Gość: kala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:39 we wtorek zdaje ustną z rosyjskiego na poziomie podstawowym. Napiszcie proszę co mieliście i jak wam poszło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maturzystka Re: USTNA Z ROSYJSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:57 Pierwszys dialog to cos o awarii samochodu, zatrzymac przejezdzajacego, przedstawic mu co sie stalo, zapytac o najblizszy auto-servis, zapytac czy cie podwiezie. Drugi to o maturze: jak sie przygotowuje do matury, jakie przedmioty zdaje na ustnej i na pisemnej, i jak sie czuje podczas egzaminu. Trzeci, oczywiscie negocjuje z kolezanka: ona chce isc na koncert, a ja sie nie zgadzam, mam zaproponowac cos innego i powiedziec dlaczego akurat moj pomysl jest lepszy. A obrazek to rodzina siedzi sobie przy grilu w ogrodzie, ciesza sie i w ogole. A pytan do obrazka to nie pamietam :) Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: USTNA Z ROSYJSKIEGO IP: 195.205.97.* 21.04.05, 19:09 rosyjskiego nikt nie zdaje tylko ty buahahahhaahaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuCia Re: USTNA Z ROSYJSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:10 no chyba nie tylko ona, wbrew pozorom jest calkiem duzo osob zdajacych ten jezyk! Ja tez go zdaje i to na rozszerzeniu i nie widze w tym nic do smiania! Jezyk jak jezyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka a jednak są ludzie, którzy zdają ten język :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:47 do eeee:wiesz, są ludzie i parapety, krzesła i taborety. Ty zapewnie nie należysz do tej pierwszej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżaga Re: USTNA Z ROSYJSKIEGO IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.05, 12:38 i jak poszło ??? ciezko?? kurcze bo ja mam stresa bo tez rozszerzony rosyjski zdaje .. a ucze sie krotko, dopiero 3 rok i niepotrzebnie zadeklarowalam rozszerzony ustny;/ boje sie topiców:( mam nadzieje ze poszło Ci dobrze i napiszesz jak tam i czy cieżkie byly zestawy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
krutikow Re: USTNA Z ROSYJSKIEGO 22.04.05, 14:18 W wielu szkolach coraz czesciej pojawiaja sie reprodukcje malarstwa rosyjskiego, z reguly XIX wiek, trzeba obraz opisac, dodac historyjke o czlowieku czy ludziach, ktorzy tam sa namalowani, a pytania dotycza uczuc tych ludzi z obrazu, ich zajec, charakterystyki, wygladu, ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuCia Re: USTNA Z ROSYJSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 15:39 zdawalam dzis rozszerzony ;) zdobylam 100% ;D wylosowalam zestaw 3 ;) mialam powiedziec o zakupach, gdzie lepiej, co ma przyszlosc! A dyskusja dotyyczyla ludzi bezdomnych ;) bardzo fajny zestaw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: USTNA Z ROSYJSKIEGO IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.05, 21:26 gratuluje 100 % jejku ale musisz byc happy !!! matko podziwiam Cie !!! a ja juz stresa łapie .... Odpowiedz Link Zgłoś