Dodaj do ulubionych

CKE przesadziło

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 08:53
Bylo za trudno ! Pierwszy rocznik i juz takie zadania??? Po drugie, uwazam,
ze pomysl ze sluchaniem jest nieobiektywny !!! w mojej szkole sluchalismy
plyty w sali gimnastycznej, akustyka byla straszna, prawie nic nie
slyszelismy, bo nie mamy dobrego sprzetu. I co?? Odpowiedzi nie beda
obiektywne. Te szkoly, ktore zapewnily uczniom zdawanie w salach, beda mogly
sie pochwalic dobrymi wynikami. CKE interesuje sie tylko Warszawa, Krakowem
itp. Inne miasta, wsie, ktore sa biedne i nie maja jak zapewnic warunkow sa
dla nich niewazne. Potwierdzaja, ze warunki sa dobre, a nawet nie sprawdza
dokladnie !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka Re: CKE przesadziło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:27
      Całkowicie się z Tobą zgadzam. U nas w szkole też akustyka nie była dobra. Poza
      tym wszyscy twierdzą, że matura próbna była zdecydowanie łatwiejsza. Jesteśmy
      pierwszym rocznikiem i była próbna dla nas jedyną informacją, czego możemy się
      za tej właściwej maturze. Nie powinni więc zwiększać poziomu.
      • Gość: Angela Re: CKE przesadziło IP: *.tomaszow.sdi.tpnet.pl 07.05.05, 09:41
        U mnie tak samo z akustyka - tragedia
        • Gość: darkspy Re: CKE przesadziło IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 07.05.05, 10:15
          pisalismy na duzej sali i sluchalismy echa;-) porazka
          • Gość: najs Re: CKE przesadziło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:01
            macie pecha!! trzeba bylo sie lepiej przygotowac i nie liczyc na to ze teksty do
            sluchania beda powolutku dukane!!!! ja nie moge z was! w koncu to mautura!!!!
            byliscie na rozszerzonym?? londynski akcent!! najgorszy ze wszystkich i co??
            mielismy plakac bo jakis koles zjadal koncowki wyrazow lub cale wyrazy?? czyscie
            poszaleli?? chcieliscie latwizny?? to idzcie do podstawowki!!!!! dajcie spokoj i
            zaprezentujcie soba pewien poziom!! a co do akustyki to juz nie wiena matutry
            ale szkoly!! szkola miala za zadanie udostepnic taki sprzet ktory dobrze
            odtworzy nagrania!!!!!!!!
            • caciek Re: CKE przesadziło 07.05.05, 11:26
              Moja szkoła postarała się o to, żeby wszyscy zdawali w salach (a mamy 8 klas po
              34 osoby średnio). W każdym razie matura próbna była DUŻO trudniejsza we
              Wrocławiu. Na poziomie rozszerzonym w readingu zdarzało się, że nie rozumiałem
              zdania, które trzeba było wstawić i dwóch sąsiędnich. A tutaj prawie wszystko
              rozumiałem! Nie wiem czemu CKE tak drastycznie obniżyło poziom, ale chyba się
              przestraszyli, że to pierwszy raz.
    • Gość: kwr trzeba było działać po próbnych IP: *.piotrkow.shadows.pl / 80.51.230.* 07.05.05, 12:27
      u mnie była panika i petycje do dyr, ulegli, ang był w 15 os. grupach, jestem z
      10 tyś miasteczka na Mazowszu
      • Gość: oLuL jakiejś selekcji trzeba było dokonać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:35
        przecież do znudzenia nam wciąż powtazano, ze matura ma byc wstępem na
        uczelnie - i tak w wielu przypadkach jest! więc ja sobie to wyobrażacie - że
        dali by banalne zadania, a potem cały ten genialny narybek na uniwerki
        wpuścili??!! Ludzie!! troche samokrytyki!! Nie poszło - trudno - dla mnie
        pogoda była bardzo prosta i mam wszystko dobrze, ale przyznaje, ze zadanie z
        rozszerzonego o tym aktorze to mnie z nóg ścięło. I sie nie tłumacze złą
        akustyką - bardzo trudno jest tak wszystko zrobić, żeby w każdym kącie sali tak
        samo było słychać. Echo - nieecho => jak sie coś umie, to nie ma większego
        problemu i ju :]
        • Gość: ewka Re: jakiejś selekcji trzeba było dokonać... IP: *.chello.pl 07.05.05, 23:35
          CKE nie troszczy się jakoś szczególnie o Warszawę... CKE wogóle nie jest
          odpowiedzialne za zapewnienie sprzętu, tylko szkoła, więc jeśli szkoły na to
          nie stać, żeby kupić/załatwić porządny sprzęt, to nagłośnienie było jakie
          było... U nas w szkole (Warszawa) też pisaliśmy na sali gimnastycznej i było
          pare głośników rozstawionych, z których każdy kolejny działał z lekkim
          opóźnieniem... więc nie chodzi tu chyba o to czy miasto jest duże, czy jest to
          mała miejscowość, tylko o to ile kasy ma szkoła...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka