uli1718 07.06.10, 17:17 Witam CZy mogłabym uzyskac podpowiedź, jakie niezbędne domumenty są potrzebne by obywatel Turcji mógł przyleciec do Polski na parę dni? Czy trzeba wysłac zaproszenie itp?? Serdecznie dziękuje za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yasemin4 Re: Pobyt Turka w POlsce 08.06.10, 10:37 hej, powinnaś to pytanie zadać na naszym forum forum.gazeta.pl/forum/f,35082,Polonia_w_Turcji.html ale ja Ci odpowiem, tak potrzebne jest zaproszenie, ktore musisz wyrobić w Urzędzie ds. Cudzoziemców, musisz wypełnić formularz(jego adres, imiona rodzicow, nr paszportu) dolaczyc swoje zarobki i potwierdzenie do własności mieszkania. Na zaproszenie czekasz okolo 2 tygodni, pozniej przesyłasz jemu, a on umawia się na wizyte w ambasadzie z dokumentami i zaproszeniem od Ciebie. Pozdrawiam i mam nadzieję że wszystko się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
uli1718 Pytanie do yasemin4 09.06.10, 08:13 Witam Starałam się od dawna o zaproszenie na forum .gazeta.pl/forum/f,35082,Polonia_w_Turcji.htm, ale nie dostałam odpowiedzi. Czy jest może inny sposób by się tam zalogowac?. BArdzo dziękuję za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś