Dodaj do ulubionych

Preferencje

05.06.16, 22:26
Mam pytanie odnośnie listy preferencji do gimnazjum. Jeśli wybrałam gimnazjum x jako pierwsze a y jako drugie. Dziecko otrzymuje tyle punktów, że dostałoby się do obu gimnazjów. Czy jest możliwość rezygnacji z x na rzecz y? Jeśli tak to co należy zrobić?
Obserwuj wątek
    • tagliatele Re: Preferencje 06.06.16, 09:21
      Nie ma. System przypisuje dziecko tylko do jednego gimnazjum, do którego dziecko ma wystarczającą liczbę punktów i które znajduje się wyżej na liście preferencji. Jeśli 15.07 będzie przyjęte do gimnazjum x, i nie potwierdzisz tego donosząc papiery, dziecko wpada z powrotem do systemu i może jedynie brać udział w rekrutacji uzupełniającej w sierpniu tylko na wolne miejsca. Nie ma w tym roku możliwości "przeniesienia" przyjęcia do gimnazjum y, więc pozycja na liście jest bardzo ważna. Jeśli bardziej zależy wam jednak na gimnazjum y, a nie składaliście jeszcze w ogóle wniosku, bo to nie chodzi o klasy dwujęzyczne, to zaznaczcie na 1. pozycji, to, na którym bardziej wam zależy, a jeśli wniosek już złożony do klas dwujęzycznych, można jeszcze zmienić kolejność składając podanie w szkole pierwszego wyboru - szkoła może anulować przyjęcie wniosku, co odblokowuje możliwość zmian w panelu użytkownika, nie wiem tylko, czy można ponownie złożyć podanie w szkole dwujęzycznej, jeśli taka zostanie na 1. miejscu - musisz dowiedzieć się w szkole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka