IP: 62.141.240.* 06.05.05, 16:18
Czemu w 3.8 jest odpowiedź A ?
Obserwuj wątek
    • Gość: cazz Re: 3.8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:28
      pierwsze zdanie w A: "(...) the highest standart od quality and comfort"
      • Gość: esesjot Re: 3.8 IP: 62.141.240.* 06.05.05, 16:31
        Ale w B były opisane lepsze pokoje: private bathrooms, tv etc
        • Gość: kas Re: 3.8 IP: *.icpnet.pl 06.05.05, 18:00
          zgadzam sie w pelni..ja tez mam odp B tam jest wszystko wymienione a chyba
          telewizor, prywatna lazienka i jesczze cos to sa wysokie standardy..
      • Gość: M Re: 3.8 IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 16:38
        Ale.. czy jakosc i comfort jest bardziej luksusoway niz kolorowy TV, telefon i
        prywatna lazienka? ;o
        • Gość: simek Re: 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:42
          ale o jakości i komforcie było napisane że podróżnicy ich wymagają, a nie że
          hotel je zapewnia
          • Gość: M Re: 3.8 IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 16:47
            Ale zdanie nastepne bylo ze w Dove tacy ludzi sie nie zawioda pod tym wzgledem..
            • Gość: esesjot Re: 3.8 IP: 62.141.240.* 06.05.05, 16:55
              ale w dove jest quality and comfort a w Sunset jest luxus, czyli to , o co
              pytają.
              • Gość: kim Re: 3.8 IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 06.05.05, 17:11
                ale dla mnie "accomodation" to wlasnie te "bajery" typu Tv itd a nie quality
                and comfort..

dalej twierdze ze powinni do cholery dawac jednoznaczne teksty bo tak kazdy
                moze pomyslec INNA ODP(O PKT!)
                • Gość: Rychu Re: 3.8 IP: *.czarne.jarsat.pl 06.05.05, 17:29
                  Paranoja!!! Uważam, że obie odpowiedzi są prawidłowe - co to za matura
                  (przygotowywana przez 10 lat podobno) gdzie odpowiedzi jasno nie wynikaja z
                  treści tekstów. OBŁĘD! (ja mam odp. gdzie sa wyszczególnione luxusy, chociaż
                  się zastanawiałem dość długo). Pozdro dla wszystkich zestresowanych =)
          • Gość: karo Re: 3.8 IP: *.visp.energis.pl 06.05.05, 18:03
            simek ma rację,a dodam:At The Dove you are unlikely to be disappointed!!!!
            czyli nie ma tam spełnienia 1-wszego zdania.
      • marta_kuzminska Re: 3.8 06.05.05, 18:15
        mi tez sie wydaje ze B!!!!;/
    • Gość: arvenn Re: 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:29
      widać luksus pojęcie względne... ja zaznaczyłam B, bo tam było dokladnie
      wymienione co i jak (kolorowe TV, telefon, własna łazienka), a w A właśnie tak
      nic na ten temat konkretnego
    • Gość: ziom Re: 3.8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:31
      zgadzam sie-tez mam B. poza tym "the highest standard of quality & comfort"
      moze dot. chocby kanapy na recepcie :P. a w "B" jest konkretnie ze all rooms i
      jeszcze TV, lazieneczki własne, telephony. To jest wlasnie luxury accomodation.
      BTW to jest drugie zdupcone pytanie z dwoma odp. tak samo jak 5.1 w ktorym moze
      byc B i D (ja mam B) pozdr
      • Gość: es Re: 3.8 IP: *.Zabrze.Net.pl 06.05.05, 17:44
        dokladnie, cholernie niesprecyzowane pytania... ja zaznaczylem b a w 5.1 d....
        heh żałosne..
      • Gość: Gohatto Re: 3.8 IP: *.icpnet.pl 06.05.05, 17:46
        Ja mam "A" i szczerze mowiac nawet sie nie zastanwialem... po prostu rzucilem
        okiem na travelerow ktorzy oczekuja "highest standards of quality and comfort",
        a jezeli highest comfort to rozumiem to jako "luxury"...

Ale jak sie slucha wyjasnien tych do podajecie, to faktycznie nie jest to
        jednoznaczne...

Co do 5.1 to wydaje mi sie, ze B jest oczywiste... Nie ma nigdzie mowy, ze
        wszyscy uczniowie poszli do single-sex classes tylko, ze to byla jedna z akcji
        szkol.

Co jednak nie zmienia faktu - tego typu niejednoznacznych odpowiedzi byc nie
        powinno - zarowno w arkuszu maturalnym z polskiego jak i angielskiego...
        Poczekamy co wyczaruja przy innych przedmiotach... Wstyd kochane CKE - ta cala
        matura wydaje sie byc efektem skrzykniecia i debaty kilku ludzi przy stole w
        barze...
    • Gość: triskel Re: 3.8 IP: *.netcontrol.pl 06.05.05, 18:08
      długa zastanawałam się nad odp, miała a/b i oststaecznie dałam B bo wydawało mi sie bardziej kontrowersyjne,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka