07.05.04, 14:32
        jeśli nawet miałeś wszystkie odpowiedzi, to co- wykułeś je?? a jeśli trafiłeś
        na inną grupę i miałeś odpowiedzi w innej kolejności? Buhaha.. poza tym na
        pewno chociaż w rozprawce straciłeś więcej punktów:P Wiec poco wogóle zabierasz
        głos? Żeby takie ściemy walić?? I jeszcze jedno: jeśli nie umiałeś sam
        rozwiązać tego testu tylko sobie musiałeś wcześniej załatwić odpowiedzi, to
        znaczy że jeśli nawet dostaniesz sie do jakiejś super dobrej szkoły to i tak
        sobie nie poradzisz( ten test był naprawde prosty...) Buhaha
        Nara
      • Gość: mimi Re: co wy sracie!!!! IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 15:41
        test był cięzki dobrze mogli go napisać tylko kujony.Skończcie gadać ze banalny
        bo to nieprawda.
        • Gość: dziewczyna ejjj IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.05.04, 18:24
          ludzie na ile pkt liczycie??
    • Gość: Gosia Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.witnet.gda.pl 07.05.04, 14:50
      niesamowite...matematyczno-przyrodiczy poszedl mi o wiele lepiej niz
      humanistyzny!:)I tak naprawd moim zdaniem humanistyczny byl o wiele
      trudniejszy...Ale temat na rozprawke bardzo ciekawy:) Wedlug odpowiedzi
      policzylam, ze bede miala okolo 47-48 punktow!! Bardzo mnie to cieszy(pomyslec,
      ze na probnym mialam zaledwie 33 punkty;/)
      • Gość: jajo mamy mojej ja zostane złodziejem,ty tez zostań złodziejka! IP: *.wlb.vectranet.pl 07.05.04, 14:55
        jak to fajnie krasc ale trzeba umiec liczyc.my potrafimy zajebiemy wszystko co
        potrzeba przeliczymy sobie i juz.ci co nie potrafia przyjda do nas żeby im
        przeliczyc to co zajebali a my liczac im zajebiemy im i tak bisnes sie bedzie
        krecił. co nie!
    • Gość: anecia Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 15:39
      HEJ WSZYSTKIM!!!
      Obecnie jestem uczennicą pierwszej klasy liceum, dobrego liceum. Z testów
      miałam ponad 85 punktów, ale to nie o to tu chodzi. Uważam, że obydwa
      tegoroczne testy wcale nie były trudne. Moją reakcją na treść niektórych zadań
      był po prostu śmiech, te zadania były banalne, ale oczywiście nie mówię, że na
      wszystkie odpowiedziałabym poprawnie, lecz na pewno uzyskałabym minimum 45
      punktów z każdego. Nie myślecie,że jestem takiego zdania, ponieważ ja
      przechodziłam ten stres rok temu, ja poprostu sądze, że jeśli ktoś pracował
      systematycznie w gimnazjum to nie powninien mieć większych trudności z tymi
      testami. No to teraz tylko należy czekać na wyniki. Mam nadzieje, że dla
      trzecioklasistów ten test był tak samo prosty jak dla mnie, bo zrobilam obydwa
      w okolo 50 minut =P
      pozdrawiam wszytskich paps
    • Gość: Trznadel Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 16:01
      Mówcie co chcecie, ale ja uważam że ten egzamin był łatwiejszy niż wszyscy mówili. Jak ktoś jest trochę inteligentny to sobie poradził.
    • Gość: mc_dan Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:01
      Jak dla mnie to był on średni. Chociaż niektóre pytania były głupie i nie
      potrzybne(nie sprawdzały mojej wiedzy). Był gorszy od prubnego. Był też napewno
      trudniejszy od humanistycznego.
    • Gość: sYsKa JAK SAMOPOCZUCIE PO EXAMINACH??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:02
      Emocje opadły ;P A u Was? Jak wrażenia?
      • Gość: gumcia Re: JAK SAMOPOCZUCIE PO EXAMINACH??? IP: *.tkchopin.pl 07.05.04, 16:07
        jest spoko...myslicie ze jak obliczylam v walca i h w stożku to mi dadza dwa
        pkty? pozniej moja debilna glowa zapomniala ze v stozka to razy 1/3:/
    • Gość: alpha Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.244.131.192.mielec131.ptc.pl 07.05.04, 16:20
      łatwiejszy niz mój w tamtym roku
      • Gość: beee Brednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:22
        Co Ty bredzisz???? Te testy sa coraz trudniejsze
      • Gość: Szefo POPRAWKA !!! IP: 195.205.121.* 07.05.04, 16:22
        Qrde u mnie w szkole poszla plotka ze zle rozdali grupy i jeszce raz piszemy u
        Slyszeliscie o czyms takim prosze o szybkie odp z gory thx :)
        • Gość: beee Re: POPRAWKA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:24
          Ja nie i to raczej niemozliwe, zebyscie pisali jeszcze raz
          • Gość: Szefo Re: POPRAWKA !!! IP: 195.205.121.* 07.05.04, 16:25
            Jak nie , jak chyba poznan bedzie jeszce raz pisal :]]] albo pare szkol tam
            • Gość: beee Re: POPRAWKA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:31
              Nie wiem ja z Wawy jestem i u nas z tego powodu na pewno bysmy nie pisali drugi
              raz
        • Gość: gim Re: POPRAWKA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:29
          To jest raczej niemozliwe
        • Gość: kasia Re: POPRAWKA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 12:59
          to nie mozliwe u nas tez dziwacxnie rozdali grupy ze np.ja z kolezanka obok
          mialysmy te same i a typka przede mna i nie nie robia z tego powodu...to ich
          wina i my za to odpowiadac nei bedziemy...wiec watpie byscie pisali jeszcze
          raz...;/ pozdro
    • Gość: marzena Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 17:09
      -->ELO!!o rany ;/ czy wam tez poszlo tak dziwnie jak mi..? mam dosc czytania o
      kujonach,idiotach,biesiadnictwie,symbiozie,pasozytnictwie,i nauki przez 3
      lata.. Qrwa,litosci !!!! napisalismy juz fakt byly 3 wersje tego samego testu..
      i co z tego sciagaliscie? no to fajnie macie narazaliscie cała szkołe na
      pisanie testow jeszcze raz... super.testy nieodzwierciedlaly wiedzy i
      umiejetnosci zdobytej w gimnazjum przez prawie cale 3 lata.. to byla praca z
      tekstem.. a to kazdy mogl inaczej interpretowac taksamo obraz i tabelke..ale to
      sa szczeguly...humanistyczny byl chyba latwiejszy nawet rozprawka mi podeszla..
      ( temat) gorzej z matematyczno-przyrodniczego.. ten mi poszedl masakrycznie ale
      to nie dlatego ze jestem glupia bi enie jestem bo dobrze sie ucze.. tylko
      dlatego ze spodziewalam sie zupelnie innych pytan..myslalam ze bedzie wiecej
      zadan czysto-matematycznych i z chemi.. a dali glupie z fizy i biolcy ,,mogli
      dac z gejcy!! ale nie lepiej utrudniac mlodziezy zycie!! ale spoko nie
      zalamujcie sie wyniki z gazet i na necie niekoniecznie sa dobre.. jak juz
      piosalam 3 wersje testow byly , wiec nie sugerujcie sie odp. pozdrawiam i nie
      denerwojcei sie nastepne nerwy tuz przed wynikami!!! papap
      • Gość: madzia Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.lodz.mm.pl 07.05.04, 18:28
        co myślicie o zadanniu zamkniętym z mostem czy to możliwe żeby rzeka miała 50 m
        a most za rzeką 150 kto układał te pytania
    • Gość: aNuChA Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 18:50
      ten test był o wiele trudniejszy niż w tamtym roku :/ humanistyczny jeszcze był
      łatwy ale beznadziejne były pytania z matemanyczno-przyrodniczego ...
    • Gość: drugoklasistka Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 19:13
      ten test był banalny pytania zadziwiająco łatwe, ja chodzę do drugiej klasy i
      uzyskałam 40 punktów. Swój egzamin będe pisać za rok i marze o takim łatwym
      teście pozdrawiam!!!
      • Gość: a s k a Re: INFO-WAZNE!!!!!!!!! IP: *.244.131.199.mielec131.ptc.pl 07.05.04, 19:52
        ludzie ja to was kompletnie nie rozumiem jezeli udalo wam sie zwalic albo miec
        pytanie wczesniej (chociaz nie wiem jakim cudem) to powinniscie siedziec cicho
        i nikomu o tym nie mowic!!! przeciez sami sobie szkodzicie!!! wystarczy ze
        jedna osoba powie i juz sie robi chaos , ablbo wy po prostu blefujecie żeby
        posmiac z innym nie wiem??? atak przy okazji wypowiadaja sie tu mlodsi ciekawe
        jak bedziecie pisac za rok lub dwa dojda nerwy i wysiadziecie!! w domu t kazdy
        potrafi rozwiazac a testy wcale nie byly takie trudne!! zgadza sie ktos z cala
        moja opinia?????????????????
    • Gość: Zalamany !!!???Skad wzieliście odpowiedzii?!!!?!?!?!?!!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 20:45
      Jakim cudem znalezliscie odpowiedzi.Ja nic nie znalazlem!!!???
      • Gość: aska do zalamany IP: *.244.131.199.mielec131.ptc.pl 07.05.04, 20:48
        zalamany jezli chodzi ci o odp do testow to wejdz na str wyborczej i tam sa
        podane
    • Gość: Załamana Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 13:04
      Ten test był kompletną pomyłką!! O wiele bardziej wolałam próbny od tego co był
      2 dni temu! W sumie nie zrobiłam 5 zadań!
    • Gość: kostek odpowiedzi CKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 17:16
      JUŻ SĄ ODPOWIEDZI CKE, W PEŁNI FOICJALNE
      sPRAWDŹ
      www.koostek.prv.pl
    • Gość: ko0stek JUŻ SĄ ODPOWIEDZI CKE, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 17:17
      JUŻ SĄ ODPOWIEDZI CKE, W PEŁNI FOICJALNE
      sPRAWDŹ
      www.koostek.prv.pl
    • Gość: kostek JUŻ SĄ ODPOWIEDZI CKE, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 17:18
      JUŻ SĄ ODPOWIEDZI CKE,
      możesz jez zobaczyć na koostek.prv.pl
    • Gość: kostek odpowiedzi cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 17:38
      koostek.prv.pl
    • Gość: Crimsoid były PRZECIEKI...piszemy jeszcze raz???? IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 08.05.04, 20:34
      SŁyszałem w mediach że w pewnej szkole uczniowie znali temat rozprawki a na GG
      krążył temat.... piszemy jeszcze raz??
      • Gość: Lilka Re: były PRZECIEKI...piszemy jeszcze raz???? IP: *.ust.tke.pl 09.05.04, 15:01
        Ja również słyszałam o przeciekach. Szczerze mówiąc cieszyłambym się gdybym
        musiała pisać drugi raz, bo na dzień dzisiejszy baaaaardzio boję się wyników
        tych testów.
    • qpa2_girl matematyczny łatwiejszy! 10.05.04, 15:25
      ...
    • Gość: DOdo Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.icpnet.pl 15.05.04, 21:35
      uważam, ze cześć matematyczno- przyrodnicza wcale nie była aż tak trudna! SPOX!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka