Dodaj do ulubionych

Filologia angielska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 08:54
Na stronie UJ jest napisane , że liczy sie rozszerzony angielski i drugi
przedmiot humanistyczny. Czy to znaczy, że tylko wynik z rozszerzonych, czy
także z podstawowych? Wpisujcie się, jeśli wybieracie się na tą uczelnię! Ile
macie punktów z zadań zamknietych na obu poziomach? Jeśli wybieracie się na
UJ to napiszcie jaki drugi przedmiot wybraliście!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: Filologia angielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:28
      Hej! Ja też będę składać papiery na UJ, ale swoje szanse oceniam raczej nisko.
      W każdym razie mam nadzieję, że biorą pod uwagę tylko rozszerzony poziom, bo
      zarówno z polskiego jak i angielskiego przejechałam sie na podstawowym. Czy
      trzeba samemu wybrać drugi przedmiot humanistyczny? Ja zdaje polski i historię
      i mam nadzieję, że wybiorą ten przedmiot, z którego będę miec wiecej punktów.
      • Gość: Ola Re: Filologia angielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:21
        Wydaje mi się, że sama wybierasz sobie drugi przedmiot... Ja nigdy nie
        błyszczałam z historii i nie byłabym w stanie nauczyć się jej w tym roku na
        tyle, bo zdawać rozszerzoną :( Dlatego mam nadzieję, że polski dobrze mi
        poszedł!
    • Gość: Natchniuza Re: Filologia angielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:13
      Hmmm... Tego wlasnie nie wiadomo, czy liczyc beda pkt zarowno z poziomu
      podstawowego, jak i rozszerzonego, sumowac je, czy zupelnie odrzuca poziom
      podstawowy. Bardziej prawdopodobna wydaje mi sie jednak pierwsza mozliwosc,
      gdyz poziom rozszerzony z angola to sa wszystkie 3 arkusze razem wziete, ja tak
      mysle. Na UŚ jest to samo i kiedy zadzwonilam tam, jak to w koncu bedzie z tymi
      poziomami, to mi powiedziano, ze oni nie wiedza, bo nie przypuszczali, ze
      uczniowie beda pytac o takie szczegoly :/
      Ja tez ide na UJ. Drugi przedmiot humanistyczny w moim przypadku to bedzie
      polski, gdyz jako 3. zdaje biologie :D Nienawidze historii, a ze wiedzialam, iz
      potrzebne mi beda jedynie jezyki, to stwierdzilam, ze wybiore sobie przedmiot,
      ktory najlatwiej mi bedzie zdac, czyli wlasnie biole.
      • Gość: Ola Re: Filologia angielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:37
        Dzięki za odpowiedź! A jak Ci poszło na polskim i angielskim? Z polskim wiem,
        ze trudno ocenić.. Sprawdzając z kluczem myślę, ze poszło mi nieźle, ale nigdy
        niewiadomo. Na podstawowym angielskim mam jeden błąd (oprócz listu i notatki),
        a na rozszerzonym mam 29,5/32 pkt (bez rozprawki). Boję się, że może nie
        wystarczyć :(
        • Gość: Natchniuza Re: Filologia angielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:45
          Ustne (ktore sie na UJ i tak nie licza, ale na US je biora pod uwage) 2x 100%
          Angielski podstawowy - test bez bledow, jestem przygotowana, ze utna mi jakies
          0,5pkt z list.
          Angielski rozszerzony-jeden blad w listeningu (czyli-1pkt) i jeden lud dwa
          bledy w lukach (-1pkt w najgorszym razie). Za rozprawke mam nadzieje dostac
          maxa, chociaz to nigdy nic nie wiadomo.
          Polski podstawowy - nie jestem zadowolona. Pisalam POTOP, a nie czytalam tej
          ksiazki. Licze tak na 80-90%, chociaz ciezko ocenic.
          Polski rozszerzony - duzo lepiej. Wybralam poezje. Po przejrzeniu odpowiedzi
          proponowanych przez GW, mam nadzieje, ze dostane powyzej 90%.
          A konkurencja na UJ bedzie i tak okropna! W zeszlym roku bylo ponad 20 osob na
          jedno miejsce.
    • Gość: avatar Uniwersytet Szczecinski IP: 83.168.76.* 09.05.05, 12:27
      na uniwersytecie szczecinskim podobno biora po uwage ustny z Ang, poza tym biorą
      puknty z pisemnych :
      -ang rozszerzony
      -polski (poziom z ktorego masz wiecej punktow)
      Moj angielski oceniam na jakies 95% z obu. Polski-nie mam pojęcia ale na pewno
      pozytywnie. Świadectwo tez mam bardzo ladnie sie prezentujące wiec gdyby
      zaskoczyli nas nagle przy rekrutacji braniem pod uwage ocen -jestem przygotowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka