Gość: Toksyczna Szkoła IP: *.chello.pl 13.03.07, 20:02 Bicie uczniów przez nauczycieli, łapówkarstwo, pijańskie rady pedagogiczne. Więcej (filmy, fotografie, nagrania audio) na www.gimnazjum-nr1.za.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: y.. Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.matarnia.pl 16.03.07, 18:04 nowik ma coś z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajmar Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.tvk.torun.pl 17.03.07, 15:49 uczniów przez nauczycieli? nie odwronie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 17.03.07, 23:36 pijaczka kwiatkowska czasami dostanie po pysku ale taka gejdel z matarni (osiedla zomowców) wkupywała się w łaski uczniów chodząc z nimi na plażę i pijąc piwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 18.03.07, 07:34 JA MAM NADZIEJE ŻE NIEDŁUGO ZAJMA SIĘ WAMI TZ MONIKA NOWIK I JEJ NAZYCZONYM SZPITALE DLA PSYCHICZNIE CHORYCH, BO TAK BEDZIECIE ODIZOLOWANI OD NAS A MY BEDZIEMY MOGLI NORMALNIE ŻYC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos Jedynki Do szumowin z Gimnazjum nr 1 w Gdańsku IP: *.chello.pl 18.03.07, 09:45 Mało doinformowany "uczniu"! Na razie szpital psychiatryczny zajął się łapówkarą Aleksandrą Hartung. Leżała na przymusowym leczeniu psychiatrycznym na Srebrzysku i jako osoba z poważnymi zaburzeniami osobowościowymi nie powinna mieć kontaktu z młodzieżą. Już w młodości, kiedy wdawała się jako nauczycielka w romanse z nauczanymi chłopaczkami, ktoś powinien był się nią zająć i pozbawić możliwości wykonywania zawodu. Pozostałymi nauczycielkami Gimnazjum nr 1, które szykanowały Monikę Nowik i uczniów zajmuje się Prokuratura. Ty natomiast prymitywny pomiocie możesz jedynie sobie zniesławiająco poszczekać. Wiesz dobrze, że twój los wygląda bardzo marnie. Faktem jest, że część z was może wkrótce za przestępstwa zostać odizolowana od społeczeństwa. Rozpijanie grona pedagogicznego także w samej szkole (M. Węgłowska, T. Kwiatkowska, J. Albecka), molestowanie uczniów (M. Strehl), mobbing (znaczna część nauczycieli z dyrekcją), przyjmowanie korzyści majątkowych od nauczycieli i rodziców uczniów, demoralizacja młodzieży (picie alkoholu podczas balu gimnazjalnego), trwonienie pieniędzy funduszu socjalnego (wyjazdowe pijackie rady pedagogiczne), wyłudzanie od uczniów pieniędzy (np. po 50 zł co miesiąc za organizowane w szkole występy domorosłych artystów), dręczenie psychiczne młodzieży przez alkoholiczkę pedagog, to wszystko przestępstwa karne, za które czeka odsiadka- pijana babocho podszywająca się pod "ucznia"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OoXxXxXxXxXoO Re: Do szumowin z Gimnazjum nr 1 w Gdańsku IP: *.rochnet.pl 12.04.07, 13:57 Wszyscy tak narzekacie na te szkole, ale poziom nie moze byc chyba az tak zly. tu macie wyniki zeszlorocznych testow gimnazjalnych scholaris.pl/cke.jsp?id=300678_gh tej szkoly i nie jest zle. szkola wypadla sporo powyzej sredniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o sql !!!!! wysoki poziom ale w pijanstwie i chamstwie!!!!!! IP: *.chello.pl 12.04.07, 22:10 mysle ze ta szkola ma na pewno najwyzszy poziom chamstwa i pijanstwa i to nie tylko w Gdansku ale w calym kraju niektore nauczycielki nie dosc ze sie tak zachowuja to maja jeszcze jak nasza od polskiego zaburzenia "oksobowosci" a dyrektorka to bredzi od rzeczy i niech sie zastanowi jak rozwiazac ten problem bo wstyd jest za nia nam uczniom www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=media/index Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: wysoki poziom ale w pijanstwie i chamstwie!!! IP: *.chello.pl 08.11.07, 20:51 Hahaha !!!!! Jaka beka nigdy nikt nikogo tam nie biłł !!!! Jezu jak to czytam to z was weszystkich sikam <lol2> jestescie wszyscy zdrowo powaleni i nauczyciele nie pija ;/;/ PO.. !!! <lol2> ;/;/;/ co za brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Sprawa dla prokuratora IP: *.chello.pl 05.06.07, 16:51 Tą szkołą powinien zająć się prokurator. Pijacy nie powinni wykolejać dłużej młodzieży. Nie powinni mieć też możliwości znęcania się nad dzieciakami. Jak są wypaleni pracą i tracą nad sobą kontrolę, nikt ich nie zmusza do męczenia się z cudzymi dziećmi. Niech ta Kwiatkowska co ciągle bije w twarz poszuka sobie pracy na ringu. Tam można boksować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giertych Uwaga na zboczenca w szkole IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 08.07.07, 20:58 Bicie uczniow przez nauczycieli Gimnazjum nr 1 w Gdansku to nic, kiedy w szkole jako wuefista pracuje pedofil-lesbijka. Przestrzegam wszystkich rodzicow przed ta szkola! Propaganda sukcesu, ktora prowadzi ta szkola, jest rodem z PRL-u. To fikcja! W rzeczywistosci nie przerabia sie w tej szkole polowy materialu. A nauczyciele ekscytuja sie tylko plotkowaniem o zyciu rodzinnym uczniow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica ginazjum Re: Do szumowin z Gimnazjum nr 1 w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 19:15 Co to za brednie? chodzę do tej szkoły! nie ma tam żadnego mobbingu:(((( nawet nie byliście w tej szkole, więc nie oceniajcie po kłamstwach jakiejś nauczycielki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AngelAmy Re: Do szumowin z Gimnazjum nr 1 w Gdańsku IP: 89.72.116.* 28.10.09, 16:26 teraz tam chodzisz. az takie glupie te baby nie sa zeby po takiej aferze znowu zaczynac takie akcje. ja skonczylam ta szkole w 2003 i do dzis pamietam jak dyr. weglowska zlapala mnie za fraki i o sciane mna uderzala. to wredne pi..y!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos Jedynki Jak zwracają się nauczyciele do uczniów Jedynki IP: *.chello.pl 18.03.07, 11:02 W programie TVN "Szkoła jakiej nie znacie" Gimnazjum nr 1 z Gdańska też miało okazję zareklamowania swojej oferty wychowawczej. Na pytanie redaktora "Jak zwracają się do was nauczyciele?"- uczennica, którą widać, wypowiada zdanie: "Nauczyciele mówili do nas: zamknij się, zamknij swoją mordę, ty debilu!". Reszta uczniów opowiada o Marii Węgłowskiej (dyrektorce szkoły), jak ich kierowała do szkoły specjalnej, w równie ordynarny sposób. Na portalu "www.gimnazjum-nr1.za.pl" zdjęcia z popijaw pod hasłem "rada pedagogiczna" mówią same za siebie. Biolożka- Grażyna Lisius ("dająca ciała" nauczycielowi wuefu na radzie pedagogicznej w Kłaninie) w audycji radiowej w 2005 udawała rodzica ucznia. Mówiła do redaktor Wilczyńskiej "Ta szkoła ma wspaniałą opinię. Bardzo chciałabym, żeby moje dziecko chodziło do niej". Zapomniała powiedzieć, że jest nauczycielem tej szkoły, a jej dziecko już ma okazję pobierać w niej naukę i należy nawet (bez szczególnego wysiłku) do "szkolnych prymusów"! Rozczarowanie przyjdzie w liceum, gdzie piątek nie dostanie za bycie dzieckiem nauczycielki, która starymi ubraniami z niemieckich lumpeksów przekupiła wicedyrektorkę Joannę Albecką. JEDNYM SŁOWEM - SZMACIARTSWO :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 15:35 ja chce pszestawiac wilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel kompromitacja IP: *.chello.pl 19.03.07, 20:26 Ze względu na bezradność osób prowadzących szkołę, postronni ludzie mogą uważać, że coś takiego dzieje się również i w innych gimnazjach. Od ponad roku zastanawiałam się, co jest przyczyną, braku wstydu nauczycieli z Gimnazjum nr 1. Odpowiedź okazała się banalna. Pijak nie ma wstydu, a złodziej nawet złapany za rękę, krzyczy, że jest niewinny. Dyrektor złodziej i pijak dobiera sobie głupich pracowników, którzy w zamian za chamstwo przyniosą mu w zębach prezent. Słuchałam żałosnego "sto lat". Patrzyłam na zdjęcia biedaka w ordynarnej bluzce i zdruzgotane miny siedzących pod stołem nauczycieli. Ciężka praca na ugorze dla nowego dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Uwaga! Świetna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 20.03.07, 19:58 mam wrazenie ze Pani Monika jest chora psychicznie - ale nie z powodu rzekomego mobbingu stosowanego wobec niej przez dyrekcje i nauczycieli Gimnazjum nr 1. wedlug mnie szkola ta jest bardzo przyjazna uczniom, a o nauczycielach moge powiedziec tylko same pozytywne rzeczy. Gdzie tu bicie i nękanie uczniow??????? Mam szczerą nadzieję, że osoby rozpowszechniajace te obłudne i wyssane z palca informacje zostaną stosownie ukarane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert A ja uważam, że pijacy są zdolni do przemocy IP: *.chello.pl 20.03.07, 20:36 Pijani nauczyciele mogą uderzyć. Niejaka Kwiatkowska jest na to żywym przykładem! To samo ta pokraka Gąsiorowska, która już od dłuższego czasu chodzi szurając nogami. Jak myślisz od czego ona to ma, jeśli nie od nałogowego pociągania gorzałki. A wuefiara Strehl co macała dziewczyny, trzeźwa była wtedy czy pijana? Rzeczywistość w Gimnazjum nr 1 wygląda nieco inaczej niż piszesz i można przekonać się o tym nawet po kilku miesiącach styczności z tym środowiskiem. Zdjęcia na www.gimnazjum-nr1.za.pl pokazują na co stać tych marnych oświatowców. Szkoda czasu na wkładanie uczniom do głów bzdur, że tak grono spędza prywatny czas. Takie ścierki nie powinny brać się za wychowywanie cudzych dzieci. No i uszanowania dla Pani Moniki. Dzieciaczki kpią z tych starych szmat, które jutro rano mają zamiar leżeć w kościele na rekolekcjach i udawać święte, a po południu zasiądą do obrad pijackiej rady w jakimś pubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadzam się "Rodzice i uczniowie odejdą, a my zostaniemy!" IP: *.chello.pl 20.03.07, 21:04 Dewiza Węgłowskiej (dyrektora szkoły) wyjaśnia wprost, dlaczego materiał żadnego z przedmiotów nie ma szans zostać zrealizowanym w klasie trzeciej, nawet z ograniczeniem do podstawy programowej. Jak mówiła uczennica szkoły dla TVN "uczeń w tej szkole jest NIKIM". Gimnazjum nr 1 to toksyczny folwark Gąsiorowskiej, Kwiatkowskiej, Węgłowskiej i Hartung. Nawet Albecka (mimo wielkiego oddania) jest dla tej czwórki zwykłą szkapą, na której obecnie jadą te szarobure wilczyce, a którą mają zamiar w planie awaryjnym poświęcić razem z Turską, za swoje pijackie rady pedagogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.eranet.pl 20.03.07, 21:47 Jestem absolwentką tej szkoły.Znam tych nauczycieli od dziecka,chodziłam tam przez 9latJestem zszokowana sytuacją panującą w tej szkole.Pani Monika Nowik to nauczyciel z powołania,pomagała uczniom,wspierała i interesowała się nami....Reszta nauczycieli miała nas za nic.Przetracali pieniadze z funduszu,pili na wycieczkach szkolnych,odnosili sie do uczniów z pogardą.Niektórzy bili(T.Kwiatkowska)molestowali(Strel),inni tylko wyzywali.Czy tak ma wyglądać obraz szkoły?Jaką motywacje do nauki ma młodzież po takich ekscesach?Porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos Jedynki Podłość nauczycieli Jedynki IP: *.chello.pl 21.03.07, 07:58 Ponieważ p. Monika Nowik nagłośniła wiele spraw Gimnazjum nr 1, to nauczyciele z dyrektorką bezczelnie zaczęli insynuować jej chorobę umysłową, a jej mężowi pedofilię. Rozsiewają te plotki, żeby pozbawić wiarygodności świadków ich bardzo poważnych uchybień. Jednym z nich było organizowanie na terenie szkoły zbiorowych płatnych korepetycji przez znajomego byłej dyrektorki Kwiatkowskiej - P. Andrzejkowicza. Kwiatkowska nadużywa od dłuższego czasu alkoholu i zdarza się jej uderzyć ucznia w twarz lub głowę. Od lat mściła się na pani Monice za organizowanie zajęć nieodpłatnych, które pozbawiły P. Andrzejkowicza chętnych na jego zajęcia. Dawniej zajęcia Andrzejkowicza odbywały się popołudniami w tygodniu. W tym roku w soboty prowadzą je- Kwiatkowska z Grabowską, dla uczniów spoza Jedynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Ale zenada IP: *.eranet.pl 21.03.07, 19:33 Zenada, zenada, zenada.... To grono pedagogiczne nalezy wystrzelic w kosmos. Dyrektorka jest ostatnim tlukiem. Poziom szkoly siegnal dna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Kosmos jest już wystarczający zaśmiecony IP: *.chello.pl 23.03.07, 13:34 Prędzej, czy później zapiją się te meliniary w swojej kańciapie za kuchnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Bulwers w Głąbonazjum nr 1 w Gdańsku IP: *.chello.pl 23.03.07, 22:15 My pracownicy Głąbonazjum czujem się pobulwersowani, tem, że nam ni wolno chlać wódy w pabach. To nam ogranicza prawa konstytucyjne i pozwiem naczylnego gazety FACK do sóndu. Matylda Wunglikowska i 36-ciu nauczycieli (tych co tam było i wóde z nią piło) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUPI Powiedzmy szczerze głupia szkoła IP: *.chello.pl 04.04.07, 20:48 Jestem tą szkołą rozczarowany i nie polecam nikomu. Nauczyciele jacyś szurnięci. Ciągle gadają o nauczycielce która nie chciała już z nimi pracować. Myślą że wszystkich to obchodzi. Oprócz tego przez dwa tygodnie wkółko chrzanią że im wolno pić wódkę po lekcjach bo są pełnoletni. Chodzi o takie zdjęcia w gazecie jak ich nakryli na balandze w knajpie. Ta nauczycielka zadzwoniła po reporterów jak ją zmuszali do upicia się na radzie pedagogicznej w knajpie. Oni nam mówią że było inaczej bo razem pili i świetnie się bawili. Nie wiedzą dlaczego ona ma do nich pretensje. Czy to nie jest chore? Co nas to obchodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica swietna szkola IP: *.chello.pl 06.04.07, 19:38 scholaris.pl/cke.jsp?id=300678_gh To ze pare wrednych osob od roku probuje zniszczyc opinie o szkole bardzo mnie dziwi, bo to swietna szkola. wyniki mowia same za siebie. swietni nauczyciele, dobra atmosfera, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Problem z pionem IP: *.chello.pl 05.06.07, 16:34 Widzę, że nie podajesz prawdy. Wyniki wyglądają inaczej. miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,3977770.html Nauczyciele trzymają u was POZIOM. Ludzie trzeźwi zachowują PION. www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=zero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica co za bzdury!!! IP: *.chello.pl 06.04.07, 19:50 znow pani monika zaczela pisac glupoty - nikt z uczniow o pani nie chce tu pamietac!!! nauczyciele prowadza lekcje i nikt o pani nie wspomina!!! niech pani wreszcie przestanie klamac!!!!!!!! i tak nie uda sie pani zniszczyc tej szkoly, chociaz tak bardzo sie pani stara, ten artykul w fakcie - zenada. kto normalny w to uwierzy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 06.04.07, 20:05 a co kogo obchodzi co nauczyciele robią po pracy. mi się te zdjęcia podobają. fajni są, potrafią sie bawić. znowi Wilkoń i Nowik zaczynają szaleć bo rekrutacja sie zbliza. to naprawdę świetna szkoła!! nie wierzcie oszustom i wyłudzaczom kasy - oni próbuja zniszczyc naszą szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Świetni pijacy IP: *.chello.pl 05.06.07, 16:42 Nauczycieslkie szumowiny wychowują jak pić. BRAWA DLA KURATORA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 06.04.07, 20:06 scholaris.pl/cke.jsp?id=300678_gh maja swietne wyniki. co za bzdury tu ludzie piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Nie kłam. Inne szkoły są w czołówce. IP: *.chello.pl 05.06.07, 16:44 miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,3977770.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Super Szkoła - Wysoki Poziom Nauczania IP: *.chello.pl 06.04.07, 20:57 Znów te bzdury i kłamstwa o gimn nr 1. Ten pan chyba nigdy sie nie znudzi. Co za mściwy palant. I pazerny - bo próbuje wyłudzic kasę, z czym sie nawet nie kryje na tej swojej Toksycznej stronie. Ciekawe czy nauczyciele których prywatne zdjęcia z tam umieścił pozwą go za to. Powinni. Tak naprawdę, to jest świetna szkoła. Rok temu była na 3 miejscu rankingu 3- miejskich gimnazjów Wyborczej, w tym roku tez pod względem wyników testów jest w czołówce. Pod względem bezpieczeństwa i porządku to chyba najlepsze gimnazjum w 3-mieście. Wystarczy popytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń III E O gimnazjum nr 1 z gdańska IP: *.chello.pl 07.04.07, 13:29 Panią Monikę Nowik nauczyciela przez wielkie N zastępuje stara wiedźma Międlar z 23 Gimnazjum. Nie potrafi tłumaczyć. Nie przerobila z nami żadnego testu! Na lekcji wszyscy rozmawiają. Kółka matematycznego NIE MA chociaż na gazetce jest napisane, że prowadzi je Grabowska. To taka głupia krowa, która razem z pijaczką Kwiatkowską gnębila Panią Nowik. Międlar ciągle woła do nas na lekcji "Halo tu jestem. Słyszycie mnie?". I tak nikt tej baby nie słucha, bo opowiada, a to o śmierci matki, a to o wnukach, czyli o rzeczach, które są nudne i nikogo nie obchodzą. Ta Międlar przed naszą koleżanką z klasy zamyka drzwi na klucz od wewnątrz sali, żeby nie mogla wejść na lekcję kiedy się spóźni. Ciekawe co będzie jak taki klucz sie złamie??? Kto przyjdzie do nas, gdy będziemy siedzieć w sali 31. Śpiąca Mejer nawet nie zauważy, że jej sala jest zajęta. :) Dawniej mieliśmy lekcje w sali 19. To była prawdziwa sala matematyczna z prawdziwym nauczycielem, czyli Panią Moniką Nowik. Ostatnio pytaliśmy Międlar dlaczego już się tam nie uczymy, to powiedziała, że 19 jest salą lingwistyczną. BZDURA!!!!!!!!!!!! Gdyby nie dodatkowe lekcje bałbym się iść na egzamin. Gimnazjum nr 1 to naprawdę niebezpieczne miejsce. W mojej klasie jest kilku durni, którzy nawet próbowali poparzyć twarz jednemu chłopakowi. Karpińska zrobiła wychowaczą lekcję na ten temat, a oni urządzili sobie kpiny oczywiście z osoby, której starano się wyrządzić krzywdę. Polskiego uczy nas zboczona baba Hartung. Raz fiksowała na lekcji o słowie "pała", które było w wierszu. Chodziło o to, że ktoś pała jakimś uczuciem, a ona przerwała czytanie wiersza i calą godzine nawijała, że jej synom słowo "pała" kojarzy sie z wiadomo czym. A w tych świniach na zdjęciu ubrana jest nauczycielka wuefu. Lesba, która lubi opowiadać świńskie kawały i podgląda dziewczyny jak się przebierają na wuef! Nauczyciele od wuefu chleja równo wódę. Tak samo robi pedagog. Czyli brudny obrzydliwy babsztyl, który kiedyś był dyrektorem tej szkoły. Wstydze się, że kończe własnie takie gimnazjum. Nikomu nie polecam, chyba, ze ktoś chce byc absolwentem GŁĄBONAZJUM, bo to prawdziwa nazwa Gimnazjum nr 1. Jedynka to dobre miejsce jedynie dla tumanów- czyli dzieci nauczycieli.Tym stawia się same piątki i szóstki nawet jesli są tak debilni jak Alicja Lisius, córka krowy od biologi.Ona sprzedaje pytania na sprawdziany i ma przy tym wzorowe zachowanie! Myślę, że to ona pisała źle o Pani Monice. Jej matka siedzi zapita na jednym ze zdjęć, a na jej nogach leży wuefista. To taka malowana lala z doklejonymi paznokciami, która lubi facetów i lubi te sprawy. Jej córka ma chody w szkole i dlatego chwali jak jej dobrze. Dla Pani Moniki Nowik uczniowie mają szacunek. Cieszymy się, że wygrywa sprawy, a podła Węgłowska pójdzie do więzienia za mobbing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń III E POZIOM DNA "Moje imperium" to potwierdza! IP: *.chello.pl 07.04.07, 13:35 We wtorek 3 kwietnia tego roku chore nauczycielki z Gimnazjum nr 1 rozdawały nam na przerwach gazetę "Twoje imperium" ze zdjęciami Pani Moniki Nowik. Śmiały się, że jest wariatką bo opowiada dziennikarzom, że jest piosenkarką. Nie wiem dlaczego zdjęcia Pani Moniki znalazły się przy życiorysie piosenkarki, ale to co zrobiły nauczycielki świadczy najlepiej jaki poziom ma gimnazjum nr 1. Powiem w skrócie, to poziom DNA. Ta szkoła jest chora na zawiść. Nauczyciele strasznie nienawidzą Pani Moniki Nowik, bo jest od nich LEPSZA i my uczniowie BARDZO JĄ LUBIMY. Część z nas spotka się z nią w szkole średniej, ale nie będę zdradzał szczegółów. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony powodzenia w szkole średniej - dla świrów IP: *.chello.pl 07.04.07, 23:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubiler srebrne bransoletki IP: *.chello.pl 07.04.07, 23:14 Przemoc psychiczna i fizyczna, korupcja, molestowanie, to wystarcza aby kilka osób szykowało na przegubach miejsce na dwie srebrne bransoletki połączone łańcuszkiem. Za cały burdel w Gimnazjum nr 1 odpowiada dyrektor. Więc on pierwszy będzie mierzyć tę biżuterię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: srebrne bransoletki IP: 217.116.101.* 08.04.07, 18:42 dyrektor,anita itd prawie wszystkie posty pisze ta sama osoba, wyswietlaja sie dane komputera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito zdjęcia z libacji alkoholowych IP: *.chello.pl 08.04.07, 19:05 A tu wyświetlają się zdjęcia z nauczycielskich libacji alkoholowych w Gimnazjum nr 1 w Gdańsku: gimnazjum-nr1.za.pl/?s=pijanstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: zdjęcia z libacji alkoholowych IP: 217.116.101.* 08.04.07, 19:23 zal Ci. Nie za twoje pieniadze i w czasie wolnym od lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito Pijaństwo jest pijaństwem IP: *.chello.pl 08.04.07, 19:27 Dasz głowę, że nie piją podczas lekcji? Od niektórych czuć wódkę i w dzień powszedni podczas godzin pracy! Jak to wytłumaczysz? gimnazjum-nr1.za.pl/?s=pijanstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony a kłamstwo powtórzone 100 razy nadal jest kłamstwe IP: *.chello.pl 08.04.07, 19:53 ty myslisz że gdyby to była prawda to uczniowie i rodzice nic by nie zrobili? za kogo masz rodziców posyłających tam dzieci. obrazasz nauczycieli, obrazasz rodziców, obrażasz inteligencję internautów "faktami" ze strony "toksyczna". wystarczy popatrzec na tamte filmiki, "forum" ... ta strona jest dla niemyślących kretynów, albo dla spragnionych absurdalnej rozrywki, rany co za świr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito Picie wódki w szkole IP: *.chello.pl 08.04.07, 20:12 gimnazjum-nr1.za.pl/?s=pijanstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strehl Grajewska wyciągaj piwo! IP: *.chello.pl 08.04.07, 20:13 gimnazjum-nr1.za.pl/?s=pijanstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ałtor Re: Picie wódki w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:30 U mnie też pili wódę w szkole. Na matmie. Nauczycielka nie zauważyła butelki na ławce xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia pani Albecka IP: *.chello.pl 14.04.07, 10:03 Pani Joanno tak się mówi o pani: "Joanna Albecka piła toast na cześć Lenina, a teraz gdy się wszystko wydało, bardzo się złości. Ta pani już nie jest życzliwym człowiekem. Może nigdy nim nie była. Zostając zastępcą Węgłowskiej zrzuciła maskę miłej nauczycielki i z całą odpowiedzialnością zaczęła uczestniczyć w patologiach morderczej trójcy "Gąsiorowska, Kwiatkowska i Węgłowska". Fioletowe ubrania Joanny Albeckiej zaczynają upodabniać ją do denaturatowej Róży, podobnie oschłe podejście do dzieci i opowiadanie im, że lanie wódki po lekcjach w gardła nauczycielskie to nic złego." Pani Joanno niech pani otrząśnie się z amoku i czym prędzej ucieka z patologii, w którą pani ślepo brnie. Lubiła pani uczyć. To co pani teraz robi nie może pani dawać satysfakcji. Niech pani dla kilku groszy nie marnuje swojej przyszłości. Ma pani prawo odciąć się od poczynań tych wykolejonych dyrektorek. Czy pani chce za 10 lat wyglądać jak któraś z nich? Od czego trzęsą się im ręce? To nałogowe alkoholiczki, śmieszne i obrzydliwe w oczach środowiska. One wykorzystują panią po to, by za kilka lat cieszyć się, że zniszczyły kolejnego człowieka. Pracuje pani na podłych dręczycieli dzieci i powoli zatraca całą swoją dawną osobowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Zapijaczona szumowina! IP: *.chello.pl 05.06.07, 16:23 Zapijaczona szumowina rząda podwyżek. Nawet alkohol piją za państwowe pieniądze! Czy oprócz "świntuszenia" to towarzystwo zwyrodnialców uczy czegoś? Pijany nauczyciel nie ma wiele mądrego do powiedzenia. Rodzicu martw się o swoje dziecko sam. Brawa dla kuratoratora! www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=pijanstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec kwiatkowska niech boksuje się gdzie indziej IP: *.chello.pl 05.06.07, 16:55 Ta kwiatkowska co bije uczniów w twarz niech się zapisze do klubu. Powodzenia! www.boxingforum.pl/viewtopic.php?t=3567 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Zlikwidować taką szkołę IP: *.chello.pl 05.06.07, 17:02 Taką szkołę powinno się zamknąć. Dyrektorkę posłać na kilkuletnią odsiadkę a nauczycieli pozbawić praw do wykonywania zawodu, szczególnie tą pięściarę kwiatkowską i świńskiego zboczeńca! www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=pijanstwo www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=zero www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=media/_14 www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=media/_17 www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=media/_09 www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=media/_08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczycielka -wlkp Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.asta-net.com.pl 06.06.07, 16:52 Weszłam na to forum przypadkiem i jestem zbulwersowana. Współczuję wszystkim nauczycielom. Dlaczego Wy nie domagacie się usunięcia z netu waszych prywatnych fotek, które przekłamują rzeczywistość. Wszystkie szkoły organizują wyjazdowe RADY SZKOLENIOWE. Rady nie trwają 24 godziny, w czasie wolnym nauczyciele mają prawo zrelaksować się i odprężyć. Takie fotki ma chyba każdy nauczyciel w Polsce, nie są ani nieprzyzwoite , ani kompromitujące. Ludzie się zwyczajnie trochę wygłupiają i tak wyglądają wszystkie spotkania integracyjne każdej grupy zawodowej. Komentarze, którymi opatrzono fotki są naciągane i wstrętne. Dlaczego nie domagacie się usunięcia z forum postów zawierających wasze nazwiska i identyfikacji autorów obraźliwych postów. Nikt nie ma prawa posługiwać się waszymi prywatnymi danymi. Dlaczego się nie bronicie i pozwalacie na szkalowanie waszej szkoły? Naprawdę WAM bardzo współczuję. Rozumiem ,ze inspiratorka tej afery mogła się poczuć dotknięta jakimś nieprzemyślanym zachowaniem, ale od tego są Sądy Pracy. To podłe i wstrętne,że ktoś chory z nienawiści wykorzystuje prywatne fotki swoich współpracowników i publikuje je w necie. Jestem w szoku....nie mogę uwierzyć,że ktoś ma odwagę tak was szkalować. Wychodzi na to,że w waszym gimnazjum tylko jedna osoba jest porządna , a reszta to jacyś pijacy,przestępcy i idioci? Nikt normalny w to nie uwierzy. Proszę WAS...jako nauczycielka-domagajcie się usunięcia tych postów i fotek, to szkodzi nie tylko WAM , ale wszystkim nauczycielom w Polsce. Za parę dni mamy RADE wyjazdową- zaczynam się bać,ze jakaś dobra dusza sfotografuje mnie ze szklanką soku bądź piwa w dłoni, a za parę miesięcy zobaczę tę fotkę w necie...z komentarzem,że jestem alkoholiczką. Pozdrawiam WAS i współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Rynsztok pijacki IP: *.chello.pl 07.06.07, 23:56 Nie tłumacz się rynsztoku nauczycielski. Jeśli tak bardzo lubisz się odprężać przy kielichu zmień pracę. Mi nie odpowiada, że tacy ludzie pracują w szkołach i jeszcze domagają się podwyżek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Też popierasz molestowanie? IP: *.chello.pl 08.06.07, 00:00 Pijak pijaka rozumie i mu współczuje. Ciekawe babo czy też molestujesz dzieci tak jak ten tłumok w świńskiej koszuli? Też to rozumiesz i pochwalasz, rynsztoku? Współczuć należy jedynie uczniom poszkodowanym przez te pijane i zwyrodniałe komunistyczne krowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiara Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 21:18 dziekuje za slowa otuchy i zrozumienia z Pani strony. Nie tak prosto sie bronic przed kims jesli ten ktos jest nie uchwytny i uxcieka sie do braku podpisanie sie pod tymi wszystkimi swinstwami... Jak na razie to My musimy sie tlumacszyc z urojonych oskarzzen tej Pani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy ojciec Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 11.06.07, 20:56 Do wirtualnego ojca , bo tylko takim pan jest panie Wilkoń. Napewno tylko ojcem tych wszystkich łgarstw a pani Monika ich matką.Obydwoje coraz bardziej jesteście godni politowania.Życzę tyle zdrowia ,ile w tym co mówicie i piszecie jest prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jabco Zdjęcia nie kłamią IP: *.chello.pl 13.06.07, 10:29 a poza tym jest też opinia uczniów o tej niby dobrej szkole i aktualne, złe wyniki z egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Zdjęcia nie kłamią IP: *.chello.pl 13.06.07, 18:05 na zdjeciach nie ma nic zlego. to co robi wilkon i nowik to podlosc. wyniki egzaminu sa bardzo dobre - jak co roku zreszta. znacznie powyzej sredniej dla miasta i wojewodztwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy ojciec Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 13.06.07, 19:49 Zdjęcia nie kłamią? tak jak nie kłamie para Wilkoń , Nowik. Na tych zdjęciach była p. Nowik i ją "wyretuszowano", szkoda , ładnie tam wyglądała , uśmiechnięta i rozbawiona. W tym czasie nie znała jeszcze pana Wilkonia.Obok niej również uśmiechnięty był jej mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzeszczanin Zdjęcia z pijaństwa na radach pedagogicznych IP: *.chello.pl 14.06.07, 09:03 Moje dziecko kończy w tym roku szkołę i wiem najlepiej jak wypadły wyniki z egzaminu. Ci którzy nie mieli korepetycji oscylują w granicy najwyżej 50%. To jest zły wynik. Sądzę, że za nazwą "prawdziwy ojcec" kryje się jakaś zakompleksiona nauczycielka, cierpiąca na brak mężczyzny. To jasne, że zdjęcia nie kłamią. Ponadto o wysokim poziomie chamstwa nauczycielskiego świadczy ubiór pani od gimnastyki i jej zwyrodniałe odezwania do uczennic oraz wpisy atakujące panią Nowik. Żaden rodzic nie ma powodu krytykować dobrego pedagoga jakim jest pani Nowik. Robicie to wy nauczycielki z Gimnazjum nr 1. www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=pijanstwo Czy ten nowy konserwator, który nie ma nawet bluzy na sobie, to syn pedagog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: Zdjęcia z pijaństwa na radach pedagogicznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:10 Wilkoń- dobrze się bawisz? kaftanik nie ciśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany Duży problem gimnazjum nr 1 IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:35 Poważnym problemem waszej szkoły jest nieodpowiedzialna dyrekcja oraz prymitywne grono pedagogiczne. Moja żona jest po czterdziestce, uczy wychowania fizycznego i nie mogę sobie wyobrazić żeby stanęła na krześle w obecności dyrektora, po to, żeby zrobić z siebie klowna. Wątpię aby dyrektorka żony zorganizowała taką radę pedagogiczną, podczas której, nauczyciele pijąc alkohol straciliby nad sobą kontrolę. Obrazki świń, uprawiających seks, na bluzie nauczycielki ośmieszają nie tylko tą pijaną ofiarę losu ale przede wszystkim was, że pozwoliliście zrobić z siebie dosłownie szmaty tylko po to, aby zboczona dyrektorka zrelaksowała się obserwując to widowisko. Gratuluję tupetu w obrażaniu ludzi, którzy w sposób normalny reagują oburzeniem na to, co sobą prezentujecie. Nikt z was nie powinien dłużej wykonywać odpowiedzialnego zawodu, polegającego na nauczaniu i wychowywaniu cudzych dzieci. Jakim wzorcem dla młodego człowieka jest pijane grono pedagogiczne, które nie ma żadnych hamulców i zamiast przeprosić za swoją nieodpowiedzialność, twierdzi, że na zdjęciach nie ma niczego złego? Tak zabawiają się ludzie stoczeni, którym nie powierza się wychowania obcych dzieci. Zastanówcie się nad sobą i nie kompromitujcie reszty nauczycieli, którzy harują na swoją pozycję zawodową i starają się o godziwe wynagrodzenie. Wasza dyrektorka powinna podać się do dymisji, bo po pierwsze nie potrafi zapanować nad swoimi żądzami, a po drugie nie umie budować pozytywnych relacji pomiędzy wami, napuszczając jednych na drugich, żebyście się wzajemnie zażerali. Każdy z was chce zabłysnąć przed prymitywną dyrekcją sięgając coraz głębiej dna. W taką mieliznę prowadzicie za sobą uczniów, którzy coraz częściej sięgają w waszej szkole po narkotyki i alkohol. Macie wiele problemów, których nie rozwiążecie bez normalnego szefa. Z waszą szkołą będzie z każdym rokiem coraz gorzej i to nie tylko pod względem wyników nauczania. Swoją lekkomyślnością i głupotą dążycie do wielkiego nieszczęścia, jakie wisi nad wami od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: Duży problem gimnazjum nr 1 IP: *.chello.pl 16.06.07, 18:17 oj strasznie musi ten kaftanik cisnąć. nie osmieszaj sie pseudofilozoficznymi wywodami, zenujace jest to co robisz, piszesz ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonsai kazdy widzi ci chce IP: *.chello.pl 16.06.07, 18:42 jak ktos podpisze zdjecie - pijany - to znaczy ze ten ktos jest pijany? jak podpisze pedofil - czy to o czyms przesądza? smieszne to co robi autor toksycznej szkoly, po prostu zenujace i tak wlasnie ta strona jest odbierana przez myslacych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy ojciec Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 15.06.07, 07:50 Panie Wilkoń ,tyle zdrowia ile szczerości i prawdy w tym zatroskaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie dziwię się... Narkotyki w szkole i agresja IP: *.chello.pl 15.06.07, 10:06 To bardzo smutne, że coraz więcej dzieciaków uczących się w Gimnazjum nr 1 w Gdańsku szuka rozwiązania swoich problemów w narkotykach. Była komunistyczna dyrektorka, sprawująca od kilkunastu lat funkcję pedagoga, na pewno nie jest w stanie zrozumieć młodzieży. Nie umie poradzić sobie ze swoimi nałogami, więc nie może być oparciem dla kogokolwiek. Od tego roku szkolnego ma natomiast swoją pomocnicę w emerytce psychologu. Obie panie blokują etat osobie, która bezwzględnie jest potrzebna w gimnazjum! Dymisja dyrektora i wymiana znacznej części wykolejonego grona pedagogicznego jest nieunikniona, aby szkoła przestała szkodzić uczęszczającej tam młodzieży. Im dłużej odwleka to się w czasie, tym smutniejszy jest los dzieciaków, którym te nauczycielki zmarnowały na starcie życie. Nic nie pomoże sztuczna opieka po fakcie, gdy krzywda się stała. Gdzie byli wychowawcy, pedagog i psycholog, kiedy uczeń był dręczony i odrzucany przez środowisko? Uczniowie już w ubiegłym roku szkolnym mówili o myślach samobójczych na skutek poniżeń jakich doznawali ze strony byłych i obecnych dyrektorek oraz swoich nauczycieli. Rodzice pisali na ten temat pisma. www.gimnazjum-nr1.za.pl/?s=zero www.gimnazjum-nr1.za.pl/?d=nagorna Kim jest pedagog, opowiedziała nauczycielka Pani Richter: www.gimnazjum-nr1.za.pl/?d=richter Nie da się ukryć prawdy, że im dłużej panoszycie się w szkole, tym macie coraz gorsze wyniki w rankingach i coraz więcej problemów wychowawczych. Nie reagujecie na przemoc (np. Kwiatkowska), bo same ją stosujecie! Przemoc uczniowska wynika w waszej szkole głównie z nieodpowiedniego zachowania kilku nauczycieli, którym w widoczny sposób sprawia przyjemność nieustanne poniżanie uczniów. Np., ile czasu można spokojnie słuchać od obrzydliwej polonistki porównań własnej inteligencji z możliwościami jej psa, który podobno przewyższa intelektualnie gimnazjalistę? Skoro szkoda jej czasu na przerabianie lektur z tak "denną młodzieżą", może zmieni w końcu pracę na coś w czym się sprawdza doskonale, np. szkolenie psów, żeby były tak mądre jak jej własny. Zatrudnię ją pierwsza, bo mój posokowiec bawarski, przeradza się w gnuśnego śpiocha i nie chce bawić się z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie dziwię się Tępieni nauczyciele IP: *.chello.pl 15.06.07, 12:08 Nauczycielki, które uczciwie wykonują swoją pracę i dają z siebie wszystko są zaszczuwane przez gromadę tych wykolejonych starych komunistek. Będzie to trwać tak długo, dopóki nadzór nad szkołami w Gdańsku będą sprawować równie głupie czerwone świnie, córki volsdeutschów lub sowieckich żołdaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwię się Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 15.06.07, 11:51 że tak długo i "bezinteresownie" walczy pan o "biednych uczniów" a ich bawi ta pana wojenka , że działa w imieniu rodziców , mimo że o to nie proszą.A szfem to najlepiej zająć się swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fille_irresistible Moja klasa ma problem IP: *.chello.pl 16.06.07, 09:10 Wypadliśmy źle z testów, a byliśmy klasą dziennikarską, podobno najlepszą. Mamy problem z wyborem szkoły. Musieliśmy zmieniać, bo było mało punktów z egzaminu. W czwartek zakończenie, a nauczyciele nie przerobili z nami książek do końca. Czy trzeba to zrobić samemu? Nareszcie wolność od toksycznej szkoły i tej okropnej kwiatkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia G. ;] Re: Moja klasa ma problem IP: *.zab.nat.hnet.pl 22.06.07, 12:24 na wstępie autora tekstu zamieszczonego powyżej chciałabym zapytać - czy masz ze sobą jakiś problem człowieku? udowadniasz to podszywając się podemnie. a zważając na to, że ja niestety tego artukułu nie pisałam chciałam Cię serdecznie pozdrowić i pogratulować głupoty. ;] a post jest totalnie bez sensu i czytając go naprawdę mi szkoda osoby, która go napisała. tym razem naprawdę - fille_irresistible. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia G. ;] Re: Moja klasa ma problem IP: *.zab.nat.hnet.pl 22.06.07, 12:30 i jeszcze jedno. to takie żałosne, że nawet nie pomyślałeś/ałaś o tym, że przy nicku pojawi się z kąd masz internet. więc drogie dziecko chello.pl jeszcze raz pragnę Ci złożyć najszczersze kondolencje. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fille_irresistible masz rację IP: *.chello.pl 22.06.07, 22:25 Śmieszna nauczycielko masz rację. Ja jeszcze nie jestem dorosłą osobą w przeciwieństwie do ciebie. Wczoraj skończyłam toksyczną szkołę, a na świadectwie miałam dzisiejszą datę. Szkoła ma szczęście, że chociaż w moich ocenach nie było błędów. Jak na nauczycielkę robisz znacznie więcej błędów ode mnie. To dopiero jest żałosne dorosła kobieto z zab.nat.hnet.pl Szczerze się z ciebie śmieję. Nastolatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarra Re: Moja klasa ma problem IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.16, 12:46 To Nowikowa pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to nieprwada Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 12.09.07, 12:29 Normalnie żal mi was ludzie . Jak wam sie nie podoba to po co wysyłacie tak dzieci . Macie problemy . Ja włąśnie uczęszczam do tej szkoły i uważam że jest taka sama jak inne. Są czasem problemy ale to normalne .Ii to chamstwo i wszytko to nie wina szkoły tylko uczniów. Pokażą wam zdjęcie z przed 10 lat i kurde wszyscy sie nabierają, tak samo jak ta nauczycielka wszyscy sie tak przerazili tym jak była w rozmowy w toku a może nie widzieliście jak ściemniała ? Śmiała sie i wogóle zamiast płakać . Jakieś urojenia ma i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość_21 Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: *.chello.pl 05.11.07, 14:00 Chodziłem do tej szkoły... niestety to co tam przezyłem to były najgorsze lata mojej nauki! Nauczyciele (nie wszyscy) wulgarnie odzywali się do uczniów, ponizali a nawet bili - byłem swiadkiem takich incydebtów. Tam się uczeń nie liczył no chyba że byl z bogatej rodziny to co innego. nie chce nikogo osądzac bo ja od tego nie jestem ale mam nadzieje że ci nauczyciele beda cierpieć przy swojej smierci za to co zrobili, robią i beda robić dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patka Re: Uwaga! Toksyczna Szkoła, Gimnazjum nr 1 w Gda IP: 87.239.199.* 11.11.07, 00:48 tak tak tez tak mysle chodzilam tam XD ALE jak narazie to zaprszam na: allegro.pl/show_item.php?item=266587188 Odpowiedz Link Zgłoś