vogel21 27.11.06, 21:15 casamba gunu gorafya yazilim var bu aksam beklyoruz yillarin yaprak misali dokuldugu sevginin eridigi insanlarin öz degerlerini yitirdigi bu alemde güzelligini kaybetmeyen nadide dostlarin kandili mübarek olsun Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vogel21 Re: 2zdanka prosze 27.11.06, 21:34 to dla mnie baardzo wazne sczcegolnie to drugie Odpowiedz Link Zgłoś
mrockata Re: 2zdanka prosze 27.11.06, 21:44 W srode ma egzamin pisemny z geografii. Dzis wieczorem czekamy. Jak liscie, ktore latami spadaly, jak milosc, ktora przeminela, jak ludzie, ktorzy utracili szczegolna wartosc niech to swieto, ktore na swym pieknie nie traci......(i dalej sie zacielam, to sa zyczenia, ktorych nie umiem za bardzo przetlumaczyc)poczekajmy na inne wpisy ;o)))))) hmmm, wydawalo mi sie ze swieto "kandilowe"juz bylo...;o))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mrockata Re: 2zdanka prosze 27.11.06, 21:52 cd.....bedzie wszystkim "kandilowym" przyjaciolom bedzie pobogoslawione... Kandil(lampa olejowa) to swieto, podczas ktorego oswieca sie lampkami meczety. Jak rowniez nazywa sie tak rozne swieta religijne... To tyle co udalo mi sie dowiedziec od GOOOOOGLE ;o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
basiaistanbul Re: 2zdanka prosze 27.11.06, 23:56 yillarin yaprak misali dokuldugu sevginin eridigi insanlarin öz degerlerini yitirdigi bu alemde güzelligini kaybetmeyen nadide dostlarin kandili mübarek olsun-w swiecie gdy od lat spadaja te same liscie,gdy milosc przeminela,gdy ludzie stracili swe rodowite wartosci zycze rzadkim przyjaciolom ktorzy nie zatracili piekna blogoslawionego swieta. Odpowiedz Link Zgłoś