Gość: anglistka Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.smk.gda.pl 05.09.03, 14:25 To poprostu straszne.Jestem nauczycielem w jednym z gimnazjów. Zwykle bywa tak że nauczyciel jest zdany na samego siebie. Dyrekcja umywa ręce, nie chce słyszeć o problemach-lepiej nie nagłaśniać ich bo wtedy placówka traci renomę- a przecież idący ma decydujący wpływ na to ilu uczniów wybierze daną szkołę jakomiejsce nauki.Szkoła o złej opinni jest na przegranej pozycji.W szkole w której pracuje wprost usłyszeliśmy,że jeśli nie radzimy sobie z klasą to nasza wina. Nie wolno nam osdylać uczniów do dyrekcji ani do pedagoga-bo odebrane jest to jako objaw naszej słabosci.Nie wolno nam odreagowac bo uczniowie dobrze znaja prawa nauczyciela!Ignoranckie odzywki w stylu -"i co..., i tak nic pani mi nie może mi zrobic" są w gimnazjum dość częste.Prawde powiedziawszy nie ma jak odreagować.Ot taka walka z wiatrakami... przydałyby sie kamery w klasach bo naprawdę zawód nauczyciela staje sie niebezpieczny . Odpowiedz Link Zgłoś
3city Kurcze, facet do końca ich krył... 05.09.03, 15:11 pewnie był tak zastraszony. No cóż, w szkole nauczycieli nie uczą jak reagować na agresję i chamstwo. A tego ostatniego jest coraz więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darczak Re: Kurcze, facet do końca ich krył... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 15:44 Dużo się mówi i rożważa temat, że nauczyciel sobie nie radził w szkole, "nie radził sobie z klasą", a problem jest zupełnie inny, to ci uczniowie - sprawcy, nie radzą sobie ze szkołą, nie radza z nauczaniem. Bo jeśli nawet nauczyciel nie jest stanowczy i wymagający to ich zadanie jako uczniów w szkole jest zgoła inne i nic nie usprawiedliwie tekiego zachowania. Gdzie jest prawo i konsekwencje? wychowujemy zbrodniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABAII Re: Kurcze, facet do końca ich krył... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 21:03 winny jest ten, kto zrobił, a nie ofiara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Kurcze, facet do końca ich krył... IP: 194.181.60.* 05.09.03, 16:13 Cała ta historia jest szokująca. I zachowanie uczniów i reakcja nauczyciela na ich zachowanie (czy raczej jej brak). Jednak to co mną wstrząsneło chyba najbardziej to zachowanie rodziców. Dopóki rodzice będą bronić swoje rozbisurmanione potomstwo nie będzie dobrze. To rodzice w ogromnym stopniu są odpowiedzialni za taką sytuację! Jak można usprawiedliwiać zwierzęce zachowania i w tym Bogu ducha winnym nauczycielu widzieć przyczynę takiego stanu rzeczy!!!! Że ze wstydu się nie spalili to jest to dla mnie niepojęte! Mój tata zawsze mi powtarzał:"Pamiętaj w sporze ty i nauczyciel, zawsze stanę po stronie nauczyciela". To oznaczało, że na dzień dobry daje kredyt zaufania pedagogowi. I to było mądre. W różnego rodzaju sporach łatwiej stanąć po stronie dziecka (bo się je kocha i nie pozwoli skrzywdzić). Trudniej być obiektywnym. Może jednak powinno się karać rodziców za złe wychowanie swoich dzieci? ...........Na pewno powinno się tak robić...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.1.* 05.09.03, 16:28 Chcieliście wolności to ją macie. Za czasów PRL-u takie debile byłyby natychmiast przez nauczyciela rozsmarowane na ścianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ukk Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.softax.pl 05.09.03, 17:22 Gość portalu: Janek napisał(a): > Chcieliście wolności to ją macie. Za czasów PRL-u takie > debile byłyby natychmiast przez nauczyciela rozsmarowane > na ścianie. Chodziłem do szkoły za czasów PRLu. Zakładania kosza na główę nie było ale lekcje na których część towarzystwa grała w karty a nauczycielce mówiła by się odpierdoliła i owszem. Dyrekcja zachowywała się jak teraz - jeśli sobie pani nie radzi to może nie powinna pani tu pracować? A, chodził ze mną do klasy człowiek który skończył podstawówkę nie umiejąc czytać. Żadnej klasy nie repetował, chodziło o to by jak najszybciej przeleciał i by nie trafił przynajmniej do młodszych... Odpowiedz Link Zgłoś
mdzierbuk Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr 05.09.03, 16:39 podobno jestem po liceum, gdzie trafia porzadna mlodziez ale jakbym dopadla to gnojarstwo to bym ich golymi rekami zabila.... po prostu az sie prosza zeby solidnie im jebnac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gekonik Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: 212.244.40.* 05.09.03, 16:42 polskie prawo znowu okazuje sie bezsensownym zbiorem paragrafow i ustaw.On sie bal bo ma mame,z ktora mieszka,chcial dobrze dla dzieciakow(bo tylko tak mozna ich nazwac) a bal sie zwolnienia,bal sie oskarzeniea,i niestety byl pechowcem w pechowej szkole,z pechowa ,durna,glupia,dyrektora(cyt"bo to taka klasa")a ja mowie..bo to taka dyrektorka...k%$#@rwa jedna.Ona siedzie 20 lat na stolku i sie mardzy o zrobila profesora albo magistra 20 lat temu,a podejscie do dzieci sie zmienia z roku na rok. Jest jeszcze inny powod dlaczego osodzam prawo.Skoro maja ich oskarzyc z prytanego oskrazenia nauczyciela bonie jest on "strozem prawa"..to my wszyscy umiejacy czytac i pisac...powinnysmy im dziekowac...a nie gnebic.A pier$##i politycy majacy samej diety ze 2000 (tyle co ten nauczyciel pensje),powinni te prawo zmienic, a nie byc "glupio aktywni" tylko po to aby uttrzymac sie na stolku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok_Wawelski Nauczyciel ma być dobrym nauczycielem, a nie karateką. IP: *.n4u.krakow.pl / 192.168.0.* 05.09.03, 17:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stena.t. Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 19:24 Miał Pan pecha, że trafił na takie bestie. Rodzice tych młodych ludzi ponieśli klęskę wychowawczą - wychowali potworów. Ucieszyła mnie wiadomość, że uczy Pan teraz w liceum, ponieważ uczy się tam inna młodzież, która ma określone wzorce moralne wyniesione z domu. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.chodakow.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 20:08 Cała ta klasa z toruńskiego technikum to po prostu bydło i chołota!!!Powinni zamiatać ulice, albo przewracać gnój na polu!!!Nadają się tylko do chlania, orgii, oraz słuchania rapu i hip-hopu!To po prostu menele, żule i prymitywy!!!Ch...im w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 03:37 nie uwazasz, ze nadaja sie takze do sluchania techno i praktyk satanistycznych, nie mowiac juz o polowaniach na zydkow i czarnuchow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.torun.mm.pl 05.09.03, 20:32 To co się zdarzyło jest karygodne. Ale czy to jest wina tylko uczniów ( bydlaków moim zdaniem )? Jaka jest reakcja ich rodziców ? Przecież oni uważaja że wszyscy sa winni tylko nie ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALNY Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.proxy.aol.com 06.09.03, 22:01 No coz nauka jest za darmo, nic rodzicow nie kosztuje. Mozna przychodzic do szkoly rozrabiac i przeszkadzac innym w nauce. Wszyscy uczniowie, ktorzy sie sprzeniewierzyli a chca chca sie nadal uczyc POWINNI ZA NAUKE SLONO PLACIC i to powinno stac sie regula. Wtedy by docenili co stracili. Dla rodzicow bylaby to nauczka, zeby intersowac sie bardziej wychowaniem swoich potomkow, bo za zaniedbania przyjdzie im placic. Pieniadze uzyskane w ten sposob przeznaczyc na stypendia dla wybitnych uczniow. Uderzenia po kieszeni bedzie bolalo i wtedy rozwydrzeni rodzice i ich pociechy zaczna myslec inaczej. Obwinianie nauczyciela, swiadczy o braku cywilizacji tak w dyrekcji jak i wypowiadajacych sie na tym forum. Anglista to nie wykidajlo z burdelu. Nauczyciel ma przekazywac posiadana wiedze a nie walczyc z mlodocianymi oprychami, ktorym brakuje oglady- a to sie WYNOSI Z DOMU. Gość portalu: Wojtek napisał(a): > To co się zdarzyło jest karygodne. > Ale czy to jest wina tylko uczniów ( bydlaków moim zdaniem )? > Jaka jest reakcja ich rodziców ? > Przecież oni uważaja że wszyscy sa winni tylko nie ich dzieci. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 04:17 kolego REALNY, mam pytanie: dlaczego akurat w tych fragmentach uzyles, ze sie wyraze z angielska, upper case? "POWINNI ZA NAUKE SLONO PLACIC" "WYNOSI Z DOMU" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK WREDNE ZNOJDORY !!! WZÓR CZERPIĄ Z MILLERA IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 23:03 JAK MA SIE TAK AROGANCKIEGO GNOJA PREMIERA JAK MILLER TO SIE NIE MA CO DZIWIC ZNOJDOROM ZE SA TAKIE BYDLAKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: WREDNE ZNOJDORY !!! WZÓR CZERPIĄ Z MILLERA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 03:19 > JAK MA SIE TAK AROGANCKIEGO GNOJA PREMIERA JAK MILLER TO SIE co ma do rzeczy gnoj premiera? > NIE MA CO DZIWIC ZNOJDOROM ZE SA TAKIE BYDLAKI przepraszam, co to znaczy "znojdorom"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eustachy Motyka Charles Bronson IP: *.asco.de / 192.168.1.* 07.09.03, 04:01 Have you seen the BEAUTIFUL series with Charles Bronson? Death Wish Death Wish 2 Death Wish 3 Death Wish 4 Charles is dead Long live CHARLES... Charlie is re-born... heading Torn... having BIG FUCKING GUN with him... magnum 44 see what happens... Eustachy Motyka z Zona Muriel pozdrawiaja MORMALNYCH POLAKOW SMIERC CHUJOM... very fuzcing soon... Adiamo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WaLker Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.espol.com.pl 07.09.03, 10:32 Mały wpierdol dla nauczyciela nie zawadzi. Jeszcze kilka takich przypadków i może Ci debilni nauczyciele zaczną traktować uczniów jak ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.proxy.aol.com 07.09.03, 16:45 Gość portalu: WaLker napisał(a): > Mały wpierdol dla nauczyciela nie zawadzi. Jeszcze kilka takich > przypadków i może Ci debilni nauczyciele zaczną traktować > uczniów jak ludzi. ---------------------------- Co ty prymitywie osiagnales dotad, by wydawac zdanie o twoich wychowawcach? Szczyl i obszczyplot. Szkoda twoich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 03:15 ty chuju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapa ?X? IP: *.bum.pl / 192.168.10.* 07.09.03, 12:58 tego typa co sie tak dal traktować nazywacie inteligentem ? a nie umie ochronic swoich 4liter !~... jak sie mozna dac tak źle traktowac łebkom z technikum ? ... ludzie nie pozwolcie sobie na robienie BRONXU ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 03:29 winne jest cale spoleczenstwo! WSZYSCY bez wyjatku przyczyniaja sie do takiej a nie innej obyczajowosci i kultury dzisiejszych czasow. to smutne, ale jestesmy czescia tego upodlonego swiata. i nie pozostaje nam nic innego jak pogodzic sie z tym, przejsc do porzadku dziennego, a nastepnego dnia, zapomniwszy o kolejnym niechlubnym incydencie, z ulga utwierdzic sie w przekonaniu o wlasnej niewinnosci, prawosci i uczciwosci, pospiesznie zastanawiajac sie co by tu jeszcze skonsumowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo007 Re: Mówi dręczony nauczyciel: Bałem się. Nie potr 08.09.03, 15:55 Gość portalu: zyczliwy napisał(a): > winne jest cale spoleczenstwo! > WSZYSCY bez wyjatku przyczyniaja sie do takiej a nie innej > obyczajowosci i kultury dzisiejszych czasow. to smutne, ale > jestesmy czescia tego upodlonego swiata. i nie pozostaje nam nic > innego jak pogodzic sie z tym, przejsc do porzadku dziennego, a > nastepnego dnia, zapomniwszy o kolejnym niechlubnym incydencie, > z ulga utwierdzic sie w przekonaniu o wlasnej niewinnosci, > prawosci i uczciwosci, pospiesznie zastanawiajac sie co by tu > jeszcze skonsumowac. Masz racje. Tyle tylko, ze nic z tego nie wynika. Nie wyedukujesz całego społeczeństwa. Zreszta inne "społeczeństwa" sa podobne. A szkołe, z trudem, ale jednak mozna zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka "nie pokazuje palcem tylko cala lapa" IP: 12.96.204.* 10.09.03, 17:48 33 lata, anglista w szkole sredniej w Toruniu, wlosy siwe, mloda twarz. Mezczyzni stanowia zdecydowana mniejszosc nauczycieli, zwlaszcza jezykow, Torun - nie metropolia, dodac wiek i wlosy- to tak jakbyscie wymienili czlowieka z imienia i nazwiska. Mysle, ze w srodowisku nauczycielskim miasta jest jednoznacznie zidentyfikowany a i wszyscy jego obecni i przyszli uczniowie tez pewnie wiedza. Jak ma dalej uczyc czlowiek niewatpliwie wrazliw Sztuka dziennnikarska to nie tylko odslanianie ale i umiejetne zaslanianie. Odpowiedz Link Zgłoś