Gość: Esesjot IP: 62.141.240.* 06.05.05, 16:18 Czemu w 3.8 jest odpowiedź A ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cazz Re: 3.8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:28 pierwsze zdanie w A: "(...) the highest standart od quality and comfort" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esesjot Re: 3.8 IP: 62.141.240.* 06.05.05, 16:31 Ale w B były opisane lepsze pokoje: private bathrooms, tv etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: 3.8 IP: *.icpnet.pl 06.05.05, 18:00 zgadzam sie w pelni..ja tez mam odp B tam jest wszystko wymienione a chyba telewizor, prywatna lazienka i jesczze cos to sa wysokie standardy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 3.8 IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 16:38 Ale.. czy jakosc i comfort jest bardziej luksusoway niz kolorowy TV, telefon i prywatna lazienka? ;o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simek Re: 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:42 ale o jakości i komforcie było napisane że podróżnicy ich wymagają, a nie że hotel je zapewnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 3.8 IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 16:47 Ale zdanie nastepne bylo ze w Dove tacy ludzi sie nie zawioda pod tym wzgledem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esesjot Re: 3.8 IP: 62.141.240.* 06.05.05, 16:55 ale w dove jest quality and comfort a w Sunset jest luxus, czyli to , o co pytają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: 3.8 IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 06.05.05, 17:11 ale dla mnie "accomodation" to wlasnie te "bajery" typu Tv itd a nie quality and comfort.. dalej twierdze ze powinni do cholery dawac jednoznaczne teksty bo tak kazdy moze pomyslec INNA ODP(O PKT!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: 3.8 IP: *.czarne.jarsat.pl 06.05.05, 17:29 Paranoja!!! Uważam, że obie odpowiedzi są prawidłowe - co to za matura (przygotowywana przez 10 lat podobno) gdzie odpowiedzi jasno nie wynikaja z treści tekstów. OBŁĘD! (ja mam odp. gdzie sa wyszczególnione luxusy, chociaż się zastanawiałem dość długo). Pozdro dla wszystkich zestresowanych =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: 3.8 IP: *.visp.energis.pl 06.05.05, 18:03 simek ma rację,a dodam:At The Dove you are unlikely to be disappointed!!!! czyli nie ma tam spełnienia 1-wszego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arvenn Re: 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:29 widać luksus pojęcie względne... ja zaznaczyłam B, bo tam było dokladnie wymienione co i jak (kolorowe TV, telefon, własna łazienka), a w A właśnie tak nic na ten temat konkretnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: 3.8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:31 zgadzam sie-tez mam B. poza tym "the highest standard of quality & comfort" moze dot. chocby kanapy na recepcie :P. a w "B" jest konkretnie ze all rooms i jeszcze TV, lazieneczki własne, telephony. To jest wlasnie luxury accomodation. BTW to jest drugie zdupcone pytanie z dwoma odp. tak samo jak 5.1 w ktorym moze byc B i D (ja mam B) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: 3.8 IP: *.Zabrze.Net.pl 06.05.05, 17:44 dokladnie, cholernie niesprecyzowane pytania... ja zaznaczylem b a w 5.1 d.... heh żałosne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gohatto Re: 3.8 IP: *.icpnet.pl 06.05.05, 17:46 Ja mam "A" i szczerze mowiac nawet sie nie zastanwialem... po prostu rzucilem okiem na travelerow ktorzy oczekuja "highest standards of quality and comfort", a jezeli highest comfort to rozumiem to jako "luxury"... Ale jak sie slucha wyjasnien tych do podajecie, to faktycznie nie jest to jednoznaczne... Co do 5.1 to wydaje mi sie, ze B jest oczywiste... Nie ma nigdzie mowy, ze wszyscy uczniowie poszli do single-sex classes tylko, ze to byla jedna z akcji szkol. Co jednak nie zmienia faktu - tego typu niejednoznacznych odpowiedzi byc nie powinno - zarowno w arkuszu maturalnym z polskiego jak i angielskiego... Poczekamy co wyczaruja przy innych przedmiotach... Wstyd kochane CKE - ta cala matura wydaje sie byc efektem skrzykniecia i debaty kilku ludzi przy stole w barze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triskel Re: 3.8 IP: *.netcontrol.pl 06.05.05, 18:08 długa zastanawałam się nad odp, miała a/b i oststaecznie dałam B bo wydawało mi sie bardziej kontrowersyjne, Odpowiedz Link Zgłoś