Gość: Emka IP: *.chello.pl 04.07.02, 12:00 Na prawdę Twoje epitety NIE przyciągają. Wręcz przeciwnie. Mimo, że mówisz całkiem mądre rzeczy, to gubią się one w tym steku przekleństw. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majka :) Re: Do Magiki IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 14:10 Magiko,nawet jeśli jesteś bardzo zdolną osobą, nie chciałabym cię uczyć. Ktoś, kto w taki sposób werbalizuje swoje niezadowolenie, nie jest dobrym człowiekiem, a to jest czasem ważniejsze niż średnia ze świadectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaDa Re: Do Magiki IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 04.07.02, 14:20 Gość portalu: Majka :) napisał(a): > Magiko,nawet jeśli jesteś bardzo zdolną osobą, nie chciałabym cię uczyć. > Ktoś, kto w taki sposób werbalizuje swoje niezadowolenie, nie jest dobrym > człowiekiem, a to jest czasem ważniejsze niż średnia ze świadectwa. Alez trzeba przecież wziąć pod uwagę, dlaczego ona tak werbalizuje swoje niezadowolenie! Ja ją usprawiedliwiam. Wszystkim władzom oświatowym należy się kilka słów prawdy. Za brak wyobraźni. Za stres. Wreszcie za ponizenie, ktore odczuwa jej mama. A na podstawie języka młodzieży nie wyciągałabym pochopnych wniosków. DaDa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: Do Magiki IP: *.fuw.edu.pl 04.07.02, 14:45 Gość portalu: Majka :) napisał(a): > Ktoś, kto w taki sposób werbalizuje swoje niezadowolenie, nie jest dobrym > człowiekiem, a to jest czasem ważniejsze niż średnia ze świadectwa. Majka! Jeśli nie był to tylko podstępny dydaktyzm (tak sądzę :-)) to przesadzasz. Styl jest rzeczywiście godny najwyższej nagany, ale od osądzenia czynu do osądzenia osoby droga jeszcze bardzo daleka. Toż to szesnastolatka, której szacunek należy się tak jak każdemu z nas, ale wyrozumiałości i życzliwej troski znacznie więcej. Zresztą, co Ci bedę tłumaczył. Jestem przekonany, że wiesz to lepiej ode mnie. Magika na pewno z czasem wyrośnie z wieku "szamanizmu", w którym się jeszcze wierzy, że słowa wypowiedziane odpowiednio "mocno" mają moc sprawczą. Nie mają, niezależnie od tego jak silne emocje i słuszne racje one wyrażają! Czasem mocne słowa mogą coś sprowokować (burzę, jeśli jest to zaklinanie deszczu :-)), ale rzadko kiedy coś załatwiają. A już na pewno nie tu w Internecie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich słusznie oburzonych, Marek.Pawlowski@fuw.edu.pl ojciec kilkorga uczniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka :) rozszyfrowali :-) IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 15:26 Rozumiem oburzenie, rozumiem stres, BARDZO mi szkoda i dzieci (też jestem mamą rocznika '86) i rodziców. Z całej siły trzymam kciuki, by skończyło się to jak najszybciej i jak najlepiej dla każdego uczestnika tego chaosu. Nie akcepuję języka, konsekwentnie przez Magikę używanego. I żadne tłumaczenie, że to gwara młodzieżowa, mnie nie przekona. Magika "jest już duża", nawet jeśli używa języka w funkcji magicznej, niech uczy się to robić inaczej. Swoją niechęć do rzeczywistości jeszcze wiele razy w życiu będzie musiała wyrazić. Czym szybciej nauczy się to robić celnie ale kulturalnie- tym lepiej dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: rozszyfrowali :-) IP: *.ny5030.east.verizon.net 04.07.02, 15:44 M ario P rzenajswietsza Amen Odpowiedz Link Zgłoś