max.222 12.04.06, 20:19 Poszukuję Turka, mieszkającego w Polsce. Mam kilka pytań. Mój znajomy Turek chce przyjechać do Polski i tutaj zostać, a ja nie wiem jak mu pomóc. Jakie są szanse znalezienia pracy dla niego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yasemin1 Re: szukam Turka mieszkającego w Polsce 14.04.06, 22:44 Szanse są mizerne, jak ktoś nie załatwi pracy, poza tym bez znajomości języka to wręcz nie mozliwe. Wiem to z doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
max.222 Re: szukam Turka mieszkającego w Polsce 15.04.06, 13:28 Dziękuję za odpowiedż Yasemin1, czytałam Twoje inne wypowiedzi na forum i wiem że masz męża Turka i jysteś z nim szczęśliwa, moje gratulacje. Ja chciałabym pomóc mojemu znajomemu, ale nie wiem jak. On bardzo chce mieszkać w Polsce i ostatnio nawet prosił mnie żebym znalazła mu żonę:) Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin1 Re: szukam Turka mieszkającego w Polsce 15.04.06, 23:28 Witaj A to dziwne, że On tak bardzo chce mieszkać w Polsce. Pewnie jest bardzo młody. Mojemu mężowi na przykład się nie podoba za bardzo w Polsce. Najwięcej Turków jest w Niemczech tam chyba jest im o wiele łatwiej. Turcy mieszkający w Polsce w większości prowadzą własne interesy i załatwiali to przed przyjazdem do Polski i to we własnym znajomym gronie. W Polsce już nie są tak otwarci i pomocni dla rodaków. Więc Twój znajomy musi uważać licząc na znalezienie pracy po przyjeździe. Jak nie ma znajomych w Polsce to będzie trudno. A ta żona to miałaby być w celu założenia rodziny czy innym? Tak z ciekawości pytam bo jak wiesz już mężatką jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
max.222 Re: szukam Turka mieszkającego w Polsce 16.04.06, 21:50 Cześć Masz rację mój znajomy jest młody, ma 23 lata. Ja wiem, że w Niemczech mieszka dużo Turków,jego brat też tam mieszka, ale on bardzo uparł się na Polskę, mówił że lubi Polskę i Polaków. Zastanawiam się jak mu pomóc, może faktycznie znalazła by sie jakaś dziewczyna dla niego, jest fajnym facetem. Pytałaś, czy żona potrzebna jest mu dla zdobycia obywatelstwa czy szuka miłości. Myślę że chodzi mu głównie o obywatelstwo, bo przecież ciężko mówić o miłości teraz kiedy nie zna jeszcze żadnej dziewczyny, ale wszystko może się zdażyć:) Sama wiesz najlepiej, że Turcy to są fajni faceci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
max.222 Re: szukam Turka mieszkającego w Polsce 16.04.06, 22:42 Yasemin1, wiadomość powyżej jest kierowana do Ciebie. Jeszcze raz pozdrawiam, pa Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin1 Re: szukam Turka mieszkającego w Polsce 17.04.06, 21:55 Życzę Mu powodzenia, napewno się przyda. Pozdrowienia Ps. Ja nie znam odpowiedniej dla Niego dziewczyny, chociaż kiedyś chodziłam na kurs tureckiego z jedną koleżanką i Ona z kolei uparła się strasznie na Turcję i Turków ale raczej szukała prawdziwej miłości, tylko niestety szukała w złych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
max.222 Re: szukam Turka mieszkającego w Polsce 18.04.06, 16:03 Cześć Yasemin1 Dziękuję w imieniu mojego zajomego za życzenie powodzenia:) Szkoda, że nie zgadałyśmy się wcześniej, jak chodziłaś na ten kurs tureckiego i jak miałaś kontakt z tą Twoją koleżanką, chyba że jeszcze masz? A z tą jego miłością to tak do końca nie wiem jak jest, ale zapytam go jak tylko będę z nim rozmawiała. Ps. Może masz ochotę porozmawiać ze mną na gg albo skype? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanionka Re: szukam Turka mieszkającego w Polsce 18.04.06, 18:23 jasemin,przeczytalam,ze chodzilas na kurs tureckiego,czy moglabys mi udzielic informacji gdzie sie takowe odbywaja? mieszkam w Krakowie i jakos nie slyszalam.Bede wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin1 Re: Do Kochanionka 18.04.06, 22:41 Chodziłam na kurs w Warszawie, na Uniwersytecie Warszawskim są organizowane chyba od każdego października - zależy jak sie grupa zbierze. Ale w Krakowie niestety nie wiem gdzie. Miałam bardzo super wykładowcę Prof. Cichocki. Jest wymagający ale też wszystko dobrze tłumaczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna D. Cichocki 18.04.06, 23:05 Cichocki - zyczliwy facet :) Jest jednoczesnie tlumaczem przysieglym, kilkakrotnie korzystalam z jego uslug. Tlumaczyl wszystkie moje, meza i dziecka dokumenty :) Polecam, jesli komus potrzebny jest tlumacz w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin1 Re: Do max 18.04.06, 22:44 Wysłałam ci namiary na mnie na pocztę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: szukam Turka mieszkającego w Polsce 18.04.06, 23:08 Spytaj tu, moze paptya bedzie cos wiedziec na temat kursow w Krakowie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21019&w=37512126 Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: szukam Turka mieszkającego w Polsce 19.04.06, 20:23 W Krakowie na UJ na Orientalistyce (colegium Paderevianum 7 albo 8 piętro). Są kursy jeśli są chętni. Chodziłam dwa lata a grupa była coraz mniejsza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
max.222 Re: Do kiranna 19.04.06, 20:56 Cześć Czy mogłabym Cię prosić o przetłumaczenie życzeń urodzinowych:) "W dniu twoich urodzin życzę ci dużo uśmiechu, radości i jeszcze więcej miłości, żeby spełniły się wszystkie twoje najskrytsze marzenia. I pamiętaj najważniejsze w życiu jest być dobrym człowiekiem." Z góry bardzo dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin1 Re: Tłumaczenie 21.04.06, 17:15 Skoro Kiranna jest zajęta to ja spróbowałam (z pomocą męża rzecz jasna) "Doğum gününde, gülümsene, neşe ve daha çok sevgi ve tüm rüyalarının gerçekleşmısını diliyorum. Unutmaki hayatta en önemli şey insan olmaktır." Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś