szarmszejk123 08.10.23, 15:22 Ślimaki mojej córki chyba się kochają 😅 młoda aż miała łzy w oczach ze wzruszenia, bo dotąd raczej się omijały:p Jak myślicie, będą z tego dzieci? 😱 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamtrzykotyidwato5 Re: Zboczeństwa! 08.10.23, 16:19 A co by miały nie być? I to z setka od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Zboczeństwa! 08.10.23, 17:32 Oj beda beda. Setki niestety. Choc akurat te sa niegrozne. Najgorsze sa te obslizgle bez domkow. Przez nie zrezygnowalam z dzialki. Sil do nich nie mialam. Dziesiatki ich zyc mam na sumieniu a i tak bez efektow. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zboczeństwa! 08.10.23, 17:34 U mnie te bezdomne tylko w lesie siedzą, w ogrodzie te skorupne ale małe. Ta parkę młoda też z lasu przyniosła, fajne są, sympatyczne takie. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji Re: Zboczeństwa! 08.10.23, 18:11 Jeśli to winniczki, to są uniwersalne Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Zboczeństwa! 08.10.23, 20:32 Podobno one są obupłciowe i walczą w czasie stosunku. I kto przegrywa, ten daje się zapłodnić. Korzyści mają obie storny, bo ten silniejszy nie musi tracić czasu na ciążę i składanie jaj/rodzenie - i może dalej zapładniać kolejne ślimaki i rozsiewać swój materiał genetyczny, a ten słabszy też coś z tego ma - potomstwo z silniejszym osobnikiem, czyli lepsze geny dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Zboczeństwa! 08.10.23, 20:43 że są obupłciowe, wiedziałam, reszty nie. niezłe, mocne... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Zboczeństwa! 08.10.23, 20:44 ale jednak ta ciąża i rodzenie to jakoś mało ślimacze. tu chodzi raczej o składanie jaj, które ten ślimak musi w sobie wytworzyć jakoś... Odpowiedz Link Zgłoś