Gość: Tomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 12:50 Zastanawiam się nad zakupem Fiszek tylko nie wiem czy to skuteczna metoda. Może macie jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Poli Re: Fiszki - to działa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:58 Osobiście doradziłabym Tobie robienie fiszek samodzielnie. Robisz fiszki ze słówek, których chcesz się nauczyć, tzn. na jednej stronie karteczki piszesz słówko w języku obcym a na drugiej jego tłumaczenie. Z doświadczenia wiem, że nauka za pomocą fiszek daje pozytywne rezultaty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Fiszki - to działa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 20:13 Zgadzam się, zgadzam! Rób fiszki samodzielnie- dla mnie najlepszym sposobem są fiszki o wymiarach 4,5cm x 3 cm- idealnie mieszczą się do pudełka po zapałkach. Na jednej stornie angielskie słówko, na drugiej tłumaczenie. Fajnie pobawić się też w synonimy i antonimy. Wypisując słówka na fiszkach samemu dodatkowo się uczysz, nie ma sensu wydawać pieniędzy na gotowe fiszki. Ja mam osobiście jedne, ale zdecydowanie wolę swoje. To działa! Odpowiedz Link Zgłoś