Gość: bpos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 09:14 www.wklej.org/id/183979/ Uruchamia się kilka minut, a powinien w kilkadziesiąt sekund :( Co wyrzucić? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bpos ślimak uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 09:21 Nie używam: IE, Adobe PDF Reader Link Helper, ??? Windows Live Skytel.exe ??? OneNote 2007 Moja przegladarka to Opera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: ślimak uzupełnienie IP: *.zask.pl 24.10.09, 10:42 Odinstaluj Ask Toolbar, Nortona. Uzyj HdTune i daj screeny ze wszystkich zakladek programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bpos mam pewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 11:08 kłopoty :( Czy o to chodzi, jak niżej? wstaw.org/pokaz/27101/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bpos Re: mam pewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 11:11 wstaw.org/pokaz/27102/ teraz b. czytelne. Chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bpos Re: mam pewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 11:18 wstaw.org/pokaz/27103/ Error scan dysku cały zielony, czyli OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: mam pewne IP: *.zask.pl 24.10.09, 11:42 Infekcji nie masz, a wiec i problem nie ma zwiazku z tematyka tego forum. Czy po odinstalowaniu nortona cos sie zmienilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bpos dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 12:07 Dzięki za zajęcie się problemem. Tam mi się wydawało, że to sprawa sprzętowa raczej, bo Nortona używam od ponad roku (wcześniej Avast i Comodo) i nigdy nie miałem wrażenia, że Norton w jakikolwiek wyraźny sposób blokuje mi komuputer. Ten komputer zachowuje się niestandardowo: czasami, ni z gruszki ni z piertuszki, nie chce wystartować. Zazwyczaj rusza po 5-8 przewinięciach paska pokazującego ładowanie systemu, a jak nie ruszy po 10-12 to wiem, że i po 100 przewinięciach nie ruszy (RAM?). Muszę zrobić reset i uruchamiać wg ostatniej dobrej konfiguracji. Czasami, ale rzadko, nawet kilkukrotnie. Często po załadowaniu pulpitu minutę lub dłużej czeka się na sidebar'a. Nie ma bluescreen'ów, reszta w miarę normalnie. Nigdy wiecej Vobisa. Odpowiedz Link Zgłoś
conex Re: dzięki 30.10.09, 10:57 Czemu się czepiasz VOBISa? jak dla mnie Twoja konfiguracja software'owa jest mulasta i dlatego Ci komp slimaczy. Vista plus Norton to porażka od zawsze. sidebar tak samo żre zasoby. Vobis tu nie ma nic do rzeczy, komputer napewno Ci sprzedali dobry, tylko go zawaliłeś programami. Mam jednego Klienta, któremu złozyłem pół roku temu komputer z najlepszych i najdroższych wtedy cześci (taki miał facet kaprys) jego komp ma 4 rdzenie, 4 GB RAM i bardzo dobrą płytę. na viście 64 bit zapindalał (co się w viście ne zdarza) a po pół roku ledwo mu odpala.. Jak myslisz, komputer do kitu? Po mojej wizycie, okazało się że dzieciaki nawaliły gier i niepotrzebnych programów. Po odpaleniu kompa - 178 procesów uruchomionych) Mówi Ci to coś? widzisz zbieżności? Autostart wyczyść całkowicie (pozostaw tylko antywira i najlepiej ESETa zainstaluj bo jest szybki i wogóle nie zwalnia) I zobaczysz jak Twój komp zacznie chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś