Gość: Anna IP: 85.222.87.* 12.10.09, 14:46 Czy może mnie ktoś oświecić skąd Michałek ma kaskę na nowe mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idea_s Re: Klan-Michał-Mieszkanie 12.10.09, 14:51 od rodziców Gość portalu: Anna napisał(a): > Czy może mnie ktoś oświecić skąd Michałek ma kaskę na nowe mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Klan-Michał-Mieszkanie 12.10.09, 15:00 poza tym pracuje na koparce, więc moze dostał kredyt. Na pewno będzie to kolejny serialowy apartament na który w normalnym swiecie żaden łamaga życiowy w typie Michalka nie byłby w stanie sobie nigdy pozwolić. I pewnie będzie tam jadał te klanowe sniadanka złozone ze zwijanych na półmisku plastrów szynki i sera, chrupiacych bułeczek, masła z maselniczki, soku pomarańczowego, kawy i herbaty do wyboru w dzbankach i kochaniepodajmitwarożkuproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
panna-nikt-online Re: Klan-Michał-Mieszkanie 12.10.09, 17:29 I koniecznie przygotowywane przez jakąś usłużną kobietę w typie cioci Stanisławy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elmo Reniu... IP: *.spray.net.pl 13.10.09, 09:37 ...Ty jak mniemam jadasz szniadania prosto z lodowki, wyjmujac z foliowej torby chleb krojony, bo przeciez na haslo 'chrupiace bulki' ogarnia Cie szal zazdrosci, smarujac na stojaco margaryna z kubka plastikowego, bo przeciez pojecie maselniczki Cie smieszy, a sok zlopiesz prosto z kartonu, bo przeciez nawet nie wiesz jak takie cudo jak dzbanek wyglada...litosci, kobito! Wyobraz sobie, ze sa domy, w ktorych ludzie nie zra jak harpagany! Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Reniu... 13.10.09, 09:54 Był o tym wątek.Wypasione śniadanka miały miejsce u mniejszości piszących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elmo Re: Reniu... IP: *.spray.net.pl 13.10.09, 12:16 Jezu, a czy "wypasione sniadanko" to kilka plasterkow szynki na talerzu i maslo w maselniczce a sok w szklance???????? Ja tego nie pojmuje.... U mnie i moich najblizszych tak jada sie codziennie - widocznie nalezymy do tej mniejszosci... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Reniu... 13.10.09, 13:23 Tak należycie do mniejszości, a większość się z was śmieje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paskudek1 Re: Reniu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 13:35 elmo może się zdziwisz ale na co dzień sniadanie wygląda u mnie tak: każdy robi je sobie sam, dziecko je w przedszkolu, najczęściej sa to kanapki robione w kuchni, układane na tależu, masło stoi w maselniczce, owszem, ale także w papierku a nie elegancko w samej maselniczce. W dodatku to masło jest najczęściej w stanie lekko roztopionym bo nie stoi w lodówce. Wędlina wędruje na kanapki bezpośrednio ze styropianowej tacki wyjętej z lodówki. Pieczywo najsczęściej chlebek krojony. Takie śniadanko jak w serialach to jadamy od święta. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Reniu... 13.10.09, 15:35 Drogi Elmo. Niestety nie jest ani tak jak w Klanie, ani nawet tak jak piszesz. W dni powszednie w ogole nie ma u nas takiego zbiorowego sniadania, corka je platki z mlekiem, ja jej robię kanapki do szkoły. syn przewaznie nic nie je przed wyjsciem, w przedszkolu ma śniadanie, obiad i podwieczorek. mąż kawa z ekspresu albo rozpuszczalna zabierana do samochodu, ja nie jadam sniadań, chyba, ze jak nie pracuje, to po rozwiezieniu dzieci do szkoły i przedszkola i powrocie do domu robie sobie ze dwie kanapki. Cos a'la klanowe śniadanka robimy sobie czasem w niedziele. bo mnie się to bardzo podoba, ale Absolutnie nie ma szans wyrabiac się z takim celebrowaniem na codzień. Wszyscy jesteśmy spiochami porannymi i zawsze jest nerwówka rano, żeby zdążyć. Masło mam w maselniczce, margarynę w plastikowych fabrycznych pudełkach, w życiu nie przyszloby mi do głowy, żeby taką Ramę przekaldać do maselniczki. Niestety soków nie przelewam z kartonu do dzbanka, tudzież kawę wlewam do kubka prosto z dzbanka od ekspresu, też nie przelewam do porcelanowego serwisu. Prostak ze mnie,w iem. Szczerze zazdroszczę Ci takich celebracji najważniejszego posiłku dnia na codzien, pełny szacun z mojej strony. p.s. Z czego wnosisz, ze na hasło chrupiące bulki ogarnia mnie szał zazdrosci? Akurat świeże pieczywo, niekoniecznie bulki, kupuję zawsze rano, na kanapki dla córki. Odpowiedz Link Zgłoś
25wanilia Re: Klan-Michał-Mieszkanie 12.10.09, 18:06 Czy to mieszkanie jest z rynku wtórnego? Wydawało mi się że nówka oczywiście, więc jakim cudem można się do takiego mieszkania wprowadzić z całą rodziną w tym samym tygodniu kiedy odebrało się klucze?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makbyt Re: Klan-Michał-Mieszkanie IP: *.gorzow.mm.pl 12.10.09, 20:27 mi też deweloper robił mieszkanie pod klucz! pochwaliłam się! hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Klan-Michał-Mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 22:57 MNIE, TOBIE - na początku zdania, bo to forma akcentowana. MI, CI - w środku zdania, bo to forma nieakcentowana. Dbajmy o poprawną polszczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś